Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

zebra

zebra

02-03-2018 om 13:34

maaltijdbox, wie gebruikt deze en ervaringen ermee

met maaltijdbox bedoel ik zoiets als hellofresh, allerhande box en meer van dit soort boxen.

Soms denk ik er wel eens over om zo'n box te proberen. Wie heeft er positieve of negatieve ervaringen mee?


Heel Anno

Heel Anno

03-03-2018 om 20:36

Wil

Nee, net te oud en in een noodsituatie en een andere baan vinden heeft me 2 jaar gekost, maar is wel gelukt. Verder heb ik nergens gezegd dat het werk me te min was, hoe kom je erbij? En aan de andere kant: ik heb de ervaring daar, niemand anders, waarom betwijfel je dat? Dáár was het zo. En dáárom zal ik nooit een box kopen van wie ook.

Heel Anno.

O sorry, dan heb ik dat verkeerd begrepen. Dat kwam omdat je schreef dat je je een slaaf voelde. Maar daar bedoelde je dus alleen de omstandigheden mee.

Is er hier eigenlijk iemand

Die af en toe eens een krant leest?

rode krullenbol

rode krullenbol

03-03-2018 om 22:56

Nou en of!

Het is mijn dagelijkse dosis tegengif tegen mijn onstuimige optimistische aard.

rode krullenbol

rode krullenbol

04-03-2018 om 00:11

En over de maaltijdbezorgers ...

Mijn optimisme doet me denken dat het wel goed kan komen met hun arbeidsvoorwaarden; de kranten melden dat er reden is tot zorg; en mijn kennis van zaken vertelt me dat betere regelingen de rechtspositie van flexwerkers kunnen verbeteren.

Kaaskopje

Kaaskopje

04-03-2018 om 01:37

Wil o.t.

Ja sorry, ik ben er zelf over begonnen, maar het hoort hier eigenlijk niet thuis. Gelukkig ben ik niet blind, ik zie 40 procent, maar ik heb meer kwalen, die bepaalde werkzaamheden niet geschikt maken. Dat ik niet blind ben, is in mijn geval ook mijn nadeel. Dat klinkt natuurlijk niet fraai, maar zo is het wel. Aan een kant ben ik niet gehandicapt genoeg voor die wereld en niet ongehandicapt genoeg voor de 'normale' wereld. Dat kleeft al aan me sinds in van school ben.

Je zegt:"iedereen is nu opeens geschikt voor dat soort werk". Hoe denigrerend klinkt dat. Het is voor jou te min?===

Als je me iets beter zou kennen, zou je weten dat ik het niet denigrerend bedoel. Ik heb zelf bij de sociale werkplaats om werk gebedeld. Ik ben een beetje kwijt wanneer dat was, gek genoeg, maar ik heb daar dingetjes in elkaar geschroefd, zodat ze konden zien of ik ertussen paste, maar dat was niet het geval. Vroeger, toen ik 19 was, ben ik er wél terechtgekomen, maar wel pas nadat het GAK na een aantal maanden tot het inzicht was gekomen dat ik geen gewone baan kon vinden. In hun woorden 'je bent er eigenlijk te goed voor'. Ik ben uit de WAO gekeurd, omdat ik daar te goed voor was. Vervolgens werd ik door het GAK zelf, daar werkte ik toen nog geen drie maanden, naar huis gestuurd omdat ik... te traag was. Ik kreeg bij het callcenter waar ik werkte, rond mijn ontslag nog even fijn de boodschap mee dat ik geld gekost had omdat ik wel een beetje langzamer dan de rest was. Ik heb daar 7 jaar gewerkt en inderdaad bij de beoordelingsgesprekken kwam dat altijd wel terug, maar algemeen gezien waren ze tevreden met mij. 7 jaar lang hadden ze kunnen zeggen dat ik ze teveel geld koste, maar dat is nooit aan de orde geweest. Maar goed na 7 jaar werd het dus wel tegen me gebruikt. Daarna, na een periode van 3 jaar ergens fijn gewerkt te hebben, werd ik bij een nieuwe werkgever weggestuurd omdat ik niet snel genoeg was. Ik kreeg vervolgens van een dame van een uitzendbureau te horen wat de reden was waarom ik die drie jaar prettig gewerkt had en dat was omdat het bedrijf niet snel en efficiënt genoeg werkte en dus leverde, vandaar dat de opdrachtgever zich had teruggetrokken en de hele afdeling gesloten werd. "Dus dat jij daar goed kon meekomen, snap ik wel."

En nu ben ik geschikt voor:
- Inpakker (handmatig)
- Opruimer, schoonmaker
- Magazijn-, expeditiemedewerker
waardoor ik opééns meer dan 65 procent van mijn inkomen bij elkaar kan werken, maar ze houden dan geen rekening met dat ik geen zwaar werk kan doen, waarbij ik veel moet bukken, tillen en staan. Zo werkt dat helaas. Ze draaien een programma af in de computer, daar komen een stel banen uit en hopla 'kijk eens... daarmee kun jij je geld verdienen, succes!'. Dus dat bedoelde ik met "iedereen is nu opeens geschikt voor dat soort werk". Dat was niet denigrerend, maar cynisch bedoeld. Mijn dochters schudden meewarig met hun hoofd over hoe ik de kamervloer veeg. "De helft ligt er nog, ma!" Ze zien me aankomen bij een schoonmaakbedrijf. Waarom zou ik er op neer kijken? Ben je mal! Elk werk moet gedaan worden. Mijn opa was vuilnisman, een érg belangrijk beroep. Als vuilnismannen staken weet iedereen meteen waarom. Maar niet iedereen kan vuilnisman worden.

Kaaskopje

Kaaskopje

04-03-2018 om 01:47

Heel Anno

Weet je echt zeker dat dat studenten zijn? Vorig jaar had ik weer bij een callcenter kunnen beginnen bij raad eens... maaltijdboxen. Ik was vorig jaar 56. En ik was daar niet uniek met mijn leeftijd. Juist vrouwen die weer móeten werken, na een scheiding bijvoorbeeld, komen vaak bij dat soort werk uit. Maar goed, daar is bij mij een streep onder door gezet.

Kaaskopje

Kaaskopje

04-03-2018 om 01:56

Heel Anno

Ik kan me voorstellen dat je door wat jij weet, zegt dat je van niemand ooit nog een maaltijdbox zult kopen, maar is niet alles wat je in een supermarkt koopt onder dat soort omstandigheden verwerkt? Denk je dat het bij de vleesverpakafdeling van AH ideaal is? Of bij een bedrijf wat alle groente snijdt en verpakt? Vooral bij het bedrijf van de groente werken heel veel mensen een korte periode en zoeken dan snel weer wat anders. Daardoor kom ik héél veel mensen tegen die daar ooit wel een keer gewerkt hebben.

Ik neem je klacht over dat werk serieus, ik begrijp je 'protest' (geen boxen kopen) ook, maar als je even wat langer nadenkt, zou je dan uit principe de hele supermarkt voorbij moeten lopen als je zo redeneert.

Heel Anno

Heel Anno

04-03-2018 om 11:10

Kaaskopje

Het gaat me niet om het werk als in vies, minimumloon en zwaar werk en hard werken.
Het gaat me om hoe er bij dát ingehuurde bedrijf met mensen om werd gegaan. Daar heb ik officieel vragen/gesprekken over gehad; ik heb er dus wel iets mee gedaan. Maar omdat ik ooit geheimhouding heb getekend en ik dat heel serieus neem, kan ik er hier verder niet veel in detail over zeggen.

Hoe de omstandigheden elders zijn weet ik niet. Ik weet wel dat ik enkele winkels (3) mijdt i.v.m hetzelfde gedrag t.o.v. personeel. En ik weet ook dat het bij andere winkels er prima of goed genoeg werken is, ondanks type werk.

Nogmaals, werk is werk en geld is geld, dat geldt ook voor de kinderarbeid. Het hoeft niet altijd leuk te zijn, als je maar kunt rondkomen. Het gaat me niet over arbeidsvoorwaarden, maar over arbeidsomstandigheden.

Ik heb 3 jaar nachtmerries gehad en nog als ik er over deels over praat, lopen de rillingen over mijn rug. Daar is geen woord van gelogen.

Triva

Triva

04-03-2018 om 12:58

waarom

zou je ooit voor geheimhouding tekenen als er zoveel mis was daar....

Doenja

Doenja

04-03-2018 om 13:07

Daarom Triva

‘Waarom zou je ooit voor geheimhouding tekenen als er zoveel mis was daar....‘

Omdat je de geheimhoudingsverklaring tekent (evt. samen met de arbeidsovereenkomst) VOOR je er gaat werken. En pas tijdens het werk kom je erachter wat er allmaal mis is.

Kaaskopje

Kaaskopje

04-03-2018 om 13:16

Heel Anno

Ik neem ook direct van je aan dat er niet goed met de mensen werd of wordt omgegaan bij een bedrijf als waar jij gewerkt hebt, maar er is bij meer bedrijven een cultuur van 'je slikt het maar, voor jou 100 anderen'. Nu de arbeidsmarkt weer floreert, zal die houding misschien afgenomen zijn of nog afnemen, maar zolang ze mensen kunnen krijgen zonder erom te hoeven smeken, houdt dit stand. En daar komt dan ook mijn cynisme tegenover het UWV om de hoek. Ik vind dat het UWV bijdraagt aan dit systeem, door te stellen, werk is werk, je slikt het maar. Zolang je niet omvalt, kun je werken, dus ook bij bedrijven die niet perfect met hun werknemers omgaan. En dat je dat werk niet 'leuk' vind, doet er niet toe.

Ik had nooit gedacht dat ik verbitterd kon raken over wat dan ook, ik had al heel wat meegemaakt tenslotte, maar ik ben verbitterd geraakt door hoe ik bij het callcenter ben behandeld voor het ontslag. Dat is wel wat gesleten hoor, het heeft zo weinig zin om daar in te blijven hangen. Maar stiekem zou ik ze het liefst openlijk aan de schandpaal nagelen. Maar daar treft ik ex-collega's en nieuwe werknemers mee. Ik heb daar geleerd dat er teamleiders zijn die bang zijn voor hun eigen hachje en er managers zijn die op werkgebied geen geweten hebben. Ze doen hun werk, hoe dat ook gedaan moet worden, hebben zelf een fijne bankrekening, dus waarom zouden ze er verder wakker van liggen?

Kaaskopje

Kaaskopje

04-03-2018 om 13:21

Triva

Ik heb getekend voor de afspraak dat ik geen negatieve uitspraken over het bedrijf zou doen. Omgekeerd kreeg ik de toezegging dat ze alleen zouden jubelen als er referenties gevraagd zouden worden. Achteraf vind ik dat jammer, want ik had ze graag door het slijk gehaald, maar tegelijkertijd koop ik daar zo weinig voor en de mensen die er nog werken nog minder. Dus ook zonder die afspraak, niet door mij bedacht, had ik me wel ingehouden.

Triva

Triva

04-03-2018 om 13:28

Doenja

Ik verwacht eigenlijk een soort constructie achteraf: geheimhouding en we maken het je makkelijk of....

(kaaskopje de vraag was niet voor jou)

Kaaskopje

Kaaskopje

04-03-2018 om 13:49

Triva

Zolang jij antwoord geeft voor anderen als je op mij reageert, voel ik me niet bezwaard om dat zelf ook te doen.

Ik vertelde dit om je te laten zien dat tekenen voor geheimhouding of aanverwante zaken niet zeldzaam is en dat je niet altijd keus hebt, tenzij je bereid en in staat bent, om tot het bittere eind je recht te halen.

Heel Anno

Heel Anno

04-03-2018 om 15:13

Klopt

Die teken je van tevoren zoals Doenja zegt en wat Kaaskopje zegt klopt ook.

Dezelfde geheimhouding heb ik ook bij mijn huidige baan moeten ondertekenen overigens.

Ik begin zo de indruk te krijgen dat jullie gewoon

mijn punt niet WILLEN snappen...
Moeilijk is het nochtans niet, je kan het samenenvatten in drie woorden: "deregulering van arbeid".
Slechts één voorbeeld van de talloze: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/01/29/deliveroo-directie-houdt-voet-bij-stuk--koeriers-moeten-zelfstan/ .

Marie

Marie

04-03-2018 om 22:27

maaltijdbox / Jumbo

Om nog even terug te komen op de originele vraag.
Hier twee keer een paar maanden de Mathijs Maaltijdbox gehad. Vond het wel gemakkelijk. Eet je toch eens wat anders dan anders. Door de afgepaste hoeveelheden blijf je ook niet zitten met allemaal potjes kruiden e.d. die je eigenlijk nooit meer gebruikt. En de recepten waren ook goed door de oudere pubers te maken.
Wat wel eens lastig was, dat je heel goed de houdbaarheidsdatum van de verse producten (en dan vooral vlees) in de gaten moest houden. Hebben wel eens vlees gehad dat over de datum was, voordat we het konden gebruiken. Even een mailtje en toen kregen we korting op de volgende box.
Vanwege de planning hier en de prijs toch maar gestopt.
Tussendoor stoppen en daarna helemaal stoppen was helemaal geen probleem trouwens. Hier kwam ergens iets voorbij dat iemand bang was er voor altijd aan vast te zitten.

De Allerhandebox ooit eens ergens bij gewonnen. Was nog heel gedoe om die te krijgen. Waar ik woon wordt niet bezorgd door AH (is franchise winkel). Gelukkig is er een grote AH vlakbij mijn werk (60 km), waar ik de box toen kon afhalen. Was voor een keer ook prima.

Maar sinds kort verkopen ze bij de Jumbo ook maaltijdpakketten. En die zijn ook prima te doen. Voordeel is dat je die per maaltijd of soep kunt kopen. Vlees, kipof rijst moet je er nog zelf bij doen en dan kun je zelf bedenken hoeveel.
En je zit niet vast aan een abonnement.

Kaaskopje (ot)

Mag ik uit je posting afleiden dat de beslissing inmiddels binnen is?

groeten,

Temet

@Kaaskopje, #32

"Op zich lijkt me dat niet eens het vervelendste werk. Over eten praten doet iedereen op zijn tijd.".

Duidelijk nog nooit in een callcenter gewerkt...

@Phryne Fisher, #39

Misschien wordt dat wat begrijpelijker als u enig inzicht verwerft in hoe uitzendarbeid precies werkt en welk precies het kostenplaatje is voor een werkgever die uitzendkrachten inhuurt.
Misschien eens navragen bij de "werkgeverskant".

Overigens en ten overvloede: mijn bezwaar geldt niet de minder lucratieve tewerkstelling. Zelfs in die gevallen is er nog steeds sprake van *reguliere tewerkstelling*, van sociaal overleg, van wettelijke bescherming...
Moet ik het nu echt spellen?
Ik begin meer en meer de indruk te krijgen, dat ik hier te doen heb met een meerderheid van niet al te snuggere huisvrouwen, die dan ook nog eens niet verder kijken dan hun kookpotten (no pun intended) en hun stofzuiger.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

05-03-2018 om 12:41

#81

Oh boy Yvan, zit jij er even naast...

zebra

zebra

05-03-2018 om 13:03

ach ja

weer wat geleerd vandaag. Dat ik een niet al te snuggere huisvrouw ben die niet verder kijkt dan mijn kookpot (wij noemen dat hier pannen overigens) en hun stofzuiger (dat doet mijn man meestal voor me Het fijne is dat ik er niet mee kan zitten hoe iemand die me totaal niet kent over me denkt.

Wat ik wel erg jammer vind is dat het draadje zo vervuild wordt door dit gedoe. Als ik bepreekt wil worden vanwege een gewone vraag, dan ga ik wel op zondag in de kerk zitten.

@Ginny Twijfelvuur

Ik wil het aannemen, ook al mangelt het aan argumentatie. Maar nog liever dat, dan plattitudes over communisme...

@Zebra: eer u mij een veeg uit de pan wil geven, maak uw huiswerk. Een kookpot is geen pan. Al ooit eens van Van Dale gehoord?
En het werkwoord "bepreken" is mij onbekend.
Wat ik bedoel met "...niet verder kijken dan hun kookpotten (no pun intended) en hun stofzuiger." zal wel duidelijk zijn, zeker?

zebra

zebra

05-03-2018 om 14:48

wat mij betreft

is deze discussie afgelopen. Of ik een maaltijdbox ga nemen of proberen weet ik nog niet zeker. Maar in elk geval wel bedankt voor de reacties, die over de maaltijdboxen zelf althans.

Triva

Triva

05-03-2018 om 15:32

hmm

ik wist niet dat in ons land geheimhouding stand houdt als het gaat om slavernij... weer wat geleerd.

Kaaskopje

Kaaskopje

05-03-2018 om 21:56

Yvan

Ginny heeft gelijk.(#83)

Kaaskopje

Kaaskopje

05-03-2018 om 21:57

Temet

Ik reageer in het goede draadje.

rode krullenbol

rode krullenbol

05-03-2018 om 22:43

@Yvan

Die huisvrouw wier blikveld verder reikt dan haar kookpotten en stofzuiger stuit eerder op het aanbod van die vermaledijde maaltijdboxen, dan haar minder wereldse kompanen!

Kaaskopje

Kaaskopje

06-03-2018 om 00:29

Kookpotten

Altijd als ik het woord 'kookpotten' zie, moet ik aan 'De kookpotten van Egypte' denken. Ik weet niet beter dan dat dit een boek was waar ik op school aan begonnen was, maar omdat het niet mijn soort boek was, werd dat niets. Maar als ik nu zoek op deze titel, komt er geen boek uit. Kent iemand het?

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.