Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Hoe verwarmen jullie?


Yvan

Yvan

02-03-2018 om 10:47 Topicstarter

Ze zal

er me ooit dankbaar om zijn .

rode krullenbol

rode krullenbol

02-03-2018 om 12:59

"Burn"

In het kader van “Je kan het zo gek niet bedenken of er is wel een liedje over geschreven!”? Ellie Goulding en deze drie dames (


https://youtu.be/LZY9_Xr5XPA) vertrouwen het bluswerk aan derden toe.

Esmee

Esmee

19-03-2018 om 15:39

Slim!

Sinds een aantal maanden maken wij thuis gebruik van een slimme thermostaat. Wat is dit een verademing zeg, zowel wat betreft mijn portemonnee als comfort. Ik kan jullie dit allen aanraden!

Jesse_1

Jesse_1

19-03-2018 om 17:10

Waar hangt de thermostaat?

Wij wonen in een hoekhuis en daar waar het eerst heel behaaglijk was toen de thermostaat ingesteld op een lage temperatuur aan de buitenmuur hing, was het opeens erg koud in huis toen de thermostaat werd verplaatst naar een binnenmuur (muur in de ruimte).

Temperatuur is standaard op 18gr als er mensen thuis zijn, we pakker er wel graag een dekentje bij als we op de bank hangen.
Onze slaapkamer wordt niet verwarmd en het raam altijd open. Alleen met die ijskoude wind pasgeleden had ik het raam overdag dicht omdat het door de hele bovenverdieping heen waaide - ook met de deur dicht.
De slaapkamers van de kinderen zijn meestal wel verwarmd omdat ze daar ook huiswerk maken. Oudste heeft wel regelmatig ook zijn raam open. Hij ligt graag in bed (onder zijn dekbed) als hij op zijn kamer is.

Marjoleine64

Marjoleine64

19-03-2018 om 20:39

Ik ben een koukleum

Ik ben echt een koukleum, als ik thuis ben en niet heel actief dan gaat bij mij de thermostaat op 20 graden. Met een handige slimme klokthermostaat, die dus automatisch naar de ingestelde nachttemperatuur gaat van 15 graden een half uur voor ik normaal naar bed ga.En automatisch weer aan voordat ik opsta, zodat de badkamer dan warm is. Overdag als er niemand thuis is dan staat hij op 17 graden, en dan vanaf ca. 5 uur 's middags weer op 19,5. Handmatig zetten we hem dan naar 20, na het eten. Ook overal thermostaatknoppen, zodat de slaapkamer wel fris maar niet echt koud wordt. Nu met deze snijdende koude noordoostenwind heb ik de ventilatieschuiven dicht 's nachts, en lucht ik wel overdag als ik er niet ben. Met normale weersomstandigheden staan ze permanent open. Ik heb geen idee wat de temperatuur in de slaapkamer is, ik denk een graag of 15.

Slim

hey Esmee
Ik overweeg om ook een slimme thermostaat te kopen, welke slimme thermostaat heb je? Ik hoorde dat dit veel geld bespaart. Weet jij hoeveel je bespaart vergeleken met een gewone thermostaat?

Kaori

Kaori

29-03-2018 om 14:53

VaderBert

besparen doe je door de kachel gewoon lager te zetten en later aan en wennen aan een wat koudere omgeving, daar helpt die thermostaat niet bij.

Yvan

Yvan

29-03-2018 om 19:55 Topicstarter

Er lopen er hier meer dan genoeg rond

die denken dat een binnenhuistemperatuut <16° een fundamentele schending van hun mensenrechten is.

Alternatieven voor de gaskachel

https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2224793-rotterdam-loopt-voorop-met-alternatief-voor-de-cv-ketel.html

Nu gaan we toch de gaskraan dichtdraaien en binnen drie jaar, dat bericht kan ik even niet vinden maar dat is er ook ineens, overwegen we alle gaskachels te vervangen.

Ben benieuwd. Toevallig denk ik dat mijn HR-ketel het niet al te lang meer zal maken, dus of ik schaf me toch nog snel even een gaskachel aan, of ik kan lang genoeg wachten tot er meer opties zijn dan een 'warmtepomp'.

Wordt spannend. Want dan heb je een duurdere kachel maar ook meer uitgaven aan energie.

Esmee

Esmee

30-03-2018 om 14:30

VaderBert & Kaori

Mijn slimme thermostaat bespaart wel degelijk geld! Vroeger vergat ik wel eens de thermostaat uit te zetten wanneer ik weg ging, of ging slapen. Nu kan ik overal waar ik internet heb de temperatuur bepalen, en blijft mijn huis niet onnodig verwarmd.

Ik heb trouwens de honeywell evohome thermostaat (https://getconnected.honeywell.com/nl/thermostats/evohome), met radson radiatoren (https://www.bengshop.nl/radson-radiatoren-grp4330/). Wat mij betreft zeker een aanrader. Het aansluiten was wel lastig vond mijn man. We hebben er uiteindelijk een monteur bij gehaald.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

30-03-2018 om 17:06

Fijn!

Dat de blijkbaar onvermijdelijke scheldpartij weer weg is....

Ad Hombre

Ad Hombre

30-03-2018 om 19:40

Niet iedereen heeft een CV. Voor die mensen wordt het helemaal lastig om gasloos te gaan.

Ik vind de samenzwering tussen milieuorganisaties en de organisatie van cv installateurs ook ietwat onsmakelijk. Die laatsten zitten kwijlend te wachten tot ze al die warmtepompinstallaties mogen vervangen. Reken maar dat daar veel werk in zit. Dus zijn ze ineens heel erg voor het milieu...

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.