Algemeen Ouderschap Algemeen Ouderschap

Algemeen Ouderschap

Lees ook op

Jeugdzorg 2


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Leen13

Leen13

01-12-2017 om 00:01 Topicstarter

Cijfers over 2016 VNG en CBS

https://www.cbs.nl/nl-nl/publicatie/2017/48/jaarrapport-2017-landelijke-jeugdmonitor

Voor de liefhebber. Ik kan er zelf niet zoveel soep van koken. Ligt mogelijk aan mijn hersenfunctie.
PGB hulp en zelfbetaalde hulp wordt niet meegenomen. Verder wordt er, uiteraard, geen verschil gemaakt tussen vrijwillige en gedwongen hulp, hulp door ggz, jeugdbescherming of jeugdzorg.
Er wordt ergens in een tabel wel weer verschil gemaakt tussen gedwongen plaatsing met gezinsvoogdij of met gezagsontneming.

Maar of de cijfers nu stijgen of dalen is mij niet duidelijk. En al helemaal niet of kinderen en ouders goed geholpen worden en of kindermishandeling afneemt.

Soep.

Leen13

Leen13

02-12-2017 om 13:02 Topicstarter

PTSS

https://www.nporadio1.nl/achtergrond/7021-schrijf-jezelf-uit-de-ellende

Ik moet zeggen dat mijn ptss door ons nare verhaal met de 'kinderbescherming' al veel lucht kreeg door de therapie, medicatie en EMDR. Ik schets en schilder nu ook.
Maar dit lijkt me ook wel een goed plan. Je verhaal schrijven om jezelf te helpen je gedachten, die inderdaad alle kanten kunnen opschieten, te helpen ordenen en verhelderen.

Kun je ook fijn zelf doen. En laten lezen aan mensen die je wel vertrouwd.

"De schrijfcoach is ervan overtuigd dat mensen op die manier zichzelf het beste kunnen helpen om problemen op te lossen. "Het enige werkzame handvat om eruit te komen is wat het beste bij jou past." Haar oud-cliënte Bekkering beaamt dat. "Dat schrijven is confronterend, maar dat is de bedoeling. Anders gebeurt er niks. Ik moest bijvoorbeeld beter voor mezelf gaan zorgen, in plaats van alleen maar voor anderen."

Windrich vindt dat hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg te veel voor hun cliënten denken, en oplossingen van buiten gaan aandragen. "Ik wil niet horen bij de club die iets opdraagt aan een ander. Ik wil dat iemand zijn eigen verhaal laat horen aan zichzelf."

Er is vast behoefte aan. Niet alleen bij jeugdzorg worden ouders en kinderen genept door de overheid.

Leen13

Leen13

03-12-2017 om 09:42 Topicstarter

Als de overheid tussen ouders en kinderen komt

https://www.theatlantic.com/national/archive/2014/07/when-the-state-gets-between-kids-and-parents-3-radically-different-perspectives/374954/

"I really don't give a sh** about other people's kids anymore. Your article says x number died of abuse and neglect. Some will use that as an argument for more CPS agents. I will do everything I can by voting and not supporting them to de-fund and reduce their agency. They are evil and make people's lives immeasurably worse by spreading fear and terror. I love my four kids more than anything but was made to feel like a criminal. Everything I believed about social work and "social service" was changed. It's sinister and I'm not above entertaining conspiracy when it comes to taking kids away, especially when these agents beliefs are liberal/statist meaning the state can raise your kids better than you.""

Het moet eerst nog wat erger worden met deze overheidsdwang voor we er genoeg van krijgen dat er zoveel ellende van komt van de zogenaamde hulp en steun door instanties aan kinderen en ouders.

Leen13

Leen13

04-12-2017 om 19:43 Topicstarter

Zembla woensdag 6 december 21.15u NPO2 - stiefkinderen

https://zembla.bnnvara.nl/nieuws/stiefkind-van-de-rekening

"Jonge stellen gaan volgens CBS-cijfers steeds sneller uit elkaar. Volgens deskundigen vinden ze daarna relatief snel weer een nieuwe liefde op datingsites of op het schoolplein. Niet lang daarna ontstaat vaak het samengestelde gezin. Maar uit onderzoek blijkt dat het prille gezinsgeluk vaak van korte duur is. Volgens advocaten en familierechters onderschatten stiefouders hoe moeilijk het is om van het kind van de ander te houden. Stiefkinderen zijn vaak nog in rouw vanwege de scheiding van hun ouders en dulden geen nieuwe opvoeder.

Zembla onderzoekt hoe het komt dat twee op de drie samengestelde gezinnen sneuvelt en wat dit voor de betrokken kinderen betekent.

Woensdag 6 december rond 21:15 uur bij BNNVARA op NPO2. "

Leen13

Leen13

05-12-2017 om 08:16 Topicstarter

Sinterklaas

https://twitter.com/Ranada1967/status/937259120897478656

"Wat staat hier nu zeg?"

""Mijn ouders zijn niet stout geweest Sinterklaas........Dat liegt de gezinsvoogd!"

Leen13

Leen13

06-12-2017 om 18:07 Topicstarter

Schrikbarende stijging van drangtrajecten als product

https://www.ftm.nl/artikelen/het-nieuwe-product-van-kinderbeschermers-is-intimidatie?utm_medium=social&utm_campaign=sharebutton&utm_source=twitter

Van de twitter van Ranada.

"Het CBS becijferde eerder dit jaar dat het aantal jeugdbeschermingsmaatregelen inderdaad terugloopt, met 2 procent over de hele linie. Uit deze recente rapportage blijkt ook dat het aantal ondertoezichtstellingen verminderde met 5 procent. Deze daling komt waarschijnlijk door het feit dat jeugdbeschermingsorganisaties het nieuwe beleid serieus oppakken. "

De William Schrikker Groep bijvoorbeeld zag het aantal ondertoezichtstellingen dalen van 5058 in 2014 naar 4190 in 2016. Uit het jaarverslag van 2016 blijkt dat het aantal drangtrajecten ondertussen steeg van 140 in 2014 naar 851 in 2016

Stichting Samen Veilig Midden-Nederland, waarvan ook Veilig Thuis in die regio deel uitmaakt, blijkt volgens het laatste jaarverslag zo’n 25 procent van haar inkomsten uit drangtrajecten te halen: ruim 9,8 miljoen euro van de in totaal 40,6 miljoen euro omzet van Samen Veilig.

In 2016 voerde de organisatie - Jeugdbescherming Gelderland - 2421 juridische maatregelen uit. Het aantal drangtrajecten was in verhouding substantieel: 1307 in totaal. Volgens de organisatie leidt 20 tot 30 procent van de drangtrajecten alsnog tot een juridische maatregel. "

In plaats van echte deskundige hulp verkoopt men de gemeenten het product 'drang' met de valse belofte dat daarmee erger, OTS en UHP, kan worden voorkomen. Vals omdat er geen hulp geboden wordt, daar is de drang niet voorbedoeld, het is toeleiding naar hulp, maar de dwanghulp wordt opnieuw maar anders ingezet. Dat leidt niet tot daling van de inkomsten van de kindermishandelingsinstellingen, zelfs tot stijging daarvan.

Leen13

Leen13

06-12-2017 om 18:52 Topicstarter

Jeugdhulp vragen aan de minister - het verslag

https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/verslagen/detail?id=2017D35531&did=2017D35531

Nou ja, het is Hugo de Jonge, voormalig wethouder van Rotterdam, dan weet je het wel weer.

Ondanks stevig weerwerk van Fleur Agema van de PVV, die bewonderenswaardig het fort bewaakt in deze nieuwe commissie, is de minister natuurlijk, net als zijn voorganger van Rijn, van mening dat het allemaal opstartprobleempjes zijn en valse meldingen zijn incidenten.

Overigens ook Sharon Dijksma in de commissie. Is van de PvdA en die drukken die kindermishandelingstoestanden gewoon door, maar ik verwacht van haar wel genoeg analytisch vermogen en dossierkennis dat er ons hopelijk nog positieve bijdragen staan te wachten. Helaas niet vandaag. Soort nulmeting zullen we maar denken.

"Minister De Jonge:
.. maar ik hoor de vraag over onterechte meldingen wel vaker. Ik denk dat wij echt moeten oppassen met dat beeld. Meldingen zijn niet zomaar onterecht."

Nou, dat weten we dan ook weer. Als mijn kinderen jonger waren nam ik een rechtsbijstandverzekering. Net als lidmaatschap van de vakbond, hoort het er gewoon bij als moderne werkende en zorgende ouder.

Leen13

Leen13

07-12-2017 om 23:40 Topicstarter

Zembla: Verdachte ouders - woensdag 13 december 21.15 NPO2

https://zembla.bnnvara.nl/nieuws/verdachte-ouders

"Moedwillig je kind ziek maken, in het ergste geval met fatale gevolgen. Of bij de dokter het ziektebeeld van je kind overdrijven, met het risico dat de dokter dingen gaat doen die misschien helemaal niet goed zijn voor het kind. Münchhausen by proxy heet dat, een zeldzame maar zeer ernstige vorm van kindermishandeling.

Sinds Veilig Thuis, het advies- en meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling, kinderartsen en verpleegkundigen voorlichting geeft over Münchhausen by proxy, neemt het aantal meldingen van ouders die verdacht worden van mishandeling toe. Maar tussen die meldingen zitten ook ouders die onterecht verdacht worden, met grote gevolgen voor kind en ouders: ondertoezichtstelling van het kind, uithuisplaatsing, strafrechtelijke vervolging wegens kindermishandeling. De vertrouwensartsen van Veilig Thuis, moeten meldingen van kindermishandeling onderzoeken. Hoe doen zij dat?

ZEMBLA onderzoekt de waarheidsvinding bij vermoedens van Münchhausen by proxy.

ZEMBLA: ‘Verdachte Ouders’, woensdag 13 december om 21.15 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Leen13

Leen13

10-12-2017 om 16:46 Topicstarter

Emotionele schade bij onderzoek Veilig Thuis aanvaardbaar

https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1699629/

Volgens een kinderarts. Nou zul je altijd mensen vinden die van alles beweren, wie is deze goede man eigenlijk, maar tegelijk is het echt niet doorgedrongen wat we gezinnen hiermee aandoen. En uiteindelijk de samenleving waar wij allemaal onderdeel van zijn.

https://www.lymenet.nl/forum/viewtopic.php?t=8325

De geschiedenis van Petra Heller die ondanks dat ze congressen organiseerde, de media inschakelde en uiteindelijk na grondig onderzoek gelijk kreeg, haar zoon, met Lyme, na zijn negende jaar nooit meer heeft kunnen ontmoeten vanwege de valse MBP beschuldiging. Ze overleed in ballingschap omdat ze in Duitsland zelf opgepakt en opgesloten kon worden.

Wij willen dit als samenleving, ouders onder druk zetten met een lobby aan kindermishandelingsadepten. Anders kun je toch niet verklaren waarom deze meldingen zo stevig voet aan de grond hebben gekregen en nog steeds hebben? En we niets leren van de situaties rond MBP in Engeland, Duitsland en Amerika? Kom, dat gaan we hier nog even herhalen?

Ik wou zeggen: het wachten is op de eerste dramatische Nederlandse verhalen, maar die zijn er inmiddels. Ze worden gevolgd door de vereniging BIKZ die ook a.s. woensdag ook in beeld komt. Bij de uitzending van a.s. woensdag is ook Dark Horse betrokken.

De chroniqueurs van deze foute 'gezondheidszorg' aan ouders en kinderen.
Het moet eerst allemaal nog een stuk ernstiger worden.

Leen13

Leen13

13-12-2017 om 21:18 Topicstarter

Nu Zembla op NPO2: verdachte ouders

Ranada van Kralingen‏
@Ranada1967
Volgen @Ranada1967 volgen
Meer
Promotor van Patries Worm https://www.huidhuis.nl/smoelenboek/prof-dr-suzanne-pasmans

"In navolging op mijn brief van 16 oktober 2017 bericht ik u middels deze brief nader.
Mevrouw Worm en haar promotor hebben in oktober 2017 besloten het promotietraject tijdelijk stil te leggen.
Ik heb wel geconstateerd dat er ruimte voor verbetering is bij de begeleiding van het promotietraject van mevrouw Worm. Alvorens het promotietraject hervat wordt, zal hier aandacht aan worden besteed en zullen ook de reeds verzamelde data worden bekeken."

Leen13

Leen13

14-12-2017 om 00:57 Topicstarter

FTM - reageert op artikel Oudersonline

https://www.ouders.nl/artikelen/uithuisplaatsing-missie-mislukt

Follow The Money pluist de zaak na van het gezin waar de redactie van Oudersonline zonder succes geprobeerd heeft de uithuisplaatsing te laten beeindigen.

"Inmiddels is gebleken dat een drietal onbegeleide bezoeken van de kinderen aan de ouders uitstekend zijn verlopen. Maar de ouders zijn getraumatiseerd door het gemis van hun kinderen en de onvolledigheid van hun gezin. De kinderen vertonen moeilijk gedrag – met etiketten als verstandelijk beperkt, gedragsgestoord en PDD-NOS – maar volgens orthopedagoog/GZ-psycholoog Piet Wentzel is er met de kinderen zelf helemaal niets mis, behalve dat ze getraumatiseerd zijn door hun jeugdzorg-ervaringen."

https://www.ftm.nl/artikelen/op-zoek-naar-de-waarheid-in-een-rammelend-jeugdzorgsysteem?share=1&utm_content=buffer359ce&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer

"Nergens wordt de mogelijkheid genoemd van een relatie tussen de gedragsproblemen van de kinderen en hun bewogen leven in de pleegzorg na een traumatische, abrupte en met politiegeweld gepaard gaande uithuisplaatsing. Terwijl dat zeker voor de hand zou liggen"

Leen13

Leen13

16-12-2017 om 19:15 Topicstarter

Er verbetert niets

http://fairplayforchildren.org/pdf/1292166060.pdf

Het wachten is tot ook hier in Nederland studies verschijnen over het verband tussen neoliberalisme en de bezuinigingen op echte dienstverlening en de stijgende kosten van repressie. En zoals te zien is in Australie verandert er dan nog niets. De maatschappelijke en politieke wil ontbreekt blijkbaar om deze foute hulpverlening te keren.

"Child protection issues were entwined with parental poverty, with the provision of adequate health, with the psychiatric and drug rehabilitation interventions for parents, with the resourcing of infrastructure and with affordable accommodation to satellite towns beyond the Sydney metropolitan region. Failure to address these underlying features would only ever mean that child protection interventions are band-aid solutions.

There were very real increases in expenditure on the DoCS' budget, and yet the rate of notifications continued to rocket upwards.

The Greiner Government's version of 'hard core neoliberalism'--as it was applied to the Department of Community Services intensified these structural inequities. In 1993, the Usher report wanted child welfare services relocated from the public sector to the non profit sector as well as an increased use of fostering arrangements for state wards. (143) The closure of the services programs, the abolition of crisis accommodation and the deflection of services provision to the 'not for profit' sector can only be described as disastrous. "

Verder een lezenswaardig artikel over wat ons nog meer te wachten staat aan leed voor zieke en gehandicapte kinderen, misbruik in de instellingen, enzovoort, als we op deze weg doorgaan.

Leen13

Leen13

25-12-2017 om 11:14 Topicstarter

Amir Mouradi overleden

http://www.dvhn.nl/drenthe/Ongeneeslijke-zieke-Amir-10-is-gestorven-in-het-bijzijn-van-zijn-ouders-update-22774783.html

"Anderhalve week geleden bepaalde de rechtbank dat Amir nog een half jaar onder toezicht moest blijven van een gezinsvoogd. De advocaat van de ouders kondigde toen aan in hoger beroep te gaan. Maar dat is niet meer nodig. Amir is op kerstavond overleden.

Verlost
Advocaat Joancy Breeveld zegt: ,,Amir is nu verlost uit zijn lijden en verlost van alle juridische processen."

Je kind overlijdt onder toezicht en juridische processen. Wij willen dat omdat we geen 'kindermishandeling' willen.

Leen13

Leen13

27-12-2017 om 21:35 Topicstarter

Toch naar voetbal

https://www.ad.nl/zoetermeer/toegang-tot-jeugdhulp-gaat-op-de-schop~a6cb335e/

Men blijft maar van alles proberen om de huisarts en ggz hulp voor kinderen buitenspel te zetten.

Nu weer via een door de zorgverzekeraars betaalde POH. Handlangers van de overheidspolitiek van de normaliseringsbrigade. Kunnen zij even de screening op kindermishandeling overnemen die de huisartsen laten liggen

Leen13

Leen13

27-12-2017 om 22:33 Topicstarter

De strijd van de ouders van Amir

http://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/129531/Menselijkheid-zoek-bij-instanties-die-oordeelden-over-Amir

"Ik denk wel dat er kritisch naar gekeken moet worden hoe het de afgelopen zes jaar is gegaan. Het is een hopeloze strijd geweest. De ouders hebben altijd moeten knokken voor het welzijn van hun kind, terwijl ze door jeugdwerkers juist geholpen en ondersteund hadden moeten worden. Daar zijn ze voor. Wat hier is gebeurd, is echt schandalig. Te triest voor woorden."

Of de betrokken instanties zelf lessen trekken uit wat er gebeurd is, betwijfelt ze. "Ze zijn vooral bezig geweest met het corrigeren van Amirs ouders, terwijl die zo hun best hebben gedaan. Hen corrigeren was helemaal niet nodig."

Li

Li

28-12-2017 om 09:29

Wat een onzin weer. Wordt er weer een flinje zak geld uitgegeven aan iemand die doet wat de huisarts beter doet. En opvoedingsondersteuning vanuit school, hoe zien ze dat? Het is eerder andersom, want de ouders kennen het kind het beste.

Iemand schreef op Twitter: het is ook niet goed voor een kind om te lang in de interne geneeskunde te zitten.

Leen13

Leen13

29-12-2017 om 13:11 Topicstarter

Rechtsbijstandverzekering

https://www.rtvutrecht.nl/amp/nieuws/1704909/veilig-thuis-baseerde-zich-op-onzorgvuldig-rapport.html?__twitter_impression=true

Raadzaam om bij de geboorte van je kind direct een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Is het niet om te zorgen dat je kind alsnog een plekje krijgt op school dan wel om te zorgen dat je je kunt verdedigen als de gemeente (of school of hulpverlening) een rechtzaak tegen je begint als je om hulp vraagt.

"De familie Gregorius wordt door Veilig Thuis verdacht van kindermishandeling. Veilig Thuis, het voormalig Advies- en Meldpunt Kindermishandeling, werd getipt door de gemeente Houten, nadat de familie een persoongebonden budget (PG had aangevraagd."

Leen13

Leen13

30-12-2017 om 21:25 Topicstarter

Kinderartsen hebben last van de BVIKZ

https://www.nvk.nl/Nieuws/tabid/606/articleType/ArticleView/articleId/1928/ZEMBLA-en-BVIKZ.aspx

Dat kan natuurlijk niet. Ben je als kinderarts verplicht om te melden krijg je de BVIKZ op je dak die voor ouders en kinderen opkomt. Dat kan natuurlijk niet!
Je moet toch bezwaarloos kunnen melden?

"Naar aanleiding van de uitzending van ZEMBLA op woensdag 13 december, waarin de werkwijze van vertrouwensartsen van Veilig Thuis na melding van PCF werd onderzocht, is de Belangenvereniging Intensieve Kindzorg (BVIKZ) opnieuw in de aandacht gekomen. Van deze belangenvereniging is bekend dat ze tegen ‘onterechte meldingen’ strijdt. Op basis van door ouders aangeleverde informatie vecht de BVIKZ de verdenking PCF dan wel een (mogelijke) melding bij Veilig Thuis juridisch aan. Diverse kinderartsen hebben onlangs contact met de NVK opgenomen naar aanleiding van acties van de BVIKZ. Kinderartsen voelen zich soms geïntimideerd door deze acties. Indien u met de BVIKZ in aanraking komt, verzoeken wij u contact op te nemen met de NVK via 088 - 282 3 306 of [email protected]."

Leen13

Leen13

03-01-2018 om 22:19 Topicstarter

Psychische kindermishandeling door school

https://kindercoachblog.nl/2017/06/22/psychische-kindermishandeling-is-strafbaar-ook-in-het-onderwijs/

Met handige links en tips. Zoek tijdig juridische hulp.

"De emotionele toestand van kinderen is niet van belang in de afweging van scholen en beleidsmakers. Dus heeft je kind een probleem en ligt het psychisch in de kreukels door een leerkracht of niet-passend onderwijs, dan kun je ook nog de kinderbescherming over je heen krijgen. En dan is je positie niet sterk. Emotionele en psychische schade is namelijk niet te bewijzen, dus zo’n heel verhaal heeft een hoog subjectief gehalte."

"Veilig thuismelding over je gezin door school:
Ouders & Onderwijs roept ouders die in een situatie als deze zitten op om zich te melden. Er wordt vertrouwelijk omgegaan met uw informatie: Ouders & Onderwijs."

Leen13

Leen13

04-01-2018 om 16:45 Topicstarter

De POH komt op school

http://www.almeredezeweek.nl/widgets/2164-nieuws/nieuws/1442793-gratis-inloopspreekuur-poh-ggz-basisscholen-de-buitenburcht-en-de-ruimte

"Hierdoor is het nu nog gemakkelijker om even een vraag te stellen aan een deskundige op het gebied van de ontwikkeling het kind. Zo komen ouders snel en gemakkelijk op de juiste plek terecht. Of kan er gemakkelijk verbinding worden gezocht met een leerkracht."

https://www.poh-ggz.nl/vacatures

Ik zou wel even in de gaten houden of iemand echt, zoals vermeld, deskundig is op het gebied van de ontwikkeling van het kind.
Alleen de eerste twee opleidingen en niet de 3 laatste verpleegkundige opleidingen zijn daarvoor toereikend. En, ook gezien het geroddel dat op scholen kan heersen, en het gebrek aan privacy, zou ik toch liever een vrijgevestigde psycholoog zoeken.

Leen13

Leen13

06-01-2018 om 13:57 Topicstarter

De 'klant' doet er niet toe maar de methodiek en het inkomen

Van de twitter van Ranada van Kralingen
https://www.socialevraagstukken.nl/column/het-verdienmodel-van-evidence-based-methodieken/

Artikel over het geloof in marketing en niet in de realiteit oplossingen zoeken. Met de verkeerde partners.

"We leven in een rare tijd, waarin beleidsmethodieken een eigen leven zijn gaan leiden en immuun zijn geworden voor signalen en protesten uit de praktijk. Hun functie lijkt vooral het afleiden van de aandacht voor de gaten in het beleid. Liever een fraaie anti-pestmethode dan het structureel verkleinen van klassen en inzetten op ondersteuning van leerkrachten en vermindering van de werkdruk in het onderwijs. Liever aandringen op ‘bewustwording’ dan structureel gezond voedsel aanbieden op scholen en het verwijderen van de frisdrankautomaten. Liever vasthouden aan opvoedmethodieken en richtlijnen dan vertrouwen op inzicht van mensen die al jaren op consultatiebureaus werken of vragen waar ouders behoefte aan hebben. Liever bezuinigen met een mooi vlaggenschip, dan alle middelen zetten op verbetering van het veld zelf. Liever een mooie slogan dan vragen wat de mensen in de praktijk nodig hebben. Liever nog wat méér adviesbureaus dan structureel geld naar de uitvoerders."

De kritiek van Rene Clarijs: geen services aan de voorkant maar met een verdienmachine die de klant niet dient dweilen aan de achterkant.

Leen13

Leen13

07-01-2018 om 04:06 Topicstarter

Onderzoek naar beschuldigingen van PCF/MBP

http://www.drhelenhaywardbrown.net.au/newsletter.htm

Aangezien we beschuldigingen van PCF/MBP hier in Nederland nu ook in toenemende mate zien is het handig om kennis te nemen van het werk van dr Helen Hayward-Brown die daar uitgebreid onderzoek naar heeft gedaan.

Verzet heeft zin, samenwerken met artsen en jeugdbescherming gaat niet helpen.

"Sadly, my research indicates that compliant parents are more likely to lose their children than those who mount resistance."

Speciale aandacht is nodig om toch zorg en behandeling voor een kind te kunnen krijgen. Doelgerichtheid, je niet laten afleiden, ondanks de drempels die er opgeworpen worden.

"First, a truly sick child may have medical treatment withdrawn. In some cases the child may die. In other situations, mothers become too terrified to take their child to the doctor for fear of being accused of 'doctor shopping'. Doctors use a 'snowballing' technique, where they inform each other of the mother's problem, so that she is unable to access appropriate care for her child."

Na een uitgebreide beschrijving wanneer er riskante situaties op een valse beschuldiging ontstaan: "This risk is multiplied many times if the parent takes the child to a specialist at a children's hospital. Generally the MSBP allegation will occur in the hospital context. The family practitioner and even the family paediatrician's opinion will be disregarded because they will be seen as 'colluding' with the parents. Therefore, doctors who know very little about the family and their medical history, and who have had very little first-hand contact with them, will make the MSBP allegation."

Ik begrijp waarom de kinderartsen zich bedreigd voelen door de BIKZ. Je komt zo tegenover elkaar te staan. Artsen omdat ze gebruik maken van een door de beroepsgroep aanbevolen diagnose die hulpzoekende ouders en hun kinderen ernstig in de problemen helpt. Verplicht de meldcode volgen en signalen op een voorgeschreven wijze interpreteren betekent verlies van vertrouwen van ouders in de medische beroepsgroep en weerstand tegen dit optreden.
Als er iets strafbaars is gebeurt, zeg vergiftiging of andere strafbare feiten, dan hoor je dat te benoemen en te bewijzen en niet te suggereren.

Overigens is er een rectificatie gegeven.

"Naar aanleiding van signalen die ons bereikten dat enkele kinderartsen zich geïntimideerd zouden voelen door optreden van de BVIKZ is op 21 december 2017 namens de NVK een bericht geplaatst waarin kinderartsen wordt verzocht om contact op te nemen als zij met de BVIKZ in aanraking komen. Met dit bericht hebben wij op geen enkele wijze de indruk willen wekken dat de BVIKZ niet professioneel zou optreden. Het bericht is inmiddels van onze website verwijderd."

Leen13

Leen13

07-01-2018 om 14:28 Topicstarter

Echte kindermishandeling

https://nos.nl/artikel/2210859-130-nederlandse-kinderen-in-2017-opgespoord-na-misbruik.html

Met behulp van moderne techniek en moderne opsporingsmethoden, politie kan tegenwoordig ook op Dark Web, worden 130 Nederlandse kinderen geïdentificeerd die misbruikt worden. En volgens het artikel uit die misbruiksituatie worden gehaald.

Dat lijkt me echt goed bestrijden van kindermishandeling.
Heel wat anders dan hulpzoekende ouders en kinderen mislabelen en juridische procedures en dwangtrajecten aandoen.

Leen13

Leen13

12-01-2018 om 11:45 Topicstarter

Strijdende vader in hongerstaking in de gevangenis


https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=zs9PckuNRJc

Een strijdende vader. Joodse concertpianist uit Rusland wonend in Londen. Zijn zoon, die hij alleen opvoed, zit in de pleegzorg vanaf zijn 11e jaar. Inmiddels 13 jaar. Op een moment dat vader afwezig was heeft zoon samen met een buurjongen met een loep een vuurtje gemaakt in de achtertuin waarbij de schuur in brand ging. Een onfortuinlijk incident waar CPS reden in zag om de jongen weg te halen.
Overige argumenten om hem weg te houden zijn weer tenenkrommend. De jongen loopt het risico op toekomstige emotionele verwaarlozing omdat zijn grootvader in de Holocaust is omgekomen. Zoon meldt spontaan niets over zijn vader dus is het een misbruik relatie.

Gezinnen niet heel willen houden.
In de UK nog gecompliceerd door snelle adoptie.
Vader procedeert tot aan het Europese hof, schakelt de media in. Dat mag niet in Engeland. Deze zaken mogen niet openbaar gemaakt worden.
Dus zit vader nu in de gevangenis en is bezig in de 2e maand van een hongerstaking.

https://www.facebook.com/groups/588258201263055/permalink/1626784307410434/
De meest recente video over Lukjanenko.

In Ierland is inmiddels een hele community van ouders met hun kinderen gevlucht voor CPS van de UK. Tot ze 18 jaar zijn kunnen ze niet terug naar Engeland en kunnen daardoor hun familie, grootouders, vrienden en bekenden niet zien.

Li

Li

12-01-2018 om 14:35

Niks nieuws

Na de oorlog werden joodse weeskinderen liefst niet ondergebracht bij familie (soms zelfs niet bij de eigen ouders), want die hadden zulke vreselijke dingen meegemaakt in de oorlog dat ze niet voor ze zouden kunnen zorgen. Konden ze ook mooi christelijk gemaakt worden in hun pleeggezinnen.

Leen13

Leen13

12-01-2018 om 18:38 Topicstarter

Joodse identiteit

http://www.joodsamsterdam.nl/de-strijd-om-de-joodse-kinderen/

Nou gaat het wel ver om ook nog de volgende generatie ombekwaam te verklaren om op te voeden. Alsof het een erfelijke zaak is en geen onderdeel van een hele wezenlijke geschiedenis waar families onder geleden hebben maar waar wel kinderen onderdeel van waren. Die samen in het reine moesten komen en een nieuwe toekomst realiseren.

Gezina van der Molen en c.s. inderdaad. Het belang van het kind.

"Hans Keilson, een uit Duitsland gevluchte Joodse arts (en jaren later onderzoeker naar de psychische ontwikkeling van getraumatiseerde kinderen) stelt: “Als je de levensloop van een kind bekijkt, dan weet je dat er nog een ontwikkeling volgt, dat er identiteits- en loyaliteitsconflicten komen en dat de hele confrontatie met de geschiedenis en met het lot van de ouders eenmaal actueel wordt. Dus zo absoluut te stellen: de kinderen daar te laten waar ze zijn, is uit psychologisch opzicht een gewaagde stelling geweest.”

Bij Andere Tijden is er een aflevering over.
https://anderetijden.nl/aflevering/429/Joodse-oorlogswezen

Hester

Hester

13-01-2018 om 06:23

verschillende verhalen

https://anderetijden.nl/aflevering/429/Joodse-oorlogswezen

"‘Ik woonde op de Nieuwe Prinsengracht samen met mijn vader en moeder en mijn acht jaar oudere zuster. Eigenlijk was alles heel gewoon: een harmonieus gezin. Tot eind oktober 1942. Toen werden we opgehaald. Op 30 oktober 1942 zijn we weer vrijgelaten en drie dagen later is mijn vader opgehaald. We hebben hem nooit meer terug gezien.’ Mimi Gutmann werd geboren op 15 januari 1934 in Amsterdam. Begin 1943 duikt Mimi’s zusje onder. ‘Ik was alleen met mijn moeder, in Amsterdam. Op 18 mei 1943 heeft iemand van de ondergrondse me naar Friesland gebracht.’ Ze komt terecht bij de familie Miedema. ‘Mijn heit en mem zoals men in het Fries zegt, vader en moeder. Sindsdien zijn dat heit en mem voor mij gebleven.’ Mimi Gutmann woont samen met haar man, in de Israëlische plaats Ashkelon.

Als de oorlog is afgelopen verblijft Mimi nog enige tijd bij de familie Miedema. Tot op een goed moment haar zus langskomt en haar mee wil nemen naar Amsterdam. ‘Ik dacht: Als ik in Amsterdam ben, dan vind ik mijn moeder wel. De naïeve gedachte van een kind van elf jaar. Ik wist toen nog helemaal niets: niemand had me ooit gezegd dat mijn ouders vermoord waren in Auschwitz.’ Mimi komt terecht in een orthodox joods gezin en heeft het niet naar haar zin. Ze mist heit en mem en haar zus ziet ze ook weinig omdat zij aan het werk is. Uiteindelijk komt Mimi terecht in een opvanghuis voor joodse weeskinderen: de Berg-Stichting in Laren."

"In 1952 vertrokken 20 kinderen uit de Berg-Stichting met de trein naar Marseille. Daar vandaan vertrok een boot naar de Israëlische havenstad Haifa. Een jaar later vertrokken nog eens 15 kinderen. .... Mimi Gutmann: ‘In de Berg-Stichting kwamen mensen die over Israël vertelden. Ik wist dat ik naar Israël wilde als ik klaar was met school. Maar toen ik hoorde dat een groep kinderen zou emigreren, wilde ik mee.’ Mimi had een prachtig beeld van Israël. Ze zag Israël als iets lichts. ‘Ik dacht: daar schijnt de zon en daar zal ik het goed hebben. Ik wist niet waarom ik dat wilde. Ik kan het tot op de dag van vandaag niet uitleggen.’ .... Voor de meeste kinderen bleek de kibboets een grote teleurstelling. De omstandigheden die de kinderen in de Berg-Stichting gewend waren bleken in Gvar Am totaal anders. Mimi Gutmann: ‘Ik had het me natuurlijk allemaal veel mooier voorgesteld. Het leven was ook erg moeilijk. Ten eerste waren we niet gewend aan de hitte, het klimaat en het werken viel ons zwaar. We werkten meer dan dat we onderwijs kregen.’.... Mimi: 'Ik voelde me belazerd. Ik wist: ik zal hier nooit een vak leren. Ik ben toen heel vroeg getrouwd en heb zo mijn geluk in de kibboets gevonden.’ Mimi is tot 1959 in de kibboets blijven wonen maar is toen vertrokken. Ze kon er niet langer tegen dat ze haar eigen kind maar een paar uurtjes per dag mocht zien omdat hij de rest van de tijd in het kinderhuis verbleef. .... "

"Reina Fuks-Mansfeld: ‘De leiding kwam pal na de oorlog te liggen bij Gezina van der Molen. Een locomotief van streng christelijke huize. Zij leidde de commissie OPK, die de voogdij moest regelen. Die moest problemen oplossen als: welke opvoeding zouden de ouders voor hun kind gewenst hebben? Een strenge joodse? Gingen ze zelf naar de synagoge? Mocht het kind bij de pleegouders blijven? Moest het naar joodse pleegouders? Of geplaatst worden in een kindertehuis?’
Tegenover de OPK stond de organisatie als Le Ezrath. De OPK was een door de staat gefinancierde overheidsinstelling. Le-Ezrath was echter een particulier initiatief dat met veel geld van de Amerikaanse Joint stevig aan de weg timmerde. Duidelijk was dat de organisatie jongeren die geschikt waren voor ‘de opbouw van het land’ naar Palestina moesten gaan. Er werd zelfs gesproken over het ‘uitzoeken van materiaal’ als men sprak over mensen die geestelijk en lichamelijk wel of niet geschikt zouden zijn voor de opleiding en het werk in de kibboets.
Het levensonderhoud van de kinderen in de Berg-Stichting en later in Israël werd voor een deel betaald uit de vermogens van de kinderen zelf. Omdat Le-Ezrath de voogdij had, beheerde de organisatie ook de financiën van een kind. De rechter ziet toe op het ‘bewind’ van de voogd. Als een kind meerderjarig wordt moet de voogd rekening en verantwoording afleggen over het beheer van het vermogen.
Maar veel van de nog levende oorlogswezen vragen zich af, onder andere Carla van West, Joop Wertheim en Mimi Gutmann wat er precies is gebeurd met hun vermogens. Een eindafrekening hebben ze niet gezien en hun financiële dossiers zijn begin jaren zeventig vernietigd.
Wertheim: ‘Toen wij in Israël waren kregen we iedere maand een pakje uit Nederland. Dat vonden we prachtig! Maar we wisten niet dat dat van ons eigen geld betaald was.’ Carla: ‘We willen weten wat we hebben gehad, of wij iets hebben gehad.’
Volgens Reina Fuks-Mansfeld gaat het de oorlogswezen uiteindelijk niet om verdwenen geld van een erfenis. Vaak zijn die bedragen ook niet zo hoog. ‘Die woede over dat geld, staat ergens anders voor. Voor de ervaringen van de oorlog, het verlies van de ouders, de gedwongen gang naar Israël. Voor al het onzegbare leed dat deze mensen is aangedaan. En dat vindt een uitweg via het geld. Het gaat om leed met een zeer complexe achtergrond. Joden is leed aangedaan door de niet-jood, maar ook door joden zelf. En dat is pijnlijk. De pijn nu is dat de traumaverwerking dubbel zo erg is; veel kinderen hebben geen herinnering aan voor de oorlog en deze mensen willen nu herkenning rechtsherstel.’"

mirreke

mirreke

15-01-2018 om 13:43

'Combinatie onderzoeksmethoden bij screening mishandeling wensel

Aldus onderzoek van hierop promoverende kinderarts Arianne Teeuw.
https://www.nationalezorggids.nl/jeugdzorg/nieuws/41166-combinatie-onderzoeksmethoden-bij-screening-mishandeling-wenselijk.html

Kinderarts Arianne Teeuw vindt dat alle spoedeisende hulp afdelingen een gecombineerde screening op kindermishandeling zouden moeten toepassen, hoewel dat ook meer onterecht positieve scores oplevert. Dat stelt zij op basis van onderzoek waarop zij op 17 januari promoveert aan de Universiteit van Amsterdam, zo meldt het ministerie van volksgezondheid.

Teeuw onderzocht het screeningsprotocol voor kindermishandeling op de spoedeisende hulp (SEH) van het AMC. Deze schrijft een lichamelijk onderzoek voor en toepassing van de SPUTOVAMO-checklist. Dit is een vragenlijst die signaleert of het letsel van een kind aanleiding geeft tot argwaan. Het verdient volgens Teeuw de aanbeveling beide methodes te combineren, aangezien het regelmatig voorkomt dat een mishandeld kind slechts op een van de twee screeningsmethoden positief scoort.

Haar onderzoek wijst uit dat het combineren van beide screeningstesten het aantal positieve testen aanzienlijk verhoogt. Bij achterwege laten van het lichamelijk onderzoek, de zogenoemde top tot teen inspectie (TTI), zou 5,8 procent van het aantal kinderen met een definitieve diagnose kindermishandeling niet zijn herkend.

Teeuw constateerde op de Nederlandse SEH’s een grote variatie aan methoden van screening, waarbij de empirische onderbouwing grotendeels ontbrak.

Leen13

Leen13

15-01-2018 om 15:28 Topicstarter

Inclusief meer vals positieven dus

https://www.vakbladvroeg.nl/vinger-leggen-op-kindermishandeling-vereist-gecombineerde-screening/

"Daarom pleit ze ervoor dat ziekenhuizen beide methoden toepassen, hoewel die combinatie ook veel onterecht positieve scores oplevert."

Men vind onterecht scoren aanvaardbaar. Ik niet, als je daar samen met je kinderen slachtoffer van bent. De risico's op het stoppen van de behandeling, niet behandelen en zelfs overlijden ten gevolge daarvan zijn dan nog wel het minste aan schade.

Marianne

Marianne

18-01-2018 om 15:36

De Groene over jeugdzorgdossiers

Er begint iets meer bekedn te worden.

https://www.groene.nl/artikel/als-insinuaties-feiten-worden

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.