Verlies en Verdriet Verlies en Verdriet

Verlies en Verdriet

Wilgenkatje

Wilgenkatje

31-07-2017 om 15:39

Meeleven bij ernstige ziekte - hoe ?

De man van een goede bekende van me blijkt plotseling zeer ernstig ziek. Uitzichtloos.

Wat voel je je als omstander machteloos. Een kaartje sturen, even appen hoe het gaat, verder kan er niet veel. Ze wonen niet vlakbij, eten brengen of zo is geen optie. Hebben jullie suggesties?

mijk

mijk

31-07-2017 om 16:45

In soortgelijke situaties

heb ik wel eens verwenpakketjes gestuurd. Kaartje, muziek bonbons. Dat soort dingen. Het helpt niet maar het is de ver weg variant van even vasthouden. Ook kun je als je handig bent in zakelijke dingen, ook op afstand soms veel overnemen. Ik heb een vriendin ook wel geholpen met het zoeken van praktische informatie en zelfs met het bellen van instanties. En omdat in mijn geval ik weinig van de nabije vrienden en familie kende was ik ook een geschikt persoon om tegen stoom af te blazen. Tegen mij kon iemand best zeggen dat haar schoonfamilie stom was. Ik kende ze toch niet

Mijk

P.S. Als je het je kunt veroorloven is een tegoedbon voor een maaltijdleverancier ofzo ook een optie...

Logeren

Ik weet niet of het mogelijk is, maar kan zij een dagje bij jou op visite en logeren ? Of jij bij haar? Op een dag dat ze geen verplichtingen heeft met doktoren?
Als jij een dagje bij haar langs kan, kan je dan met haar mee op ziekenhuisbezoek.

Een achterbuurvrouw werd plots geconfronteerd met een man die op intensive care belandde. Ik vroeg wat ik kon doen. Ze gaf aan of ze in de week erop een keer bij mij mocht langs komen. Ze vond het moeilijk om haat emoties en zorgen uit te spreken in bijzijn van haar jonge kinderen. Mensen hebben behoefte aan een klankbord, een veilig klankbord.

Wilgenkatje

Wilgenkatje

03-09-2017 om 19:31

Het is voorbij

Het wordt nu meeleven met het gemis...

Ad Hombre

Ad Hombre

03-09-2017 om 19:37

Medeleven

Genadig dat het zo snel gegaan is.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.