Relaties Relaties

Relaties

to

to

13-12-2016 om 13:01

vreselijk uitgescholden. Door schoonzoon.


to

to

05-10-2017 om 15:37

ietsje beter.

het gaat ietsje beter.
sjonnie is net zo gek op onze hond als mijn dochter.
alle gesprekken gaan hoofdzakelijk over de hond.
ik blijf het moeilijk vinden.
hij drinkt zoveel, ook als hij nog met de auto moet. (hij kwam met de auto naar het restaurant) waar we met z'n vieren gingen eten.
het moet allemaal wel op zijn manier of niet, hij erg dwingend.
inmiddels zijn ze samen wel een paar keer hier geweest en hebben we ze naar schiphol gebracht en weer opgehaald.
de band met dochter is en blijft erg goed.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

05-10-2017 om 17:28

Wat zegt je dochter daarvan?

Van dat drinken.
En heeft zij ook een rijbewijs?

to

to

06-10-2017 om 10:16

niks ze kijkt alleen

ginny, daar zegt ze niks van in ons bijzijn. Ik zag haar wel kijken..
Ja ze heeft een rijbewijs, wij waren al in Scheveningen en hij kwam later met haar auto.
Naar huis heeft zij gereden..

In de vakantie deed hij dat ook, suf zij had haar rijbewijs toen thuis laten liggen..
Lekker gaan borrelen en daarna weer gewoon op weg in Spanje.. Sorry maar ik vind dat gewoon dom.

Kaaskopje

Kaaskopje

06-10-2017 om 16:21

Met drank op rijden

Is inderdaad zeer onverantwoord. Dus dat hij in Spanje weer achter het stuur kroop valt niet goed te praten. Voor je dochter een les dat ze haar rijbewijs ten alle tijden mee moet nemen.
Maar na jullie etentje nam je dochter het over begrijp ik. Er zijn bosjes stellen die dat zo doen. Mijn man én ik, konden aardig wat drank verstouwen toen we nog 'jong en onbezonnen' waren. Man heeft dat langer volgehouden dan ik. Dat had zeker vervelende kanten, maar hij was er absoluut geen slechte man of vader door. Probeer dat soort zaken dus wel apart te bekijken. Tenzij zijn drankgebruik direct gevolgen heeft voor je dochter. En dan denk ik aan losse handjes, onheus bejegenen, in geldproblemen brengen e.d..

Ik ben wel blij om te lezen dat je er wat positiever in lijkt te staan. Een klein beetje, maar toch .

to

to

06-10-2017 om 16:54

je moet ergens beginnen.

inderdaad een heel klein beetje ja..
Hoe het zit van af zijn kant geen idee.

Verder ook niet relevant

'Hoe het zit van af zijn kant geen idee.' Nee, maar dat is verder ook niet belangrijk, toch. Of wil je echt weten wat er in zijn hoofd omgaat?

Tsjor

Haar beslissing

Als de drankgebruik je dochter zodanig gaat irriteren dat ze geen toekomst meer ziet en met hem breekt, dan is het haar beslissing. Een beslissing die los staat van wat haar ouders van hem vinden. Een beslissing waar ze vrede mee kan hebben omdat dit haar niet is opgelegd door anderen.

to

to

13-10-2017 om 10:58

tsjor

de insteek (waar we alle 4 een handtekening voor gezet hebben) van de mediation is wel dat we beter met z'n 4e door 1 deur kunnen.
Dus zo gek lijkt het me niet dat wij ouders zou moeten opmerken dat sjonnie daar ook zijn best voor doet. We zien dat echter niet.

Hoge verwachtingen

Dus je hoopt via mediation dat Sjonnie zich gaat voegen naar jouw wensen en regels etc. Ik vind het ver gaan. De vriendjes en vriendinnetjes van mijn kinderen zijn in principe hun keuze. Ik ben blij dat het aardige jonge mensen zijn en nog blijer dat ze redelijk goed met elkaar overweg kunnen, als ze elkaar zien, wat vrij beperkt is, omdat ze verspreid door het hele land wonen. Ik vind het aardige mensen, maar ik heb er ook wel een paar zien passeren waar ik niet zo blij mee was, opgelucht dat het voorbij was. Maar ik hoef geen relatie met ze, ze hoeven zich niet in te zetten voor een goede relatie met mij.

Tsjor

to

to

15-10-2017 om 13:55

geen verwachtingen.

Tijdens het 1e mediation gesprek heeft sjonnie gezegd echt geen behoefte te hebben aan contact met ons.
Waarop door de mediator gevraagd is aan hem wat doe je hier dan?
Ze vond zijn woorden en daden met elkaar in tegenspraak.
Op de vraag of 'we beter door 1 deur kunnen gaan' als doel van de mediation heeft ook hij ja gezegd.

Maar goed hij hoeft zich echt niet te voegen naar onze wensen.
Het rijden met drank op zal weinig mensen een goed idee vinden.
In de vakantie deed hij dat ook en ik zal wel een dwaze moeder zijn dan in Uw ogen maar ik zou graag langer van mijn kind genieten.. (ook al woont ze dan niet thuis) en liever niet aan een ziekenhuis bed staan.

Lekker makkelijk praten als er nooit aanhang over de vloer gekomen is waarvoor je als ouder bang ben. Ik ben nog steeds bang voor hem. Ik wil niet iets verkeerd zeggen met het risico dat hij boos wordt en alsnog die bloempot naar mijn hooft gooit.

Kaaskopje

Kaaskopje

15-10-2017 om 14:16

Dus je verwacht serieus dat hij je lichamelijk letsel toe kan brengen? Ik ken wel het gevoel dat je je zorgen maakt om wat iemand kán doen als je niet doet wat hij wil, maar niet van een 'schoonzoon'. Waar baseer je die angst dan op? Heeft hij jullie al letterlijk mishandeld, of gedreigd om jullie iets aan te doen? Woorden kunnen vooral kwetsend en beledigend zijn, maar dreigementen om jullie iets aan te doen, zijn natuurlijk van een andere orde.

Misschien een rare vraag, maar wat zijn de leeftijden van iedereen? Dochter, schoonzoon en van jullie zelf?

Ik maak me trouwens standaard zorgen als ik weet dat mijn dochter op de snelweg zit. Zonder drank, naar behoren kunnen rijden, maar toch... het is en blijft je kind.

Dwaze Moeders zijn hun kind kwijt, jij nog niet. Zelfs als 'Sjonnie' en jullie nooit door één deur zullen kunnen, zou ik wel alles in het werk stellen om je dochter in ieder geval een welkom gevoel te blijven geven.

to

to

15-10-2017 om 16:06

ja echt

ja echt, ik denk dat sjonnie daar toe in staat is ..
Dat baseer ik op het feit dat mijn dochter het eens heeft uitgemaakt en hij op het werk (ze werken bij de zelfde baas)toen zij nee bleef zeggen. Haar achterna is gelopen en door de deur geslagen heeft daar moest hij voor gehecht worden.
Zij is ook bang voor hem geweest.
Ook heeft hij destijds hier zitten vertellen dat hij een kort lontje heeft. En tijdens het telefoon gesprek was hij echt agressief. Tijdens het telefoon gesprek waarin zij vertelde dat ze verloofd is en wij echt stil vielen (wij hadden de hoop dat ze bij hem weg zou gaan) vanwege het trouwen riep hij ook op de achtergrond heel lelijk dat hij het re niet mee eens was.

Zo was er van de week het verhaal sjonnie is aangereden, hij had alleen een zere enkel. Maar die automobilist is verrot gescholden door hem. Echt hoor dochter zag hem aankomen lopen en ongeveer het 1e was ze vroeg wat heb je tegen die man gezegd.
ik 57, man 60, dochter 26 en sjonnie 28

Heb net een afspraak gemaakt met dochter we gaan morgen naar het strand met de hond en daar lekker lunchen. Natuurlijk is zij erg welkom hier en dat weet ze ook. Sjonnie is op zich ook welkom maar ik weet gewoon niet wat we aan hem hebben.
Neem als voorbeeld, hun wasmachine was kapot, dan begint dochter met "he mam" dan weet ik al dat ik iets voor haar moet doen haha
lang verhaal kort. Ik moest dus de was doen.
Tijdens het opvouwen van hun was heb ik voor allebei en tube douche spul tussen de was gedaan, naast elkaar zodat niet de ene tube eerder gevonden zou worden als de andere.
Zijn opmerking "wat is dat nou weer" dochter nou dat is een cadeautje dat moet je dan uitpakken. en daarna niks meer. en hij zet het weg. En gaat verder met de was in de kast leggen.

tja ik probeerde het goed te doen..

Kaaskopje

Kaaskopje

15-10-2017 om 20:06

Aha, hij heeft dus laten zien dat hij driftig kan zijn. Hij heeft uit frustratie, woede, verdriet, of alles bij elkaar, dwars door het glas heengeslagen op het werk. Dat was niet goed, ik zou ook geschrokken zijn bij het zien of horen van zo'n uitbarsting, maar... het was de deur, niet het gezicht van je dochter. Dat is wel een belangrijk verschil. Zolang hij zijn frustratie op een deur of muur uitleeft, doet hij alleen zichzelf er letterlijk pijn mee, je dochter kan zich gekwetst of geschrokken voelen.

Het tweede voorbeeld: hij is aangereden. Ik ben ontzettend beschaafd en bescheiden, maar als ik aangereden wordt, zeg ik niet 'oeps wat vervelend!', maar dan sta ik mezelf ook toe om iets minder beschaafd te reageren hoor.

Mijn man heeft ook een kort lontje. Dat uit hij verbaal. Hij heeft nog nooit iemand hardhandig aangeraakt. Het is wel eens gebeurd dat hij zijn ongenoegen luidkeels tegen een conducteur heeft uitgesproken over wanorde op een station. We werden van het ene perron naar het andere gestuurd en weer terug. Ik was ook geïrriteerd, maar goed, wat doe je eraan? Wachten en doen wat ze zeggen. Maar mijn man moest er wat mee en dat moet dan tegen de eerste de beste die met een NS-jasje rondloopt. Ik vind dat héél vervelend en ga op enige afstand staan met de gedachte 'daar hoor ik even niet bij!' 9 van de 10 keer eindigt zo'n tierenade met 'Ja het is ook niet tegen u persoonlijk bedoeld, maar tegen het systeem (of wat dan ook) ik hoop dat u dat begrijpt', ja de man begrijpt dat en ze gaan min of meer vriendelijk weer uit elkaar. Dit gedrag maakt mijn man geen gewelddadig mens, je hoeft niet bang voor hem te zijn, het is een minder gelukkig karaktertrekje, dat wel.

Door met je dochter: is je dochter bang dat het niet bij deuren blijft? Voelt ze zich niet veilig? Intimideert hij je dochter, door lichamelijk geweld in het vooruitzicht te stellen, waardoor ze niet tegen hem in durft te gaan? Of is ze bang dat hij de meubels kort en klein slaat als ze hem zijn zin niet geeft? Als je dochter bang voor hem is, is het geen gezonde relatie, dan hoop ik dat het bij een verloving blijft en ze ruim voor het altaar in zicht komt de benen neemt. Als je dochter niet bang voor hem is, omdat ze hem kan vertrouwen en ze niet bang hóeft te zijn voor intimidatie en/of geweld, waarom zou jij het dan wel moeten zijn?

Als iedereen zijn of haar relatie zou verbreken, omdat de ander een kort lontje heeft, zouden er vermoedelijk heel wat meer relaties sneuvelen. Ik verdedig het gedrag van je 'schoonzoon' niet, maar ik vraag wel of je kunt proberen te beoordelen hoeveel van je angsten en zorgen realistisch zijn, of dat het meer hier op neerkomt: 'Een mens lijdt dikwijls het meest door het lijden dat hij vreest'.

Ik vind het wel heel lief dat je die tubes douchegel tussen de was hebt gedaan. Ik twijfel ook niet of je een lief mens bent. En ik geloof ook direct dat, nou ja... laat ik het maar even op Sjonnie houden, Sjonnie dus onaangename kanten heeft. Misschien is er onderhand van zijn kant ook een soort trots ontstaan. "Ja, ehh... ik ga echt niet laten merken dat ik die douchegel een aardig gebaar vindt!"

to

to

24-01-2018 om 11:30

geen bruiloft

Wij hebben geen uitnodiging voor de bruiloft.
die is over 3 weken.

de verstandhouding is beter.

Bespreekbaar

Is het nog bespreekbaar? Tsjor

Kaaskopje

Kaaskopje

24-01-2018 om 15:09

Beter, maar niet goed genoeg?

Als jullie niet op de bruiloft mogen komen, klinkt dat voor mij niet als 'beter'. Hoe is het nu dan?

to

to

24-01-2018 om 15:11

niet bespreekbaar

Nee.
de verstandhouding is heel veel beter, zeggen hun beide ook.
Dochter wil dat we er zijn, hij houd dat tegen.
Ze wordt weggegeven door haar broer en die is ook getuige.

Hebben een kaart vanwege de baas voor een vrije dag zodat we wel samen (man en ik) met de honden op stap kunnen.

Ze trouwen op locatie dus geen openbaar stadhuis.
dus zomaar binnen lopen doen we niet.

to

to

24-01-2018 om 15:17

wel beter

We komen nu bij elkaar over de vloer, zonder angst.
Ik zal niet zeggen elke week, maar toch wel geregeld.. we zijn ook 1 dag voor de kerst daar geweest ter ere van de kerst. (met oud en nieuw waren we op vakantie)
we hebben ook kennisgemaakt met zijn ouders.

Er is nog wel 1x een heftig gesprek geweest ergens in november. Maar daar hebben we niet echt op gereageerd, en alleen kan je geen stennis schoppen..

Dochter komt ook steeds nog bijna elke maandag.. en die band is nog steeds goed.

Kaaskopje

Kaaskopje

24-01-2018 om 15:27

Als jij er vrede mee hebt

wie ben ik dan om dwars te doen, maar ik zou dit vreselijk vinden. Een veel betere verstandhouding, maar schoonzoon bepaalt dat je niet op het huwelijk van je dochter mag komen? Knap als je dat kunt accepteren. Ik zou ontzettend boos én verdrietig zijn.

Ik ben tegen mijn ouders heel erg uitgegaan van wat ík belangrijk vond. En dat was dat iedereen die wilde komen, dat gewoon mocht doen. Dus toen mijn ouders vonden dat ik mijn zwager niet uit mocht nodigen, zodat zij hem niet hoefden tegen te komen op ónze bruiloft, heb ik dat geweigerd. Vervolgens zijn ze zelf niet gekomen.

In het geval van je dochter had ik tegen vriend gezegd 'het zijn míjn ouders, ze horen erbij.'

to

to

24-01-2018 om 15:42

geen vrede

Het scheelt wel dat we altijd al wisten dat we niet mochten komen.

Ik wil het voor mijn dochter nu ook niet op scherp zetten, dan staat zij daar straks stijf van de zenuwen en met een gezicht vol exceem van de stress.

Er zijn afgelopen maanden allerlei varianten voor bij gekomen, we komen 10 minuten alleen voor 1 foto, we komen alleen bij de ceremonie, of alleen bij de koffie met taart..
En steeds was dochter daarbij aan het huilen, en zat hij daarbij en hield zijn mond. En troosten haar dan ook niet.
We hebben steeds gezegd doe wat voor jouw goed voelt.. en alles in ons roept dat ze niet zonder vader en moeder wil trouwen.. maar ze weet niet hoe ze dat moet regelen.

Natuurlijk balen we ervan. Laat dat duidelijk zijn.

Het idiote is eigenlijk ook dat sjonnie vind dat we we erbij moeten zijn..
Maar inmiddels geloof ik dat die uitspraak alleen is voor het sociaal wenselijke aspect..

Mijn man zegt, je zal toch antwoord moeten geven op de vraag "waar zijn je ouder?"
Lijkt me vreselijk..

Kaaskopje

Kaaskopje

24-01-2018 om 15:50

Nou verdikkie!

Wat vind ik dit een sneue situatie. Ik hoop dat er nog een wondertje gebeurt.

to

to

24-01-2018 om 15:53

dank je wel

dank je wel kaaskopje

daar hopen we dan maar op ja...
maar ik wilde jullie toch even op de hoogte houden.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.