Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Oven schoonmaken voor luie Madame

Nou. Ik moet dus de oven schoonmaken, veel aangekoekte resten. Heb de truuc met schaaltje heet water en ammonia toegepast, is al beter maar niet goed schoon. En de binnenkant van de glazen deur krijg ik niet schoon.
Is er een wondermiddel?
Sini


Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

25-01-2018 om 12:24

Logisch verhaal

Maar.... spannen jullie niet ook een beetje het paard achter de wagen?

Ik bedoel bij zulke hoge temperaturen (al betwijfel ik of mijn ovendeur ook echt wel de 500 graden aantikt...), is echt alles wat vies is wel dood. De kans dat je er echt ziek van wordt is miniem. Dus zolang er echt geen blauwe rookwalmen uitkomen heb je eigenlijk een non-probleem te pakken.

Vind ik dan.. en mijn oven is pas 2 jaar oud, dus ja ik snap dat ik op zich wel makkelijk praten heb. Die reinigt zichzelf nog wel.

Altijd goed voor iemand...

Op grote(re) rommelmarkten zoals de dagelijkse "au puces" op het Vossenplein in Brussel, kom je regelmatig zo'n extreem vieze troep tegen, die van van eigenaar wisselt voor €20 - €30.
De mijne is er zo eentje. Ik heb hem destijds gekocht voor €30. Er was een kleine werkdag poetswerk aan. Onder de laag viezigheid zat een zo goed als nieuwe oven (dat aangekoekt vet vormt blijkbaar een goede beschermlaag).
Ik heb ook nog een €100 betaald aan wisselstukken.
Mijn oventje doet het inmiddels al zes jaar zonder enig probleem. En geen spoor van ingebrand vet op het glas van de deur. Vreemd.

Onlangs stond er nog een groot zespits Berto's fornuis 1,35m breed, met dubbele gasoven voor €150. De nieuwprijs van zoiets ligt een stuk boven de €3 000. Voor €100 extra brachten ze het bij me thuis (het weegt > 200kg).
Ik heb het maar niet gekocht: wat moet een gezin, laat staan een single, met zo'n ding. Maar het jeukte toch wel even .

Miep Kraak

Miep Kraak

26-01-2018 om 19:16

Hoe lang heb je het gedaan en hoe vaak heb je het herhaald?
Met eens per jaar schoonmaken krijg je het er niet zomaar af.

Al eens een goede, vette, cosmetische creme

-of keukenolie-, geprobeerd?

Ook dat werkt, met name op oppervlakken die niet met hydroxiden in aanraking mogen komen, vb: aluminium.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.