Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

zebra

zebra

02-03-2018 om 13:34

maaltijdbox, wie gebruikt deze en ervaringen ermee

met maaltijdbox bedoel ik zoiets als hellofresh, allerhande box en meer van dit soort boxen.

Soms denk ik er wel eens over om zo'n box te proberen. Wie heeft er positieve of negatieve ervaringen mee?


Kaaskopje

Kaaskopje

03-03-2018 om 01:01

Heel Anno

Zolang je netjes het minimumloon krijgt ben je geen slaaf. Dan krijg je gewoon betaald naar wat voor dat werk geldt. Dat er negatieve kanten aan het werk zitten, heb ik ook wel eens gehoord, vooral van de mensen die de maaltijdboxen moeten vullen en verzendklaar maken. Gelukkig zijn er steeds meer mensen nodig bij callcenters, dus dat is dan ook een optie. In plaats van inpakken, de boxen aan de man brengen. Op zich lijkt me dat niet eens het vervelendste werk. Over eten praten doet iedereen op zijn tijd.

Kaaskopje

Kaaskopje

03-03-2018 om 01:13

Tijdje gedaan

Toen man en ik nog niet zo lang weer met ons tweeën waren, hebben we Hello Fresh een tijdje gehad. Wij vonden het idee op zich leuk. Vooral omdat je recepten en daarbij behorende spullen krijgt, die niet altijd doorsnee zijn. Tenminste... dat gold voor ons. En dat heeft ons een stapje verder gebracht op culinair vlak. Maar de kosten zijn toch wel wat buiten verhouding. 13 Euro per dag voor twee personen is niet extreem veel, maar wij kunnen het zelf voor minder.

Op veel (ik heb ze niet allemaal gecheckt) van de websites van maaltijdboxen, zie je de recepten van wat er met de inhoud van de boxen gemaakt kan worden, dus je kunt aan de hand van die recepten ook zonder box lekker eten maken met spullen die je thuis laat bezorgen door bijvoorbeeld AH. Als je dat toch al wekelijks doet... Tip misschien .

https://www.hellofresh.nl/recipe-archive/browse?redirectedFromAccountArea=true

zebra

zebra

03-03-2018 om 08:40

boodschappen laten bezorgen

boodschappen van de supermarkt thuis laten bezorgen kan hooguit bij 1 supermarkt zo'n 12 km verderop maar die levert hier dus niet. Als ik mijn wekelijkse boodschappen online zou kunnen bestellen, zou ik dat gelijk doen omdat ik doordeweeks zonder auto zit.
Een collega was ook wel enthousiast over Hellofresh, bijzondere gerechten en voor haar voelde het ook als thuis uit eten, zoals iemand hierboven ook al noemde. Vandaar dat ik graag ook nog wat andere ervaringen wilde lezen hier vooraleer ik ook zo'n box bestel.

Heel Anno

Heel Anno

03-03-2018 om 10:34

Kaaskopje

Ik reageerde niet op het loon dat erbij zou horen, maar op Phyrne die het had over loon boven het gemiddelde, dus zo slecht nog niet.

Dat is niet waar voor de grootste groep. Het is bijzonder zwaar werk onder zware omstandigheden. En die omstandigheden maken dat het onderbetaald werk is, niet de functie, al kunnen niet veel mensen dit werk aan.

In geval van nood heb je niet altijd direct een keuze waar je graag wilt werken. Dat maakt het er niet fijner op.

Omdat ik dat weet zou ik dit soort dozen nog niet gratis willen ontvangen. Het verbaast me dat in het kader van mensen en kinderen in naaiateliers in het buitenland mensen ketens boycotten en dat hiervoor niet geldt.

Heel Anno

Heel Anno

03-03-2018 om 10:36

Kaaskopje toevoeging

Probeer bij die callcenters eens iemand boven de 23 te spreken te krijgen.

Phryne Fisher

Phryne Fisher

03-03-2018 om 12:43

Productiewerk

Ik kom regelmatig op productielocaties en orderpickmagazijnen. Dat is inderdaad zwaar werk maar in de meeste gevallen krijgen die mensen (iets) boven het minimumloon betaald. Dat moet ook wel, want dit is een beroepsgroep die voor een dubbeltje per uur meer van baan verandert.
Ik krijg dat natuurlijk vanaf de werkgeverskant te horen, en ik weet ook dat zwakke broeders door hen snel geloosd worden, maar het is zeker niet zo dat daar alleen maar jongeren staan te werken.

Tijgeroog

Tijgeroog

03-03-2018 om 13:23

Phryne

Als je elk dubbeltje moet omdraaien voor je het uitgeeft zijn 160 extra dubbeltjes per maand best veel...

Overigens is mijn ervaring (als werknemer bij zulke bedrijven) dat er vaak een groep mensen die al heel lang in dienst is (veel ervaring binnen het bedrijf, maar moeten bij een ander bedrijf vaak weer helemaal op 0 beginnen, want geen opleiding, en ze zijn blij dat ze een vast contract hebben, dus gaan niet snel op zoek naar iets anders.), aangevuld met veel uitzendkrachten. En die uitzendkrachten wisselen zelf misschien makkelijk van baan, maar worden door de werkgever net zo goed van het ene op het andere moment er weer uitgeknikkerd.

Phryne Fisher

Phryne Fisher

03-03-2018 om 13:33

Binding

Dat van die uitzendkrachten daar verbaas ik me soms echt over. De meeste bedrijven hebben nl liever een vaste ploeg. Ook als je schroefjes staat in te pakken heb je na maanden/jaren meer routine dan een uitzendkracht, en vaste mensen zien ook eerder als er iets niet klopt (foute schroefjes). Die bedrijven willen immers ook niet dat de klanten klagen. Een goede uitzendkracht zullen ze proberen vast te houden, want steeds nieuw personeel inwerken kosten veel tijd en energie.
Ik denk dat de slechte werkgevers uiteindelijk zichzelf in de vingers snijden, maar daar heb je als arbeidskracht natuurlijk weinig aan als je op straat wordt gezet.

Triva

Triva

03-03-2018 om 13:38

Heel anno (en kaaskopje en phryne)

Ik vind het niet juist dat jij en Yvan het over slaven hebben. Ze verdienen boven het minimumloon, anders kan niet. Phryne heeft niet gezegd hoeveel boven het minimumloon. Later zeg je dat Phryne zei dat ze boven het gemiddelde verdienen, dat zei ze helemaal niet.

Het probleem zit in de schijnzelfstandigen, dat moet aangepakt worden maar als je als uitzendkracht of in loondienst je minimumloon krijgt is daar niet veel mis mee mijns inziens. Als je daar een probleem mee hebt moet je bij de overheid zijn en vragen of het minimumloon omhoog kan.

(overigens waarom toch altijd die callcenters Kaaskopje, er zijn echt mensen die liever inpakken en zwaar werk doen dan andere mensen over halen om iets te kopen wat veel te duur is voor wat je krijgt).

Phryne, het verbaast mij dat jij je over de uitzendkrachten verbaast. Overigens zijn het vooral mensen met een tijdelijk contract, die houd je max 23 mnd en dan kieper je ze er weer uit. Uzk alleen als het echt niet anders kan. Waarom zou je in deze branche iemand een contract voor onbepaalde tijd aanbieden? Omdat die de foute schroefjes sneller herkent? Daar heb je weinig aan als je twee jaar moet doorbetalen wegens ziekte. Tja zo is de maatschappij geworden...

Heel Anno

Heel Anno

03-03-2018 om 14:27

Triva

Ik heb al gezegd waar dat vandaan kwam: vakantiegeld en feestdagen worden uitgesmeerd over de minimum uurlonen. Boven het minimumloon zei ze idd, niet boven gemiddeld.
Ik heb niet gezegd dat ik het minimumloon voor deze functie te weinig vond, echter de arbeidsomstandigheden waren dusdanig slecht dat ik het onderbetaald vond. Geen extra toeslagen ook voor nacht/weekenddiensten. Maar dat interesseerde me nog het minst.

Ik heb 2 jaar voor één van de ingehuurde/samenwerkende bedrijven gewerkt van één van deze maaltijdboxen en als ik zeg dat je daar slaaf was, dan kun je dat aannemen. Ik ben er zelf weggegaan omdat ik dit deed ivm een noodgeval en ondertussen verder solliciteerde in mijn vakgebied. Ik was geen uitzendkracht.

En Phyrne, idd niet alleen jongeren, er wordt wel een ander beeld van de werkelijkheid geschetst daar waar ik wegkwam. Heel treurig.

Phryne Fisher

Phryne Fisher

03-03-2018 om 14:34

Heel Anno

Zo'n totaalloon mag alleen bij contracten van minder dan 12 uur. Het werk zal vast heel zwaar zijn, maar bedrijven moeten wel voldoen aan de minimale normen, anders moet je het melden bij de Arbeidsinspectie of een vakbond. Die zijn daar echt wel scherp op. Overigens gaat het ook in normale supermarkten niet altijd zoals het hoort. Mijn dochter heeft bijv onbetaalde inwerkuren gewerkt, en krijgt bij twee uur oproepwerk ook maar twee uur betaald. Ze wil er echter zelf geen werk van maken. Desondanks bestempel ik dat niet als slavenarbeid. Ze krijgt boven het minimumloon betaald en pauzetijden e.d. worden nageleefd.

40er

40er

03-03-2018 om 14:39

Zebra

Vraag je collega eens of ze wel eens een probeer abonnement mag weg geven. Je krijgt het dan 1x gratis. Daarna kun je je dus afmelden of gewoon weer bestellen.

Triva

Triva

03-03-2018 om 15:23

Heel anno

Nogmaals, het startloon is gewoon minimumloon dus ik vind niet dat je daar iets over moet zeggen. Het vakantiegeld etc erbij doen ze bij de AH ook en daarmee hopen ze jongeren binnen te halen die denken dat ze bij de AH meer verdienen.

Overigens heb ik als (jouw woorden) slaaf gewerkt, als orderpicker, ik weet precies wat je bedoelt maar het woord slaaf hier gebruiken vind ik zo verschrikkelijk dat ik me afvraag wat jou bezielt. Kijk eens naar andere landen en andere tijden!

Kaaskopje

Kaaskopje

03-03-2018 om 16:58

Heel Anno

Bij Callcenters zitten júist veel mensen die niet de jongsten meer zijn. Bij bepaalde callcentra willen ze graag jong, flitsend en fruitig overkomen, maar dat is echt niet overal zo.

Kaaskopje

Kaaskopje

03-03-2018 om 17:13

Triva

Dit was van mijn kant niet 'weer altijd die callcenters', maar om aan te geven dat je bij die maaltijdboxen meer soorten vacatures hebt. Als je productie-, lopende band-, inpakwerk te zwaar vindt of zelfs slavenarbeid, dan kun je ook naar een callcenter om daar de boxen aan de man te brengen of de klantenservice te bemannen. Het UWV is bij mij inmiddels overtuigd dat ik geen callcenter- of klantenservicebanen meer hoef te accepteren, maar de grap is dat ze mij nu opeens geschikt vinden voor de andere kant, inpakken. Ik dacht het zelf toch van niet. Volgens het UWV valt inpakwerk e.d. onder kansrijke banen, dus ik vrees dat iedereen nu opeens geschikt is voor dat soort werk.

Kaaskopje

Kaaskopje

03-03-2018 om 17:21

Heel Anno

Ik zit me nu suf te piekeren over wie ik nog meer ken die voor zo'n maaltijdenbox gewerkt heeft en de omstandigheden als belabberd omschreef, het zou zomaar kunnen zijn dat jij dat bent. Zo ja, dan heb jij inderdaad verteld dat de omstandigheden niet best zijn. Maar als échte slavernij in je achterhoofd zit, dan is deze woordkeus voor wettelijk betaald loon niet terecht. Het werk is belabberd, maar gelukkig krijg je wel een normaal salaris, ook al kan dat minder zijn dan wat wenselijk is.

Ik las nog even wat Triva had gezegd hierover en ik zie dat we het hierover eens zijn.

Slavenarbeid?

Productie-en inpakwerk slavenarbeid, vreselijk, wat een idiote benaming.
Er zijn prima toeslagen voor avond- en nachtwerk, werkkleding en schoeisel, regelmatig pauze en prima apparatuur om het zware tilwerk te ontlasten. Lang leve de arbo.

Natuurlijk kan het zwaar en zelfs eentonig werk zijn, maar dat telt ook voor een buschauffeur of een tiepmiep.

Er zijn genoeg mensen die juist liever lichamelijk werk willen doen, zet mij niet achter een bureau met headphone op een callcenter, getsie, dingen aansmeren of gezeur aanhoren.

Uitzendkrachten zijn ook ideaal om bij drukte extra handen te hebben. En ja, je komt makkelijk binnen en gaat er ook makkelijk weer uit.
Maar dat telt ook voor een administratieve baan of leerkracht. Tegenwoordig blijf je niet tot je pensioen bij één baas.
Met werken bij een uitzendbureau doe je iig werkervaring op.

Wat is er mis met maaltijdboxen inpakken? Ik zit ook met verbazing mee te lezen. Slavenarbeid....onzin.

Kaaskopje.

Hoezo is inpakwerk voor jou "een grap"?

Een blinde kennis van mij doet dit werk al jaren, via het uwv, werken voor haar uitkering.
Ze zitten met meerdere blinden en slechtzienden inpakwerk te verrichten voor Hallmark, je weet wel, van die mooie kaarten bij de boekhandel.
'S morgens wordt ze opgehaald en thuisgebracht, ze vindt het leuk om de deur uit te zijn en bij te dragen aan de maatschappij.

Je zegt:"iedereen is nu opeens geschikt voor dat soort werk".
Hoe denigrerend klinkt dat. Het is voor jou te min? Ja, bijna iedereen is geschikt voor inpakwerk, prima toch, ook dat moet gebeuren.

Triva

Triva

03-03-2018 om 17:44

precies wil

Ik ken heel wat mensen met een HBO opleiding die postbezorger zijn. Tegenwoordig ook weer goed te combineren met eerst voorbereiden als er een voorbereidingslocatie in jouw buurt zit. Ze zijn daar heel gelukkig mee en callcenterwerk willen ze echt niet. Tja ook hier is het loon heel laag maar ik begrijp ook niet wat het probleem daarvan is. Als je max 12 uur per week werkt betaal je niet eens belasting (heffingskorting) dus je houdt alles. Voor een dubbeltje meer weg? Tja dan houd je in dat geval er dus maar 5 cent aan over per uur

En o.t...

Ik heb het nooit geprobeerd, die maaltijboxen maar hoor hier en van anderen toch wel positieve reacties.
Ik ga me eens verdiepen in het prijskaartje en wat ik daarvoor krijg. Koken en nieuwe recepten en ingrediënten uitproberen vind ik sowieso altijd leuk.

Triva.

Helemaal mee eens en daarbij is een euro meer of minder voor mij ook niet zaligmakend. Hier krijg je wat en daar laat je wat. Een mens werkt om de broekriem op te houden en als je toevallig ook nog lol hebt in je werk is dat mooi meegenomen.

Er bestaat geen werk dat "te min" is of "slavenarbeid", we wonen in Nederland.

Triva.o.t.

Maximaal 12 uur per week om geen heffingskorting te hoeven betalen. Ongeacht je uurloon?

Heel Anno

Heel Anno

03-03-2018 om 18:07

Prima

Wie me niet geloofd geloofd het niet. Mensen zijn te bang om meldingen te doen daar. Ik zuig het niet uit mijn duim. Het gáát me niet om het loon naar arbeid Triva, dat heb ik nu geloof ik 4 keer uitgelegd. Het gaat er ook niet om of het werk te min is, alsjeblieft zeg, ik heb er niet 2 weken maar 2 jaar gewerkt. Ik heb gezegd dat bij 1 genoemd bedrijf en ik zeg niet welke, de arbeidsomstandigheden bij een ingehuurd bedrijf dusdanig slecht waren en dingen het daglicht niet konden verdragen. Dat is alles wat ik er nog over kwijt wil en ook dat heeft een reden.

Kaaskopje dit onderdeel van dat bedrijf en een ander deel vaart op studenten, geen kans dus, maar ik zou daar niet geschikt voor zijn

Twee jaar?

Je hebt er 2 jaar gewerkt, waarom als het daar zo slecht geregeld was en de omstandigheden het daglicht niet konden verdragen.

Twee jaar....was je nog piepjong?

zebra

zebra

03-03-2018 om 18:34

ik kan het eens proberen

maar dan met een kortingsactie of kortingscode. Ik heb op de site van Hellofresh wel zoiets gezien, dacht ik.

Triva

Triva

03-03-2018 om 18:57

wil

Nee bij minimumloon natuurlijk. Daar hadden we het over. Grens ligt ergens tussen 11 en 12 uur per week dan.

You nailed it, Triva!

"... Het probleem zit in de schijnzelfstandigen, dat moet aangepakt worden maar als je als uitzendkracht of in loondienst je minimumloon krijgt is daar niet veel mis mee mijns inziens. ...".

Toch eentje die weet waar het werkelijk over gaat.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

03-03-2018 om 19:24

Maaaaar Yvan

Daar was toch geen sprake van?
#27

Ik ben ook wel voor goede werkomstandigheden en ik ben het zeker met Triva eens.
Maar weet je:
A. Er is hier sprake van chauffeurs in vaste dienst. Dus hoezo slaven? Juist fijn toch dat die mensen een eerlijke boterham kunnen verdienen met het bezorgen van pakketjes. Geen pakketjes is geen werk. Is dat wat je wil?
En
B. Hoe zie jij je droommaatschappij dan voor je? Lekker communistisch allemaal even veel verdienen? Vanwaar die afkeer tegen mensen die een beter belegde boterham verdienen dan jij?

Triva.

Oké, ik wist dat er ergens een grens was qua uren en uurloon, maar heb me daar nooit in verdiept. Weer wat geleerd.

@Ginny Twijfelvuur

Het is uw "B" die voor mij de deur dicht doet en mij elke lust doet vergaan om uw vragen te beantwoorden.
Als u het over politiek en ideologie wil hebben: graag. Heel graag zelfs.
Maar dan zal u met iets beters voor de dag moeten komen dan met die onozele kinderpraat.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.