Relaties Relaties

Relaties

Kippie

Kippie

28-07-2017 om 20:51

Wat is dit moeilijk Ex wil weer relatie


Kippie

Kippie

25-08-2017 om 09:13

Anja

De zorg voor ons kind kwam inderdaad op mij neer.
Hij gebruikte niet expliciet waar ik bij was, maar zodra ik een dag de deur uit was met kind wel. Dan kwam ik terug en zag ik het aan hem. Of hij zorgde dat hij het deed wanneer het de tijd had uit te werken.

Soms had ik het idee dat hij het na zijn werk ook deed, maar hier heb ik geen bewijs voor.
Dat hij bakken met geld uitgaf eraan heeft hij zelf toegegeven. Hij heeft mijn familie zelfs een keer van diefstal beschuldigd ondat er geld uit huis miste.

Dus of hij het deed in bijzijn van kind? Nee niet specifiek. Ik nam ons kind namelijk altijd mee. Wel gaf hij toe het op haar slaap kmr te hebben gedaan. En kwam ik weleens zakjes of kruimels tegen. Toen kon ons kind gelukkig nog niet kruipen ed.

Anja

Anja

25-08-2017 om 09:14

bang

En zoals Sally zegt, laat je niet bang maken.

Fijn dat hij (nu) de omgangsregeling accepteert.

Leg die goed vast en als hij afzegt, leg dat dan ook goed vast (als je het via de app doet, mail je appgeschiedenis dan regelmatig aan jezelf als bewijs - en vraag de advocaat wat je nog meer kunt doen om bewijs te verzamelen).

En als hij tijdens zo'n bezoek toch stoned is, leg ook dat dan weer vast.

Waar doen jullie het? Bij jou of bij hem?

Misschien dat hij nu je weg bent bij hem, echt zijn leven wil beteren en nu met zijn tweede kind wel contact wil onderhouden. Wie weet? Maar dat moet hij dan in zijn gedrag laten zien. En hij moet stoppen met dreigen.

Nog een gedachte: als je met hem praat, neem de gesprekken op op je telefoon. Dat mag! Kan je zo met googlen op internet vinden (sommige mensen denken dat dat niet mag). Misschien dat hij in die gesprekken gaat dreigen. Zorg dat je zelf rustig blijft en, zoals Sally zegt, er beter niet op ingaat. Zeker niet als je kind in de buurt is (want dan wordt hij wellicht boos?).

Kippie

Kippie

25-08-2017 om 09:20

Ikvoer

Dergelijke gesprekken zonder kind. In haar bijzijn wordt er nergens over gepraat.

En ja, misschien wil hij zijn leven beteren. Had hij dat maar bedacht toen we samen waren. Maargoed.

Ik heb aangegeven dat hij de regeling op papier mag zetten. En ook dat ik graag alimentatie zou willen. Tot op heden heeft hij dat niet betaalt namelijk, hier was hij boos over.
Ik leg het meeste vast via de app.

Kippie

Kippie

25-08-2017 om 09:21

Hij wilde de ongang bij hem. Maar kind blijft in haar eigen omgeving, dus bij mij.

Nu alles documenteren en alle communicatie schriftelijk

OK, je hebt een informele omgangsregeling. Dat is fantastisch. Dan kun je vanaf nu bewijs gaan verzamelen voor kind-in-de-steek-laten.

Wacht niet tot hij iets op papier zet. Doe dat zelf. Gewoon in een email. Dit is wat we afgesproken hebben, voor de komende maanden betekent dat dat jij kind komt ophalen op <<< en dan alle datums en tijdstippen voor de komende maanden >>>.

Doe alle communicatie schriftelijk. Als hij belt, neem niet op maar laat het naar voicemail gaan. Mail terug.

Als hij wil verzetten, zeg "sorry, jammer dat je niet kunt, die datum komt me niet uit, ik zie je volgende week op <<>>".

Als hij afzegt, antwoordt "OK, jammer dat je niet kunt, ik zie je volgende week".

Als hij niet komt opdagen, SMS op het tijdstip dat hij er zou moeten zij: "Ik wacht op je, wat is er aan de hand?". En 10 minuten later "Ik kan niet langer op je wachten, ik zie je volgende week." En dan ga je naar de speeltuin, je neemt je kind mee naar werk, wat dan ook, maar je zorgt dat jij en je kind niet thuis zijn.

Zorg dat je *altijd* kinderopvang / achterwacht hebt als je moet werken tijdens zijn omgangsuren.

Leg geen verantwoording af aan hem af. Vertel niet waarom iets niet kan. Vertel niet waar je bent. Het gaat hem allemaal niets aan. Hij heeft geen recht op die informatie. Standaard antwoord: "Jammer, ik zie je volgende week op <<>>".

Na een tijdje krijgt hij er natuurlijk genoeg van. Voor een kind zorgen is niet leuk en al helemaal niet als zijn eigenlijke doel is om contact met jou te forceren. Dus of hij komt niet meer opdagen, dan wel hij begint opnieuw te dreigen en/of stapt naar de rechter. En die stap naar de rechter, dat is dus het punt waarop je met je bewijs komt dat partner het kind in de steek gelaten heeft.

Hoe minder jij je aantrekt van ex, hoe sneller hij het opgeeft! Probeer in het begin een vriendin of familielid aanwezig te hebben bij de overdrachten, dat maakt het makkelijker om niet in discussie te gaan met ex. Bovendien, als hij een keer "onder invloed" komt opdagen, is het wel zo handig om een getuige te hebben.

Kippie

Kippie

25-08-2017 om 20:58

Dankje syboor

Voor je uitgebreide reactie. Echter, ben ik bij elke keer als hij kind wil zien. Onbegeleid durf ik niet aan.

Kippie

Kippie

31-08-2017 om 09:16

Maakt het uit

Ben bij de advocaat geweest. Wat een slap type, sorry dat ik het zeg.

Wat ik me afvraag: stel ex zou in de rechtbank dus aankomen "ik zou nooit gebruiken in haar bijzijn", zou dat dan wat uithalen?

Anja

Anja

31-08-2017 om 09:25

andere advocaat

Als je je advocaat nu al een slap type vindt, zoek dan een andere.

En zoek vooral eentje die gespecialiseerd is in familierecht (en liefst ook m.b.t. Jeugdzorgproblematiek) EN ook lid is van een specialisatievereniging op het gebied van familierecht. Dat vermelden ze altijd op hun website.

En persoonlijk zou ik minder snel naar een eenpitter gaan.

Volgens mij kan je vaak een half uur een gratis intakegesprek hebben. Ik zou op zoek gaan naar een goede. En dat op zoek gaan kan eerst via internet en dan eerst even bellen. Hoor je de advocaat kort aan de telefoon. Vraag je vast iets korts en of je een gratis intakegesprek kunt hebben om te kijken of het klikt.

Ik zou echt zorgen dat

Kippie

Kippie

31-08-2017 om 11:53

Hoi anja

Ik ga inderdaad nog even verder op zoek

Kippie

Kippie

19-10-2017 om 21:42

Pff

Hoi,

Het ziet ernaar uit dat ex juridische stappen gaat ondernemen.

De omgang is de laatste weken om de week een halve dag geweest en soms elke week. Niet helemaal volgens afspraak maar ik heb me om laten praten.
Ik heb ex twee keer stoned aangetroffen, maar dit was toen ik alleen naar hem toe ging om te praten over ons kind.

Ik voel me echt belabberd

Anja

Anja

19-10-2017 om 22:05

Balen

Kippie, wat naar.

Ik heb niet het hele draadje terug gelezen maar even een paar vragen:

- heb je al een advocaat gevonden (en andere dan die slappe die je eerst had) waar je wel vertrouwen in hebt?
Zo nee, ga daar snel naar op zoek! Zorg eerst voor telefonisch contact waarbij je al goed gevoel hebt voor je even kort gaat kennismaken (puur kennismaken, niet betalen - eerst kijken of je er een goed gevoel bij hebt). Met zo'n advocaat kan je veel beter dan hier bespreken wat je wel en niet moet/kunt doen.

- begrijp ik dat je ex je kind vaker heeft gezien dan afgesproken en dan jij wilde?

- begrijp ik dat je NIET gezien hebt dat hij tijdens de bezoeken stoned was? Misschien dat hij het dan (dus) echt niet is? Zou het kunnen dat hij dat toch goed kan scheiden/doceren (dus niet als kind er is)?

Kippie

Kippie

24-10-2017 om 15:56

Anja

Ik ga volgende week naar een andere advocaat.

De enige keer dat hij naar mijn idee gebruikt heeft in bijzijn van zijn kind, was toen we een dagdeel naar zijn ouders gingen.
Hij ontkende het natuurlijk, maar zijn gedrag/pupillen wezen erop dat hij wel degelijk onder invloed was.

We hebbem vaker afgesproken, omdat meneer me elke week suf belt en appt. Ook heb ik heel erg het idee dat hij mij wil laten zien em doen geloven dat hij een vader kan zijn, omdat hij wil dat ik de relatie nog een kans geef. Ik ben nu ook in mailcontact begonnen over alimentatie.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.