Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Guera

Guera

19-03-2018 om 18:36

Welke machine in de keuken?


hollie

hollie

20-03-2018 om 14:39

nou,nou

Het gata weer lekker hier. Het ligt er natuurlijk helemaal met welk doel je zo'n apparaat gaat gebruiken welke je aanschaft. Onze afweging was dat onze dochter wel eens bakt maar ook niet zo heel vaak. En dat ze nog een studententijd voor de boeg heeft. Mocht ze daarna nog bakambities hebben, kan ze altijd een betere kopen.

Kaaskopje

Kaaskopje

20-03-2018 om 14:52

Hollie, Yvan en Ava

Het valt wel mee hoor met dat het hier lekker gaat ).

Yvan, we hadden laatst tot tweemaal toe een broodbakmachine waar rubber uit viel. Het hele aanrecht lag vol met rubber flintertjes. Uiteraard kregen we het geld direct terug. We hadden nog wel een broodbakmachine, maar die bakt broodjes die aan de kleine kant zijn. Wij zijn inderdaad niet zo handig op het gebied van repareren. Soms is de huisvrede meer waard dan het behoud van een apparaat.

Wat de kleur betreft... een mooi kleurtje is natuurlijk meegenomen, maar geen voorwaarde. Dus bij tweedehands apparaten zal het mij worst zijn of het de gewenste kleur heeft. Maar als ik een nieuwe koop, kies ik natuurlijk wel de kleur die ik graag wil.

Ik heb een tijdlang voor de klantenservice van Ziggo gewerkt en het heeft mij altijd verbaasd dat mensen klaagden over de kleur van hun cadeau gekregen digitale ontvanger. Dan kregen ze een metaalkleurige... 'past niet bij mijn zwarte interieur', kreeg men een zwarte .... 'past niet in mijn interieur'. Maar goed, hij werd wel omgeruild als dat mogelijk was, dus klant weer blij.

Kaaskopje

Kaaskopje

20-03-2018 om 14:53

Ava, ik vergat je hierboven

Ja, zo denk ik dus ook... wat is belangrijker dan een apparaat van 500-700 euro? Nou heel wat.

40er

40er

20-03-2018 om 15:05

Kaaskopje

Een bbm vind ik prettig werken. Ik laat de boel kneden en rijzen in de bbm, temperatuur blijft dan goed, zodat de rijs goed gaat. Daarna in de oven, of vullen of wat ik dan ook van plan ben. Ik heb een quigg, van de aldi, die gaat al ruim 10 jaar mee.

En zo'n snijmachine heb ik ook al eens naar gekeken. Ik droog graag vlees voor de hond en dan zou ik het zo mooi dun kunnen snijden. Maar goed, ik ben dol op keukengadgets en mijn kast begint wat vol te raken 😉

Kaaskopje

Kaaskopje

20-03-2018 om 15:11

40'er

Ik heb wel eens voorgesteld om een woonkeuken van de hele woonkamer met open keuken te maken. Met een kookeiland in het midden en veel kastruimte. Televisie in een hoekje en de rest keuken. Dat idee werd niet door iedereen gewaardeerd ).

Ik ga voor Pasen dan toch maar eens proberen of ik buiten de bbm een mooi broodje kan bakken. De combi-magnetron levert niet altijd het beste resultaat op helaas, terwijl het wel een goed apparaat is.

40er

40er

20-03-2018 om 15:21

Oh,

Van mij mocht dat direct, alleen is ons huis zo raar ingedeeld dat het niet lukt. Maar ik wilde dan ook een houtgestookt fornuis erin, zo'n hele ouderwetse. Ik heb al eens geopperd om de garage te verbouwen, openslaande deuren naar de tuin. Grote keuken met een heerlijke zithoek. Ach, we moeten toch iets te wensen houden hè!

Weet je wat ook een lekker broodje is, kardemom broodjes uit het boek van Yvon Jaspers.
Of je moet een no knead bread maken.

Zoiets?

"Ik ga voor Pasen dan toch maar eens proberen of ik buiten de bbm een mooi broodje kan bakken. De combi-magnetron levert niet altijd het beste resultaat op helaas, terwijl het wel een goed apparaat is.".

http://nl.tinypic.com/view.php?pic=16jkfi1&s=9
Niet moeilijk hoor, zo'n spek-kruidenbroodje van eigen recept.
Gekneed met de hand, gebakken in de tuin, op een oude betonnen bloempot, heet gestookt met dennenappels, brood losjes afgedekt met alu-folie.

Half a twin

Half a twin

20-03-2018 om 16:24

heet gestookt met dennenappels?

Mijn hemel Yvan waar woon jij? Hier zou ik tijdens zo'n actie handhaving al aan de deur hebben. Mijn buurvrouw belt al bijna de politie als ik op de gadbarbecue mijn vlees rooster. Nauwelijks rook te zien.

Ja, dat heb je met kneuterige keurigheid...

Wie de bbq heet stookt krijgt de politie aan de deur, wie honderden Oost-Europeanen aan penibele voorwaarden tewerkstelt wordt ongemoeid gelaten en er zullen altijd wel idioten zijn die dat prima vinden...

Ik doe graag zo'n dingen, al was het maar om aan te tonen dat *het* (rijstijden, baktemperatuur enz) allemaal niet zo na

oepsie

... niet zo nauw luistert. Dat je heus niet die perfecte, peperdure apparatuur nodig hebt om een lekker potje te koken.

Hond

Eigenlijk is een hond veel decadenter dan een dure keukenmachine. Ken gaat levenslang mee (alles is mechanisch aan het apparaat en ik heb wel een handige Harry aan de haak geslagen). Tegenwoordig hoeft een hond maar twee keer te niezen, en je legt al de tegenwaarde van twee keukenmachines uit hogere prijzensegment neer bij de dierenarts.

Dochter heeft voor een tientje een oude Braun op de kop getikt op marktplaats, waar ze ook erg content mee is. Maar dat is meer een foodprocessor met een sikkelmes dan een kneder.

Die betonnen bloempot was

overigens mijn favoriet kookspeeltje. Ik heb er ooit ook nog eens een liter of tien bouillabaise (Normandische vissoep) op gemaakt voor ons en de buren. In een inmaakketel. Niemand heeft de politie gebeld...
http://nl.tinypic.com/r/fbgcah/9
http://nl.tinypic.com/r/2a6wigw/9
http://nl.tinypic.com/r/11m8gwk/9
http://nl.tinypic.com/r/vq6znl/9
http://nl.tinypic.com/r/v2ux01/9

Barbie......

Hahahaha adhombre,

Ik lig echt dubbel. Kenfan. Zo had ik t nog nooit bekeken. Barbie...hahahaha.

Ingrid

Kenfan

U raaskalt in #42. Dat weet u zelf ook wel hè? Als u het niet weet, wil ik weleens oplijsten waar u zoal de logica aan uw laars lapt.

Kaaskopje

Kaaskopje

20-03-2018 om 20:05

Jeetje Kenfan

Een hond is een levend wezen, daar kijk ik niet naar in de zin van een gebruiksvoornwerp die een beperkt aantal jaren meegaat. Het enige wat ik denk is 'al 3 jaar oud, de tijd gaat veel te snel'.

Niets menselijks is handige Harry's vreemd, voor je het weet heb je een schuur vol mooi gereedschap, maar is Harry defect. Tja... en dan?

Misschien staat mijn antenne volledig verkeerd, maar ik krijg een naar gevoel bij je reactie Kenfan.

Ad Hombre

Ad Hombre

20-03-2018 om 20:45

Kenfan

Laat je niet kisten door die humorloze PvdD-ers.

Yvan, in je hok! 🐕

PvdD-ers???

Onozelaar...

Kaaskopje

Kaaskopje

21-03-2018 om 01:36

Ad Hombre

Je hebt het over meervoud. Val ik daar ook onder?

Triva

Triva

21-03-2018 om 04:10

kaaskopje

Ik heb een tijdlang voor de klantenservice van Ziggo gewerkt en het heeft mij altijd verbaasd dat mensen klaagden over de kleur van hun cadeau gekregen digitale ontvanger. Dan kregen ze een metaalkleurige... 'past niet bij mijn zwarte interieur', kreeg men een zwarte .... 'past niet in mijn interieur'.'

Hoezo cadeau gekregen? Je denkt toch niet echt dat dat ding wat nodig is om tv te kijken gratis is? Dat je dat niet zelf betaalt via het abo en dat er niemand bij je komt als kabelaar als je vooraf dat ding moet aanschaffen tegen de kostprijs? Bizar...

Ad Hombre

Ad Hombre

21-03-2018 om 06:56

Kaaskopje

Jawel, ik vond je reactie zwaar overtrokken.

Kaaskopje

Kaaskopje

21-03-2018 om 10:08

Triva

Je kreeg het ding zonder te betalen. Dat noem ik cadeau. Of je hem nu wel of niet wilde, maakte niet uit voor de abonnementskosten. Het was een lokkertje om toch vooral over te stappen naar alles in 1 met digitale tv. Bij Ziggo mocht je ook zelf een digitale ontvanger kopen in de winkel, zolang het ding maar geschikt was voor de smartcard van Ziggo. Het werkte dus niet als met mobieltjes, waarbij je zonder telefoon koop op afbetaling, lagere abonnementskosten hebt dan mét. Maar vaak namen klanten de ontvanger toch gretig aan en zetten hem na ontvangst meteen op Marktplaats.

Kaaskopje

Kaaskopje

21-03-2018 om 10:16

Ad Hombre

Dat mag, gelukkig ken ik mezelf goed genoeg om daar smakelijk om te lachen, maar hoe je erbij komt om me als PvdD'er neer te zetten, is me wel een raadsel. Ik denk dat er heel wat mensen met een hond, al dan niet van dubieus kaliber, op Geert of Thierry stemmen. Ook 'onze Pim' was een trotse hondenbezitter.

Enne...

Als er iemand is die absoluut niet kan weggezet worden als PvdD-er zal ik het wel zijn .

Barbie

Haha.Het kwartje viel pas na de gierbui van Ingridt. Die associatie had ik helemaal niet gelegd. Misschien omdat haar Ken het vitale onderdeel mist waar mijn Ken inmiddels van alle verkrijgbare accessoires voorzien is. Want respect voor al je prehistorisch culinair geploeter Yvan, maar mijn motto is nooit iets met de hand doen, waarvoor de moderne techniek ons van fijne hulpmiddelen heeft voorzien. Voor Harry maak ik een uitzondering, die voldoet ook zonder stekker.

En al is Ken geen warmbloedig wezen met een kloppend hart, als ie weer eens flink zijn best heeft gedaan dan krijgt ie van mij toch een aai: Goed gedaan jochie ! En dan zegt ie wel niets terug, maar he, dat doet een hond ook niet.

En zelfs de meest doorgewinterde hondenliefhebber zal hopelijk toch beamen dat zinspelen op een defect van een brave huisvader van vier bloedjes toch ook niet echt heel fijngevoelig is.

Ik heb mijn stokoude Bosh nog eens van stal gehaald

Ik heb daar namelijk een vleesmolen bij en de kleine wil vanavond een hamburger. Die kan je kopen, maar die dingen zijn peperduur voor wat het maar is: hier zo'n € 1,20/st.
Ik haal dus "het maschien" boven en ik maak zelf hamburgers zoals de slagers dat doen: ik koop het goedkoopste rundsvlees ("soepvlees met been", €7/kg), ik ontbeen en ontvlies het, snij het in stukken en stomp het door de vleesmolen. Goed mengen met een soeplepel ketchup, hamburgers vormen (serveerring, soeplepel) en klaar.

Ava

Ava

04-04-2018 om 17:32

Tijd?

Daar heb ik helemaal geen tijd voor als ik voor zonsopgang het graan heb geoogst, gemalen heb en vervolgens ambachtelijk brood van heb gebakken. Nou nou, poeh poeh

Dan beweegt

u zich te traag voort .

Eerljk gezegd, Ava

Vertel me over uw graanoogst, uw moeizaam labeur van dorsen, desselen en wannen om kaf van koren te scheiden (zo gek ben ik zelfs niet meer: ik koop een zak tarwe en verwerk die verder) en vooral: geef me het recept van uw ambachtelijk brood.
Ga daarna even zitten en geniet van een lied over al die dingen die u kent van horen zeggen:


https://www.youtube.com/watch?v=dJAplfbJlmM

Enne...

Graan wordt NOOIT geoogst voor zonsopgang. Je zou wel gek moeten zijn om kletsnat graan te gaan oogsten, terwijl je net zo goed eieren van de bomen kan plukken of even naar de fabriek kan rijden om daar de net van de band draaiende melk te gaan ophalen...
Stadsmens, zeker?

Kaaskopje

Kaaskopje

04-04-2018 om 19:08

Yvan

Toen ik als stadsmeisje voor het eerst op een kinderboerderij kwam, lag daar een koe op het gras en riep ik verbaasd "Is dat nou een koe?!". Het is nog goed gekomen met me hoor. We zijn in een dorp gaan wonen en onze overburen zeiden boeeee.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.