Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

bieb63

bieb63

09-03-2016 om 21:57

Op verzoek van Ingrid T: nieuw draadje kleding 50 plus ;)


zebra

zebra

12-03-2016 om 21:18

ik draag

waar ik me prettig in voel, ben sinds kort ook 50. Korte rokjes en bermuda's draag ik al jaren niet meer, vind het niet mooi (meer) staan omdat ik stevige bovenbenen heb. Korte shirtjes staan me ook niet meer vanwege mijn figuur dus die zijn niet in mijn kledingkast te vinden. Toen ik 30 jaar was droeg ik soms nog wel korte rokjes maar toen was ik net behoorlijk afgevallen.

Wat kapsel betreft heb ik meestal kort tot halflang haar. Heb veel slag in mijn haar wat ervoor zorgt dat ik het na het wassen aan de lucht kan laten drogen, zonder gel of andere stylingprodukten. Lang haar vind ik mooi maar staat me gewoon niet.

Imogen

Imogen

13-03-2016 om 09:37

Tihama

ik verf mijn haar niet, al wordt het steeds grijzer. En eerlijk gezegd kan ik echt genieten van andere (oudere) vrouwen met een leuk (!) grijs kapsel. Halflang, in een bob, in een paardenstaart, in laagjes. Het maakt mij niet uit, als het maar verzorgd is. Het voelt als een soort 'wij, grijze vrouwen-'club

Kaatje

Kaatje

13-03-2016 om 09:52

Kort vs lang haar

Ik kan ook zeggen dat ik alle haarlengtes heb gehad. Lang tot op mijn middel en kaal door de chemo. Daarna het weer laten groeien.
Ik vind kort haar ook helemaal niet makkelijk, wat een werk zeg. Paardenstaart of slordige knot veel makkelijker. En goedkoper haha.
De Facebook pagina 'huisvrouwen met een pittig kort kapsel' is soms grappig en soms ook too much voor mij. Maar ik herken wel dat er een groep van vrouwen met kort kapsel is waarbij ik echt me afvraag of ze weleens een foto van zichzelf bekijken of dat smaak echt zo extreem anders is.
Maar ik denk dat hetzelfde geldt voor vrouwen met andere kapsels, het scheelt gewoon als je haardracht bij je past, watvoor kapsel je ook hebt.
Ik vind het eerlijk gezegd wel grappig om te lezen dat Kaaskopje zegt dat je 'heel erg moet oppassen met lang haar' en ik ergens anders lees dat ze zich niet prettig voelt bij het 'pittig kort kapsel' gedoe op Facebook. Tsja...

Goudvis

Goudvis

13-03-2016 om 10:05

nog 3 jaar

Ik heb nog ruim 3 jaar te gaan voor ik me in de categorie 50+ mag scharen. Maar ik kijk vast vooruit.
Ik draag alles, ook korte rokjes en strakke shirts met decollete. Daar gaat dan meestal wel iets wijders overheen. Ordi hoeft niet namelijk. Ook niet als je 20 bent. Haar is halflang en ja, ik laat het allang verven. Sowieso is mijn eigen kleur niet flatteus, dus... nu een natuurlijk ogend donkerblond. Lichtblond of geelblond, staat niet boven een bepaalde leeftijd. Mijn haar oogt ongeverfd voor iemand die niet oplet (daarvoor zit ik wel uren bij de kapper).
Ik zie veel mensen van 50+ die in vormeloze hobbezakken rondlopen met een vormeloos kapsel. Praktisch haar zeg maar. Anwb-hoofden.
Kleding en haar zijn maar een deel van het pakket trouwens. Je lijf is belangrijk, veel oudere mensen zijn te zwaar en hebben te weinig spieren. Mijn zoon van 13 dacht zelfs dat iedereen die ouder wordt dikker wordt. Dat het zo hoort. In grote lijnen lijkt dat zo te zijn, maar het hoeft natuurlijk niet he. Zelf ben ik maar 3 kilo zwaarder dat toen ik 25 was.
Mijn idee is dat te zware, oudere mensen soms denken dat je beter een vormeloos ding kan aandoen, tenminste dat zie veel ik om me heen. Alsof het niets meer uitmaakt.

Ninja

Ninja

13-03-2016 om 10:49

Goudvis

Dat vormeloze komt ook vaak omdat als je voller/dikker bent, dat gewoon lekker zit. Het snoert niet, maakt geen rollade van je en je kunt er alles mee doen. Praktisch dus. Het is ook het aanbod wat meetelt. In maat 50 zijn veel dingen niet te krijgen en word je al snel overgeleverd aan de onkunde van de designer.
Over je figuur: het hoeft niet, maar weet dat er ineens veel kan veranderen. Door de overgang ben ik (dat gaat onder invloed van hormonen, zoek maar op) mijn taille kwijtgeraakt. Door diezelfde overgang ben ik erg opgeblazen (zoek maar op, hoort erbij) en heb de vorm van een appeltje gekregen.
Geloof me, zelfs de meedenkende Mart Visser met zijn getailleerde jassen in grote maten slaat hiermee een ongelofelijke flater.
De retroprintjes die de MissEtam al jaren invoert, zorgt dat ik vaak alweer een winkel minder heb om te kiezen. Die horen bij de vrouwen met een kort pittig kapsel in mijn beleving.
Ik heb geen maat 50, maar ben niet zo lang, heb een grote boezem en heb broekmaat 46 en bovenkleding afhankelijk van de pasvorm iets daarboven.
En zelfs dan is het al moeilijk. Kleding kopen is voor mij een crime, soms ben ik al blij dat ik gewoon ergens in pas en dat het nog iets van leuk staat.
Dit alles om wat meer begrip te kweken voor de vormloosheid in grotere maten. Het is gewoon niet leuk meer om te winkelen, niet mijn keuze maar te weinig en een verkeerd aanbod en de hoofdprijs betalen lukt niet iedereen.

Cornelia

Cornelia

13-03-2016 om 16:40

bestaat dat?

Lees ik hier over een facebookpagina met kort pittig kapsel. Ik wist niet dat die bestond. Weer wat geleerd.
Ikzelf heb halflang haar en geverfd. Niet roodachtig maar donkerblond/bruin. Dat is mijn oorspronkelijke kleur. Wanneer ik het grijs laat worden, weet ik niet. Nu nog niet in ieder geval. Ik vind eigenlijk alle kapsels mooi, behalve stekeltjes haar en erg kort haar. Haar moet wel verzorgd zijn.
Kleding vind ik lastig. In mijn vrije tijd draag ik rustig een skinny jeans. Rokken heb ik nooit te kort gehad, want stevige bovenbenen maar ook niet te lang want "suf". Bermuda's heb ik afgeschaft, zodra ik kleedgeld kreeg. Broekrokken bestaan gelukkig niet meer (toch?). Ik draag meestal of een rok of een broek met blouse of top met blazer of vest. In de zomer ook jurken.
Ik ben wel weer op zoek naar nieuwe kleding. Heeft iemand tips wat leuke, niet te stijve, niet te hippe merken zijn?

Kaatje

Kaatje

13-03-2016 om 17:49

Merken

Cornelia, als je een beetje budget hebt, kijk dan eens op PerfectlyBasics.nl, zit mi veel moois tussen.

Qua overgang; ik ben dmv oestrogeenremmers in de overgang gekomen en ik merk helaas ook duidelijk verschil. Of dat de chemo nog steeds nawerkt of een combinatie maar ik heb echt een ander lijf dan toen ik begin dertig was. Ik moet veel harder werken (lees sporten) om in vorm te blijven en dat gaat ook nog eens moeizamer. Snik. Maar goed, relatief schijnt t bij mij mee te vallen dus we tellen nog maar eens de zegeningen

rokken

Ik vind rokken/jurken net boven de knie bij wel mooier staan dan de op of net onder de knie. Dat heeft vooral te maken met mijn lengte. Maar ik vind mijn knieen niet meer zo mooi als ooit. Dus in de winter met een dikke panty/maillot doe ik het nog wel maar in de zomer twijfel ik.
En over dikker worden. Ik (50 plus)weeg ook slechts paar kilo meer dan toen ik 25 was. Maar het is toch wel allemaal wat minder strak geworden. Daarom draag ik nu minder strakke kleding dan toen.
Mijn haar verf ik al sinds ik 18 ben, ik werd grijs toen ik 30 was en ik verf het nog steeds. Een beschaafd blond. De laatste jaren heb ik langer haar dan ik had toen ik jonger was. Vooral omdat ik niet meer allerlei gewaagde kapsels uitprobeer.

Hmmm

Ik houd nooit zo van die ongeschreven regeltjes over wat je al dan niet kan dragen bij een bepaalde leeftijd. Als een vijftigplusser het nou leuk vindt om ondanks haar rimpelbuik een naveltruitje te dragen, of een skinny jeans in maat 48 moet ze dat vooral lekker doen. Waarschijnlijk zal ik het niet mooi vinden, maar da's dan voornamelijk mijn probleem. Ik vind zoveel lelijk en een mutsige, maar op zich keurig nette outfit vind ik dan net zo min mooi als een minirokje bij iemand met een woud aan spataderen. En als iedereen er Trinny & Suzanna-verantwoord uit zou zien wordt het ook zo'n saai straatbeeld. Zelf draag ik uitsluitend enorm flatterende, gepaste outfits ;0)

skik

Oh, wacht

Dit was kennelijk een gereanimeerd oud draadje. Zie net mijn bijdrage van anderhalf jaar geleden. Grappig, soms veranderen dingen sneller dan je kan voorzien.

"Ik denk dat ik na mijn vijftigste nog steeds haar tot aan mijn taille heb."

Haha, rond Kerst heb ik een bob op kinlengte laten knippen. Inmiddels is het al weer over de schouders, weet nog niet of ik er weer de schaar in zal laten zetten of het nog wat langer laat groeien, maar haar tot over mijn broekriem heb ik niet meer.

"Ik draag inmiddels zelf geen rokken of jurken meer die ruim boven de knie vallen. Knielengte vind ik mooier staan. Of dat nou komt omdat het modebeeld verandert, mijn smaak veranderd of omdat ik vind dat ik het niet meer kan hebben weet ik niet."

Nu ik een kwart lichaamsgewicht kwijt ben kan ik concluderen dat ik het destijds niet meer kon hebben, korte rokjes. Nu heb ik wel weer wat rokjes en jurkjes tot ruim boven de knie en al zeg ik het zelf, het staat me prima.

skik

haha

Ik zie mijn eigen bijdrage ook van ruim jaar geleden. Dat ik niet dacht dat ik nog jurkjes boven de knie met blote benen zou dragen in de zomer want niet meer zulke mooie knieen.
Wat een gezeur zeg. Toen de temperatuur weer boven de 20 kwam vond ik die jurkjes weer prima staan. Jammer dat de zomer al weer op zijn einde gaat.

Hahaha

Stond echt raar te kijken toen ik dit draadje zag verschijnen. Ook mijn eigen bijdrage nog maar eens teruggezocht. Mijn all stars draag ik amper meer, maar mijn haar is nog steeds kort en grijzend, echt skinny vind ik nog steeds niks, en ik heb nog steeds dezelfde maat.

Heb wel een half jaar terug samen met dochter van 15 een make up workshop gedaan bij een schoonheidsspecialiste...en sinds die tijd gebruik ik toch regelmatiger eens 'iets'. Was een goede zet!!

Ingrid

Alison

Alison

30-08-2017 om 23:06

Dan ook maar meteen een vraag

Ik heb een stel geweldige roze gympen gescoord. Ook nog voor weinig Ben er over aan het denken om nog een paar in een andere kleur te bestellen. Hoe dan ook, ze kwamen binnen en ik trok ze aan. Aan mijn pubers vroeg ik wat ze er van vonden. De ettertjes waren unaniem: ik was daar veel te oud voor. Zucht. Voor de duidelijkheid, ik ben 48. Nu dus graag jullie eerlijk mening, ben ik hier te oud voor? https://s.s-bol.com/imgbase0/imagebase3/large/FC/0/7/6/8/9200000076548670.jpg

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

30-08-2017 om 23:31

Nee

Nooit naar pubers luisteren!

Alison

Ik zou de roze terugsturen en een paar donker blauwe bestellen. Ik vind dat de pubers gelijk hebben. Het model kan prima maar de kleur niet. Roze en 48 gaat echt niet meer. Beetje het equivalent van 2 vlechtjes...

Swaen

Roze en maat 48. Vlechtjes.
Waarom kan dat eigenlijk niet meer? Omdat je te oud bent? Te dik?
Nope. Enige reden waarom niet kan is oordeel van anderen. En waarom eigenlijk? Maar misschien kan swaen dat .uitleggen.

Maat 48?ik dacht jaar 48...

Bij roze gympen en vlechtjes krijg ik een beetje wen K3 gevoel. En toen die tegen de 40 liepen vond ik die outfits ook biet meer zo passend bij de leeftijd.

Maar t licht wel aan de stijl. Ik heb een collega van mijn leeftijd die de bizarste kleren draagt, en het past helemaal prima bij haar. Van glittergympen tot trainingspak met pumps eronder. Minimplooirokjes en oma soepjurken ( met sneakers) het is altijd leuk. Maar het past bij haar. Ik moet er zelf niet aan denken ( en zou ookn echt voor schut lopen)

Ingrid

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

31-08-2017 om 23:23

Het is maar een kleur

En ik zie net als Alkes echt niet in waarom dat niet meer zou kunnen als je 48 bent.
Zijn er nog meer kleuren off limits, of is het alleen deze ene roze?

40er

40er

01-09-2017 om 08:56

Tuurlijk

Kan dat.
Als mijn schoonmoeder van in de 60 knal rode kistjes heeft kan dit met gemak!

Astrid

Astrid

01-09-2017 om 10:09

Je hoeft er toch niet als een

Dooie muis bij te lopen in zedelijk bordeaux, schaduw grijs of kleurloos beige?
De kleur heeft niets met je leeftijd te maken, wat een onzin.
Voel je goed in bordeel rood, in K3 roze, in drankflessen groen, dan staat het je vast omdat je het uitdraagt.
Ik zie zoveel mensen buiten lopen die ik graag in kleur zou willen overschilderen, doodzonde.

Dit is gewoon zacht bescheiden roze, wat is daar mis mee? Straks mag dat alleen nog in combi met een sjááltje of paarlen kettinkje.
Mijn schoonmoeder was op haar 50e bejaard met een permanentje, veel te grote clip oorbellen, bijpassend kettinkje en een sjááltje, schoenen met spekzolen of sandalen waar te grote tenen door de voorkant werden geperst. Ik ben daar de eerste 40 jaar echt nog niet aan toe.

kleur

Het valt mij ook op hoeveel mensen er in zwart/grijs/beige bijlopen. Alsof kleur niet mag.
Jammer want het straatbeeld zou er een stuk vrolijker van worden. Maar het blijft wel als mensen zich daarbij prettig voelen, ze het zeker moeten doen.

Jasmijn

Jasmijn

01-09-2017 om 17:42

echt?

Zijn er echt mensen die geen K3 roze meer dragen omdat het niet meer kan op je leeftijd? Dat zou zonde zijn zeg, als je jezelf dat ontzegt. Ik draag best saaie kleuren, maar daar voel ik me gewoon het prettigste in, donkerblauw, grijs, zwart, wit. Heel soms zachtroze. Felle kleurtjes zijn niet mijn smaak. Dus ik zou niet graag overgeschilderd worden hoor ieder zijn ding toch? Ik hou het straatbeeld rustig zodat de felle-kleurtjes mensen ook tot hun recht komen.

Astrid

Astrid

01-09-2017 om 19:18

Jasmijn

Ik ga jou niet overschilderen als jouw kleuren bij je passen hoor , alleen vind ik het apart dat mensen menen te moeten denken of vinden dat op een bepaalde leeftijd kleuren niet meer kunnen.
Mijn moeder is bijna 74, draagt knalgroene sneakers, roze truien, rode bloezen, zuurstokroze polo's enz. Het staat haar fantastisch, haar ogen komen er heel mooi bij uit en ze oogt 20 jaar jonger.
Ik draag ook veel zwart, blauw, wit, grijs, maar ook vaak oranje, roze, turqoise, rood en zelfs neongeel en neonoranje. Ik houd ervan, het staat me goed, ik voel me er goed bij, vrolijk, en energiek. Láát me

Ik kreeg laatst van een bekende te horen dat make up en lang haar (schuldig!) niet meer kunnen na je 40e/50e, plus dat ze vond dat "mensen" (lees: ik in migraine oranje recht voor haar neus) niet zo kleurrijk meer moeten zijn met 40+. Dan vond ze het namelijk net clownskleren of kleuterkleren.
Hoe onaardig; ik had nog niet eens bedacht dat ik haar de mond had mogen snoeren. Voor mij is het namelijk niet belangrijk. Ik noemde net het overschilderen, maar dat is vaker omdat ik denk: mooie ogen, gave haarkleur, daar past kleur X goed bij. Ik werk veel met kleur in bijberoep en hobbymatig, dus zo werkt mijn brein nu eenmaal.

En dat commentaar dan door iemand iets jonger dan ik, met grijs kort haar, geen make up en sierlijk beige. Ik vind dat niet erg, ik zeg er niets van, dacht er op dat moment niet eens aan, maar waarom zegt "men" dat omgekeerd dan vaker wel? Het doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg idee.
De dochter van die mevrouw vond mij er dan een stuk jonger uitzien dan haar eigen moeder. Nu is het niet netjes je eigen moeder af te vallen, dus heb er niet op gereageerd, maar ik vond moeder zich echt te stom voor woorden gedragen. Ik ben 50, ik kom net kijken, ik mag juist alles.

Alkes

Ik had het niet over de maat maar over de leeftijd.

Iedereen mag natuurlijk lekker doen wat ie zelf wil maar ik vind roze, in de vorm van roze all stars, als je boven de 40 bent te kinderlijk. Roze kan best. All stars ook. Maar gecombineerd is het naar mijn mening vlek op vlek. Zelf houd ik van wat stijlvollers. En dat is echt iets anders dan gelijk overstappen naar beige en een
Parelketting. Daar zit echt nog een hele wereld tussen.

Jasmijn

Jasmijn

02-09-2017 om 11:08

kleurrijke vriendin

Ik heb een vriendin die juist weer heel kleurrijk is. Ze matcht ook graag, dus rode bril, rood horloge en sierraden en rode laarsjes. De rest van de kleding dan weer wat neutraler, en zo heeft ze heel veel varianten. Sieraden, schoenen, brillen en horlogebandjes in allerlei kleurtjes. Het staat haar heel leuk en zij zou prima ook roze all-stars aan kunnen trekken, dat zou echt niet gek staan (ze is trouwens 55 jaar)
Ik denk dat je het in de gehele stijl moet kunnen zien, en dat is lastig met een forum waar je alleen tekst in kan gebruiken. Ik denk dat het pas niet mooi is, als je niet passende kleding aantrekt qua maat zeg maar, dat gaat opvallen. En, als je wat ouder bent, vind ik het mooier als je er rekening mee houdt dat je kleding net wat meer vorm een kwaliteit heeft, een h&m floddertje kan prima staan bij een tiener, maar als je ouder bent (en wellicht je lijf ook iets minder form heeft) dan kan je vaak beter wat mooiere stoffen gaan dragen (dan komt alles wat mooier en stijvoller uit, ongeacht de kleuren die je kiest)

swaen

Dat jij het te kinderlijk vindt, wil toch niet zeggen dat iedereen dat vindt. Ik hoop dat Alison gewoon lekker die roze heeft besteld en dat ze jouw oordeel negeert.

Hanne

Hanne

02-09-2017 om 14:37

Hoe ouder ik word

Hoe meer ik van mezelf mag. Die vrijheid heb ik met mijn leeftijd verdiend.

Alkes

Volgens mij vroeg ze om meningen? Die heb ik gegeven. Bovendien is het geen oordeel. En tot slot suggereer ik nergens dat iedereen dat zou moeten vinden. Doe es aardig zeg.

zebra

zebra

03-09-2017 om 13:45

volgens mij

zou ik die roze gympen ook nog wel aantrekken. Maar dan verder wel neutrale kleuren erbij. Ik heb ook blauwe espadrilles met bloemen erop, is weer eens wat anders dan de donkerblauwe wolky's die ik op mijn werk draag.
Qua kleding neig ik wel vaak naar blauw en grijs, soms wel pastelkleurige shirts maar geen knalkleuren want die staan me totaal niet. En in iets wat me niet staat, voel ik me niet prettig. Maar ik denk niet dat dit echt met mijn leeftijd, 50+, te maken heeft.

Ely

Ely

03-09-2017 om 14:47

Tuurlijk kunnen roze gympen

Het gaat gewoon om waar je je lekker bij voelt, al die leeftijdsgerelateerde restricties vind ik echt zonde. Ik vind al die diversiteit veel te leuk, ieder zijn ding. Sommige van die uitspraken vind ik dan ook weer facinerend. Geen lang haar bij veertig plus? Waarom niet in vredesnaam? Sommige dingen snap ik wel, je lijf verandert gewoon en het is mi de moeite waard je stijl daaraan aan te passen. Maar t hoeft niet van mij, er zijn al genoeg rare ongeschreven regels.

Toen ik jaren terug kaal was door de chemo ging ik geregeld ook zo ergens heen, naar vrienden ofzo. Kreeg ik de vraag of ik niet beter een sjaaltje om mijn hoofd kon doen want 'zo zag je meteen dat ik kanker had'. Waarop ik vroeg wat je denkt als je een vrouw met een sjaaltje als volledige hoofdbedekking ziet, zonder haar zichtbaar. Nou, was t antwoord, dan kan t ook zijn dat het om religie gaat. Uh ja, ik 'moet' dus een sjaaltje om zodat iemand die mij ziet fietsen kan twijfelen of ik moslima ben geworden of kanker heb. Raar toch? Zat kale mannen en ik ben voor gelijke behandeling
Wat trouwens absoluut niet betekent dat ik tegen sjaaltjes en pruiken ben. Deed ik zelf ook geregeld.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.