Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

bieb63

bieb63

09-03-2016 om 21:57

Op verzoek van Ingrid T: nieuw draadje kleding 50 plus ;)


Ely.

Zo'n kaal koppie is zo confronterend voor je medemens. Met een sjaaltje lijkt
het om een griepje te gaan.
Ook bij een vriendin meegemaakt bij wie een borst werd geamputeerd. Er werd vrolijk gezegd:"O, maar dat kunnen ze weer mooi maken hoor met een reconstructie!"
Dat dat, eventueel, een fase kán zijn na het overleven is even bijzaak.
"Je hoeft er niets meer van te zien". Daar gaat het om blijkbaar.

Ely

Ely

03-09-2017 om 16:58

Of kiespijn

Een sjaaltje om je hoofd bij griep zie ik net zoals een sjaaltje om te hoofd bij kiespijn, in tekenfilms )

Maar idd, het zal wel gaan om de confrontatie met de ziekte, voor anderen dus. Hadden ze bij mij pech want ik was niet zo bezig met dat soort gevoeligheden op dat moment. Bovendien stond t me best goed, die kale kop, als ik zo vrij mag zijn dat over mezelf te zeggen, had ik niet verwacht

Alison

Alison

04-09-2017 om 23:15

Meningen

Tuurlijk vroeg ik om meningen. Ik kende alleen die van mijn pubers (negatief) en wilde graag meerdere horen.
Ik heb ze inmiddels 2x aangehad. Steeds met een donkere spijkerbroek en dito T-shirt. De combinatie vind ik zelf erg geslaagd. De pubers kijken nog wel maar zeggen niks meer.
Er zijn van die dingen die ik echt niet aantrek. Een spijkerbroek met gaten, een minirok, vleermuismouwen Maar met K3-roze gympen blijk ik prima te kunnen leven
Terugsturen naar China had trouwens toch niet gekund dus ik moet wel.
Voor de duidelijkheid, ik BEN 48 en heb maat 38. Maar ook met maat 48 had ik ze aangetrokken. Lang haar heb ik trouwens ook. Nooit los omdat het te pluizig is maar altijd in een staart of klem. Vroeger had ik genoeg budget om elke paar weken naar de kapper te gaan en toen had ik, dankzij mijn hele creatieve kapper de leukste korte kapsels. Nu heb ik bijstandshaar, lang, pluizig en met grijze uitgroei.Maar wel met K3-roze gympen er onder

annie

annie

05-09-2017 om 00:38

je hoeft er niets meer van te zien

Die boodschap zit sowieso wel wat in -ook- dit hele draadje vind ik, na doorlezen.
Niet alleen ziekte 'mag' niet gezien, maar ook geen oneffenheden, minder (standaard) mooie kanten, ouderdom, gekke fratsen, onverschilligheid tav uiterlijk vertoon enz.
Wat zonde! Wat zijn we streng, (en rigide) voor onszelf en elkaar.

bijstand en haar

Als je zelf je haar verft met plantaardig poeder (mengsel van henna, indigo, walnoot, hibiscus, cassia, kamille, amla, etc.) hoeft dat niet duur te zijn.
Ik koop bij voorkeur Logona (is tegenwoordig helaas moeilijk te krijgen) of als tweede keus, maar ook prima: Hennaplus poeder (let op: niet de cremes en andere haarkleuringen van dit merk).
1 pakje Hennaplus kleurpoeder kost 8,50 (of minder in de aanbieding); Logona is wat duurder. Met mijn schouderlange haar gebruik ik een half of tegenwoordig zelfs maar een kwart pakje per keer. Misschien dat je de eerste keer een heel pakje moet gebruiken, dat zou kunnen. Maar op den duur heb je genoeg aan veel minder als je het regelmatig doet.
Als je het niet te rood wil (vooral met grijs haar moet je oppassen met rode henna): er zijn ook blonde en bruine kleuren. Van Hennaplus vind ik zelf de donkerbruin het mooist, van Logona de koffiebruin. Het effect is afhankelijk van je eigen haarkleur, het is dus een kwestie van uitproberen. Rood kleurt het sterkst en blijft het best zitten. Bij veel grijs haar kan het voor de dekking helpen om eerst een rodere (roodbruine) ondergrond te maken en daar vervolgens een donkerdere (bruine) kleur overheen te doen.
Maar ik heb dus aan een pakje donkerbruin (100 g.) genoeg voor vier keer bijkleuren.
Met blond heb ik geen ervaring, omdat ik geen blond haar heb. De mengsel kunnen je haar nl. niet lichter maken, alleen 1 tint donkerder.

Nog goedkoper is waarschijnlijk om zelf een mengsel samen te stellen uit losse henna, indigo, etc. Op Internet is allerlei informatie te vinden.

Voordeel van henna / plantaardig kleuren is dat je haar er voller en glanzender van wordt en niet meer pluizig...

Annet

Annet

05-09-2017 om 10:04

je haar

Hier nog een haartipje. Ik heb blond krullend haar en het kan erg snel pluizen. Het pluizige haal ik weg door het na het wassen eerst volume-schuim erin te doen (van die bollen schuim uit zo'n spuitbus) en omdat ik het ook niet breed heb, koop ik altijd de goedkoopste van het Kruidvat, en die werkt net zo goed als dure merken. (kijk maar eens, bijna witte bus is het) vervolgens doe ik er cremevoeding van het Kruidvat in, dit spoel je niet uit en houdt het pluizige in toom, en het is erg goedkoop en je doet er enorm lang mee.
Verven doe ik zelf, vroeger met die (dure) pakjes uit de drogist, tot iemand me op de kapperswinkel wees. Daar kan je soortgelijke mengeltjes kopen en het zelf doen. Het is heel,heel veel goedkoper en echt niet moeilijk om te doen (ik dacht altijd van wel, en ik was de eerste keer best huiverig om het zelf te doen, maar nu het nu altijd zelf en het is echt een eitje) Desnoods doe je het samen met een vriendin.
Ik kocht altijd excellence bij het Kruidvat en dit kostte 16,95 en nu ben ik de helft kwijt en kan ik er nog eens 3 tot 4 keer meer doen ook.

Alison

Alison

05-09-2017 om 14:17

Verven

Dank voor de tips
Lang geleden heb ik eens mijn haar zelf willen verven. Ik kwam verfspetters op de gekste plekken tegen en later hoorde ik dat op mijn achterhoofd een hele plek zat die niet geverfd was
Dus ik weet niet of ik dat nog een keer aandurf. Het is gelukkig ook nog niet heel opvallend, ik chargeerde een beetje
De schuim- en crèmevoeding tip van Annet ga ik zeker proberen, over de henna denk ik nog na. Ik heb vaker gehoord dat je haar daar beter van wordt.

annie

Je bent in je opsomming tepels nog vergeten. Mag je echt niet meer kunnen zien tegenwoordig. Oh, en lichaamsbeharing, ook al zo'n schande.

skik

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.