Home » Forum » Jong gezin in de ellende

Jong gezin in de ellende

Top 3 nieuwe artikelen

  1. Rouwverwerking van je kind, lees hier hoe je kunt helpen.
  2. Thuis sporten met het gezin, check deze tips voor kinderen vanaf 8 jaar.
  3. Mijn kind is bang voor corona, wat kan ik doen? Je leest het hier.
132 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Nootje
Pennestreek

Ik lees al een tijdje mee vanwege een deels herkenbare situatie. Relatie gaat al langer slecht, man geeft net als bij Pennestreek aan een aantal dingen bij mij te missen en heeft sinds begin dit jaar via gezamenlijke werkzaamheden een vrouw leren kennen die al die dingen wel heeft en waar hij erg veel tijd en energie in steekt. Inmiddels is ze 'een hele goede vriendin' van hem geworden, maar deze situatie zorgt voor veel onrust en wantrouwen aan mijn kant.
Mijn vraag aan jou Pennestreek is, hoe ben hij er achter gekomen dat je man toch een relatie met die andere vrouw had? Heeft hij je dat zelf verteld of heb jij dat ontdekt? En hoe heb je daarop gereageerd?

Liefdier
Hoi allemaal

Ik ben uiteindelijk niet gestart met de AD. Ik las er zoveel narigheid over en voel me nu (nog) niet slecht genoeg om er mee te beginnen. Heb ooit een depressie gehad en weet dus wel wanneer dit opnieuw het geval zou zijn. Situatie is nu zo dat man hier is. Blijft vaag doen over keuzes maar zei gisteren wel iets wat neer komt op kiezen voor mij. Er zijn wat invloeden van buitenaf geweest deze week en deze maken dat ik de situatie steeds belachelijker begin te vinden. Hierdoor heb ik gisteren een standpunt ingenomen en vond de kracht in mijzelf weer een beetje terug. Wat voelde dat goed zeg. Het komt er op neer dat ik mij er te goed voor voel om op zijn wachtbank te gaan zitten omdat hij niet kan kiezen tussen dat mormel en mij. Ik ben veel leuker. Heb dit ook heel stellig gezegd. Ook dat als hij er na de feestdagen nog niet uit is, hij mag vertrekken. En als hij tot die tijd nog naar haar vlucht, hij niet meer welkom is. Prima dat ie appt of belt maar alleen ter afronding. Hij was onder de indruk van mijn kracht. Bizar ook, slaap en eet ook meteen beter.Ik voel me nu ook nog redelijk sterk maar niet zo sterk als gisteren. Als ik er iets meer bij stil sta komt dat gevoel gelukkig wel weer terug. Potverdorie ik ben er ook nog. De hele wereld draait niet alleen om hem!ik heb zelfs gereageerd op een huurwoning (weinig kans maar ik moet overal rekening mee houden)

AnneJ
Klinkt goed Liefdier

Je pakt de regie over je eigen leven. Prima. Hopelijk houd je dit goede gevoel vast. Heel veel sterkte tijdens de feestdagen.

Pennestreek
Wat goed Liefdier!

Je klinkt inderdaad sterk, hartstikke goed! En nee, je hoeft uiteraard niet over je te laten lopen! En niet op zijn wachtbankje te blijven zitten. En het blijft voorlopig nog wel even kwetsbaar, dus heel goed dat je je voorbereid op een eventuele scheiding. Dat maakt dat je een alternatief hebt, en dat geeft rust.
Zet 'm op!

Pennestreek
Nootje

man vertelde het me zelf. Uiteindelijk, want ik had wel vermoedens. Maar wat wil je met de wetenschap hoe ik reageerde? Waar het om gaat is wat jij met deze situatie moet. Als jij je niet goed voelt bij hoeveel tijd en energie hij in die andere dame steekt moet je daar wat aan doen. Kijk, dat je na verloop van tijd uit elkaar groeit, twijfels krijgt over of 'dit het is', dat is redelijk normaal. Maar dan ga je (en dan bedoel ik dus je man) daarmee aan de slag. Je gaat zelf in therapie, of je gaat samen in therapie, en dan ga je kijken of je de relatie nog ziet zitten. Zo nee, dan besluit je uit elkaar te gaan, en dat regel je dan netjes, zonder ruzies. En als dat allemaal achter de rug is, dan ga je rustig aan eens op zoek naar iemand die beter bij je past.

Maar je draait het dus niet om. Zeker niet als er kinderen in het spel zijn. Daar ben je verantwoordelijk voor, en dus vecht je eerst met alles wat je in je hebt voor de relatie met de andere ouder.

Dus wat je man moet doen is die tijd en aandacht en energie in jou stoppen. En, surprise!, dan blijk jij toch eigenlijk ook wel een hele leuke dame te zijn. Die bovendien het voordeel heeft dat alles zo lekker vertrouwd is. Dus zeg tegen je man dat je dat van hem verwacht. Dat hij jullie relatie meer aandacht geeft. Ik zeg het maar weer: ga in therapie. Jij krijgt het in je eentje niet voor elkaar dat hij anders naar de situatie gaat kijken. Of naar zichzelf. Want dat is heel moeilijk, je eigen aandeel zien in een situatie waar je niet blij mee bent.

Sterkte!

Jasmijn
liefdier

Liefdier als je je op dit moment nog sterk voelt (of het moment zodra je je weer zo voelt); schrijf een brief aan jezelf hierover. Hoe je je voelt en wat je gaat doen etc. Komt er weer een zwak moment, dan ga je die brief naar jezelf teruglezen. Ik doe dit vaker als ik het gevoel heb te malen in problemen, en baalde soms echt als ik na een piek, wéér in een dip kwam, wilde dat gevoel vasthouden. En op deze manier werkt dat voor mij, misschien heb je er wat aan.

xxx

Liefdier
@Jasmijn

Exact NU moet ik me dit weer voor de geest halen want hij MOEST weer naar haar om te praten. Hij kon niet anders...heb hem gezegd als hij vanavond niet thuis komt hij weg mag blijven. Ik wil rust. Voel me niet zo sterk als gisteren maar ga mezelf zometeen even oppeppen want het zit er nog wel.

Pennestreek
Liefdier en Vechtersbaas, hoe gaat het?

Nou ja, zie titel dus. Ben benieuwd hoe het met jullie is, of er vooruitgang in zit, of juist niet.

Vechtersbaas
verwachtingen

Mwah, niet echt vooruitgang.

Ik merk dat ik voortdurend genekt wordt door valse verwachtingen. Er is nu weer een personeelsfeestje in aantocht. Ik had zo gehoopt dat ze zelf wel zou inzien dat het niet wenselijk is dat ze daar heen zou gaan. Helaas!
Na flink tegensputteren vanuit mijn kant besloot ze met tegenzin om 'dan maar niet te gaan.' Vervolgens ga ik daar weer over nadenken, en is de conclusie dat ze dan eigenlijk nooit meer iets kan ondernemen, omdat ik het daar niet mee eens ben. Dan geef ik haar weer geen ruimte, en ook geen vertrouwen. En zet ik haar dus eigenlijk in een kooi.

Vervolgens wederom uitgesproken dat ik haar vertrouwen geef en dat ze kan gaan, omdat ze immers verantwoordelijk is voor haar eigen gedrag. Dat vond ze uiteraard fijn.

Ergens knaagt dan nog steeds die verwachting. Waarom ziet ze zelf niet in dat ze mij een groot plezier doet om eens niet mee te doen? Om gewoon even pas op de plaats te maken. Dat zou ik als een echte investering zien. Op de één of andere manier zit zij zo niet in elkaar.

Nou goed, bovengenoemde kwestie heeft ons dus weer een avond en een dag veel negatieve energie gekost. Dus nu weer terug in de positieve flow komen. En zo gaat dit eigenlijk op en neer.

Er is vooral geen wederzijds begrip binnen deze crisis. Ik maak haar gek door al mijn goedbedoelde overtuigingen en mijn beroep op inlevingsvermogen vanuit haar kant, en zij maakt mij gek omdat ze nergens een antwoord op geeft, heel veel aan zichzelf denkt, en zeer onbegripvol reageert.

Hopelijk komt er een rustig weekend aan.

tante Sidonia
sjonge

Je bent ook wel erg onduidelijk naar haar om dan ineens weer te zeggen dat ze toch kan gaan.
Dat is altijd dde smoes die vreemdgangers klaar hebben: je gunt me die ruimte niet... Je laat je blijkbaar manipuleren.
wanneer word het voor jou helder dat ze het gewoon niet voor je over heeft om zich hoe dan ook te laten beknotten omdat ze lekker haar goddelijke gang wil gaan? Vind je alles goed?

Pennestreek
Hoe zijn jullie de Kerstdagen doorgekomen?

Moest aan jullie denken. En aan alle mensen die in deze tijd van het jaar in een relatiecrisis zitten. Weet hoe het voelt, wij hadden vorig jaar vlak voor Kerst de eerste afspraak met de mediator gemaakt voor de eerste week januari... Hoe anders was het dit jaar! Maar was dus in gedachten wel bij jullie. Hoop dat jullie er goed doorheen gekomen zijn.

Pagina's