Relaties Relaties

Relaties

Bregje

Bregje

28-11-2017 om 21:01

familie en verjaardagen

Mijn dochter was in oktober jarig. Mijn broer zal in de herfst vakantie langskomen ervoor. Hij werkt altijd in het weekend, dus dat is voor hem geen optie. Ik hou de dagen vrij waar hij de kinderen heeft (hij is gescheiden) en hij laat niets horen. De week er op is mijn dochter echt jarig. Geen berichtje. Dag er na app ik hem of hij iets vergeten had, hij zei alleen, ik had het druk. Ik dacht: Waarom laat je het niet weten, want ik had speciaal voor hem vrij gehouden. Ik kom binnen kort zei hij. Nu is het al bijna december. Nu zegt hij tegen mijn moeder en zus dat ik boos was omdat hij niet op de verjaardag geweest was. En dat hij druk heeft en dat hij wel wilde komen. Waarom zegt hij dat niet tegen mij?
Vanavond hadden we een ander feest in de familie en toen negeerde hij me.

In Augustus was zijn dochter jarig, ik heb haar zelf een appje gestuurd, ik heb nog via de telefoon gezongen voor mijn nichtje. Ik wist dat ze die dag bij haar moeder zat. Toen had mijn broer op Facebook gezegd dat het schandalig was dat alleen ons pa en ma zijn dochter had gefeliciteerd en dat het een schande was dat de rest haar vergeten had. Ik had haar niet vergeten.

Hij meet met twee maten, ik ben er altijd op de verjaardag van mijn nichtje en neefje. Ik bel of app op de dag zelf. Ze hebben zelf een telefoon dus dat ga ik niet meer via de papa en mama doen natuurlijk.

Volgende week is mijn neefje jarig, ik weet zo ook niet wat ik moet doen. Ik zal hem wel een berichtje sturen.

Sorry ik moest het even van mijn hart.

Mijn ouders en zus zeggen dat mijn broer nu eenmaal zo is en dat ik het maar moet accepteren. Maar mijn dochter is echt boos op haar oom omdat hij nooit afspraken na komt. Voor de verjaardag van mijn andere dochter kwam hij 3 maanden lager..

Wilgenkatje

Wilgenkatje

28-11-2017 om 22:15

Niet iedereen is attent met verjaardagen

En boos worden helpt niks.

Doe gewoon zelf wat jij waardevol vindt en laat je niet meetrekken in negatief gezanik en het vergelijken van situaties. Daar help je niemand mee.

Stuur een jarig kind een kaartje. Dat is een tastbaar teken dat je aan deze mooie dag denkt.

Sms

Kan je je broer niet inkopiëren als je je nicht of neef feliciteert? Zo ziet hij de felicitaties wel, ondanks dat het kind bij moeder is.

Denkt hij dat je boos was , of klonk je ook boos?

Vraagje: is je broer al een lange tijd gescheiden of heeft hij nog moeite met de veranderingen?
Of is hij misschien een beetje jaloers op ieder die gelukkig lijkt...

----
Hier vergeet broer de verjaardagen als zijn vrouw of zijn moeder hem er niet op attenderen. Dat ligt eigenlijk aan mijn moeder want die waarschuwde hem altijd zodat hij het niet hoefde te onthouden.

Bregje

Bregje

28-11-2017 om 23:02

...

Mijn broer is al lang gescheiden, ik denk al 6 jaar. Hij heeft inderdaad geen vrouw die hem hierop attendeerd, maar hij zegt tegen heel mijn omgeving dat hij nog op de verjaardag van mijn dochter moet komen maar vergeet het even tegen ons te zeggen en te feliciteren. Een appje is toch een kleine moeite. Op mijn verjaardag appte hij alleen of ik even op kon passen en niet eens om me te feliciteren. Toen heb ik maar gezegd dat ik niet kon omdat ik verjaardagsbezoek kreeg maar ik kreeg verder geen reactie meer.

Ze zijn niet verplicht om te komen. Ik ga niemand verplichten, maar doe geen beloftes, vooral niet tegen kinderen. En ga daarna niet mopperen als er niemand meer bij jou komt.

Wat luchtiger van hart

Ik ken hem natuurlijk ook niet. Mijn vraagstelling was een poging om wat luchtiger over zijn gedrag heen te kunnen stappen. Mislukt.

tante Sidonia

tante Sidonia

29-11-2017 om 02:02

jeetje

Maak je broer niet zo belangrijk. Laat het los. Je brengt waarschijnlijk zelf op je dochter over hoe erg het is dat hij het vergeet.
Het is gewoon een hork. Zal wel niet voor niets gescheiden zijn, ook. Krijgt ie vervolgens een zeurende zus.
Gewoon proberen je verwachtingen naar beneden te schroeven en je verder niets aan te trekken van zijn geklets achter je rug.

je nodigt hem wat uitdrukkelijker uit. Door een dag of paar dagen van tevoren een berichtje te sturen met ''dan en dan vieren we de verjaardag van Marietje, je bent van harte welkom vanaf een uur of 3, blijf je ook eten?''

Kijk, als hij dán niks laat weten, tja, dan moet je echt je verwachtingen bijstellen. Jammer dan. Als je het te kaal vind op de verjaardag van je kind, nodig dan wat andere mensen uit.

Dees

Dees

29-11-2017 om 09:17

gaan

Hoppa naar de verjaardag van je neefje hem een leuk cadeautje geven en niet beginnen over de verjaardag van je dochter.

Kaaskopje

Kaaskopje

29-11-2017 om 09:25

Hechte familie?

Komen jullie uit een heel erg hechte familie waar verjaarsbezoek min of meer een verplichting in was en dus kennelijk ook is? Dan wordt het misschien tijd om die verwachtingen én verplichtingen los te laten. Ik weet niet hoe oud je dochter is geworden? En je nichtje? Als ze nog erg jong zijn, is het wat lastiger als goede bekenden en familie niet komt, maar dan nog kun je wel uitleggen dat oom Broer het druk heeft en dat het nog wel een keer komt. Bespreek het met je broer, zeg erbij dat die boosheid over dit soort akkefietjes niet goed is voor de familieband en jullie het voortaan anders aan moeten pakken. Als je van elkaar weet dat het oké is als je niet precies op de verjaardag zelf komt, schept dat misschien ook wat meer lucht voor je broer. Ik zou het ook niet leuk vinden om bij mijn zus langs te gaan als ik weet dat ik de wind van voren ga krijgen over mijn nalatigheden.

Wat betreft de verjaardag van je dochter, lees ik er ook een soort 'wraakactie' in overigens. Jij niet bij mijn dochter, ik niet bij de jouwe. Kinderachtig? Ja, maar dat komt omdat de sfeer rond jullie verjaardagen volledig verpest lijkt te zijn. Laat los, spreek af dat jullie het los moeten laten. Liever een gezellige dag ergens midden in september, dan verplicht en/of met tijdgebrek opzitten tijdens dé verjaardagen.

Kaaskopje

Kaaskopje

29-11-2017 om 09:30

Aanvulling

Dat je de herfstvakantie al extra beschikbaar was, heb ik gezien hoor. Ik hou dus ook rekening met dat dit een soort wraakactie was, maar evengoed... probeer met elkaar die 'dwang' weg te halen en het dan maar wat spontaner te maken. Geen dagen meer vrij houden, als jij plannen hebt, dan gaat je broer niet voor, dan komt het een andere dag.

Kaaskopje

Kaaskopje

29-11-2017 om 09:32

En...

met Dees eens, zelf ook niet op de 'wraaktoer' gaan. O wee als ik jullie over 10 jaar tegenkom bij Familiediner!!

Bregje

Bregje

29-11-2017 om 09:49

Wraakactie???

Welke? Ik nen gewoon op de verjaardag van mijn nichtje geweest toen ze het 4 weken naar haar verjaardag vierde. Ik was samen met mijn zus hetvenigste bezoek... rest had afgebeld. Ik kom altijd op verjaardagen omdat ik het belangrijk vind. Nou mijn broer blijkbaar niet.. nou dat geeft niets.. maar zeur dan zelf niet.

Kaaskopje

Kaaskopje

30-11-2017 om 11:23

Bregje

Je zegt dat je niet weet wat je moet doen als je neefje straks jarig is. Daar heb ik het over bij dat je ook niet op de toer van 'wraakacties' moet gaan, zoals je broer wel lijkt te doen. Gewoon naar je neefje gaan dus. Niet laten afhangen van het gedrag van je broer.

Bregje

Bregje

06-12-2017 om 12:25

verjaardag neefje

Gisteren was mijn neefje jarig, met sinterklaas, ik heb niet gehoord wanneer hij het wel vierde, meestal is dat wel een paar weken later maar ik dacht, laat ik een kaartje op de post doen, zodat hij weet dat ik aan hem denk. Dan kan ik het toch nooit verkeerd doen?

Krijg ik vandaag van mijn broer een appje dat het schandalig was dat ik niet aan de verjaardag van mijn neefje gedacht hebt. En dat hij toen mijn dochter jarig was (hij noemde mijn dochter zelfs heel anders in een het appje) hij er niet aan gedacht heeft omdat hij die dag 12 uur moest werken. Hij is altijd vrij op de maandag, hij werkt alleen het weekend dus volgens mij weet hij niet eens wie zijn nichtje is en wanneer ze jarig is. Ik ben hier zo klaar mee. Ik heb vrijdag middag voordat ze de brievenbus leegde de kaart op de post gedaan, deze moet toch zijn aangekomen. Zaterdag deed iemand iets naar ons op de post en dat kwam gisteren al aan.

Ik schaf gewoon vanaf nu elke verjaardag af, als niemand hier heen komt dan ga ik ook nergens meer heen.

Wow Bregje,

Het klinkt alsof je broer last heeft van stress. Weet je zeker dat er op de werkvloer of privé geen problemen zijn? Misschien doe je ook wel een aanname die onjuist is.

Het heeft geen zin om boos te worden. Ga naar een feest als jij of je kind daar graag naar toe wilt, anders stuur je bijtijds een kaartje.

Ik snap je wel Bregje

Ik heb ook zulk soort pijnlijke dingen in de familie, heb ook een topic hier staan over mijn kind dat werd overgeslagen met verjaardag. Het is zwaar ...(vul hier een lelijk woord in). Ik probeer het ook los te laten maar dat kost erg veel moeite en energie, het komt telkens terug in mijn systeem en moet het dan telkens weer loslaten en proberen de angel van de pijn eruit te halen. Dus je bent niet de enige in dit soort dingen. Ik heb nu besloten dat ik niets meer investeer in dat soort mensen. Heb al te veel van mezelf gegeven en ben zo vaak oneerlijk behandeld en ik moet altijd maar de wijste zijn want die en die is zo zielig want bla bla bla...het houdt zelfs bij mij dus een keer op. En bij jou dus ook. Ik vind dat geen gek maar wijs besluit.

Bregje

Bregje

27-12-2017 om 14:33

madee

Het is inderdaad pijnlijk.

Mijn broer is vorige week woensdag op de verjaardag van mijn dochter geweest (2 maanden te laat), zijn zoon (5 dec jarig) vierde zijn verjaardag op kerstavond bij mij thuis.

Ik heb ook nu een grote schoonmaak gehouden in mijn Facebook en omgeving. Mensen die er niet voor mij zijn geweest heb ik verwijderd en geblokt, ook al is het familie. Ik ga nu alleen maar investeren in mensen die wel om mij geven en mijn kinderen.

Dat is wat drastisch

Familie blokken is handig als je elkaar minacht. Dus van twee kanten behoefte hebben aan geen verdere contact.
Maar is dat bij jullie dat het geval?
Ik denk het niet want anders viert zijn zoon zijn verjaardag niet bij zijn tante. Of komt je broer, het is wel twee maanden te laat, alsnog bij jullie op visite om de verjaardag van zijn nichtje in te halen. Hij lijkt zo zijn best te doen. Je facebook opschonen is dan een redelijk drastisch signaal.

Het ijs is broos, maar het ligt er wel.

Fijne feestdagen.

Bregje

Bregje

28-12-2017 om 18:45

mijn broer is niet geblokt

Mijn broer heb ik niet geblokt hoor....

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.