Home » Forum » Welke machine in de keuken

Welke machine in de keuken?

Heeft je baby moeite met doorslapen?

Met deze tips heb je gauw weer een fijne dromer in huis!

69 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Guera
Welke machine in de keuken?

Dochter is een bak fanaat. We hebben nu alleen een staafmixer en een handmixertje. Ze wil graag een kitchen aid. Ik wil nu best iets moois kopen. Ook iets dat leuk staat. Ik heb er nu de ruimte voor. Wat is jullie ervaring? Pitchen aid. Kenwood? Iets anders. Ben benieuwd.
Ik weet dat dit echt voor mixen en kneden is.
Hakken en andere toestanden is weer een ander apparaat :(

Kaaskopje
Dochter

Mijn dochter heeft deze: https://www.lidl-shop.nl/SILVERCREST-Cook-processor-Monsieur-Cuisine/p10...

In haar geval uit noodzaak, omdat ze haar polsen niet teveel kan en mag belasten. Ze is er dolblij mee.

Guera
Wow

Die kan echt alles!

Yvan
Ik zou

niet teveel verwachten van de levensduur...

40er
Zelf

Ook een lidl mixer, model ala kenwood ed. Voor wat ik hem gebruik is dat prima. Brooddeeg laat ik vaak in de broodbakmachine kneden en rijzen.
Als ik er het geld voor zou hebben dan kocht ik een kitchenaid, knal rood. Inclusief allerlei accessoires, zoals de vleesmolen. Zou ik het veel gebruiken? Denk het niet.

Ad Hombre
Guera

"Dochter is een bak fanaat."

Een bak fanaat is echt iets heel anders dan een bakfanaat.

Kaaskopje
40er

Als ik later nog eens rijk word, wil ik ook zo'n kitchenaid, knalrood inderdaad! Al is het maar voor de heb, haha. Het lijkt me geweldig. Die vleesmolen lijkt mij ook wel wat. Is het niet voor onszelf dan wel voor de hond, zodat ik zelf zijn eten kan vermalen. Dus... Wish I was a rich (wo)man, diedeldiedeldiedelda.. diedeldiedeldiedeldom...

Maar nog even over het gebruiken van de broodmachine voor kneden. Dat werkt dus goed? Ik zou namelijk ook wel eens brood in de oven willen bakken met een ander model dan een vierkant blok uit de broodmachine. Zoals focaccia. Maar ook een stol met zelfgemaakt spijs erin lijkt me leuk om eens te proberen. Met de hand kneden wordt vrees ik niets.

Oh en waar ik ook wel eens aan denk, om te hebben, is een snijmachine, waar je ook brood op kunt snijden. Brood snijden met een elektrisch mes gaat beter dan ambachtelijk zonder snoertje, maar is eigenlijk nog steeds te pijnlijk voor mijn pols. Maar zou een snijmachine dan beter werken?

hollie
deze

Mijn dochter heeft deze
https://www.blokker.nl/p/bourgini-classic-kitchen-chef-red-keukenmachine...
We hebebn nu een jaar of 2. Deze bevalt zeer goed. Wij hadden hem toen voor haar verjaardag gekocht en toevallig was hij in de aanbieding.

Ad Hombre
KAaskopje

"Als ik later nog eens rijk word, wil ik ook zo'n kitchenaid, knalrood inderdaad!"

Altijd nog een stuk betaalbaarder dan een rode sportwagen.

Kaaskopje
Ad Hombre

Ja dat is absoluut waar. Zeker als je bedenkt dat ik daar een chauffeur bij in dienst moet nemen óf de auto binnen een minuut in de prak zal rijden zonder chauffeur.

Half a twin
Magimix

Ik heb deze:https://www.expert.nl/magimix-compact-3200-xl?channel_code=993&s2m_produ...
Ideaal ding.
Hoewel ik brooddeeg er wel in meng maar dan met de hand verder kneed. Langdurig kneden gaat niet zo goed.

Kaaskopje
Hollie

Goed om te horen dat deze keukenmachine goed werkt. Deze is voor mij een iets realistischer optie dan de Kitchenaid, dus hij stond al op mijn wensenlijstje.

Temet
waar is Kenfan als je haar nodig hebt?

Degene die hier een duit in het zakje zou moeten doen is Kenfan, die vziw zelfs haar nick aan haar favoriete machientje heeft aangepast. Waarom Ken dan beter is dan Magimix of KitchenAid - geen idee. Maar dat idee heeft zij wel.

Silvercrest is het merk van Lidl, toch? Vast stukken prettiger geprijsd dan de A-merken. Je zou met zo'n ding kunnen beginnen om te zien of de bakhobby beklijft, en voor het geval dat inderdaad zo is, ondertussen sparen voor een degelijker apparaat.

Zelf bak ik niet heel veel en behelp me met een handmixer (industrieel erfgoed, dat ding dateert uit de vroege jaren zestig; twee snelheden, aan en uit) en een keukenmachine met sikkelmes (bij zanddeeg). Brooddeeg kneed ik met de hand, maar a) dat doe ik niet vaak en b) ik heb gelukkig nog geen beperkingen.

Groeten,

Temet

Ava
Lidl

Temet, Lidl is wel prettiger geprijsd maar de kwaliteit valt dan ook tegen. Ik had een staafmixer en heb nu nog een mixer. Beiden kan (kon) je niet te lang gebruiken want dan ruik je dat je motor oververhit is. Dat gebeurt bij tomatensoep pureren en cakebeslag gladroeren. Er zitten zelfs deegelementen bij de mixer maar die gebruik ik nooit.

Een staafmixer of een mixer uit de keukenjuwelenserie is nog te doen. Een echte keukenmachine (met vleesmolen) is te groot en (veel) te duur. Ik mis 'm ook niet. Er is heel zelden een moment dat ik zoiets nodig had gehad.

Kenfan
Er kan er maar 1 de beste zijn ;)

Lidl en Blokkernepperds zien er best fancy uit met hun kekke kleurtjes, maar zijn plastic lichtgewichten vergeleken met de duurdere merken. Leuk voor iemand die af en toe een cake of een appeltaart bakt. Ze misstaan ook niet op het aanrecht, maar ze dansen er ook zo vanaf als je ze aan het zwaardere werk zet. Mijn stiefmoeder vond haar Tomado met brooddeeg en op de keukenvloer. VOor dat geld zou ik eerder een degelijke op MP kopen. Zat mensen die zo'n ding aanschaffen er uiteindelijk toch niks mee doen.

Toen ik jaren geleden voor de keus stond na wat instapmodelletjes te hebben versleten heb ik getwijfeld tussen KA (inderdaad die kleuren) en Kenwood. Wat voor mij de doorslag gaf was de degelijkheid van de laatste, ik hoorde van KAbezitters dat hun keukensnoepje regelmatig kuren had. En bij Kenwood krijg je meer waar voor je geld: er zit een blender bij, de accessoires zijn voordeliger, en er kan een foodprocessorhulpstuk op.

Dora
magimix

maar Engelsen zweren bij kenwood, dus het zal allebei wel goed zijn. Een sterke motor en een goede kwaliteit messen, daar gaat het om. De rest is bijzaak.

Kaaskopje
Kenfan

Het is prettig dat er ook machines zijn voor een kleinere beurs. Dan maar nep. Mijn dochter is heel erg uit de brand geholpen met haar nepperd van Lidl.

🎶🎵Sinbads vrouw🎵🎶
Klinkt heel degelijk... Sparen

Hier nog een Kenwood fan :-)

Ja, het is waar dat een Kenwood geld kost en dat het een duurdere machine is. Je krijgt alleen wel waar voor je geld. En dat bedoel ik letterlijk :-) Bedenk dus goed wat je er mee zou willen doen, met die keukenmachine.

Ik heb een kenwood, puur voor het zware werk. Gemiddeld genomen maakt mijn kenwood 3 x in de week een deeg van ongeveer 2000/2200 gram. Dat zijn 3 x 2 volkorenbroden, om het even in perspectief te zetten.

Ik heb juist voor de kenwood gekozen omdat hij in staat is om ook de zwaardere degen te kneden in grotere hoeveelheden.

Maar... ben je van plan om er alleen maar slagroom mee te kloppen, om er een keer een cake of een biscuit beslag mee te maken, om een omelet te maken, dan kan dat prima met een goedkopere machine.

Kortom, wat wil je er mee doen, en spaar dan ontspannen nog een jaar door. Want er is niets ergerlijker als een mooie machine op het aanrecht, die net niet datgene kan doen wat jij graag wil.

Ad Hombre
Kenfan

Komt daar je nick vandaan dan?

Niki73
Magimix

Mijn moeder heeft meer dan 20 jaar lang dagelijks deeg voor volkorenbrood gekneed met haar keukenmachine van Magimix. Niet kapot te krijgen. Ik zag de nieuwe versie van haar machine dit weekend in een winkel staan en de verkoper zei dat er nog steeds 30 jaar garantie op de motor zit. Ze vertrouwen er 100% op dat de motor het zware werk aan kan.

Ikzelf ben begonnen met een broodbakmachine van de Aldi om te kijken of zelf broodbakken iets voor mij was. Toen die na bijna 3 jaar de geest gaf, ben ik overgestapt op een degelijke Panasonic, die nu alweer jaren dagelijks draait. Maar ja, die kneedt en bakt alleen. Ik heb ook nog een staafmixer, maar mis toch af en toe een keukenmachine.

🎶🎵Sinbads vrouw🎵🎶
Starmix

Ik heb jaren gebruik gemaakt van een starmix keukenmachine uit 1972 :-)
Die was ook fantastisch, maar aan alle dingen komt een eind.. zo ook aan die keukenmachine. En niet omdat het motorblok het niet meer deed, maar omdat de plastic mengkom uitdroogde en stuk ging.

Broodbakken in de BBM heb ik ook een poosje gedaan, maar daar was ik niet blij mee.

Ik was toch op zoek naar dit resultaat:
http://marblealley.nl/image/7sN
http://marblealley.nl/image/g0t

Kenfan
Kaaskopje

Ik snap niet wat je nou wilt met die opmerking over een kleine beurs? Hij komt op mij niet prettig over. Eigenlijk voel ik me neergezet als een stinkendrijke merkgeile snob die geen oog heeft voor de mensen die het met minder moeten doen?

Als je goed gelezen hebt raad ik die mensen aan die geen 500 euro kunnen missen een degelijke tweedehands te kopen. Dat lijkt me een duurzamere keuze dan een plastic geval dat niet aan de verwachtingen voldoet en/of binnen een paar jaar rijp is voor de afvalberg. Wat jouw dochter heeft is totaal iets anders, dat is het betaalbare alternatief voor een Thermomix van 1300 euro.

Mijn instapmodel was een Moulinex, die was binnen drie jaar naar de keukenmachinehemel. Omdat ik toen wist dat ik er veel gebruik van ging maken heb ik mezelf de luxe van een mooi apparaat gegund waar ik nu al 15 jaar dagelijks plezier heb. Dus nee, ik ga bij aanschaf van zo'n kostbaar apparaat ook niet over een nacht ijs.

Kenfan
Ad

Klopt.Zie je met deze kennis nu ineens een plompe huismoeder voor je die te veel zelfgebakken koekjes wegwerkt ipv een ranke Japanse verschijning?

Ik heb deze nick aangenomen toen ik ongemerkt door de achterdeur weer naar binnen wilde sluipen nadat ik hier een tijdje was weggeweest. Voor de intimi was ik wel met deze nick herkenbaar omdat ik iedereen verveeld met mijn gejubel over mijn keukenvriend toen hij pas in mijn leven was.

Kaaskopje
Maar Sinbads vrouw

wat gebruik ik dan tijdens het sparen voor 'waar voor mijn geld'? :-)

Temet
Kenfan

Het heeft bij mij anders een hele tijd geduurd voor ik de nieuwe link aan de oude forummer koppelde. Volgens mij herkende ik ik iets in een posting en toen ineens snapte ik die nick pas, en begreep ik ook dat de a niet als een a moest worden uitgesproken.

Groeten,

Temet

Kaaskopje
Kenfan

Ja sorry, ik vrees dat we dan met een wederzijdse irritatie zaten. Ik van mijn kant omdat je goedkopere merken wegzet als nepperds. Nepperds van wat? Voor jouw idee van wat kwaliteit is. Uiteraard zal het prijsverschil in de kwaliteit tot uitdrukking komen, maar daarmee is het geen nep. Ik koop op het gebied van een keukenmachine liever een minder dure met garantie, omdat je dat bij tweedehands niet hebt. We hebben inmiddels meerdere broodbakmachines versleten, tweedehands en eentje gekregen en die kun je bij het afval zetten als er iets stuk gaat. Als het geldschip ooit binnenkomt en ik ben nog steeds enthousiast over een keukenmachine, kan ik altijd nog voor een duurder merk gaan.

Yvan
Ik heb gewoon

mijn handen... Gaan een leven lang mee.
Als ik eens lui ben, heb ik ook nog een oude (>30 jaar) Bosch keukenrobot. Die kan alles wat moderne(re) machines ook kunnen, behalve verwarmen. Alle wisselstukken en toebehoren ervoor zijn nog steeds vlot verkrijgbaar.
Als ik eens ècht lui ben, haal ik nog weleens de broodbakmachine boven: een stokoude Bifinett KH2231. Ook daarvoor zijn nog alle wisselstukken en toebehoren vlot verkrijgbaar.
Een groot nadeel is natuurlijk dat de vormgeving "Oost-Europees" is. De kleur is niet Ferrari-rood, er valt dus niet mee op te scheppen. Voor sommigen blijkbaar een belangrijk argument, mij zal het worst wezen.

Ad Hombre
Kenfan

Om eerlijk te zijn dacht ik dat je echte naam 'Barbie' was. ;-)

Yvan
"Ik van mijn kant omdat

je goedkopere merken wegzet als nepperds. Nepperds van wat?".
Het prijsverschil zit altijd wel ergens in. Goedkope ketens kopen vaak reeksen machines in, waar zowel verschrikkelijk goede als verschrikkelijk slechte machines bij horen.
Een fabrikant die een lot moet leveren tegen een scherpe prijs, gaat op zoek naar mogelijkheden om te besparen. Als het enigszins mogelijk is, doet hij dat niet door te besparen op onderdelen, maar wel door te besparen op vb. kwaliteitscontrole.

"We hebben inmiddels meerdere broodbakmachines versleten, tweedehands en eentje gekregen en die kun je bij het afval zetten als er iets stuk gaat.".
Dat is dus alvast niet waar! Als u een kapotte machine hebt, en u weet een beetje van wanten, is het vaker wel dan niet mogelijk daar nog wisselstukken/toebehoren voor te vinden.
Wellicht niet voor u, maar voor wie in beetje thuis is in de wondere wereld van elektronica, elektromotoren, ventielen, kogellagers, mechanische componenten en pompen is dat geen enkel probleem. Is de oorspronkelijke component niet meer te vinden, dan is er altijd wel een vervangtype.
Ik heb eind vorig jaar een wetenschappelijk instrument, bouwjaar 1904, gerenoveerd. Zelfs daarvoor waren nog onderdelen te vinden. Makkelijk was het niet, maar het is wel gelukt.

Ava
Kaaskopje

Als ik een hele tijd sparen over zou hebben om er een te kopen, stond er hier ook een. Maar ik gebruik 'm nauwelijks in de praktijk. Als hier een goede degelijke stond, zou ik 'm iets meer gebruiken, maar ik mis het niet. Als het schip met geld hier binnen zou komen, stond er hier vast ook een. En die zou zo weinig worden gebruikt dat mijn kinderen 'm kunnen erven, ongeschonden.

De tweedehands-optie, vind ik wel een idee om eens naar te kijken. Toch stop ik spaargeld liever in iets wat mij wel iets oplevert, een degelijke tweedehands fiets bijvoorbeeld. En ik denk dat wat voor mij zo'n fiets, voor Kenfan haar mixer (of keukenmachine is). Voor haar loont een investering in een keukenjuweel (want ze zijn inderdaad prachtig). Ze gebruik 'm veel en vaak. Het is voor dat gebruik meer een prettig stuk gereedschap dan een keukenjuweel.

Ava
Yvan

Nou die van de Blokker lijken erg op de echte keukenjuweeltjes maar zijn een fractie van de prijs en niet te vergelijken kwaliteit. Dat noem ik dan ook een nepperd.

Pagina's

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.