Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

BO

BO

17-02-2018 om 13:55

Origineel kado voor 50ste verjaardag?

Ik zoek een origineel kado voor iemands 50ste verjaardag (man). Weet iemand nog iets? Heb als krant alleen het Parool gevonden, vind ik niet zo geschikt.


rode krullenbol

rode krullenbol

17-02-2018 om 14:15

Hmm ...

Mocht de man in kwestie zich nat scheren en geen veganist zijn, dan is een dassenharen scheerkwast misschien een goed idee.

Kaaskopje

Kaaskopje

17-02-2018 om 14:29

Weekendje weg

Een weekendje naar een hotelletje, lekker eten, eventueel een theatervoorstelling of museum waar hij van houdt.

Een duur boek die hij nooit voor zichzelf zou kopen.

Als hij van het avontuurlijke 'soort' is, een parachutesprong.

Een uitstapje met een vriend.

Tablet

Kunstwerk

Dees

Dees

17-02-2018 om 16:38

Foto of bekevenis

Ingelijste foto's van zijn dierbaren of een belevenis wat bij hem past.

Welk bedrag?

Nou ben ik de laatste van wie je een origineel kado kunt verwachten, maar deze vraag lijkt me onmogelijk te beantwoorden als je niet aangeeft welk bedrag je in gedachten hebt en of het bestemd voor je betere helft of een vage kennis.

BO

BO

17-02-2018 om 17:09

bedrag

Ik zit al te zoeken op iets uit het geboortejaar of iets gepersonaliseerd. Ik zat te denken aan 30-60 euro.

Vleesabraham?

Wil40, ik heb echt nog nooit zoiets goors gezien. En lachwekkends!

Verder geen nuttige bijdrage van mij.

skik

Skik?

Ik heb geen reactie geplaatst?

Ps skik.

Ik heb ook even op die link geklikt, van 40er, en ben het met je eens.
Goor.

Angela67

Angela67

17-02-2018 om 17:28

geboortejaardingiets

ik zou dat echt jammer vinden om te krijgen, want a) of je kunt er niets mee (je kijkt er een keer naar, bijv. video met nieuws uit je geboortejaar) of je wilt er niet mee gezien worden . Dan liever iets gepersonaliseerds, maar ja, hoe goed ken je iemand?
Als ik het hier thuis al moeilijk vind om geliefde iets te kopen, hoe kun je dan een 50-jarige vriend iets 'gepersonaliseerds' geven als er geen verlanglijstje is?
Mijn idee: iets dat opgaat of gedaan kan worden.
Samen eten met elkaar in chique restaurant als hij dat leuk vindt, of museumjaarkaat + catalogus van een tentoonstelling waar jullie samen heen kunnen, of tegoedbon voor filmtheater in de buurt met eten vooraf en kroeg na?
gr Angela

Dees

Dees

17-02-2018 om 17:51

Skik

Precies wat ik dacht over die vleesabraham

Lise

Lise

17-02-2018 om 18:06

Vleesabraham

Jakkie. Ben bijna volledig vegetarier. Maar ook zonder dat, getver wat veel vlees.

Ontopic: is het nou je partner of hoop je dat hij dat wordt , of "gewoon" een vriend?

Verder: mensen die 50 worden hebben meestal alles al wat ze willen hebben (of kopen het als ze het echt willen hebben), dus ik zou ook gaan voor iets "doen"/ een belevenis, al dan niet alleen of samen.

Tenzij je weet dat hij van goede wijn houdt. Dan kan je een keer hele dure wijn geven. Maar ik vind het zonde.

EllenM

EllenM

17-02-2018 om 23:01

Ontbijtje

Zelf maken en stiekem bezorgen of kant en klaar laten bezorgen. Ik vond het super feestelijk om, toen ik dit kreeg, alles uit de mand te halen en heel rustig te gaan ontbijten. Er zaten ook allerlei versiersels en een lieve kaart bij. Misschien wel even tevoren peilen wat de planning van die dag is

Kaaskopje

Kaaskopje

18-02-2018 om 00:11

Oh, dan was ik te duur

Nou dan toch dat boek.

Ik krijg met mijn verjaardag af en toe een kunstwerkje van een winkel die rechtstreeks uit Afrika importeert. Met zo'n cadeau ben ík dus altijd blij. Misschien heeft je man ook zo'n 'hobby' die altijd aangevuld mag worden.

Via Social Deal kun je voor een leuk bedrag naar een restaurant.

Als jullie altijd met de auto reizen, kan het ook leuk zijn om gewoon eens op de trein te stappen. Wij vinden met de trein reizen altijd wel leuk eigenlijk, ook al is dat voor ons 'gewoon'. De NS heeft soms leuke aanbiedingen.

Als je man van sieraden houdt, zou je aan een zilveren of stalen ring kunnen denken. 50 is toch een beetje speciaal.

Kaaskopje

Kaaskopje

18-02-2018 om 00:13

Lise

Verder: mensen die 50 worden hebben meestal alles al wat ze willen hebben===

Nee hoor .

Ook leuk...

Wat zal hij verrast zijn als dit op de ochtend van zijn verjaardag in de voortuin staat: https://www.sarahabrahamexpress.nl/abraham-pop-gekkie.html

skik

Flat cap

De flat caps zijn weer in de mode.

flat cap

Lise

Lise

18-02-2018 om 15:38

Kaaskopje

"Verder: mensen die 50 worden hebben meestal alles al wat ze willen hebben===

Nee hoor ."

Oke, er zijn nog vijftigers met wensen dus .

Naar mijn idee hebben veel vijftigers al veel betaalbare dingen (die ze willen hebben), maar er zijn er inderdaad vast nog die wel wensen hebben. Ik vind het zelf vaak jammer om "dingen" te geven war de ontvanger misschien helemaal niets om geeft of niets mee doet. Jammer, geldverspilling en net zo duurzaam.

Misschien dus een idee om degene de 50 wordt te vragen of hij nog wensen heeft (of juist bepaalde dingen echt niet wil krijgen). Zodat je iets gerichter een cadeau (of ervaring/beleving) kunt kopen.

Amsterdamse

Amsterdamse

18-02-2018 om 15:52

Koken?

Houdt deze man van koken? Iets van een mooie olijfolie, bijzondere kruiderij, truffel, of andere bijzondere ingredienten.
Het kookboek van Sylvia Witteman met armeluisgerechten.

Kaaskopje

Kaaskopje

18-02-2018 om 16:42

Ja koken

Ik ben 50+. Ik noem op wat ík leuk zou vinden

Hoe ouder ik word, hoe leuker ik het ben gaan vinden om 'vers' te koken en daarbij te ontdekken welke kruiden en specerijen daarbij lekker zijn, dus meer van mezelf en minder van Maggi. Ik heb bijvoorbeeld nog geen keukenmachine. Blokker heeft die soms in een leuke prijs in de aanbieding staan. Een (granieten!) vijzel staat nog op mijn wensenlijstje. Potjes waarin door mij samengestelde kruidenmixen gaan. Dat soort zaken. Maar ik weet natuurlijk niet of de jarige Job dat leuk vind.

Ik wandel sinds vorig jaar april in groepsverband. Een cadeaubon waarmee ik iets kan uitkiezen (zelf passen bijvoorbeeld is beter) van een sportartikelenwinkel zou ik daarom ook waarderen.

Ik ben gister naar een theatervoorstelling geweest met man. Cadeau van de kinderen en schoonkind.

Je zou mij ook blij kunnen maken met bijvoorbeeld een matineevoorstelling van klassieke muziek. (wel met gezelschap van een ander)

En wat ik eerder al schreef: ik krijg graag Afrikaanse spulletjes die daar ook echt vandaan komen. Mijn verjaardag is een mooi moment om dat te vragen.

Nog een idee: we denken erover om een moestuintje te beginnen. Niet al te groot, gewoon in de eigen tuin. Dus daar spullen voor zouden dan ook leuk zijn.

BO

BO

18-02-2018 om 16:54

man?

Het gaat niet om mijn man hoor. Het is voor een man.

In dit geval onze zwager waar we eigenlijk nooit heen gaat voor een verjaardag en nu dus omdat het een kroonjaar is. Ik vind het aan de ene kant jammer om te vragen wat hij wil hebben, dan is de verrassing er zo af.

Ik zat met een persoonlijk kado in deze richting te denken: https://www.weddingdeco.nl/houten-bierkrat-monogram-met-naam/ maar deze heeft een levertijd van 4 wk.

Eens met Lise

Ik ben gelukkig in staat om alles te kopen waar ik behoefte aan heb, maar zit ook niet weer zo ruim in de slappe was als ik een boek krijg waar ik na twee blz al weet dat ik het niet ga uitlezen , een dure bos bloemen of een frutsel voor in huis het toch even door me heen schiet dat ik voor het zelfde geld iets leuks had kunnen kopen.

Mij maak je het blijst met iets dat opgaat of een uitje. Liever geen spullen waarvoor ik nog ergens een plekje voor moet geven.

Lise

Lise

18-02-2018 om 23:32

originaliteit

Ik heb een keer gehoord "originaliteit wordt zeer overgewaardeerd".

Van die linkjes, BO, wat een geld voor een onzincadeau! Zo zonde van je geld. Tenzij je echt weet dat hij het leuk vindt.

Het zijn sta in de weg-dingen. En hoezo leuk persoonlijk? Kan hij ze ook niet weggeven als cadeau als hij ze vreselijk vindt of er geen plek voor heeft.

Ik ben ook erg voor dingen (eten/drinken/ evt. Douchespul) die op gaan of ervaringen.

Misschien wel leuk een bierproeverij (maar ja, wel samen met jullie?). Ik heb wel eens een high wine van vriendinnen gekregen. Superleuk cadeau (samen met die vriendinnen gedaan).

BO

BO

18-02-2018 om 23:36

douchespul

nou dat vind ik echt niets voor een speciale verjaardag als je dus niet elk jaar daar naar toe gaat.

Iets samen doen kan niet, we komen maar heel weinig bij elkaar per jaar door de afstand en verschillende werkdagen.

Lou

Lou

18-02-2018 om 23:48

iets voor twee personen

Een uitje voor twee personen, kan hij zelf kiezen met wie hij gaat. Bijvoorbeeld kaartjes voor een concert of cabaret of wat hij dan ook maar leuk vindt.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

19-02-2018 om 07:36

Iets gezamelijks?

Gaan er meer familieleden die met hetzelfde probleem zitten? Misschien dan samen iets groots doen? Ballonvlucht oid?

Privéles Cessna

Hier een vriend die genoot van de privéles in een Cessna bij Aviodrome, Lelystad.
Inderdaad een gezamenlijk kado van vrienden ter ere van deze mijlpaal.

kaaskopje (ot)

Zware stenen vijzels zijn voor een redelijke prijs te koop bij de Chinese of Indonesische winkel. Vziw vaak groter (een vijzel moet niet te klein zijn) en goedkoper dan bij de "Nederlandse" kookspullenzaak.

Zoiets bijvoorbeeld: https://www.toko4all.nl/product/granieten-vijzel-met-stamper-175-mm/

Groeten,

Temet

Vliegen!

Geweldig lijkt met dat les in een Cessna. Overigens kan je voor rond de €50,00 al meevliegen in een zweefvliegtuig, ook leuk als cadeau.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.