Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

zebra

zebra

02-03-2018 om 13:34

maaltijdbox, wie gebruikt deze en ervaringen ermee

met maaltijdbox bedoel ik zoiets als hellofresh, allerhande box en meer van dit soort boxen.

Soms denk ik er wel eens over om zo'n box te proberen. Wie heeft er positieve of negatieve ervaringen mee?


U weet natuurlijk ook wel

dat het dààr niks mee te maken heeft, hè? Heeft de werkgeverskant u dat nog niet uitgelegd?
En uw mening over De Groene Amsterdammer blijft natuurlijk helemaal voor uw rekening.
U ziet daarbij over het hoofd, dat het hier een onderzoek betreft van het Investico, een consortium van onderzoeksjournalisten, en gepubliceerd in De Groene Amsterdammer.
Wellicht hebt u dat over het hoofd gezien. Of misschien moet u weer eens naar school, om het verschil te vatten.

Phryne Fisher

Phryne Fisher

21-03-2018 om 00:19

Yvan

Ik heb hierover niets gelezen in de serieuze pers, terwijl die zich echt niet afzijdig houdt van slechte werkomstandigheden (zoals bijv bij Aldi). Wellicht toch te weinig bewijs?

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

21-03-2018 om 00:59

Sterker nog Phryne

Er is ook gewoon behoefte aan laaggeschoold werk. Niet iedereen kan en wil op mbo+ niveau zijn werkzame leven beginnen.
Maar wat mij betreft dan ook wel graag onder goeie arbeidsomstandigheden.

Kaaskopje

Kaaskopje

21-03-2018 om 01:01

Phryne

Dat jij de Groene Amsterdammer een "opruiend links blaadje dat echt door niemand in Nederland serieus genomen wordt." vindt, ligt in de lijn der verwachtingen, maar wil natuurlijk niet zeggen dat dat ook werkelijk zo is. De oplage groeit nog steeds en staat nu op ruim 20.000.

Het zit allemaal goed in elkaar hoor:

kranten zijn afhankelijk van advertenties en zijn dus erg terughoudend in het plaatsen van kritische artikelen over adverteerders.

Wilgenkatje

Wilgenkatje

21-03-2018 om 11:56

Vervelende informatie

Is gewoon lastig.

Ik vind er ook niks aan als een supermarkt met aardig personeel en een heel plezierig aanbod gecombineerd wordt met info over mensen die in ons eigen land - ook dat nog- kennelijk lijden onder onrechtvaardige arbeidsomstandigheden. We kunnen nu roepen dat het onderzoek vast niet deugt en dat het om een buitenissig blaadje gaat, maar dat is wel wat gemakkelijk.
Misschien kan Argos van de VPRO er wat mee? Die maken geregeld onthullende reportages.

Maar ja, wat dan ? Niet meer naar de supermarkt en zoveel mogelijk zelf produceren? Pfoe. Dat is heel wat veeleisender dan nog even geen e-bike kopen Zoveel haken en ogen... Allemaal terug naar het platteland ?

Heel Anno

Heel Anno

21-03-2018 om 13:37

Scholing phyrne

Dat kan natuurlijk niet iedereen, scholen. Daar viel ik niet onder want ik was al geschoold; dat had er niets mee te maken. Maar werk is werk en zoals ik al zei: bij ons werkten mensen van hersenloos tot WO en als je nood hebt, dan heb je even niets te kiezen of te scholen.

Waarom mensen hun mond niet opentrekken? Omdat ze ter plekke ontslagen of weggetreiterd en geïntimideerd werden. Beetje lastig als de huur betaald moet worden. Mij kostte het bijna 2 jaar om iets anders te vinden. Het niet geloofd worden of het: ik zie het niet dus het is er niet, heb ik geaccepteerd, maar wennen doet het niet.

Als iedereen in een bedrijf onder druk staat en, zoals ze zeggen: "naar beneden schijt", dan weet je wie het het zwaarste verduren hebben. En dat zijn niet de mensen met wie er contact is door bedrijven. Zelfs al zou dat contact er zijn, dan vertellen ze je de waarheid niet i.v.m. angst voor ontslag.

Phryne Fisher

Phryne Fisher

21-03-2018 om 14:54

Tja

Ik zie die werkplekken dus kennelijk alleen maar vanaf de zijde waar de schijn wordt opgehouden. Als dat overal zo gaat is er natuurlijk nooit een vinger achter misstanden te krijgen, en wordt het (voor mij) ook lastig discussiëren. Ik ben er nog niet van overtuigd dat bij alle vullers van maaltijddozen op grote schaal het personeel wordt uitgebuit en geïntimideerd. Zoals gezegd ik ben vrij vaak 'op bezoek' geweest bij bedrijven in de voedselindustrie en ook bij samenstellers van maaltijden. Dat is geen werk waar ik zelf helemaal vrijwillig voor zou kiezen, maar ik heb geen mensen afgeblaft zien worden of heel ongelukkig zien kijken.
Ik vind het wel wat voor Rambam, undercover bij het AH-box distributiecentrum.

Ach wat

u bent volkomen ongeloofwaardig. U bent blijkbaar zo'n lakei die zich met veel genoegen aanschurkt tegen de macht.
U weet niet wat u niet wil weten.
U hult zich in een jasje van valse bescheidenheid, onderwijl er toch wel altijd op lettend dat u zichzelf portretteert als zich bevindende ergens in de wat hogere regionen van de samenleving. In alle "bescheidenheid".
"Toevallig" krijgt u uw informatie nu eenmaal vooral van werkgeverskant en de Groene Amsterdammer "is een opruiend links blaadje dat echt door niemand in Nederland serieus genomen wordt.".

Ik ga eens oplijsten wat die tandartsassistentie (gaan die werkelijk zo vaak 'op bezoek' bij bedrijven in de voedselindustrie?) hier zoal verteld heeft.
Kwestie van haar geloofwaardigheid na te gaan.

Phryne Fisher

Phryne Fisher

21-03-2018 om 20:26

Joh

Beetje flauw dat je nu die kant op gaat. Ik gaf je nog wel het voordeel van de twijfel.

Welke kant ga ik dan wel op?

???

Phryne Fisher

Phryne Fisher

21-03-2018 om 20:53

Yvan

Het is een beproefde strategie, gewoon degene met een tegengestelde mening in diskrediet brengen. Een beetje zoals ik deed met de Groene (al zit ik niet zo ver naast de waarheid).

Niemand zit ooit ver van de

"waarheid". Toch niet in Hegeliaanse/Fichteliaanse termen.

zebra

zebra

24-03-2018 om 11:11

geen maaltijdbox

ik heb besloten om geen maaltijdbox te nemen. Sommige maaltijden spreken me beslist wel aan maar zoals al eerder aangegeven is door deze en gene, die kan ik goedkoper zelf maken en dan per keer aanpassen aan het gezin.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.