Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Vesta

Vesta

21-07-2017 om 10:28

Afvallen wie ook? Deel 2

Omdat we de 1000 berichten naderden en op verzoek van forumbeheer open ik maar het nieuwe draadje, want ik vind het toch wel erg leuk om met jullie af en toe mee te kletsen en mee te leven.


Ballon

Ballon

10-01-2018 om 13:55

geen dieet

Wat ik altijd begrepen heb, is dat je beter geen tijdelijk dieet kunt doen maar een betere leefstijl / eetstijl, voor voortaan.
En dat is in het geval van overgewicht toch vaak: ook mínder eten (en vaak ook meer bewegen).

Wat mij helpt (ik eet vooral geen snoep/koek meer en verder van alles minderen): duidelijkheid in hoe ik het doe. - Dit helpt me trouwens altijd op allerlei vlakken, niet alleen bij beter eten.
Ik weet wat is meestal 's morgens eet (yoghurt+müsli+fruit), dat ik daarna niets eet tot het lunchtijd is en dat ik dan op mijn werk 2 kale boterhammen eet + een soepje + wat groente. Later op de middag nog wat fruit.
Avondeten is al wat onduidelijker, dus dat gaat iets minder goed - soms wel te veel. Overigens wel gezond (veel groenten, zelden vlees, heel evenwichtig en gevarieerd).
Al met al ben ik door bovenstaand zelf verzonnen en zelf opgelegd dieet afgelopen jaar 12 kilo afgevallen.

Wat ook niet goed gaat is vakanties, en ik ga zeker 3 keer per jaar op vakantie, dus dat is ook niet zo gunstig voor mijn gewicht meestal. Dit komt ook door de onduidelijkheid. Alles gaat anders, ook de tijden. Als we waarschijnlijk niet gaan lunchen, kan ik ook wel iets bij de te late koffie nemen - dat soort dingen. Of: lekker ontbeten en we besluiten ineens met de lunch uitgebreid uit eten te gaan omdat dat in dat land gebruikelijk is.

In ieder geval doe ik dus niet aan Mediterraan, koolhydraatarm, etcetera -dieet.

2017 ging voor het afvallen heel goed, hoewel het stagneerde tegen het eind van het jaar.
Voor 2018 is het plan om 'de broekriem weer aan te halen' (letterlijk en figuurlijk dus!) en ook wat meer te bewegen. Mijn streven is nog 6 a 7 kilo zodat het gezond gewicht is.

Pirata

Pirata

10-01-2018 om 14:57

Koolhydraten

Die heb je gewoon nodig, en dan liefst de gezonde versie. Een (1) boterham vervangen door een stuk bleekselderij lijkt me geen probleem.
Mij zijn juist koolhydraten en vetten geadviseerd trouwens. Medische kwestie. Je snapt dat hyperslank worden voor mij niet meevalt ☺
Met wijn ben ik aan het minderen. Ik kan ook 1 glas drinken ipv 2. En dan wat langzamer.

blik

blik

10-01-2018 om 20:37

Ja wijn

Daar kan ik ook nog op bezuinigen, maar niet alles tegelijk!

Leuk om weer van jullie te horen.

Ballon, vaste structuren maakt het vast allemaal wat simpeler.
Mis ik soms ook wel. Maar met zeer onregelmatig werken niet te doen.
En afwisseling vind ik ook wel lekker, al eet ik yoghurt wel bijna iedere dag.

Iets als mediterraan dieet is niet echt vergelijkbaar met andere (afval) diëten volgens mij, het is juist gezond, er mag veel en kun je voor altijd doen.
Ik volg geen dieet maar kan me voorstellen dat het mensen houvast geeft. Net als een app, groep of diëtist.
Soms mis ik houvast wel maar ga te graag mijn eigen gang.

Hier weer pril maar gaat vooralsnog goed, afkicken vd suikers maar weer...

Sally

Ochtend: omeletje van 2 eieren, bakje yogurt, koffie, eventueel vezelrijk kraker van Wasa.
Lunch: enorme salade met van alles erdoorheer (blik tonijn op water, nootjes, wat blokjes kaas, radijs, bladvoer, etc...)
Avondeten: 2 aardappels of 2 opscheplepels rijst met vlees of vis, groenten gebakken met olijfolie, als toetje een stukje kaas, eventueel een stuk fruit
Tussendoortjes: handvol noten, bakje kwark, stukje kaas, kopje groetensoep

In plaats van brood dus wat krakers van Wasa of Atkins krakers.

koekjes/chocola/etc: af en toe natuurlijk, anders wordt ik gek.
Hoewel: het is natuurlijk heel goed vol te houden dit dieet, want ik hoef geen grammen te wegen, dus ik heb geen honger.

In 5 dagen ben ik 1 kilo kwijt. En ik weet dat het in het beginnveel sneller gaat. Maar het vakt mee, volhouden is geen drama.
Sini

En Sally

Hoe kijk je terug na nu een paar jaar op je operatie? Als ik het zo lees vecht je nog steeds tegen wat kilos?
Sini

Ballon

Ballon

12-01-2018 om 21:49

Sini: de kaas...

Ha Sini, lijkt me wel een prima dieet.
Behalve......tsja ik hou ook veel van kaas, maar ik denk dat er bij jou wel wat teveel kaas wordt gegeten. Is toch vooral vet. Fijn vullend natuurlijk, maar dat is nu juist het probleem bij ons...(iets te gevuld)

Sally MacLennane

Sally MacLennane

12-01-2018 om 22:16

Sini

Ik ben na mijn operatie enorm afgevallen, maar wist dat ik nooit een ideaal gewicht zou bereiken. Het zou al winst zijn als ik onder de 100 kilo kwam en dat is gelukt.
Ik heb sinds een jaar medicatie die niet bepaald goed is voor de lijn, waardoor ik aan kwam. Een ideaal gewicht heb ik dus niet, maar die 10 bonuskilo's van de medicatie wil ik er echt af hebben.

Slechte gewoontes die er sinds de operatie zijn ingeslopen zijn: af en toe mintnopjes, dat extra koekje bij mijn ouders (ik heb zelf nooit koek in huis) en elke avond een glaasje (geen wijnglas maar eerder een portglaasje) wijn voor het slapen gaan. Hier ga ik op bezuinigen: geen mintnopjes meer, één koekje en niet meer, en wijn alleen in het weekend. Het was even een wake up call toen ik mijn lievelingsbroek niet meer aan kon...

Jouw eetlijstje is een goede leidraad voor me, maar ik kan het niet op. Een ontbijt van én een omelet van 2 eieren én een yoghurtje is echt veel te veel voor me. Ik denk dat een goede volkoren boterham met een gekookt eitje al meer dan genoeg voor me is.
De enorme salade voor de lunch wordt voor mij een schaaltje, dan zit ik vol. Ik ben dol op een hutsel van tonijn uit blik (op water) met tomaatjes, komkommer, peterselie, feta en kappertjes. Toevallig heb ik het gisteren en vandaag gegeten, heerlijk!

Brood kan ik wel vervangen door die wasa crackers.

En tussendoor noten,kwark, kaas en zo moet ik heel voorzichtig mee zijn, dat zijn voor mij al snel complete maaltijden. Zelfgemaakte (want dan weetje wat er in zit) soep kan nooit kwaad, en vind ik erg lekker! Maar kaas reserveer ik dan liever voor ontbijt of lunch.

De band van mijn doordeweekse broek voelde alweer wat ruimer aan! Toch heb ik nog even te gaan voor ik weer ik mijn lievelingsbroek pas.

blik

blik

13-01-2018 om 01:46

Wat veel

Sini, dat zou ik ook nooit (meer) op krijgen.
(Hier geen maagverkleining)

Sally, wat is voor jou af en toe? (Dropjes)
Want de rest van jouw lijstje met 'verboden vruchten' vind ik erg gangbaar, jammer als je dat niet meer kunt. Op bezoek eens een koekje, tsja. En een wijntje is mi ook niet zo gek.
Drop is wel zonde omdat het eigenlijk alleen maar suiker is en geen enkele voedingswaarde heeft verder. Behalve dat het natuurlijk ontzettend lekker is

Hier ook ong 1 kilo kwijt. Wel al goed bezig maar nog niet 100 %, toch wat dropjes gehad enz. Maar goede kant op!

Sally MacLennane

Sally MacLennane

13-01-2018 om 07:17

blik

Op bezoek een koekje nemen moet kunnen, maar nog een koekje is teveel. En de dropjes: ik denk eens per 1-2 weken een zakje, denk aan Venco-grootte. En wat drop betreft ben ik een echte junk, het zakje moet leeg.
De wijn was elke avond voor het slapen gaan een glaasje en dan wordt het een gewoonte.
Dit gecombineerd met dikmakende medicatie heeft afgelopen jaar toch wel een kilo of 10 opgeleverd.

"Nooit meer" zal ik niet zeggen. Op bezoek mag ik best nog wel een koekje nemen. Eén. Wijn reserveer ik voor het weekend. En drop: dan loop ik het Kruidvat een keertje vaker voorbij, daar zal ik niet slechter van worden Af en toe mag ik best wel wat "zondigs" nemen anders houdt niemand het vol. Maar "af en toe" begon een beetje "regelmatig" te worden en daar trap ik op de rem.

Als je ooit een BMI van rond de 45 hebt gehad, na een behoorlijk heftig en extreem dieetverleden (met als gevolg een kanjer van een jojo-effect), zijn koekjes en dropjes niet meer zo vanzelfsprekend. Ik heb na de operatie wel geleerd om geen "nooit meer" te zeggen, maar wel "met mate". Ik heb zelfs weer moeten leren genieten ervan. Maar die mate is er een beetje uitgegaan. Het zijn de dropjes die steeds regelmatiger binnen kwamen, het is het avondwijntje i.p.v. het weekendwijntje, het is de grote plak voorgesneden kaas op brood i.p.v. je snee brood passend beleggen met de kaasschaaf en het is het "ach, ik neem er nog eentje" als moeder de schaal allerhande weer laat rondgaan

Ik heb ooit de bodem bereikt met die BMI van 45, dan kun je niet meer over straat zonder nagekeken te worden en denkt iedereen zich met jouw lijf te mogen bemoeien. Liever mijn drop en wijn schrappen dan terug te moeten keren naar die nachtmerrie. Ik heb mijn medicatie nodig voor goed functioneren in het dagelijks leven, maar ik ben zelfs bereid daar mee te stoppen als ook diëten niet meer werkt. Een ideaal gewicht zal ik waarschijnlijk niet bereiken wegens mijn extreme diëten vroeger (stofwisseling is verpest, ik ben al blij dat er 50 kilo af is gegaan), maar die 10 teruggekomen kilo's ben ik graag kwijt.

Vanmorgen ontbeten met een snee brood met hüttenkäse en bieslook, kopje koffie erbij. Ik kan voorlopig weer vooruit. Straks ga ik werken, daar staat een pan zelfgemaakte groente- of kippensoep, dat is dan mijn tussendoortje en lunch. Het koekje in de koffiepauze sla ik dan over, anders wordt ook dat een gewoonte die voor mij niet goed is. Maarrrr... Het is zaterdag, dus vanavond mag ik een glaasje wijn!

blik

blik

13-01-2018 om 16:14

Wauw Sally

Alle respect. Wat een zwaar traject moet dat zijn geweest.
Lastig ook met medicatie nu.
Geniet van je glaasje wijn straks!

Sally MacLennane

Sally MacLennane

13-01-2018 om 21:19

blik

Dank je Het zwaarste traject was mijn leven als morbide obese vrouw. Mijn operatiedatum is mijn tweede geboortedatum. Het was niet altijd makkelijk en ik verdraag niet alles meer (zoals havermout of yoghurt met vruchten), maar het is zoveel beter dan dat uitzichtloze strenge diëten (houdt geen mens vol), het nagewezen worden en de bemoeienis van anderen.

Sally MacLennane

Sally MacLennane

13-01-2018 om 21:20

wat gek!

Mijn broek zakte vandaag telkens af, terwijl die eerder deze maand nog lelijk knelde om de heupen. Je zou dus denken dat ik ben afgevallen...!

Helaas. Geen gram...

blik

blik

13-01-2018 om 21:45

Neem de weegschaal

niet altijd al te serieus hoor!
In zeer fanatieke fases heb ik me weleens meerdere keren per dag gewogen en het kan van moment tot moment zomaar veel schelen.
Een hulpmiddel, wegen, maar niet meer dan dat.
Een broek die plots anders zit, daar heb je echt meer aan. (Tenzij er natuurlijk iets met de broek gebeurd is)
Ook kun je meer spieren hebben ontwikkeld en die zijn zwaarder dan vet.

Wat een nachtmerrie lijkt me dat idd dat nagewezen worden etc.
Afschuwelijk wat mensen doen....

Terwijl je er zo in terecht kunt komen, iedereen.
Was ook mijn angst, toen ik BMI 30 naderde. Duurde wel even eer ik besefte dat ik er ook iets aan kon gaan doen. Daarvoor had ik sterk gevoel controle kwijt te zijn.

Hier gaat het moeizaam maar goed!
Partner jarig en hij keek wel even beteuterd toen ik geen vaste-prik- taart en/of bonbons had. Dochter wilde toch heel graag wat lekkers en is toch wat gaan halen. Allemaal dingen die voor mij onweerstaanbaar zijn en eigenlijk voor het eerst heb ik echt nee, dank je, voor mij niet gezegd.
Doet pijn!!
Ik had als kado ook kleren voor partner gekocht en echt zitten dubben over de maat. L gekocht, zat prima, beetje ruim maar ok! Sinds echt lange tijd, kocht voorheen altijd xl!

Dus gaat goed, partner. Vandaag gaf hij aan wel naar BMI 25 te willen, maar schrok flink van het gewicht dat daarbij zou horen toen ik het bekeek
Dochter begint weer wat dikker te worden.
Best sneu, blijkbaar moet zij gewoon enorm opletten.
Vriendinnen van haar snoepen enorm en zijn magere latten. Zij let veel op, eet gezond, snoept nauwelijks en komt flink aan steeds.

blik

blik

17-01-2018 om 12:50

hulp

Ik krijg wat hulp hier nu van dochter, ze doet mee met ah kick start 10 daagse.
Ik vind het schattig en ook zinvol. Alles wat ik als suffe moeder zeg is bij voorbaat fout, nu in wat structuur gegoten komt beter aan, ze kan het nu meer zelf doen...
Dus vanmorgen heeft ze havermoutpap gemaakt. (Heb ik al zo vaak aangeboden maar wilde nooit iets anders dan brood)
En ze wil eindelijk met naturel yoghurt aan de slag, is me nooit gelukt. (M.a.g. dat ze gewoon weinig yoghurt at)
Ik deed het wel in smoothie voor haar en sla dressing maar dat is niet zo vaak.

Maar leukste vind ik dat haar weerstand, als ik weer iets 'nieuws' kook, nu even minder zal zijn.

Ze zal dit niet lang volhouden maar er zal toch hier en daar iets blijven hangen.
Ze at al best gezond maar kon beter en gevarieerder.

We hebben sowieso de laatste maanden veel groente uitgeprobeerd die we nauwelijks kenden. Dat vind ik dan wel heel leuk aan het 'lijnen' en aan overschakelen op vegetarisch eten.
Ik dacht zelf bijv niets te hebben met peulvruchten maar nu ik ze vaker verwerk merk ik dat het super lekker kan zijn!

zebra

zebra

20-01-2018 om 14:59

ah kick start

ik doe ook (grotendeels) mee aan bovengenoemde kickstart, vooral het ontbijt en de lunch. Maar er staan ook een aantal heerlijke gerechten in voor het diner dus daarvan wil ik er ook nog een paar uitproberen (volkoren pasta met broccoli en tomatenstukjes).
Ik heb al gemerkt dat de Griekse yoghurt beter vult dan de yoghurt die ik vroeger altijd nam. Nu kan ik de koffiepauze op het werk meestal wel halen en voorheen had ik een uur van tevoren al enorme trek.

blik

blik

20-01-2018 om 20:21

Leuk zebra

Ik ben blij met de actie.
Voor mij is het niets (maar gebruik wel vaker recepten van ah) maar voor dochter blijkt het aan te slaan, structuur he!
Die opgelegde structuur is niets voor mij dus ik doe net alsof ik het prima vind dat ze nu hele weekmenu bepaalt!
Maar ze probeert nu vanalles uit, terwijl als ik die dingen op tafel zette...ahum, veel verzet dus.
Maandag eten wij de pasta met broccoli.
Dus ook veel pasta nu, voor mij iedere dag goed maar juist voor dochter maakte ik dat minder. Lekker!
En dochter eet yoghurt dus, naturel, ik weet niet wat ik zie. Geen Griekse nog, die eet ik altijd, vult idd enorm. (10%)
Gisteren hadden we spelt spaghetti met bieten en ricotta, best lekker. Het moest eigenlijk met peer, maar die kon ik niet meer vinden.. met appel gemaakt, lekker.

Half a twin

Half a twin

20-01-2018 om 21:44

thuis

Jongste is inmiddels thuis maar nog heel slapjes en flink afgevallen. Ruim 2 kilo en hij was al niet op een voldoende gewicht.
We mogen/kunnen maar weinig bezoek ontvangen, dat is te onrustig voor hem. Er wordt wel allerlei lekkers gebracht om "aan te sterken". Zoon kan het niet allemaal op. Hij deelt gul met ons. Ik heb er weer 500 g bij.

blik

blik

21-01-2018 om 08:19

Half a twin

Heel veel beterschap voor je zoon.

zebra

zebra

21-01-2018 om 10:29

half a twin en blik

beterschap voor je zoon, hopelijk sterkt hij snel weer aan.

Ik volg het kickstart niet precies, lust namelijk niet alles, maar het brengt me wel op wat nieuwe ideeën voor ontbijt en lunch. En ook voor een aantal andere gerechten. Vanavond wordt het de macaroni-broccolischotel maar als ontbijt heb ik iets anders genomen (wel iets gezonds overigens).
Ik kan me goed voorstellen dat je het fijn vindt je dochter nu zo druk bezig te zien met de recepten.

Ik zal morgen weer eens op de weegschaal staan, heb totaal geen idee wat mijn gewicht is. Maar als mijn kleding weer wat ruimer begint te zitten, ben ik al blij. Helaas moet ik een aantal keer per jaar wel bij de praktijkondersteuner van de huisarts op de weegschaal of mijn gewicht doorgeven tijdens de bloeddrukcontroles.

zebra

zebra

22-01-2018 om 08:16

het recept

viel wat tegen, althans de saus. Als ik hem volgens het recept maakte, zat er erg weinig smaak in. De volgende keer maak ik de saus van verse tomaten en voeg ik er meer kruiden en wat knoflook aan toe. De combinatie van de pasta met broccoli was namelijk prima.

blik

blik

26-01-2018 om 13:19

Zebra

Eens, een echt ah recept dus...valt mij iig vaak net tegen.

Ben benieuwd wat er blijft hangen bij dochter. Ze geeft iig ook gezond, voedzaam ijs gemaakt, leuk!
Ze is ook meteen afgevallen dus goede motivatie voor haar.

Hier klein beetje beweging qua gewicht.
Weer begonnen met vastendieet 5:2 maar wederom vooralsnog de light versie, ben me aan het beraden om het strenger te gaan doen
Zie wel op tegen het tellen van calorieën, dat laat ik veel te makkelijk los.
Verder snoep ik bijna niet meer, af en toe gezondigd. Voor mij heel wat vooralsnog.

Verandering van smaak

Merken jullie ook dat je smaak verandert? Zo dronk ik vandaag een slok champagne omdat die grote fles in de koelkast sinds kerst zo veel plaats in beslag nam. Maar de smaak viel erg tegen, ronduit droog en smakeloos. Net een slok grondwater. De champagne ging zodoende door de afvoer.
Maa na de twee kilo in de plus agv kerst, ben ik nu weer drie kilo minder terwijl ik in januari geen sportschool hebt gezien. Maar na de wijn, realiseerde ik dat eten mij sowieso minder smaakt. Zo vind ik cola ook niet meer zo lekker. Alleen van smaakvolle groenten zoals prei kan ik genieten.
Voordeel is wel dat kleinere bordjes genoeg is om een gevuld gevoel te krijgen.

En gisteren twee skinny broeken gekocht ( mt 42) omdat mt46 zo flubberde om de benen.. Nu moet er in de riem een gaatje geknipt worden. Dat is natuurlijk waar je het voor doet. Maar als ik in de spiegel sta, herken ik mij soms niet zo. Net alsof je moet wennen aan je nieuwe figuur. Zo'n vreemd gevoel is dat. Net als de verandering van smaak.

Ik merk ook dat, als ik lach, er een toename van rimpels over de lengte van het gezicht in je wangen vliegen. Ik hoor dat dat wel vaker het geval is bij mensen die afvallen. Alsof naast minder vet op je lijf ook minder vulling op je wangen zit. Aangezien ik er nog 8 kilo eraf wilt hebben, (mt40), betekent dat er nog wel wat rimpels erbij komen.blah. Ik ben wel blij dat het afvallen niet heeft geresulteerd in lege vetrollen of smetplekken. Maar die rimpels als een ouder iemand terwijl ik begin 50 ben, is niet bevordelijk voor je schoonheid. .Dan maar wat minder lachen.

Hebben jullie dat ook, het wennen aan de veranderingen terwijl die veranderingen zo gewenst zijn.

blik

blik

28-01-2018 om 01:37

Ja hoor

Herkenbaar, en niet alle veranderingen zijn positief!
Ik mis mijn beetje billen en beetje veel borsten wel hoor.
Maar dat weegt niet op tegen mijn fitheid!
Begin nu weer in de flow te komen en dat voelt zooo goed.
Heb veel meer energie. En dat terwijl ik niet goed in mijn vel zit, veel stress heb en slecht slaap.
Het komt echt door mijn eten, denk ik, en ik herken het van vorig jaar.
Ik weet niet of het door afvallen komt, het meer consumeren van gezond spul of door het vasten (light) maar ik ben er iig erg blij mee.

Mijn smaak begint ook weer langsaam aan te veranderen, ik heb iig weer minder zin in zoetigheid en zeg makkelijker nee. (Maar niet tegen champagne)

Flanagan, wat goed, 2 maten eraf!!

zebra

zebra

28-01-2018 om 10:05

Flanagan en verder

jij gaat echt super zeg! Het nadeel is inderdaad wel dat je meer rimpels in je gezicht krijgt maar het is natuurlijk wel fijn als je merkt dat je een kleinere maat aan kunt.

En hier gaat het wisselend, de ene dag lukt het me goed om alleen gezond te eten maar soms heb ik ook nog wel dagen waarop er iets teveel minder gezonde voeding naar binnen wordt geschoven.

blik

blik

28-01-2018 om 13:38

Correctie

Ik heb een beetje maffe post geschreven zie ik.
Nu lijkt het net alsof ik slecht slaap en stress heb door het afvallen, dat is niet zo.
Ik bedoel alleen dat ik me een stuk fitter voel en dat komt dus niet omdat het zo goed gaat met me momenteel want dat kan beter
Ik denk dus echt dat het door beter eten/ afvallen komt.(het fitter voelen)

Zebra, op dat punt ben ik lang blijven steken, maanden denk ik.
Nu begin ik daar dus (weer) uit te komen en wordt het allemaal veel makkelijker en fijner.

Die champagne

was echt brocht! Alleen kan je dat aan het etiket niet zien dat de ene champagne de andere niet haalt.
Dus als je van een 'verslaving' zoals drop of chips of bastognekoek af wilt, kan je het beste eentje kopen die slecht van smaak is zodat je er niet meer naar taant of er zelfs van gruwt.

Maar ik ben ook niet perfect; de zak mini bounty-milky way- KitKat etc was binnen twee dagen op. En echt bijzonder lekker kon ik het niet noemen. Het betrof een uit 'stress-vreet-moment'. en na zo'n moment ben ik weer bewust dat ik mijzelf niet moet 'verwaarlozen'. Ik was wel blij dat de weegschaal ondanks die uitschieter, mij goed gezind was.

Ik vind 13 kilo in een jaar zelf niet heel imponerend,. Maar dat komt omdat de afvalprogramma's op televisie veel indrukwekkender zijn. Alleen heb ik niet zoveel tijd als die deelnemers. Het voordeel van geleidelijk afvallen is wel dat je nog 'strak' in de vel blijft zitten zodat je geen buikcorrectie nodig hebt.

Mijn dochter gaf mij een compliment omdat ik flink was afgevallen. Zo'n complimentje doet je goed. Nog meer dan de constatering dat je een maat kleiner moet kopen. Want maten zeggen niet zoveelste al die elastische jeansstof.
Ik had namelijk ook een andere broek mt42 geprobeerd die niet paste..
Nu vooral oppassen voor jojo-effect.

Half a twin

Half a twin

28-01-2018 om 19:38

morgen ga ik in de fout

Dan ga ik tijdens mijn revalidatie-sportuur ongelooflijk genieten van een taartje. De oudste dame van mijn clubje heeft een respectabele leeftijd bereikt en zij gaat trakteren. Van de banketbakker voor iedereen een taartje naar keuze. Op de lekkerschaal waar ik in #13 over begon een 10 waard en sociaal een 11.
Inmiddels kan ze niet meer zelfstandig komen, we halen haar nu op. Ze heeft nu een lijstje gemaakt met wie wat wil van de bakker. Weigeren kan echt niet.

blik

blik

28-01-2018 om 20:14

Haha

Flanagan, als je een tip hebt voor slechte kwaliteit drop of koek hoor ik het graag
Ik vrees dat ik dat soort dingen altijd lekker zal blijven vinden.
Maar hee, ik hoop weer in de modus te komen die Half a twin beschrijft: zo weinig snoepen dat je je al erop voor bereid als het er eens aan zit te komen haha.
Zo ver ben ik nog niet maar de zucht er naar is al weer heel wat minder! Voordeel is ook dat ik weer veel meer geniet van gewoon eten. Vandaag salade gehad waar ik enorm van heb genoten, meer dan normaal.

Flanagan, misschien zie jij die kilo's nog niet genoeg. Misschien als je nog 2 of 3 eraf hebt dat je zelf ook blij kunt worden ervan.

blik

blik

16-02-2018 om 13:09

Doet er

nog iemand mee?
Ik ben zo benieuwd naar hoe het gaat bij iedereen nu!

Hier gaat goed.
Houd me niet voor 100% aan mijn eigen voorschriften, maar toch voor een groot deel.
Zit nu weer op laagste gewicht van vorig jaar, of misschien net daaronder, net boven 65.
Gezond gewicht dus nu wel, net. Maar buik ziet er nog niet zo gezond uit dus we gaan nog even door.

Half a twin

Half a twin

16-02-2018 om 14:36

Ga nog steeds omlaag met gewicht

Hoewel ik niet bewust aan het lijnen ben nu. Veel doen voor zoon, die nog steeds thuis herstellende is, veel dingen regelen, heen en weer sjezen naar ziekenhuis voor controle, revalidatie therapie, gesprekken met de psycholoog om het geheel als gezin goed te verwerken, in gesprek blijven met school, ik zit nu aan 65,4 kg.
Ik trok vanochtend een wat oudere broek aan die een beetje zakt, doe ik de bijpassende riem om maar die heeft niet genoeg gaatjes. Ga nu op zoek naar de tang waar ik dat mee kan fiksen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.