Relaties Relaties

Relaties

Kippie

Kippie

28-07-2017 om 20:51

Wat is dit moeilijk Ex wil weer relatie


Dymo

Dymo

16-08-2017 om 10:21

Kippie

Maar als je het weer gaat proberen, dan ziet je dochter weer andere dingen die je niet wilt dat ze ziet. Ruzies, een moeder die dingen pikt die een vrouw niet zou moeten pikken. En alsnog coke of wiet.
Mijn ex heeft om mij te treiteren tijdens onze scheiding co-ouderschap voorgesteld, terwijl hij tijdens ons huwelijk nauwelijks naar het kind omkeek . Ik heb hem verteld dat als de rechter daarover uitspraak zou moeten doen, ik een heleboel getuigen zou oproepen om te vertellen wat hij doet als hij dronken is (vechten, ruzie zoeken, schreeuwen). Vervolgens heb ik zelf een regeling voorgesteld die voornamelijk overdag was. Zo hoefde ik me veel minder zorgen te maken en hij kon zijn kind zien én zich daarna te pletter zuipen (en dan lag het kind veilig bij mij in haar bedje). Hij wist dat ik het meende, van die getuigen, en ging akkoord met de regeling die ik voorstelde. Om die regeling vervolgens niet na te komen, maar dat is een ander verhaal. Mijn dochter wist ook al heel jong mijn mobiele nummer uit haar hoofd, lang voordat ze zelf een telefoon had. Ex wilde een keer dat dochter kwam logeren. Dat wilde dochter wel proberen. Hij heeft haar toen bij hem thuis gelaten met een kratje bier voor de opvliegerige oppas die hij uit de kroeg kende en die geen Nederlands sprak. Zo kon hij zelf toch uit. Dochter heeft de huistelefoon gepakt en mij gebeld, ze was toen een jaar of 7. Ik heb haar opgehaald, tot grote woede van de oppas (die ik helaas een paar klappen heb moeten geven omdat ze aan de arm van dochter begon te trekken en mij met mijn hoofd tussen de deur probeerde te klemmen). Thuis heb ik kalm tegen dochter gezegd dat ze goed had gehandeld en dat dit inderdaad geen situatie is waarin ze thuishoorde. En logeerpartijtjes waren de jaren daarna geen optie meer. Niet mee eens? Dan start je maar een rechtszaak, maar weet dat ik dan als tegeneis zal proberen jou uit de ouderlijke macht te zetten. Jouw keuze.
Stevig blijven, Kippie!

Kippie

Kippie

16-08-2017 om 11:46

Toch advocaat

Ik ga toch een advocaat raadplegen.
Bedankt voor je reactie Dymo,de tijd zal het leren.
Maar no way dat ze er naartoe gaat zonder begeleiding.

Trouwens ex heeft nog een zoon uit een eerdere relatie. Hier doet hij niets mee.

Kippie

Kippie

18-08-2017 om 13:09

Serieus over te denken

Om hem terug te nemen. Liever dat ik er zicht op heb,dan dat een of andere rechter zegt dat ze er alleen naartoe moet.

Wilma

Wilma

18-08-2017 om 13:28

nee Kippie niet doen

Niet bij deze man blijven om "er zicht op te hebben". Dat kan je je kind niet aandoen. Als er dan toch iets gebeurt, ga je dan bij hem weg? Nee, want je wil er altijd zicht op houden, toch?

Niki73

Niki73

18-08-2017 om 14:02

Echt niet!

Nee, dit is een grote denkfout. Bovendien gaat die gerechtelijke uitspraak er waarschijnlijk helemaal niet komen, gezien zijn geschiedenis en gewoonten. Niet doen!

Kippie

Kippie

18-08-2017 om 22:51

Hai

Ik heb echt het idee dat hij het meent.
Gister gaf hij het weer aan.

Heb me ingelezen over rechtzaken mbt ongang ed en ben doodsbang dat het misschien zover komt dat bjz om de hoek komt kijken voor een onderzoek. En die maken nogal eens fouten.
En voor je het weet is je kind uit huis geplaatst.
He bah ik lig werkelijk nachten wakker al.

Kippie

Kippie

18-08-2017 om 22:52

Hij wil

Zijn kind zien,ophalen etc, anders gaat hij stappen ondernemen.

Prada

Prada

18-08-2017 om 23:35

Ja en?

Dat houdt niet in dat jij hem in huis hoeft te halen.
Niet bang zijn voor een grote mond en zeker niet onder druk gaan samenleven.
Dat is pas slecht voor je kind.
Even weer sterk worden nu hoor!!

Kippie

Kippie

19-08-2017 om 08:55

Prada

Zo niet, dan stapt hij naar de rechter

Prada

Prada

19-08-2017 om 10:02

En jij denkt dat die in chantage, dreiging en agressie trapt?
Laat hem maar gaan, loopt hij kans dat hij eens in de maand zijn kind onder toezicht in een kamertje door een rasmpje mag zien.
Trap niet in de streken van dat slag mensen, nergens voor nodig!

maar...

je schrijft eerder dat voor zover je weet je ex niets deed als jullie er waren, maar alleen als hij alleen was. Zou dat dan niet ook opgaan voor de momenten dat zijn kind bij hem is?
Het blijft wel de vader en dus heeft hij het recht op contact met zijn kind. Wat voor fouten hij ook allemaal maakt en gemaakt heeft. Ik denk niet dat je dat tegen kunt houden zolang er niet concreet iets gebeurt is.

En dan zeg je dat je dan nog liever weer met hem samen gaat wonen, maar dan is hij toch ook regelmatig alleen met jullie kind? Je bent toch niet àltijd met zijn drieën dan?!

Kippie

Kippie

19-08-2017 om 17:14

Jippox

Ik heb geen idee of hij weleens gebruikte als wij er waren. Soms had ik vermoedens door bepaald gedrag, maar zeker weten doe ik het niet.

Wat mij zorgen baar, is dat hij regelmatig aggressief gedrag vertoonde als baby niet stil werd etc. Ook jegens mij en mijn ouders agressief gedrag vertoont in bijzijn van dochter. Ik wil niet overal over vertellen ivm herkenbaarheid.
Hij is nog nooit met dochtet alleen geweest en heeft nog nooit voor haar gezorgd. Liet te pas en te onpas wiet rondslingeren en blowde op haar slaapkamer. Tevens heeft hij een paar keer coke gesnoven in huis als ik een avond weg was. Dochter was toen niet bij hem gelukkig.

Moet ik het risico zomaar nemen dan? Een verslaafde js niet te vertrouwen in mijn ogen.

Enja het blijft haar vader en hij mag contact, onder begeleiding wat mij betreft.

Kippie

Kippie

19-08-2017 om 17:15

Prada

Ik heb me inmiddels voldoende ingelezen om te weten.dat een rechter niet zo snel omgang weigert.

Liselot

Liselot

19-08-2017 om 17:21

soort mishandeling en mede-schuldig

"dat hij regelmatig aggressief gedrag vertoonde als baby niet stil werd etc"
"Ook jegens mij en mijn ouders agressief gedrag vertoont in bijzijn van dochter"
"en blowde op haar slaapkamer."
"Liet te pas en te onpas wiet rondslingeren"

Het lijkt mij een soort van indirecte kindermishandeling. Als jij bij die man blijft en/of je kind in de buurt van deze figuur laat (die je helaas ooit hebt uitgekozen, maar daar is al genoeg over gezegd), dan werk jij mee aan deze (indirecte) kindermishandeling en dat zou ook jou nogal kwalijk te nemen zijn.

Wat een ramp, zo'n vader voor je kind.

Kippie

Kippie

19-08-2017 om 17:27

Liselot

Das het kromme hier in nl. Als je erbij blijft, komt bjz ooit.om de hoek kijken.
Als je weggaat, wordt omgang verplicht met zo n man. En heb je als moeder de plicht omgang te stimuleren en de plicht je kind vwilig te houden. Tsja..

Sally MacLennane

Sally MacLennane

19-08-2017 om 17:43

omgangsplicht

Indien nodig kan dat ook uitsluitend onder toezicht worden toegewezen.

En laat je niet overbluffen door je ex. Hij speelt in op je angst. Hem terug accepteren is een absoluut slechte optie. En omgangsplicht zul je alleen onder toezicht moeten laten plaatsvinden wegens drugsbezit en -gebruik.

Het is niet makkelijk, maar ook niet onmogelijk.

Prada

Prada

19-08-2017 om 17:56

Dat is iets anders

Beter onder toezicht dan ooit alleen met hem, wat ook gaat gebeuren als je m terugneemt. Punt is dat je dan je geloofwaardigheid verspeelt bij de rechter en meewerkt aan een onveilige (thuis)situatie voor je kind plus het risico dat je zelf daardoor de controle verliest maar ook zelf risico loopt de zorg kwijt te raken. Laat maar bluffen, want dat is wat hij doet.

Kippie

Kippie

19-08-2017 om 18:04

Ik snap het

Prada, gevoelsmatig wil ik niet terug. Ik zou het doen voor mijn kind als het nodig is.

Misschien bluft hij wel..hij lijkt echter aardig zeker.
"Maakt niet uit wat het kost"

Sally MacLennane

Sally MacLennane

19-08-2017 om 18:09

Kippie

Hou je hoofd erbij. Hij bluft. En niet zo'n beetje ook. Hij weet dat je bang bent en weet je uitstekend te bespelen.

Wat voor voorbeeld is dit voor je kind, een bange moeder die zwicht voor intimidatie en bluf en ervoor kiest bij zo'n man te blijven?

Heb je in real life mensen die je steunen?

Kippie

Kippie

19-08-2017 om 18:20

Heb

Wel wat vrienden en mn ouders sowieso.

Hij geeft aan dat hij as week alles voor kind wil aanschaffen.

Kippie

Kippie

19-08-2017 om 18:20

Waarom

Denken jullie dat hij bluft ?

Markat

Markat

19-08-2017 om 22:07

Kippie (en Annej)

Ik begrijp je overwegingen hoor. Het zal niet voor het eerst zijn dat een rechter omgangsrecht toewijst aan een nalatige vader en het (terechte) verhaal van de moeder afdoet als verzonnen uit wraak. Maar -ik denk even hardop- zou je niet iets ertussen kunnen verzinnen. Een vriendin van mij had een vriend, ook vader van haar kind, die eiste dat hij zijn kind moest zien. Toen zei ze " okay geef maar precies een schema om de zoveel tijd" Maar ze wist dat het een lapszwans was die blufte. Hij is nooit met een schema gekomen. is 20 jaar geleden. Heeft hij het kind erkend? (niet alles gelezen) Geeft hij geld? Als ik het zo hoor is het inderdaad allemaal veel geschreeuw weinig wol van hem. Maar ik begrijp je angst. Je kan echter niet weer met hem gaan door zijn dreigementen. Misschien overleggen met een maatschappelijk werker? Dan bouw je in ieder geval iets van dossier op. Of is dat juist niet slim? forumgenoten (annej), kom er eens in...

Kippie

Kippie

19-08-2017 om 22:31

Markat

Hij heeft haar erkend, betaalt geen alimentatie evenals voor de zoon uit zijn eerdere relatie ook niet.

Ik heb een tijdje bij het ggz gelopen om een andere reden, waar ik eea verteld heb. Zij wisten dat ik er een punt achter ging zetten en daarna was mijn behandeling ook afgerond. Deze psycholoog vond mij.overkomen als een sterk persoon en was ervan overtuigt dat ik een goede moeder ben.

Kippie

Kippie

19-08-2017 om 22:32

Betreft schema

Ik heb echt het vermoeden dat hij wel met een schema gaat komen. Of zijn motieven oprecht zijn...geen idee. Mijn fam en vrienden denken dat het samenhangt met bewijsdrang naar mij en de buiten wereld toe. Ex blijft echter volhouden dat het puur om kind gaat.

Markat

Markat

19-08-2017 om 22:46

Kippie

Maar als hij nou met een schema komt (en je laat het iets zijn, waar jij bijblijft, of iemand anders die je vertrouwt) denk je dan dat hij dat vol kan houden?

Kippie

Kippie

19-08-2017 om 22:54

Markat

Ik heb al ter sprake gebracht dat het in bijzijn van mij zal zijn.
Hij stelde namelijk voor om haar twee keer per week een dag te halen.
Hij vind het prima dat ik er eerst bij ben, maar wil over een x aantal weken alleen tijd met haar.

Kippie

Kippie

19-08-2017 om 22:59

Het lijkt net

Alsof ik helemaal tegen contact ben. Dat is niet zo. Af en toe opzoeken, prima. Maar zolang als ik hem ken, belooft hij van alles. Wat in het begin goed lijkt te gaan maar hij niet volhoudt.
Plus dat hij kan liegen dat het gedrukt staat en niet van weerwoord houdt. Hij verwachtte ook van dochter al dingen op een leeftijd dat nog helemaal niet kon.
Als dochter als baby niet bij hem wilde zijn omdat ze ook niet aan hem gewend was, was hij serieus gepikeerd en liep hij te stampvoeten.
Ook is hij een keer erg boos geweest toen ze een maand of zes was en ze hem met haar kleine handje kneep. Ik moest haar toen meteem overnemen.
Als ze nu alleen met hem zou zijn, ben ik er niet om het te sussen.
Ik zie hem als een groot kind.

Markat

Markat

20-08-2017 om 00:07

klinkt als

inderdaad een groot kind. Goed dat je al bij de GGZ bent geweest. Ik denk niet dat je tegen contact bent hoor, ik denk dat je je zorgen maakt om je kindje. En ook dat je soms geïmponeerd bent door zijn grote mond terwijl je gevoel wel zegt dat het de praat van een verslaafde is ("we gaan het helemaal anders aanpakken"). Ik denk dat je meer steun moet krijgen, bijvoorbeeld van een maatschappelijk werkende. Maar ik ben niet helemaal op de hoogte of dat de juiste persoon is. Anderen op het forum weten hier meer over. Sterkte

Kippie

Kippie

20-08-2017 om 00:18

Markat

Dankjewel Hopelijk reageren er nog anderen

Kippie

Kippie

20-08-2017 om 11:46

Misschien

Moet ik een nieuw topic openen?

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.