Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Lees ook op
Marijke

Marijke

13-07-2017 om 11:50

Zoon 12 plast nog steeds in bed en drynights niet afdoende


Vesta

Vesta

24-07-2017 om 14:06

maar

maar dit zou 'm ook kunnen overkomen als hij wel gewoon 's nachts droog is. Die dingen moet je toch los van elkaar gaan zien.

Natuurlijk het is heel vervelend als je ziek bent en met iemand anders op vakantie. Maar je zegt het zelf al de moeder van het vriendje kan het prima handelen.

Ik vind het wel heel stoer van hem dat je hem toch niet mag halen.

Beterschap.

specht

specht

24-07-2017 om 19:27

Marijke

Natuurlijk is het vervelend dat je kind ziek is en jij er niet bij bent.
Maar zelfs nu wil hij blijven, dit betekent dus dat hij het ongelooflijk naar zijn zin heeft, iets om blij mee te zijn

Marijke

Marijke

25-07-2017 om 13:17

super trots

Laat ik duidelijk zijn dat ik onwijs trots op mijn ventje ben hoor.

Maar door zijn nachtelijk bedplassen heb ik er op die momenten wat meer met hem te doen. Als hij dan ook nog door een andere moeder tot 3 keer toe mee naar de douche moet dan doet het wel iets met me.

Maar vandaag weer gesproken en het gaat weer helemaal goed met hem. Ook de moeder van zijn vriendje gesproken en die heeft me echt gerust gesteld. Los laten noemen ze het geloof ik. Dat doe ik nu ook en gaat me al wat beter af.

Hoop dat hij dit niet nog een keer heeft.

Mijntje

Mijntje

26-07-2017 om 09:24

loslaten

Dit is idd een lesje loslaten voor jou Maar wat een sterke zoon heb je, Marijke! En ook wat een fijn vriendje en gezin!

Marijke

Marijke

26-07-2017 om 10:25

mijntje

Dat is inderdaad zo mijntje. Het is een heel fijn gezin. Ik ben heel blijste ze. Ze hebben het in de aanloop er naar toe heel goed gedaan en nu is het weer geweldig. Hij heeft er een hele fijne tijd.

Helaas is hij tot nu toe nog geen enkele morgen droog geweest. Maar er is geen onvertogen woord. Door zijn ziek zijn is hij wel bijna door de voorraad heen. De moeder van zijn vriendje gaat vandaag kijken of ze ergens luier voor hem kan halen zodat hij de rest van de vakantie door gaat komen.

Ik prijs me echt gelukkig nu ik weet dat hij in zulke goede handen is.

Ik ken het probleem

Mijn zoon van 10 heeft er ook nog steeds last van, wij hebben ook al van alles geprobeerd. Soms is het opeens een aantal maanden weg, wij hebben wel met een slaappartijtje tegen hem gezegd dat hij na 2030 niks meer mocht drinken en dat heeft wel goed geholpen.
Maar dat is natuurlijk niet een echte oplossing.

Ik lees mee!

Marijke

Marijke

27-07-2017 om 08:33

Niet drinken

Hoi Sophie,

Wat rot voor hem dat hij er ook nog last van heeft. Al zullen de keren dat hij zolang droog is hem wel zelfvertrouwen geven. Hier is het met wat geluk 5 van de 7 nachten nat. Ook alles geprobeerd. Maar niet laten drinken is volgens de uroloog het slechtste om te doen.

Maar als het helpt wel fijn. Zou dat eens met de dokter bespreken. Hoe doen jullie dat in de natte periodes?

reaktie

beste Marijke (en verdere lezers). Er zijn al aardig wat reakties op je item gekomen. Misschien heb je toch nog iets aan de mijne.
Mijn zoon (nu 18) droeg luiers tot hij een jaar of 13, 14 was. Wij hebben er hier ook verder nooit een ding van gemaakt, en op een gegeven moment groeien veruit de meeste kinderen/tieners er echt overheen.
's Avonds niet of weinig drinken is geen oplossing, zoals een schrijfster zelf al aangaf. Sterker nog: het is een verkeerd idee. want 's avonds en 's nachts is de blaas dan te leeg, waardoor het juist veel langer kan duren voordat het signaal ('ik moet plassen') op tijd naar de hersenen gaat.

En dan de luiers: broekjes zitten eigenlijk altijd slechter dan echte luiers. Ze zijn op de markt om het woord 'luier' te kunnen vermijden, én omdat oudere kinderen ze zelf aan- en uit kunnen trekken. Dus: zelfstandiger ermee om kunnen gaan.
De beste oplossing is een goed passende luier met plakstrips, en daar een slidingbroekje overheen (die dragen voetballertjes onder hun voetbalbroek en koop je in iedere sportzaak). De luier blijft dan goed op zijn plek, zondat dat het allemaal veel te strak zit want zo gezond is dat niet voor de mannelijkheid...

Wij organiseren professionele jeugdkampen, en er zijn aardig wat kinderen (váák jongens) die 's nachts niet droog zijn.Of niet altijd. Vooral op kamp kan het dan fout gaan:later naar bed, wat meer drinken, gezonde spanning...
Hoewel er organisaties zijn die er heel ingewikkelde geheimzinnige systemen op na houden kiezen wij voor transparantie. D.w.z: de slaapgenootjes van zo'n jongen (zelfde tent of slaapzaal) worden in vertrouwen genomen. Dat is nog nooit beschaamd. We bespreken het als iets normaals: iedereen heeft wel wat; de een draagt een bril, de ander gebruikt medicijnen of mag niet alles eten en ga zo maar door. Het verbaast me dus ook niet dat dat bij het logeerpartijtje goed ging. Echte vrienden respecteren elkaar toch immers.

Als je op dit onderwerp rondleest op het Internet wordt door deskundigen vaak geadviseert geen luiers te gebruiken, omdat dat gemakzucht in de hand zou werken. daarvoor is echter geen enkel bewijs. Bovendien kun je allerlei trainingen doen met kinderen die in bed plassen, maar of een logeerpartij, kamp of vakantie daarvoor nou het goede moment is, is zeer de vraag.
Wij hebben een doodenkele keer wel eens gemerkt dat er jongens zijn die uit gemakzucht of luiheid expres gebruik maken van hun luier, en dat laten we meestal maar gaan, of geven desgewenst een schone. Als ouders kun je daarover afspraken maken met je kind: een luier is prima, droog bed, goede nachtrust en geen kopzorg. Maar je plast er niet expres in 's avonds als je in je pyama loopt, of 's ochtends als je wakker wordt. Of wél, als je dat als ouders niets uitmaakt. Bedplassen gebeurt uiteraard per ongeluk, dus dat wordt niet beinvloed door 'misbruik van de luier'. Maar die keuze is aan de ouder(s).

Tot slot: een luier met plakstrips kan een ouder kind ook zelf (goed en strak genoeg) aandoen! De tip is: met je rug tegen een muur gaan staan, de luier tussen rug en muur klemmen. Voorzichtig tussen de benen door halen en eerst de onderste plakkers vastdoen. Dan heeft uw kind de beste bescherming én is niet afhankelijk van hulp.

Groet Elias

Marijke

Marijke

01-08-2017 om 18:04

Elias

Beste elias,

Dank voor je reactie. Ik ben het helemaal met je eens. Ik maak er ook geen heisa van. Iedereen heeft wat al wordt hier vaak wat lacherig over gedaan door metname kinderen. Als het onder ouders besproken wordt is er meer begrip. Overigens niet altijd als het over de luiers gaat.

Ik ben het met jou eens en mijn ervaringennzelf bij mij als bij mijn zoon zijn dat de luiers met plakkers zoveel beter zijn. Hij is inmiddels thuis van zijn vakantie met zijn vriendje. Zoals eerder beschreven leuke vakantie gehad maar net de buikloop vond hij wel heel erg. Hij voelde zich ook klein maar de moeder van zijn vriendje geeft echt gezorgd dat ze met zijn tweeen waren en dat gaf hem vertrouwen en stelde hem op zijn gemak. Ze heeft hem elke nacht geholpen zo als ik dat ook meestal doe. Na onze eigen vakantie ga ik met hem intensiever zorgen dat hij het zelf kan zonder dat hij lekage heeft. Ik geloof ook nog in het wonder,

Hoe ging jullie zoon ermee om. Hoe heeft hij het ervaren?

Marijke

Voor hem was het nooit een item, dat hij bescherming droeg dan. Hij ergerde zich wel dood aan al die broekjes die steeds gingen lekken. Dat was vervelend, maar vond hij daarnaast ook wel vernederend. Niet de luier zelf, maar dat het ding z'n werk niet deed.
In zijn vriendenkring bevonden zich destijds twee andere jongens met dezelfde 'nachtkleding', dus kwam het nogal eens voor dat de niet-luierdragers in de minderheid waren... en dat hielp natuurlijk ook wel.
Zoon van goede kennissen(nu 11) draagt iedere nacht een luier (ja, het blijft hier een soort rode draad...) en logeert nogal eens.

Die wil zich graag omkleden alvorens aan een kampvuuravond of dvd-marathon te beginnen, en eens op een kampeerweekend is hij uren doelbewust met de flapjes van zijn luier boven zijn pyamabroek blijven rondlopen.Daar waren 20 kinderen en een hoop ouders bij. Zijn reden: "nu heeft iedereen het gezien, en hoef ik er niet meer mee bezig te zijn. Ze denken maar wat ze willen." Erg stoer, want niemand zei natuurlijk wat, het was zo overduidelijk expres dat alle monden gesnoerd waren. Maar dat moet je dan maar durven.
Onze zoon was er (zo rond zijn 14de dus) opeens, in een paar weken van af. Klaar met de luiers, heel af en toe een nat bed maar dan heb ik het over enkele keren per jaar. Het heeft (als er geen echte lichamelijke gebreken zijn) bovenal veel met rijping te maken.

Marijke

Marijke

02-08-2017 om 09:32

Elias

Beste elias,

Ik herken dat mijn zoon het ook heel erg vond dat ondanks dat hij dan bescherming droeg nog nat was. Dat vond hij ook soort van vernederend. Hier gaat de luier oas om als hij naar bed gaat! Niet uren van te voren. Dat zijn luier boven zijn onderbroek uitkomt is geen probleem niemand ziet het. Ik vind het eerder wat sneu voor hem.

Maar dat jullie die jongen zo hebben laten rondlopen vind ik niet stoer. Helemaal niet zelfs! Denk dat jullie hem hadden moeten beschermen. Je kan het ook bespreekbaar maken. Die andere kinderen gaan ook naar huis en gaan het dan misschien wel doorvertellen. Dat kan zon jongen toch schade toebrengen.

Ik zou als ik zou horen dat het mijn zoon was boos zijn geweest op jullie als leiding. De taboe moet op een andere manier doorbroken worden.

Ik ken verder geen vriendjes van hem die er ook nog last van hebben. Hij weet het van mij dat ik het lang heb gedaan. En hij heeft ook weleens gezien dat ik met mijn natte beddengoed Naar beneden liep. Ik denk dat hem dat soort van steund.

Beste Marijke

Ik snap je reaktie wel, maar wellicht komt deze voort uit het feit dat ik het allemaal enigszins compact wilde neerschrijven.

We vonden het natuurlijk niet stoer van onszelf, maar van hem. Maar er moet wel bijgezegd worden dat veel kinderen het al wisten (die hadden al eerder met hem gekampeerd) en dat het sowieso een groep ouders en kinderen is die een vrij hechte groep vormen. Overigens waren zijn eigen ouders er ook, zijn moeder had hem zijn luier omgedaan.
Het is een jongen die goed over dingen nadenkt, en dat men er thuis over zou kunnen praten had hij ook wel bedacht. "Maar er is hier niemand uit mijn school of stad dus so what."

Overigens is hij onlangs met zijn ouders én 8 vriendjes die bij hem in de klas zitten op kamp geweest, en gedroeg hij zich hetzelfde. Zij weten er allemaal van. Zijn beste maatje heeft volgens moeder tijdens een logeerpartij ook om een luier gevraagd, die hij absoluut niet nodig heeft. gewoon uit solidariteit. De ouders van dat maatje weten daarvan, en vonden het verder een prima gebaar. Dit verjaardagskamp was al voor het derde jaar, en er is werkelijk nooit op school iets van naar buiten gebracht. Zelfs niet door vriendjes die nu geen vriendjes meer zijn. De eerste keer hebben we aan zijn ouders gevraagd hoe zij het graag wilden aanpakken (zitten er jongens bij die misschien later, in een ruzie, hier misbruik van zouden kunnen maken?) ouders overlegden toen met zoon en kozen voor transparantie.

Je zult het misschien niet geloven, maar een aantal jaren terug hadden we een pupil op kamp die 's ochtends gewoon in (alleen) een luier rondliep. Enige reaktie die hij ooit kreeg was 'wat een handige oplossing'. Enige nadeel was dat we een aantal op zich leuke foto's niet konden doorsturen of plaatsen op de site, omdat meneer er 'in tenue' door het beeld rende

Om volledig te zijn: ouders mogen hier foto's maken zoveel ze willen, maar hebben alle getekend voor het niet plaatsen op internet, facebook etc. En zelf doen we dat natuurlijk ook niet. Hier kunnen wij de situatie bewaken, maar op het www niet.

En bespreekbaar maken: daarin heb je helemaal gelijk, daar beginnen we altijd mee. Dus in bovengenoemde situaties was dat al gebeurd.
Voornaamste agendapunt bij het doornemen van de kampregels is: iedereen is oké zoals hij is. En wie commentaar geeft mag naar huis. Of het nu gaat over uiterlijk, kleding, accent, hobbies, handicap, of een luier.
Dat zorgt voor een collectiviteit. Is altijd goed gedaan. En we hebben ruim 20 jaar kampervaring (nog los van onze zoon zelf).

Het is een vertrouwen wat je aan kunt kweken. En er zit wel een soort risico bij (als er onenigheid zou ontstaan, later en elders). Maar volgens mij zijn kinderen vooral trots om deel te zijn van die collectieve erecode. Ik kan echt geen enkele situatie noemen waarin dit verkeerd uitpakte. Wel eens een kind waarbij we een soort prille fetish vermoedden (iets te graag een luier willen dragen en die ook gebruiken) en dat hebben we bij de ouders neergelegd, dat is verder niet onze verantwoordelijkheid om daar al dan niet iets mee te doen.

Nu ben ik zo volledig mogelijk geweest, voor kinderen die 's nachts niet droog zijn is het i.i.g fijn om in alle rust en zonder enige schaamte van een logeerpartij of kamp te kunnen genieten.
En er overheen te kunnen groeien, want dat wensen we ieder kind uiteraard graag toe.

marijke

marijke

02-08-2017 om 21:30

dank voor je uitleg.

Beste Elias,

Dan voor je uitleg. Maar ik zie de dingen toch anders als het gaat om bij meerdere mensen zijn. Ik ben het echt eens met je om toch beter de echte luiers te gebruiken dan de broekjes. Maar de openheid die jij voor staat gaat mij te ver.

Ik zou vriendjes geen luier van hem laten dragen. Ik zou er altijd voor zorgen dat zijn luier niet boven zijn pyjama zou uitkomen. Ik hoop dat hij zijn luier niet gebruikt uit luiheid.

De regel is dat hij pas om gaat als hij gaat slapen en dat hij uit gaat als hij wakker wordt. Hij hoeft er zelf niet mee door het huis. Ik ruim het voor hem op.

In de gemeente waar wij wonen worden ze apart opgehaald en ik zorg dat ze worden weggegooid waar hij niet bij is.

Ik gun hem de discretie. Natuurlijk spreek ik erover met andere moeders maar vaak hebben ze geen of weinig ervaring zelf. En dan krijg je niet altijd een prettige reactie. vandaar ook dat ik op dit forum opzoek was naar moeders/vaders die met het zelfde kampen.

inco-mama

inco-mama

04-08-2017 om 16:27

heupband

Misschien een beetje mosterd na de maaltijd, maar tussen broekjes en inco-slips zitten ook nog de heupband luiers, zoals tena flex. Zelf gebruik ik overdag inlegverbanden en voor de nacht een heupband luier. Deze kun je zelf makkelijker zelf om doen en zijn een stuk discreter dan de slips. Ze hebben ook maar 2 bevestigingspunten ipv 4. Sinds een paar jaar gebruik ik die van Attends en ben daar zeer tevreden over. Misschien is dit voor jouw zoon ook een oplossing

Koffiekop

Koffiekop

04-08-2017 om 16:58

Ik mis de minrin?

Of was die wel al voorbij gekomen? Wij haddeen via de kinderarts ooit minrin gekregen voor een vakantie of logeerpartijtje en nadien vroegen we via de huisarts af en toe een herhaalrecept. Voor zaken als kamp, vakantie en logeren een uitkomst! Thuis gewoon drynights, nooit problemen mee gehad. Maar hier gaat het om een meisje, dat scheelt misschien? Overigens sinds een maand of 3, 4 droog (nu bijna 15 en al een paar jaar ongesteld). Nooit een reden kunnen achterhalen, zit ook niet in de familie (al had haar broer ook tot een jaar of 10 heel regelmatig ongelukjes, maar hij was niet iedere nacht nat zoals zijn zus). Fysiek niets gevonden, plaswekkers werkten niet, sliep ze doorheen (wij niet ). Maar het is dus uiteindelijk inderdaad vanzelf over gegaan.

marijke

marijke

05-08-2017 om 07:55

koffiekop

Beste koffiekop.

Minrin is hier ook uitgeprobeerd en nog een ander medicijn. Het helpt niet afdoende en hij krijgt er knallende hoofdpijn van die hij anders nooit heeft. Plaswekker al verschillende keren gebruikt. Niet alleen wij nat maar ook bij de buren te horen. Hij zelf niet wakker te krijgen.

Marijke

Marijke

05-08-2017 om 08:04

inco-mama

Beste inco-mama,

Wat rot voor je dat je er zowel overdag als nachts er zelf nog last van hebt. Lijkt me niet makkelijk. Maar het is inderdaad iets wat we nog niet bekeken hadden die flex. Ik heb net even bekeken bij 123drogisterij of ze die flex ook in de maat S hebben. Maar die kon ik daar niet vinden. Weet jij toevallig of die bestaan?

Zag dat de voorkant op de band geplakt wordt bij tena flex. Laat dat niet makkelijk los? Zag ook dat de heupen vrij zijn geeft dat geen lekkage? Ik wil dat toch wel gaan uitzoeken na de vakantie want als het goed zou werken moet hij dat echt wel voor elkaar krijgen.

Dank voor je tip. Hoop dat het voor jou ook ooit nog eens over kan gaan

inco-mama

inco-mama

05-08-2017 om 19:24

ik gebruik deze:

Zie de onderstaande video,


https://www.youtube.com/watch?v=X-x2_vvGOeU

Ondanks dat deze slips een plastic folie hebben, is het niet hinderlijk.

marijke

marijke

05-08-2017 om 23:11

inco mama

Beste inco mama,

Ik denk dat het een hele goed oplossing is. Daar ga ik voor na de apotheek na de vakantie.

Waarom zou de plastic folie hinderlijk zijn?

inco-mama

inco-mama

07-08-2017 om 09:32

mijn ervaring

Dit is mijn ervaring met de volgende producten:

Tena Flex: Voorzijde wil wel eens gaan hangen als deze vol is, klittenband laat niet snel los, je kan de flex ook achterste voren dragen, misschien wel een tip voor je zoon, heeft grote elastische randen wat erg doet lijken op een baby luier, heeft een cottonfeel buitenzijde die een schurend geluid maakt onder kleding, is verkrijgbaar vanaf een heupomvang van 50 cm. Deze luier kun je makkelijk meerdere keren aan en uit doen

Attends Slip Active: Fixeer je eerst met de klittenband op het uiteinde van de voorzijde, en vervolgens met de 2 plakstrips op voorzijde. Draagt erg prettig en absorbeert heel veel. Maakt onder kleding nauwelijks geluid. Compact verpakt, en verkrijgbaar vanaf een heupomvang van 70 cm. Overigens als je deze luier goed aandoet kun je deze als een onderbroek gewoon aan en uitdoen bij slips met 4 plakstrips gaat dat absoluut niet.

Misschien moet je anders een aantal proefpakketjes aanvragen, bij tena en attends kan dat gewoon op hun site en is gratis.

Marijke

Marijke

08-08-2017 om 08:45

ga ik zeker proberen

Heel hartelijk dank voor je ervaring. Hij draagt op dit moment de tena slip active. Dat is ook een luier met een plasticbuitenkant. Omdat hij hem alleen in bed aan heeft maakt het niet veel uit dat hij wat kraakt al moet ik zeggen dat het heel erg meevalt. Ik vind het grootste voordeel dat je het niet ruikt.

We hebben weleens van die cottonfeel gehad maar ik vond echt dat die behoorlijk ruimte morgens.

We zijn nog weg met vakantie maar als we terug komen ga ik die attends echt aanvragen. Ik heb daar een heel goed gevoel bij en het zal hem echt helpen het zelf te doen. Niet dat hij er erg veel moeite mee heeft of tenminste niet dat ik dat merk maar ik vind nu dat hij wat zelfstandiger daar in moet worden.

plaspoli?

Je geeft aan dat je bij een uroloog bent geweest en dat er medicatie en plaswekker is geprobeerd, maar zijn jullie ook al eens bij een plaspoli geweest? Daar kunnen ze namelijk vaak veel gerichter achterhalen waar precies het probleem zit, en dat met een (intensieve) training in veel gevallen ook oplossen.

Hier een zoon van inmiddels 10 die alleen na een operatie een half jaar lang droog geweest is. Bij hem helpt niets (trainingen, medicatie enz.) en is waarschijnlijk toch (weer) sprake van een fysieke afwijking (vernauwingen in de plasbuis en een soort klepjes tussen blaas en plasbuis die er eigenlijk niet horen te zitten). Volgende week horen we of hij opnieuw geopereerd gaat worden.

Wij zijn trouwens best tevreden over de drynites (al draagt hij wel een grotere maat). Zoon is voor de zomer op groep 8 kamp geweest. Wij hadden de begeleiding ingeseind en samen een manier bedacht om het 'geheim' te houden. Dat is prima gegaan. Zijn twee beste vrienden weten ervan en dat zijn eigenlijk ook de enigen bij wie hij wel eens logeert (of zij bij ons), ook dat heeft nog niet tot problemen geleid.

Maar goed, straks op brugklaskamp... Dat is dan toch ook wel weer spannend.

Marijke

Marijke

09-08-2017 om 20:08

jippox

Beste Jippox,

Ik had graag gezien dat de uroloog er een diagnose van had kunnen maken en had kunnen opereren. Helaas niet gelukt ook een tweede kon er niets van maken. Ook de trainingen en medicatie was zeker niet het gewenste effect,

Wat hebben jullie met de leiding bedacht om het geheim te houden?

Het is hier ook wel dat een enkeling het weet van zijn vriendjes maar dat is niet van harte gegaan. Al moet ik zeggen dat het de laatste keer niet zon probleem was en dat is heel goed uitgepakt.

Helaas voor hem is het niet fijn maar het is zoals het is. Je gaat er niet dood van. Soms is de aanval de beste verdediging. Had graag gezien dat de drynights zouden werken. Maar ga nu voor het alternatief van info mama.

Ik heb daar veel vertrouwen in

Marijke

Marijke

18-08-2017 om 22:45

heupband luier

Beste inco-mama,

Op aanraden van je advies voor de heupband luier attends slip active had ik die besteld. Wat ben ik blij met je advies. Zijn bedplassen is er niet mee over hoor helaas. Maar hij kan het nu wel prima zelf aandoen.

Ondanks dat hij het niet zegt heb ik het gevoel dat het iets meer zelfvertrouwen geeft.

inco-mama

inco-mama

21-08-2017 om 16:48

geen dank

Zelf ben ik ook al 3 jaar tevreden over de attends en ben nu ook aan het overwegen om deze in plaats van de inlegverbanden te gebruiken, gezien mijn urine incontinentie niet minder wordt in de toekomst (ot: ik heb 20 jaar geleden een verkeersongeval gehad en daardoor incontinent geworden).

Nog een tip voor je zoon: de grote plakkers na het plaatsen even aandrukken en vrijwen, dan blijven ze beter zitten.

marijke

marijke

23-08-2017 om 15:06

al ondervonden

Beste info-mama,

Bedankt voor de tip maar hij had al ondervonden dat het los was gegaan. Dus hij had ze zelf al wat steviger aangedrukt en nergens meer last van gehad.

Wat naar voor je dat een ongeluk je leven zo in de war schopt. Is daar operatief niets aan te doen?

Groet,

inco-mama

inco-mama

24-08-2017 om 10:23

O.T.

Nee, daar is helaas niets aan te doen. 20 jaar geleden was ik betrokken bij een verkeersongeval, ik was toen 17 en verloor daarbij ook mijn toenmalige vriend. Door het ongeluk heeft mijn onderlichaam en heup behoorlijke schade opgelopen. Eerst was het zelfs onduidelijk of ik ooit nog zou kunnen lopen, maar daar heb ik hard voor gevochten om de rolstoel vaarwel te zeggen. Het ergste vond ik dat ik nooit geen kinderen meer kon krijgen omdat mijn baarmoeder verwijderd moest worden. Na jarenlange revalidatie en heel veel fysiotherapie ben ik blij met hoe ik nu leef, ik ben mobiel, ik kan niet bukken en door mijn knieën zakken, maar ik kan lopen en wandel graag met mijn man en stiefdochter. Ik heb hem ontmoet tijdens een praatgroep voor rouwverwerking 15 jaar geleden, zijn dochter was toen 3 maanden en verloor zijn vrouw ook bij een verkeersongeval. We kwamen er al snel achter dat we elkaar goed konden aanvullen en zo hebben we samen ons gezinnetje gevormd. Als mensen mij zien, verwachten ze ook niet dat ik incontinent ben. Onze familie, vrienden en mijn collega's weten het, alleen mijn man en stiefdochter zien mij wel eens met een luier.

Marijke

Marijke

24-08-2017 om 12:38

Knap en trots

Beste inco-mama,

Wat knap van je dat je hier zo je verhaal durft te schrijven. Het moet een hele heftige tijd voor je zijn geweest en het zal nog steeds niet altijd makkelijk voor je zijn. Je wordt immers elke dag geconfronteerd met de gevolgen van dat ongeluk.

Heel naar ook dat het gevolg was dat je zelf geen kinderen kon krijgen. Wel fijn dat je iemand gevonden hebt en dat jullie samen mogen zorgen voor je stiefdochter.

Ik vind het heel knap dat je aangeeft dat mensen in je omgeving ervan op de hoogte zijn. Ik snap dat het natuurlijk geen keuze is maar wel knap dat je erover durft te spreken. Ik weet niet of er ook iets van schaamte bij je heerst of is het geaccepteerd door je?

Ik heb zelf ook al aangegeven dat ik zelf lang in bed heb geplast en dat het nog steeds weleens voorkomt. Soms is het te voorspellen door gebruik van alcohol en in periodes van stress. Mijn bedplassen geeft me dan aan dat ik wat gas moet terug nemen.

Ik ben alleenstaande moeder en dat vind ik prima. Niet opzoek naar iemand al mag het ook best wel gebeuren dat ik iemand tegen kom.

Ik snap dat zeker je man en soms je dochter je zien in een luier. Verder hoeft ook niemand dat toch?

Mijn zoon ziet mij ook nog weleens slepen met mijn natte lakens en in periodes van stress of alcohol gebruik ik inco-materiaal. Maar in het begin van zo'n stress periode heb ik het meestal niet eens door dat ik wat onder druk sta en gaat het dus fout.

Van mij weten niet veel mensen het. Partners die ik heb gehad natuurlijk wel en mijn zoon en dochter. Verder weet mijn zus het en houd ik het verder liever stil.

Van mijn zoon zijn er wel wat vriendinnen van mij in de buurt die het weten. Zijn vriendje en zijn moeder natuurlijk omdat hij daar mee op vakantie is geweest. Ik weet ook wel dat hij niet de enige is die in zijn bedplast tenminste heeft geplast want de andere kinderen zijn er wel vanaf maar hebben ook lang met drynights geslapen. Nu in onze directe omgeving geen bedplassers van zijn leeftijd dat ik weet tenminste.

inco-mama

inco-mama

25-08-2017 om 11:25

schaamte

Schaamte heb ik niet echt, accepteren, dat misschien wel. Ik heb natuurlijk gevochten voor wat ik nu weer wel kan. De eerste jaren dat ik in rolstoel zat, was ik sowieso afhankelijk van inco materiaal, en mensen om je heen zijn dan meer bezig met je handicap dan het feit dat je een luier draagt. Toen ik voor het eerst weer ging lopen, voelde ik mij wel onzeker, en dacht dat iedereen kon zien dat je een luier draagt. Ik die periode waren de heupbroeken in de mode, maar niet voor mij, ik droeg liever een tuinbroek. Inmiddels weet ik wel beter, discretie vind ik belangrijk, maar ben wel mode bewuster geworden in de jaren. Dus jeans, shorts en jurkjes voor mij(mijn stiefdochter helpt mij met shoppen, die is daar een stuk beter in als ik). Tuurlijk zal het soms zichtbaar zijn, maar dan moet iemand er zo op gefocust zijn. Ik denk dat het voor jezelf het meeste opvalt, als je de foto's bv terugkijkt en die opgepropte inlegger in je spijkerbroek ziet zitten. Hoewel de attends slips flink groter zijn, valt het gewoon een stuk minder op en ik heb er veel minder van nodig 2 a 3 op een dag ipv 4 a 5 tena inleggers. Als we een weekje weg gaan heb ik dus aan 1 pak voldoende.

marijke

marijke

01-09-2017 om 19:21

krachtvrouw

Jij bent echt een krachtvrouw info-mama. Ik schrijf je nu pas omdat ik erg druk ben geweest. dat is elk jaar met start van het nieuwe schooljaar. Sta voor de klas en levert in begin van het jaar altijd wat spanning op. Gezonde spanning hoor. Maar met nare gevolgen voor me omdat ik dan zelf ook weer periode heb van nat zijn snachts.

Gelukkig heb ik niet het ongemak wat jij overdag ook hebt. Ik hoef alleen te dealen met de nachten. En gelukkig is het slechts periodes. Helaas is dat voor mijn zoon niet het geval maar ik ben heel blij dat hij nu zichzelf kan doen en zorg ik alleen voor hem dat hij er zelf niet mee hoeft te leuren. Ik zorg dat er een bij zijn pyjama klaar ligt en dat hij het smorgens in een speciaal emmertje kan gooien zodat ik het voor hem opruim.

Echt bedankt voor je tips en echt ik vind het echt krachtig hoe jij er mee omgaat.

Dat geeft mij echt moed!

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.