Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Marianne

Marianne

05-08-2017 om 19:37

Welke leesbril?

Ik ben nu echt toe aan een leesbril en heb wat twijfel welke ik zal kopen: een beschaafde of juist een hele aparte? Magnetisch in het midden en om de nek of een hele kleine? Een handige en verstandige kleur of juist paars of rood met witte stippen? Wat is handig en wat is leuk?

Lou

Lou

05-08-2017 om 19:40

Een paar

Ik heb mijn bril alleen nodig om te lezen, maar dat doe ik wel bijna overal. Als dat bij jou ook zo is, koop er een paar. Ik heb er drie in huis slingeren en eentje in mijn tas.

Marie

Marie

05-08-2017 om 21:31

Zonder oogmeting?

Ik heb nu een half jaar een leesbril en ben daarvoor toch maar naar de opticien gegaan. Bleek ik verschillende sterktes in de glazen nodig te hebben en een kleine cilinder. Ik heb dus maar 1 leesbril, die gewoon leuk staat.
Maar wat een genot, kan weer bij lamplicht een boek lezen! (en gebruiksaanwijzingen).
Maar wat jij moet doen, moet je natuurlijk helemaal zelf weten.
Weet je al welke sterkte je nodig hebt?

Half a twin

Half a twin

05-08-2017 om 21:40

gecompliceerde bril

Ik heb varifocus met cilinder en prisma in mijn bril. Boven en beneden slingeren 2 leesbrillen van de kruitvat op mijn sterkte. Kan ik altijd wat lezen als het nodig is maar geen heel boek.
Zou wel altijd laten meten en 1 echt goede leesbril aanschaffen met leuk montuur. En dan een paar exemplaren erbij voor noodgevallen.

Marianne

Marianne

05-08-2017 om 21:59

Gemeten

Ik heb zachte maandlenzen met een cilinder, helaas niet multifocaal. Dat werd wel heel erg kostbaar. De truc om een lens in een mindere sterkte te nemen om zo geen leesbril te hoeven werkte bij mij niet.
Ik heb nu voor reserve een nieuwe bril nodig (multifocaal), een computerbril én een leesbril. Mijn ogen schelen voor een leesbril maar een kwart punt onderling, ik vind het prima om met een goedkoop brilletje te doen omdat ik verder al een aardige diepte-investering heb.
Ik vind die pince-nez ook wel erg leuk, vraag me alleen af hoe dat in de praktijk is. Zag van seeoo mooie maar wel duur en ook flexsee voor wat minder geld.
Wat ook meespeelt is dat ik mijn lenzen niet de hele dag in kan: na het avondeten gaan ze uit en de bril op. De leesbril is enkel voor tijdens het werk. Heb nu vakantie, weet niet vaak ik het nodig heb want mijn ogen zijn snel achteruit gegaan.

Triva

Triva

06-08-2017 om 10:03

leesbril

Ik heb werk waarbij ik wisselend dichtbij en veraf kijk, ik ben dus erg blij met die dure varifocus bril met gewoon glas voor verweg kijken. Als je daar vroeg mee begint, dus bij je eerste leesbril kun je daar makkelijker aan wennen. Constant op en af werkt niet bij mij. Als jij dat niet hebt kun je gewoon beginnen met een simpel brilletje om het eens uit te testen. Daarna kun je altijd nog een oogmeting laten doen en een dure bril kopen, mijn varifocus is 200 euro.

Lente

Lente

06-08-2017 om 11:04

Ik zou beginnen met enkele goedkope brilletjes

Dan kun je gelijk uitproberen welk model je prettig vindt kijken. Sommige modellen zijn heel klein. Dat vind ik zelf niet prettig. Voordeel is wel dat je er makkelijker overheen kijkt.

Ik heb ook lenzen, één oog met cylinder voor het veraf kijken, één oog zonder cylinder om goed op het scherm te kunnen kijken. Of dat bij jou werkt, kun je makkelijk uitproberen met een daglens van de juiste sterkte.

Voor de reservebril multifocaal zou ik naar eyelove gaan. Dan ben je voor 99 euro klaar. De juiste sterktes heb je al want meten is daar niet ideaal.

Marianne

Marianne

06-08-2017 om 11:34

Multifocaal

De sterkte van mijn huidige bril is niet meer goed en met lenzen heb ik een andere sterkte omdat het brandpunt dan anders ligt. Wat ik nodig heb voor een bril weet ik dus niet.Een reguliere bril met mijn sterkte en cilinder is rond de 400 euro.
Uitproberen met lenzen heb ik de afgelopen twee maanden gedaan. Nu gekozen voor maandlenzen op mijn sterkte (ik had al lenzen en wil geen bril ivm een beugel) en een losse leesbril.
Terug naar de beginvraag, welke dan? Als ik zo jullie ervaring gen hoor is een goedkoop strooibrilletje het meest fijn om mee te beginnen.

Phryne Fisher

Phryne Fisher

06-08-2017 om 11:44

Opticien

Ik heb mijn leesbril bij de opticien laten aanmeten. Het was een duur montuur, dat beter zit dan Kruidvatbrilletjes maar waar ik toch niet aan kan wennen. In de praktijk gebruik ik hem dus amper en loop zo nu en dan ook tegen situaties aan waarin ik hem toch bij me had moeten hebben
Ik vraag me nu af of zo'n heel licht knijpbrilletje toch niet prettiger zit dan een echt montuur. Of zo'n bril aan een stokje.

Marianne

Marianne

06-08-2017 om 12:46

Phryne Fisher

Man heeft een heel heel duur brilletje van de opticien. Hij weet niet eens waar het ligt, hij draagt altijd een vrolijk gekleurd brilletje vam de Etos.
Met die ervaring in mijn achterhoofd wil ik voor de leesbril niets van de opticien .
Zo'n pince-nez lijkt mij ook geweldig. Niet op een stokje want dan krijg ik een lamme arm. Wel zou ik het eerst willen passen, hoe het is qua montuur omdat de glazen dicht bij elkaar staan en qua kleur. Modern en voor oranje gaan of juist vol retro een metalen. En die dingen zijn zo klein dat het in je portemonnee in zo'n vakje voor de bankpasjes past.
Hmm ik ben er denk ik wel uit. Ik wil een pence-nez, nu nog een leuke uitzoeken.

BX

BX

01-03-2019 om 00:08

Super blij

Ik heb onlangs via hier mijn leeszonnebril op sterkte gekocht en deze kwam van de week binnen. Ik ben er echt ontzettend blij mee.

Roda

Roda

01-03-2019 om 07:06

LookOfar

Ik heb een paar leesbrillen van LookOfar. Ze kosten iets van 15 euro bij onze plaatselijke opticien, maar ik vind ze wel veel fijner dan die hele goedkope. Ze hebben nl flexibele poten en een iets groter glas. Ze zijn er in allerlei kleuren.

Phryne Fisher

Phryne Fisher

01-03-2019 om 08:32

Goh

Een spammerd haalt een 1,5 jaar oud topic naar boven. Grappig, ik heb nog steeds mijn oude leesbril en draag hem nog steeds amper. Gaat best goed, als ik een beetje fatsoenlijk licht heb.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.