Relaties Relaties

Relaties

Kaboem

Kaboem

23-02-2018 om 19:28

Laatbloeiers


Kaaskopje

Kaaskopje

26-02-2018 om 00:39

Flanagan

Ja natuurlijk kan je over meer twijfelen, maar nu ging het om deze twijfels.

Op zich kan het verstandig zijn om na te denken waarom het je steeds overkomt dat een relatie geen succes werd als dat aan de orde is.

Kaaskopje,

Maar is de conclusie ' het ontbreken van eerdere relaties' dan terecht?

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

26-02-2018 om 09:58

Dat is jouw invulling Triva

Maar ik weet wel dat het weinig nut heeft om jou van iets anders proberen te overtuigen. Je doet het nu ook weer.
Op mijn eigenlijke punt ga je niet in.

Maar ik heb gezegd wat ik wilde zeggen, dus ik ben er eigenlijk wel weer klaar mee.

Trivia,

Ik denk dat je opmerking in #16 ' hoe lager het opleidingsniveau, hoe meer relaties' wat wenkbrauwen heeft doen optrekken. In ieder geval zeker de mijne.
Dat komt over alsof lager opgeleiden minder serieus over verkering nadenken. Zijn hoger opgeleiden dan kritischer en verstandiger, oftewel minder losbollig. Je uitspraak is best wel een uitspraak waarmee je je onbedoeld om je heen schopt.
Zelfs al zouden er wetenschappelijk artikelen bestaan die je bewering bevestigen, dan nog is het best een vooroordeel.

Triva

Triva

26-02-2018 om 10:51

flanagan

Op mijn school was dat heel duidelijk te zien ja.

Verder is dat voor seks aangetoond:https://www.parool.nl/amsterdam/beschuit-met-muisjes-en-verbazing-na-bevalling-in-de-dirk-van-den-broek~a3901528/

Ik heb geen zin om cijfers voor relaties in het algemeen te zoeken maar ik weet zeker dat dat zo is. Zoeken heeft geen zin blijkbaar omdat je zegt dat als het aangetoond is, het nog steeds een vooroordeel is... Bizar!

Jonge oma's

Ik weet niet op het opleidingsniveau-gerelateerd is. Bij mij op schoolgemeenschap was er geen duidelijk verschil en op de vo-schoolgemeenschap van mijn kinderen evenmin.
Ik bemerkte zelfs bij de meiden op het vwo een hoge mate aan zelfvertrouwen, in de praktijk omgezet in roken en verkering, ( proberen en grenzen verkennen). Terwijl op het vmbo-t een groot deel van de meisjes over minder zelfvertrouwen beschikten en de kat uit de boom keken. Uitgezonderden bestaan altijd. Ik denk dat de sfeer binnen de school een rol in dit geheel heeft gespeeld. Zo heeft ieder zijn referentie.

Mogelijk dat het fenomeen jonge moeders eerder gerelateerd is aan de term jonge oma's, een voorbeeldaspect in dit geval.

Gelukkig spreekt men in het artikel over een dalende trend.

Kaboem

Kaboem

26-02-2018 om 11:18

Klopt wel

Ik heb ook wel onderzoeken gelezen waaruit bleek dat jongeren op lagere opleidingsniveaus eerder seksueel actief zijn. Maar ook dat de gemiddelde leeftijd voor de eerste keer 18 jaar is, en dat de helft van de 18-jarigen nog geen gemeenschap heeft gehad. Ik heb het echter niet alleen over gemeenschap an sich, maar over het hele proces van elkaar lief vinden, zoenen en verkennen. Als je dat nog niet gedaan hebt op je 20e ben je er laat bij. Ik denk dat we het daar wel over eens kunnen zijn.
Dus ook op het vwo. Wij zagen tot onze verbazing een klasgenoot van mijn dochter (gym) voorbij komen in een losbandig programma lijkend op temptation island, een meisje van 18 uit een hockeygezin. Volgens mij zou geen enkele ouder daarbij staan te juichen.
In ieder geval ben ik door alle reacties wel 'gerustgesteld'. Het komt dus vaker voor dat mensen pas na hun 18e alle stappen voor het eerst zetten, en dat wil nog niet betekenen dat ze aan hun eerste liefde blijven plakken of hun wensen omlaag schroeven.

Triva

Triva

26-02-2018 om 12:29

eerste keer seks

Dat is overigens in zes jaar tijd 1-1,5 opgeschoven in leeftijd. Heel opvallend: https://nos.nl/artikel/2179042-jongeren-beginnen-later-aan-seks.html

Oh oh Cherso

Toen de afleveringen van oh oh Cherso op tv verschenen, hoorde ik hier de pubers praten over het stompzinnige gedrag van die domme gasten.
Zouden de beelden de jongeren bewust hebben gemaakt van hun gedrag?

Hier merk ik dat pubers eerder 'leren' van de fouten van leeftijdsgenoten dan van de wijze woorden van hun ouders.

Yura

Yura

27-02-2018 om 18:07

Zoon ook niet

Mijn zoon van 19 heeft ook nog nooit een serieuze vriendin gehad. In groep 8 en in de brugklas had hij een vriendinnetje, maar ik denk dat dat toch van een ander kaliber was dan op deze leeftijd. Ik heb het idee dat jongeren tegenwoordig later zijn. Zoon heeft een grote en uitgebreide vriendenkring en er is er maar eentje die al 1,5 jaar ofzo een vriendin heeft, de rest allemaal niet en ook nog nooit gehad. I

Kaaskopje

Kaaskopje

28-02-2018 om 00:02

Platonisch

Mijn dochter heeft gewone vriendschappen met mannen die ze al jaren kent en ook dat roept verwarring op. Als je zo vaak met elkaar optrekt..zien ze dan misschien toch meer in elkaar? Eerlijk is eerlijk, ik dacht het ook heel even. Maar ze kunnen het gewoon erg goed met elkaar vinden en gaan nog steeds regelmatig samen op pad. De partners hebben daar totaal geen moeite mee. Mooi toch?

lieverdje

lieverdje

05-03-2018 om 13:39

hier ook laat

pas op mijn 24e een serieuze relatie (die nog steeds aan is. Daarvoor wel wat geflirt en gescharrel, maar dat kan ik geen verkering noemen. In mijn omgeving was ik wel wat later dan gemiddeld, maar ook daar was iedereen al 20+. Ten opzichte van mijn ouders en familie was ik weer extreem laat, daar trouwde iedereen al zo'n beetje op zijn 20e.

matthijs

matthijs

30-12-2020 om 22:49

nog nooit een vriendin gehad

ik ben 55 en ik heb nog nooit een vriendin gehad . tijdens de afgelopen feestdagen realiseerde ik me ineens dat er ook nog nooit een vrouw tegen mij heeft gezegd ik hou van je , en hoe ouder ik wordt hoe meer ik het ga missen
hoe kan het dat vrouwen mij niet moeten ?

Kaboem

Kaboem

30-12-2020 om 23:53

Het is wat

Inmiddels bijna drie jaar verder heeft mijn dochter haar eerste blauwtje gelopen. Dat is wel jammer, maar ik ben trots dat ze de eerste stap heeft durven zetten. De vrouw in kwestie wilde hun vriendschap niet op het spel zetten voor een relatie. Geen idee of dat een eufemisme is voor niet romantisch geïnteresseerd, maar dat is ook niet relevant.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.