Relaties Relaties

Relaties

Irina1974

Irina1974

15-02-2018 om 23:02

Twijfel over leeftijdsverschil

Hallo,

Sinds een tijdje ben ik gescheiden. Ik heb 3 kinderen waarvan alleen de jongste nog thuis woont. We hebben het goed met zen tweetjes en ik heb heel goed contact met de twee oudsten ook. Mijn kids zijn mijn alles!
Sinds kort heb ik een ontzettende lieve man ontmoet. Lief en zorgzaam. We zijn best dol op elkaar. Ik heb echter besloten nooit meer samen te wonen, dus het zal een lat-relatie worden. Hoewel we het gezellig en leuk hebben samen is er toch een ding waar ik mee zit. Het leeftijdsverschil... Hij is 15 jaar ouder dan mij. Ik ben 43. Hij 58. Ik vind dat toch wel een dingetje. Vooral als ik verder kijk in de toekomst. Ik heb onze relatie ook nog met niemand gedeeld. Daar vind ik het ook nog iets te vroeg voor. Ik wil eerst zeker zijn van mijn zaak. Ik denk dat ik stiekem ook wel een beetje "bang" ben voor de reacties die ik ga krijgen van mijn omgeving. "Wat moet je met zo'n oude man?" Heeft iemand hier ervaring mee? Is 15 jaar heel schokkend of vinden jullie dat meevallen? Wie helpt mij van mijn twijfels af? Of stel ik me nu ontzettend aan? 🙈

Liefs,
Irina

Schokkend?

Nee hoor. Waarom zou dat schokkend zijn? Als jullie het fijn hebben samen, is dat toch wat telt?

Nee, geen ervaring mee

Maar een leuke man is een leuke man en daar zou ik van genieten. Ik probeer het me voor te stellen en kan dan toch wel bedenken dat je een beetje twijfelt. Ik ben rond de 50 en heb laat kinderen gekregen dus met 15 jaar verschil zou mijn partner misschien met pensioen zijn terwijl ik nog volop op de basisschool rondhobbel, op zich ook geen bezwaar maar wel anders. Bij jou zijn de kinderen bijna alle drie het huis uit en bovendien heb je niet de intentie om samen te gaan wonen dus ik zie niet veel beren op de weg. Over de reactie van anderen zou ik me absoluut niets aantrekken.
Moeilijker, voor zover je over moeilijk kan spreken, lijkt mij een man die 15 jaar jonger is.

ach

Ik zou me vooral niets aantrekken van wat andere mensen er van vinden. Als het een leuke man, geniet er van. Ik ken trouwens pensionado's die actiever in het leven staan dan anderen van eind veertig. Het gaat toch in de eerste plaats om iemands persoonlijkheid.
(15 jaar jonger zou vooral lastig zijn als die jongere partner nog kinderen wil, verder zie ik niet in waarom een 15 jaar oudere man wel kan maar een 15 jaar jongere man niet)

Hilde

Hilde

16-02-2018 om 12:59

Opa

Mijn opa was 15 jaar ouder dan mijn oma. Ik heb daar nooit iets over gehoord (het was 100 jaar geleden), behalve dan dat zij al jong weduwe was. Ik heb hem nooit gekend. Weten je kinderen het al? Mijn ervaring is dat dat de grootste hobbel is, hoewel dat helemaal niets met zijn leeftijd te maken hoeft te hebben.

Lou

Lou

16-02-2018 om 13:55

Nee

Nee, ik vind het niet schokkend. Zelf heb ik een serieuze relatie gehad met iemand die 14 jaar ouder was, dat ging uit maar niet vanwege het leeftijdsverschil. We moesten er wel om lachen: zegt de één "toen ik in dienst ging" zegt de ander "en ik naar de kleuterschool...". Alleen eventjes ongemakkelijk vond ik dat mijn moeder de eerste keer u tegen hem zei, maar ook daar konden we snel om lachen. Overigens ken ik wel meer stellen met een vergelijkbaar leeftijdsverschil. "Wat moet je met zo'n oude man" heb ik nooit gehoord en zou ik zelf ook nooit zeggen.

margaretha

margaretha

16-02-2018 om 15:15

ach mijn vader

had eerst een vrouw die 12 jaar ouder was en daarna eentje die 12 jaar jonger was. Hij heeft ze allebeide overleeft

tante Sidonia

tante Sidonia

16-02-2018 om 20:45

dus

jij bent 43 jaar en vindt nog steeds wat andere mensen vinden belangrijker dan wat je zelf vindt?
Een leeftijdsverschil van 15 jaar lijkt me niet onoverkomelijk. je zult op een bepaald moment waarschijnlijk merken dat hij wat eerder bepaalde ouderdomskwaaltjes gaat krijgen dan jij. So what?

Ik ken een stel met 30 jaar verschil. Eerlijk gezegd vind ik dat wel enigszins schokkend. Maar goed ze zijn beiden volwassen en moeten doen waar ze zich prettig bij voelen.
En jij ook!
En als je serieus overweegt om om die reden niet met hem verder te gaan dan zul je wel niet genoeg om hem geven. Maar goed, dat is dan jouw beslissing.

Bennikki

Bennikki

16-02-2018 om 20:56

30 jaar

Ik ken ook een stel met 30 jaar verschil. Zou het hetzelfde stel zijn.. Maar onze buren schelen 14 jaar, merk je niks van. Ik zou zeggen: veel geluk!

tante Sidonia

tante Sidonia

16-02-2018 om 21:05

bennikki

vast niet want ik woon helemaal hier terwijl jij toch helemaal daar woont?

haha, ik denk dat het nog best vaak voorkomt hoor. Maar ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken dat het je kind overkomt dat het terecht komt in een relatie met een partner die net zo oud is als jijzelf. Maar ook dan: je hebt er maar mee te dealen.

Bennikki

Bennikki

16-02-2018 om 22:08

Huh tante Sidonia

Ik woon hier en jij woonde toch daar? Nouja, het zal inderdaad wel vaker voorkomen, soms is de nieuwe partner zelfs jonger dan de kinderen, lijkt me lastig. Ik las dat Sylvia Witteman, rond de 50, net een broertje heeft gekregen. Dat soort dingen.

Paasei

Paasei

16-02-2018 om 22:39

Geen generatie

Persoonlijk vind ik dat het leeftijdsverschil geen generatie moet zijn. Iemand die je zoon/vader of dochter/moeder zou kunnen zijn.. nou nee. Dat effect krijg je met 30 jaar verschil wel maar met 15 jaar volgens mij toch niet. Heb je toch wel min of meer dezelfde fase in het leven en dezelfde gedeelde herinneringen.

Toen ik met begin 40 (ook) opnieuw 'op de markt' kwam vond ik een leeftijdsverschil van max 10 jaar (naar boven of beneden) nog acceptabel. Nou, toen ik de ware tegen kwam bleek hij wel net een 'grensgeval' te zijn.. Hij was dus de 50 al gepasseerd. En grijs. Mijn kinderen vonden hem een opa haha. Maar dat is helemaal goed gekomen en ondertussen zijn we al weer jaren samen en als samengesteld gezin gelukkig. Ja misschien word ik jong weduwe. Maar de kans dat hij weduwnaar wordt is net zo groot..

Wat je ervan vindt

Niks zo persoonlijk als een relatie tussen twee mensen. Dus wat heb je aan oordelen “persoonlijk vind ik het niet kunnen”. Prima als iemand het zelf niet wil, maar dat zegt niks over wat iemand anders wil.

Egel

Egel

16-02-2018 om 22:53

Hoi Bennikki en Tante Sidonia

Kennen wij elkaar?

Bennikki

Bennikki

16-02-2018 om 23:28

Omg Egel

Ben jij het? Zo knap hoe jullie omgaan met het leeftijdsverschil.. Het zal te maken hebben met jouw schoonheid en zijn succes..

Egel

Egel

16-02-2018 om 23:37

haha, dan niet!

Nou Bennikki, of je maakt een grapje om mij op het verkeerde been te zetten, of het gaat toch om een ander stel, ha!
We zijn niet bijzonder mooi of succesvol. Nou ja, behalve dan in de liefde he.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.