Baby Essentials: 10x items die je leven fijner maken
Babytijd Babytijd

Babytijd

Lees ook op
Jackie

Jackie

27-10-2017 om 19:02

Koorts verlagen


Jackie

Jackie

30-10-2017 om 13:44

Nuchtere moeder, heb uiteindelijk ook niet gebeld

maar als ik zou hebben gebeld was het ook niet om te vragen: "mijn baby heeft koorts, help wat moet ik doen", maar om te vragen wat ik concreet moet doen om haar in de gaten te houden 's nachts. Want "in de gaten houden" vind ik dan lastig, kan ik gewoon naar bed of moet ik af en toe kijken? En wat is af en toe? Dat is waar ik mee zat. Paracetamol vond ik uiteindelijk ook niet nodig omdat ze geen pijn leek te hebben. Maar als anderen het wel nodig vinden en hun kind sneller medicijnen geven of direct de arts bellen, ja daar kan ik niet over oordelen want blijkbaar voelt dat voor hen wel nodig.

Ben zelf niet snel bezorgd maar op een gegeven moment had ze 's nachts 39,7 en ik kan haar dan niet gewoon in bed leggen en lekker slapen, jij wel?

Kaaskopje

Kaaskopje

30-10-2017 om 14:15

Half a twin

Als er eerst een stuip nodig is om een arts ongerust te krijgen, dan vind ik dat een waardeloze arts. Daar moet je niet te lichtzinnig over denken.

nuchtere moeder

nuchtere moeder

30-10-2017 om 14:37

Jackie

"Ben zelf niet snel bezorgd maar op een gegeven moment had ze 's nachts 39,7 en ik kan haar dan niet gewoon in bed leggen en lekker slapen, jij wel?"

Lekker slapen is een groot woord. Ik heb wel eens de wekker gezet halverwege de nacht om te kijken hoe het ging. En om te proberen wat extra te laten drinken, want dat is wel nodig met flinke koorts. Maar een incidentele 39,7 is niet extreem, dat valt voor mij echt in de 'normale bandbreedte' (en ja, regelmatig meegemaakt met mijn kinderen). En gaan in vrijwel alle gevallen gewoon over, zonder inspanningen van een dokter.

Veel belangrijker dan de temperatuur is wat het kind verder laat zien. Als kind bijvoorbeeld niet wil drinken en niet plast, dan is er reden tot zorg. Of als kind benauwd is, niet stopt met huilen of niet aanspreekbaar is. Dat soort dingen.

Dees

Dees

30-10-2017 om 14:54

Nuchtere moeder

Een huisarts krijg je dan ook niet aan de lijn, althans bij ons niet, bij ons wordt het afgevangen door een doktersassistent(e). Tot nog toe iedere keer als ik belde kreeg ik eerst een assistent(e) en mocht ik daarna direct komen, was overigens niet bij zomaar koorts ofzo.

Arm uit de kom, koorts in combinatie met een kind wat van de wereld was en een eerste keer pseudo kroep waarmee ik uiteindelijk doorverwezen werd naar het ziekenhuis omdat hij er niet uit kwam.

Jackie

Jackie

30-10-2017 om 14:58

Regelmatig megemaakt

heb ik het dus zelf niet. Hoewel mijn oudste bijna 2 is heeft hij nog nooit échte koorst gehad (gelukkig) dus dit was voor mij nieuw. Ik ben ook niet snel bezorgd en toch is het fijn als er andere ouders zijn die mee kunnen denken en vertellen dat het meevalt. Ik vind 39,7 overigens niet exteem-extreem maar ook zeker niet vallen onder de normale bandbreedte. (Als er verder geen klachten zijn natuurlijk.) Ik heb er ook geen arts voor gebeld maar toch kan ik het me voorstellen dat een andere ouder dat wel doet.

Kaaskopje

Kaaskopje

30-10-2017 om 15:06

Dees

Toen mijn dochter pseudokroep had, waren we net overgestapt van huisarts. Ik zat eerst in een ander deel van Alkmaar, maar met een zieke baby eerst de hele stad door fietsen was niet handig en prettig. De nieuwe huisarts, op 5 minuten lopen van ons huis, is persoonlijk komen kijken, omdat hij onze achtergrond niet kende en toch wilde zien of we het op de juiste manier inschatten. Ik vond dat totaal niet vervelend, juist heel erg positief. Ik had liever dat hij het zekere voor het onzekere nam, dan aan te nemen dat wij er wel verstand van hadden.

Nadat we hier nogal rampzalige dingen hadden meegemaakt, grapten we (als gezin) wel eens dat het af en toe leek of ze bij het horen van onze achternaam meteen op een alarmknop drukten. Oh daar heb je hun, serieus nemen!!! .

nuchtere moeder

nuchtere moeder

30-10-2017 om 15:20

Jackie

" Ik vind 39,7 overigens niet exteem-extreem maar ook zeker niet vallen onder de normale bandbreedte."

Ik bedoel ook niet dat het 'niets' is, want het is wel degelijk flinke koorts. Met normale bandbreedte bedoel ik: dat waar je (nog) geen dokter voor belt.

Als ik zelf een griep heb, bel ik ook geen dokter. Voor een pijnlijke enkel na een misstap ook niet. Of als een kind waterpokken heeft. Zo zijn er heel veel situaties waarin je wel degelijk wat hebt cq ziek bent, maar waar geen arts bij nodig is. Het gaat over het algemeen vanzelf over, ons lijf is zelf toch heel wat in staat.

Pas bij complicaties of als het te lang duurt, is het nodig om een arts te raadplegen.

Half a twin

Half a twin

30-10-2017 om 15:53

mijn kinderen

Hadden altijd snel hele hoge temperaturen. Een beetje snot in de neus? Hup 40.5 op de thermometer. In die groeiwijzer van het consternatiebureau staat dat je bij temperaturen boven de 40een arts moest waarschuwen. Dat deed ik dus braaf. Er was vrijwel nooit wat ergs aan de hand. Ze waren nog alert, dronken en plasten nog.
Pas als ze niet alert zijn, suf of voorstadia van stuipen hadden was de dokter ook ongerust.
De dokter heeft mij toen ook uitgelegd dat hij 4 dagen verhoging/lichte koorts gevaarlijker vindt dan 1 dag 40.8.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.