Vakantie en uitjes Vakantie en uitjes

Vakantie en uitjes

Camping / resort in Andalusië

Ik overweeg om in de meivakantie lekker weg te gaan. Nu zat ik te denken aan Zuid Spanje. Nog nooit geweest, en ik denk dat de temperatuur dan daar wel aangenaam zal zijn.

Nu zit ik te kijken om bijv op Alicante of Malaga te vliegen, en zoek ik een fijne accomodatie in die regio.
Wij houden van het camping gevoel, fijne zwembaden met glijbaan, en een chaletje/huisje/stacaravan. Dat vinden wij prettig zodat wij dan lekker buiten kunnen zitten bij het huisje (ook 's avonds), de kinderen overdag lekker hun gang kunnen gaan en voetballen bijv, of spelen. Maar ook omdat we dan minimaal 2-3 slaapkamers hebben en dat is wel erg fijn! Natuurlijk kan met zijn vieren op een hotelkamer ook, maar dat vinden wij iets minder relaxt. Dan zit je ook de avonden weer mer z'n allen in één ruimte. Het kan allemaal wel, maar het andere vinden wij gewoon fijner.

Nu weet ik dat er in noord-Spanje van die resorts zoals Cambril Park en Sangul bestaan. Mét de bovengenoemde faciliteiten dus.
Nu zoek ik iets vergelijkbaars, maar dan in Zuid Spanje. Portugal zou trouwens ook nog kunnen, lijkt me ook leuk.

Iemand die een tip heeft?

Bo

Bo

24-09-2017 om 16:54

appartement?

Weleens van een appartement gehoord? Zitten lekker in het centrum van de stadjes dus je hebt alles vlakbij. Ook mogelijk met 3 slaapkamers als je wilt. Campings in zuid Spanje liggen vaak aan grote provinciale wegen, buiten het centrum en je hebt dus overal een auto voor nodig. Ik ging er even vanuit dat je wilde vliegen hoor, want 2400 km met de auto is best een eind.

Marbella, Benalmádena, Fuengirola, Nerja... leuke plaatsen hoor. Boulevard en strand aan je voeten, wat wil je nog meer?

mamaonbekend

mamaonbekend

24-09-2017 om 18:29 Topicstarter

Appartement zou ook kunnen, maar dan heb je vaak maar een klein balkon waar je buiten kunt zitten en dat zoek ik niet.Wil liever ruimer buiten zitten, zodat je bijv ook eens buiten kunt bakplaten ofzo.

Maar als je een tip hebt voor een laagbouw appartementencomplex (begane grond dus) met zwembad en glijbanen, voetbalkooi is dat zeker interessant!

Als het zuid-Spanje wordt gaan we inderdaad gewoon vliegen en huren we daar een auto zodat we de omgeving kunnen bekijken etc.

mamaonbekend

mamaonbekend

26-09-2017 om 12:51 Topicstarter

niemand

Helemaal niemand een tip van een grote camping met veel faciliteiten, buiten Frankrijk?

Mag heel breed zijn hoor, van Alicante, Benidorm, Malaga, Sevilla, tot Portugal, Malta, Cyprus, Griekenland, Sicilië etc.

Bo

Bo

26-09-2017 om 13:02

ik denk

Dat mensen die zo zuidelijk gaan zitten, meestal vliegen en een appartement/hotel/huis kiezen. Campingvakanties zijn toch meestal autovakanties. Althans, dat is voor mijzelf het geval. In Griekenland zoek ik een ander soort accommodatie dan in Frankrijk.

Maar er zal genoeg zijn: even googlen op zoover op campings in Andalusie levert dit op http://www.zoover.nl/campings/andalusie-costa-del-sol-de-la-luz/spanje. Klein moeite. Maar je ziet direct dat het aantal reviews tegenvalt omdat (denk ik) de meeste mensen daar niet voor een camping kiezen.

Volgens mij heeft Sicilië wel een aantal grote campings. Of Italië: volgens mij zit in de buurt van Rome een grote. Maar dat vroeg je niet.

mamaonbekend

mamaonbekend

26-09-2017 om 15:27 Topicstarter

Zou kunnen

Het kan zijn dat je gelijk hebt ja. Je hoort eigenlijk ook maar zelden dat iemand naar een camping vliegt zo zuidelijk.
Maar ons lijkt het eigenlijk wel ideaal.

Je bent in een huisje/chaletje op zo'n camping/vakantiepark net wat vrijer dan met z'n allen op één hotelkamer, vinden wij.
Maar ik krijg het nog niet gevonden helaas. En daarnaast is een chaletje huren in de meivakantie ook nog es een stuk goedkoper dan in een hotel/appartement zitten. Lastig hoor.

Ja, Rome had ik ook gevonden (Albatros ofzo bedoel je denk ik?. Zoiets is helemaal prima. Rome zou wat mij betreft ook kunnen, ook nooit geweest, maar manlief had voorkeur voor Spanje eigenlijk.

In Noord-Spanje zitten wel meerdere grote campings, maar dat is wel méér een gok qua weer dan toch zuid-Spanje...

mamaonbekend

mamaonbekend

29-09-2017 om 22:32 Topicstarter

Pfftttt

De prijzen van de vliegtickets vallen ook wel tegen zeg. Of nee: ik ben het gewoon niet gewend.
Voor Alicante, Malaga, Faro, Pisa whatever, een ticket is grmakkelikk richting de 250-350 p.p.
En dan nog je accomodatie en autohuur erbij......tikt nog behoorlijk aan allemaal!
Zo kom je voor je een weekje wel richting de 2.000-2.500 euro voor een gezin met 4 personen. Misschien is een pakketreis nog wel voordeliger ipv alles zelf los boeken.
Toch effe iets andere prijzen dan met de auto naar een camping rijden en voor een paar honderd euro een chaletje huren.
Kennelijk normale prijzen, maar wij zijn er natuurlijk niet aan gewend.

Lou

Lou

29-09-2017 om 23:15

Duur

Als wij duur willen doen, nou ja luxe, maar dat kost wat, dan boeken we iets bij Elizawashere. Misschien toch de moeite waard om eens te kijken. Vliegen auto huisje, en dan wel echt een leuk huisje, met flink wat buitenruimte. Moet voor een weekje toch wel onder de 2000 kunnen.

Bo

Bo

30-09-2017 om 16:43

tja wat is duur?

Het is inderdaad wat je gewend bent. Als ik een weekendje Landal boek, buiten de vakanties om, ben ik ook zo 500 euro kwijt. Voor 3 nachten. Dus 2000 euro voor een week incl vliegen vind ik normaal. Maar het kan best goedkoper als je minder te eisen/wensen hebt;

Hotel Mediterraneo, Kreta, All In met glijbanen en voetbalkooi. € 2083 bij Sunweb.
App Lithakia Beach, Zakynthos € 1663 bij Sunweb

Qua zon zit je daar meestal wel goed.

mamaonbekend

mamaonbekend

12-10-2017 om 14:10 Topicstarter

Duur

Tja...wat is duur inderdaad? Voor de één is € 2.500,00 voor een weekje vakantie heel normaal terwijl een ander het er never nooit aan uit zal geven. Dat is ieder voor zich en prima.

Ik ben er nog niet over uit in elk geval. We hebben het nog nooit gedaan op die manier, in de zin van met het vliegtuig naar een hotel/appartement in Europa, een auto huren en al dan niet zelf koken/elke dag uit eten/all inclusive. Dus dat is logisch, dat dat duurder is dan met de auto naar een camping.
Maar linkjes voor leuke hotels-appartement (liefst met zwembad met glijbanen en een voetbalveld) voor rond de € 2.000,00 zijn welkom !Voor halfpension oid moet ik denk ik nog wel meer rekenen hè?

Ik zie althans die tip hierboven van Kreta all inclusive toch al op € 2.250,00. En dan heb ik nog geen koffers ingecheckt (80,00) en een auto gehuurd (ca. 250-300?).
Dan zit ik in dit voorbeeld al op de € 2.600,= voor een weekje vakantie. Zit dan al wel eten/drinken bij in, maar toch.

Zijn dit reeële prijzen? Zijn jullie ook iets vergelijkbaars kwijt voor een weekje vliegvakantie?

Bo

Bo

12-10-2017 om 21:05

meivakantie

Wij betaalden vorig jaar in de meivakantie ca 2200 voor een weekje all inclusive naar Kos. Vond ik een koopje. Kinderen vonden het fantastisch, groot resort, mooie zwembaden met glijbanen, voetbalveld etc. Wij vonden het voor een weekje prima, maar zijn er wel achter dat AI niks voor ons is (was ook de 1e keer). Zelf koken trouwens ook niet hoor, het enigste wat wij zelf doen in bbq-en. Vakantie is voor ons lekker 's avonds een stadje in slenteren en een restaurantje uitzoeken. Zo hebben wij in de zomer nu ook 2 keer een (grote) camping bezocht en zijn er ook achter dat dat niet bij ons past. Veel te massaal. Iedereen is anders. Voor ons liever een kleinschalig bungalowpark.

Waarom zou je in Kreta een hele week een auto moeten huren trouwens? Als je 's avonds of overdag naar een stadje wilt kan dat vaak prima met de bus of taxi. Als je meer wilt zien kan je ook voor 1-3 dagen een auto huren, of met een excursie mee. Wij hebben in Kos 1 dag een auto gehuurd, maar wij waren er maar een week. In 1 dag rijd je het eiland rond daar.

mamaonbekend

mamaonbekend

12-10-2017 om 21:33 Topicstarter

Naam

Wat was de naam van je hotel in Kos, weet je dat nog toevallig? Klinkt goed namelijk. En bij welke organisatie heb je die gevonden?
Wij hebben ooit es all inclusive bij een verre bestemming gezeten, vonden we best fijn hoor! Vooral de kinderen vinden dat een feest. Lekker zelf langs de buffetten lopen en zelf kiezen. Snap ik ook.
Maar enkele dagen een auto huren zou ook kunnen ja. Maar als je zelf gaat koken in een appartement of huisje is elke dag een auto tot je beschikking hebben wel fijn i.v.m. boodschappen doen lijkt mij.

Kun je een auto ook altijd via je hotel huren of verschilt dat per hotel?

mamaonbekend

mamaonbekend

13-10-2017 om 07:58 Topicstarter

De link werkt niet?

Redactie Ouders Online

Redactie Ouders Online

15-10-2017 om 14:07

Werkende link

Misschien was de link van Krullevaar te lang voor ons systeem.

We raden aan om het even via Google te doen:

https://www.google.nl/search?q=Hotel+Kipriotis+Village+Resort&oq=Hotel+Kipriotis+Village+Resort&aqs=chrome..69i57j0l5.3887j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

mamaonbekend

mamaonbekend

13-01-2018 om 15:11 Topicstarter

voetbalkooi

We zijn er nog niet uit! Maar wil binnenkort wel een knoop doorhakken voor de komende meivakantie.

Iemand nog tips van een hotel/appartement met een groot zwembad (met glijbaan evt) en een voetbalkooi/multisportterrein?
Onze zoons geven aan dit toch wel erg fijn te vinden. Ook om contacten op te doen met andere kinderen. Liever een voetbalkooi met kunstgras of een multisportterrein dan glijbanen in het zwembad zeggen ze. Een voetbalveld echter geen criterium waar ik bij de diverse sites op kan selecteren.
Soms staat het wel ergens in een beschrijving genoemd, maar zie ik nooit foto's ervan en dat maakt het toch een beetje twijfelachtig vind ik.
Zoover-score graag boven de 7,5.

Qua land een lichte voorkeur voor de Canarische Eilanden, of Zuid-Spanje. Dit lijkt toch het meest zonzeker, denk ik. Genoemde optie voor Griekenland houd ik nog even als reserve.

Iemand die nog een bruikbare tip heeft?

mamaonbekend

mamaonbekend

23-01-2018 om 19:31 Topicstarter

Korting

Zijn er nog ergens kortings-/actiecodes te vinden voor bijv. aanbieders als Suntip, Alltours, Prijsvrij, Traveltroef etc.
Graag concrete actiecodes, vroegboekkorting wordt nl. al automatisch weergegeven. Nieuwsbrieven met extra korting zijn er niet voor zover ik zo vlug zag.

Iemand tips om nog wat voordeel te winnen bij een eventuele pakketreis?

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.