Vakantie en uitjes Vakantie en uitjes

Vakantie en uitjes

Albion

Albion

12-01-2018 om 19:59

Trein of boot naar Zuid Engeland?

Wie heeft ervaring met trein en/of boot in hoogseizoen naar Engeland?

Reserveren?
Wachttijd?
Welke van de twee en waarom?
Hoe lang duurde het van aankomst Calais/Duinkerken tot dat je weer rijdt in Dover?
Andere nuttige tips?

Boot

Wij gaan altijd met de boot van Dover naar Duinkerken. Boeken altijd van tevoren en dan moet je er geloof ik een a twee uur voor reistijd zijn. De boot duurt 2 uur en je bent er best snel weer af. Onze ervaring is dat als je een boot te vroeg of te laat bent dat het geen probleem is (mits er ruimte is op die boot).

We zijn een keer met de trein geweest en dat was wel snel maar ook een stuk duurder. Met onze twee kinderen is een paar uur op de boot een lekkere pauze en meestal nemen we een picknick en spelletje/boek mee.

Phryne Fisher

Phryne Fisher

12-01-2018 om 23:55

Calais-Dover

Wij hebben regelmatig de ferry Calais-Dover gehad. Dat bevalt heel goed. Ik kies niet voor de trein omdat die veel duurder is, en ik het ook wel fijn vind om na 4,5 uur rijden even rustig te kunnen zitten en uitwaaien. Plus dat ik zo’n tunnel onder zee maar een eng idee vind De overtocht duurt ca 2,5 uur dus dat is precies een mooie tijd.

Thursday Next

Thursday Next

13-01-2018 om 10:00

boot idd

Vroeg boeken dan kan je voor weinig geld over.
De tijd waarop je wil varen bepaalt de prijs ook. Maar als je te vroeg bent, en er is nog plaats op de boot 2 uur eerder mag je daarop mee, zelfs als die eigenlijk duurder was. Dat hebben wij 2x gehad, kwamen ook net op tijd voor die boot en hadden nauwelijks wachttijd.
Wij zijn trouwens Duinkerke-Dover gegaan. Na aankomst kan je na een halfuurtje of zo weer rijden.
Tip: onthoud goed waar je auto staat...

Boot

Boottochtje is leuk.
Tunnels niet.

Zo simpel....

Ingrid ( je wilt de ‘white cliffs of Dover’ toch wel zien als je aankomt? Met de tunnel merk je niet eens dat je op een eiland bent....)

Ben ik nu de enige?

Ik ga zo graag met de tunnel. Auto vol, en in de tunnel kun je uitstappen plassen broodje eteb. Duurt n half uur. Je rijdt gewoon zo door n poortje de trein op. Zo simpel. De boot vond ik juist gedoe. T scheelt je uren. Ben je te vroeh of te laat dan kan t ook. Heeel simpel.

Lusithania

Lusithania

13-01-2018 om 13:31

Dorry

Ik ben het helemaal met je eens. De tunnel werkt fantastisch. Als je voor de eerste keer naar Engeland gaat, zijn de kliffen bij Dover wel een must (boot dus) maar anders de trein.

Phryne Fisher

Phryne Fisher

13-01-2018 om 13:36

Duur

Ik weet niet of ik destijds dure tijden had, maar de boot was rond de 80 euro voor een retour, en de tunnel ruim 200. En dan nog alle andere voordelen van de boot was de keuze niet heel lastig.

Albion

Albion

13-01-2018 om 23:43

trein

We rijden onge eer 4 uur naar calais en dan nog 4,5 uur naar de bestemming dus ik vind de boot vrij lang duren. White cliffs is maar voor een kwart van het gezelschap voor het eerst maar is idd wel de moeite waard. We overwogen nog een b&b maar dat is nog duurder dan de trein.

Er speelt nog een claustrofobiedingetje. Wat kun je precies in de trein? Uitstappen kan dus wel? En dan?

In de trein

In de trein kun je uit je auto en kun je helemaal naar voren lopen of naar achteren. En je kunt naar de wc. Eenmaal in engeland kun je ook naar de white cliffs van Dover rijden. Kwestie van n kwartiertje en je kunt ze ook zien liggen van diverse plekken. Ooit n keer thuis om vijf uur weggereden en om acht uur de zon op zien komen terwijl we over de kliffen wandelden. Vuurtoren bezocht daar, engels ontbijtje. Perfect begin vd vakantie!

Albion

Claustrofobie dingetje. Precies. Dat is waarom in met de boot ga. Klaar.

Kaaskopje

Kaaskopje

14-01-2018 om 15:17

Met auto door tunnel

Ik ben een keer met de auto door de tunnel geweest en vond dat wel een ervaring. Ik ben geneigd om te zeggen dat hoe meer tijd je in Engeland doorbrengt, hoe minder interessant de lengte van de overtocht zal zijn. Ik ben ook twee keer met het vliegtuig naar Engeland geweest. Los van de uren op het vliegveld, ben je er dan zo.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.