Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Kastje,hoekje, klusje per dag/week


mijk

mijk

31-03-2018 om 13:12

Echt?

Hier was het van de week nog 4 graden dus dat durf ik nog lang niet...

Knutselkei

Knutselkei

31-03-2018 om 13:19 Topicstarter

tussenjas

We hebben nu van die soort tussenjassen aan. Warm genoeg voor nu, zelfs op de fiets. En de dunnere handschoenen liggen dr nog wel hoor De echte winterjas, daar zweet ik me nu echt rot in als ik ga wandelen,vandaar. Dochter bracht dr warme jas gisteren ook al mee terug vanuit de studentenkamer die had ineens t zelfde. Familie he ,hahha.

Half a twin

Half a twin

31-03-2018 om 14:19

winterjas? waarom?

Zouden mijn pubers zeggen. Die fietsen elke dag 10 km naar school. De winterjassen hebben ze alleen gedragen in die week dat er ijs lag. Die fietsen de hele winter in hun "tussenjas". En komen dan met een natte rug thuis.
10 km binnen een half uur kan namelijk makkelijk! In een tussenjas dan, winterjas daar koken ze uit.
Zelf heb ik hem wel aangehad en gaat ook nog niet in de kast. Ik heb even geen geschikte tussenjas.

Pennestreek

Pennestreek

31-03-2018 om 16:54

Flessenrek staat!

En wat ziet er strak uit! We hebben veel te veel wijn, uit de tijd dat we regelmatig samen een fles open trokken, maar dat doen we niet zoveel meer. Dus daar ga ik de komende weken/maanden eens wat aan doen . Dan kan het kratje dat er nu nog naast staat ook weg.
Volgende stap is opruimen en wat meer manden of bakken aanschaffen zodat het er weer overzichtelijk uitziet allemaal. En gewoon minder voorraad van een heleboel dingen...

Pennestreek

Pennestreek

31-03-2018 om 16:55

Wisselen zomer/winterkleding

Doe ik eigenlijk altijd in het Paasweekend, maar heb morgen mijn hele familie over de vloer en man en ik zijn allebei niet lekker. Dus dat project schuif ik maar even door...

Lou

Lou

01-04-2018 om 13:59

Pennestreek ruimt op

Haha die smoes ken ik: zit je lekker te pimpelen Lou? Neehee, ik ruim deze fles op

Lou

Lou

01-04-2018 om 14:01

stopflessen

We hebben een mooi nieuw voorraaddingetje geknutseld in de keuken, een verdiepte plank met daarop een heel rijtje stopflessen en weckflessen met cornflakes, müesli, suiker, dat soort dingetjes. Zo netjes! Nou ja, dat ene plankje dan.

Knutselkei

Knutselkei

07-04-2018 om 17:30 Topicstarter

Gisteren was ik aan t koken en

toen zag ik dat t bakje van de kruiden behoorlijk on der de kruiden zat. dus eruit gehaald en schoon gemaakt, meteen de andere 2 bakjes uit de la ook gedaan en alles weer gesorteerd. Klusje van 5 minuten maar t geeft toch voldoening
De koelkast,daar lag een zakje met pastasaus te ontdooien voor vanavond. Nou t gehakt zat er nog in met wat prut...maar de saus was er dus uitgelekt
2 planken helemaal onder de saus. Meteen maar heel de koelkast onderhanden genomen.
Manlief heeft voor en achter de stoep vrij gemaakt van groene aanslag met de hogedrukreiniger. Monsterklus maar nu is t klaar. Wat ziet dat er anders uit zeg!

Half a twin

Half a twin

29-04-2018 om 15:08

geprobeerd de inhoud van de financiële administratie te ordenen

Geprobeerd ja, samen met man maar dat is geen wegdoener helaas. Echt alles moet bewaard voor je weet maar nooit. Dat het leuk is om de rekening van onze vorige auto nog te bewaren dat kan ik nog begrijpen. Het overzicht van de termijnen van de kerkbalans mag, met nog twee termijnen te gaan ook nog in de map blijven bij zijn broertjes van alle eerdere jaren. Helaas zitten daar ook alle folders bij die je krijgt om uit te leggen wat kerkbalans is. 20 jaargangen en geeneen mag er weg. En zo ook de begeleidende brieven bij het lidmaatschap van de ijsbaan met updates van de reglementen 2011 tot en met 2017 opgeslagen in ons archief. Ik denk dan de laatste bewaren is toch genoeg?
Grrrrrrr, de kast is weer netjes maar nog steeds veel te vol, als er 50 A4tjes zijn weggegaan is het veel, waarschijnlijk minder.

Fransien

Fransien

29-04-2018 om 19:42

Man is hier juist de opruimer

Vandaag de winter-zomer kledingwissel gedaan bij de kinderen. Er zijn een hoop te kleine kleren weg gegaan en de kledingkasten zien er weer netjes uit.

Nieuw servies

Van veel van mijn borden waren stukjes af, hoog tijd voor een nieuw servies. Een nieuw servies kan niet in een vieze buffetkast, dus die heb ik eens goed schoongemaakt. Nu heb ik een doos vol borden die niet zo mooi meer zijn, maar voor een student nog prima. Dus die staan nu op zolder te wachten tot zoon op kamers gaat.

Knutselkei

Knutselkei

29-04-2018 om 21:41 Topicstarter

Half a twin

Erg he, hier ook bankafschriften van wel 10 jaar terug etc. Ik heb vorige maand erg veel weg gedaan. Oude Papieren van de kinderbijslag,jaarafschriften van de autoverzekering,woonverzekering, dela etc. Nu alleen t voorgaande jaar en de nieuwe nog bewaard en de rest weg. Elke Map kan weer normaal dicht de plank waar t op stond was topzwaar.....

Half a twin

Half a twin

30-04-2018 om 08:53

10 jaar maar?

Hier bankafschriften gevonde van 20 jaar geleden van reeds opgeheven rekeningen😕. Maar bijna niks weggedaan. De plank met mappen boog en buigt nog steeds door. Het enige zichtbare verschil is dat alle papieren nu in de mappen zitten en er niet bovenop liggen.

Half a twin

Half a twin

18-09-2018 om 09:03

De zomer is voorbij, tijd voor een nieuwe start?

De traditionele eind-zomer feesten hier in de regio zijn in het ene dorp net afgelopen en gaan in het andere dorp beginnen. In onze familie iets dat traditioneel met de familie gevierd wordt, omdat ik het dichtst bij de kermis en andere activiteiten woon heb ik dan steeds volk over de vloer, gelukkig wel zo "eigen" dat ze zelf koffie maken als ze daar zin in hebben.
Als alle festiviteiten voorbij zijn moet er wel even wat gepoetst worden in huis, zeker de keuken. Met het weer bof ik dit jaar, de traditionele oliebollen kunnen buiten gegeten worden en zorgen dus niet voor een plakkerige parketvloer.
Tijd om dit topic weer af te stoffen en onze vorderingen te melden wie doet er (weer) mee?

mijk

mijk

18-09-2018 om 10:08

Jaaaaaaa

Met een beetje mazzel gaan ze eind oktober ons halve huis verbouwen en ik moet inpakken en weggooien! Maar er loopt hier ook een pup van 10 weken rond en er moet gewerkt worden dus het moet echt tussen de bedrijven door...

Mijk

Knutselkei

Knutselkei

18-09-2018 om 10:33 Topicstarter

jaaa

ik ook.
Ook een pup hier maar die sliep veel dus ik heb beneden al veel gedaan qua opruim/weggooi/na de zomervakantie. Ik was veel vrij dus dr is al een stuk klaar. Nog genoeg te doen daar niet van want met die hete zomer had ik zoiets van.... nu effe niet.
Gisteren het medicijnbakje uitgemest. Zo heb ik weer in de gaten wat er in huis is en wat ik moet halen. Paracetamol voorlopig niet hahaha.
Dalijk nog een stukje kast en maar weer eens mn dagelijkse stofzuigrondje want pup sleept alles mee naar binnen.
Wie weet heb ik nog moed om meer te doen maar anders van de week als t weer slechter wordt.

Half a twin

Half a twin

18-09-2018 om 14:38

de voorbereidingen zijn klaar ik kan beginnen

Vorige week afwijkende ophaaldagen voor GFT en PMDafval en dus een ophaalronde gemist en door de stroom familie extra veel afval (vooral PMD).
Vandaag 4 rondes gemaakt naar de milieustraat om alle troep weg te brengen en gelijk ook een zak afgeschreven kleding meegenomen.
Al het leeg glas (met en zonder statiegeld) weggebracht ik heb ruimte om dingen weg te gaan doen.
Morgen ga ik beginnen in de keuken, die is nogal morsig na zoveel mensen die in mijn kastjes hebben lopen 'grutten' op zoek naar koffiekopjes, koffiemelk, waterglaasjes en toastjes.
Dat is al meer dan 20 jaar aan de hand in september, dat is onderhand traditie. Mijn vader die tijdens de wielerronde in mijn keuken voor mijn man en zichzelf een kop koffie komt maken, gewoon gezellig.

juf Ank

juf Ank

18-09-2018 om 14:44

ik ben

echt GOED bezig! Gisteren een kastje uitgeruimd, vandaag de spullen naar de tweede hands gebracht; kastje schoongemaakt en ingericht ter nieuwer bestemming! En de ramen gelapt vanochtend vroeg, wasjes gedraaid en nog een keukenkastje uitgemest!
Trots op mij!

Lou

Lou

18-09-2018 om 18:06

juf Ank

Heerlijk gevoel hè! Ik heb geen klap gedaan maar als ik jouw bijdrage lees weet ik weer hoe goed ik mij voel als ik wel wat doe. Inspirerend.

Knutselkei

Knutselkei

18-09-2018 om 18:12 Topicstarter

stuk van de grote dichte kast

uitgemest. Dvd's die we niet meer kijken weggedaan enz. Nu is er plaats voor man zijn suske en wiske verzameling

Pennestreek

Pennestreek

18-09-2018 om 21:27

Applaus!

Voor jullie, maar ook voor mezelf. Ik heb dit weekend een begin gemaakt met het opruimen van de zolder. Ik heb nog heel veel (merk)kleding van de kinderen en mezelf, toen de kinderen kleiner en ik wat zwaarder was. Plus nog wat van wat familieleden. En een stapel kapot/versleten textiel. Dat laatste heb ik al weggedaan naar de container, en verder heb ik uitgesorteerd wat ik op MP wil zetten (wie weet levert het wat op...) en wat er naar de lokale kledingbank kan. Dat ga ik vrijdag wegbrengen. En dan maar aan de slag met/voor marktplaats. Wel veel werk, maar zomaar wegdoen vind ik ook zo wat. Mijn auto heeft groot onderhoud nodig, dus alle beetjes helpen, nietwaar?
En als ik daar een beetje doorheen ben ga ik aan de slag met de boekenkast daar. We hebben er de complete verzameling reisboeken van mijn schoonvader staan, Lannoo gidsen en dergelijke, maar het was ruim in de vorige eeuw dat die goeie man nog op reis ging, dus echt actueel zijn ze echt niet meer. Maar ja, wel emotionele waarde. Ik geloof dat man er nu wel aan toe is om daarin te schrappen. En dan stap voor stap de rest van de zooi te lijf. Want we willen het huis opknappen, waaronder de zolder. Dan moet je eerst puinruimen, helaas. Maar het is ook wel een goede motivatie.

Maar ja, er moeten ook nog zoveel andere dingen. De tuin bijvoorbeeld, daar staat het onkruid kniehoog...

Nou ja, hoe ging dat liedje ook alweer? Wij zullen doorgaan...

Half a twin

Half a twin

19-09-2018 om 21:03

Doel van vandaag niet gehaald

Eerst eindelijk een belangrijke mail ontvangen en gedaan wat moest met die mail. Toen met de buurvrouw thee gedronken en algemene beschouwingen besproken. Heel gezellig dat wel maar geen kastje gedaan.
Morgen nieuwe poging.

Flavia

Flavia

23-09-2018 om 12:11

Van laatje naar keuken

Ik dacht 'ik doe 1 laatje' , dat werden alle laden en alle kasten in de keuken.
Gelijk de plank verzet zodat we makkelijker de bordjes kunnen pakken.
Ook de roosters van de afzuigkap staan in de vaatwasser, de wasmachine draait.
Nu alleen nog even stofzuigen, wasvouwen en de bedden opmaken.

Volgend weekend de woonkamer maar doen. Dat is snel gedaan er staan 2 kleine kastjes en wat plankjes en eigenlijk weet ik precies wat er in zit en wanneer ik het gebruik.

Knutselkei

Knutselkei

23-09-2018 om 21:01 Topicstarter

Rotklus achter de rug

En wat kijk ik er nu blij naar. ....
De gordijnen waren al een poosje aan vervanging toe na 19 in de zon...maar ja...beslissen he. Tot ik zaterdag ineens gewoon effen grijze zag precies de kleur van de eetstoelen. Moesten nog op maat gemaakt worden,dus uren lang gordijnen op maat gemaakt,haken geregen etc. We hebben hele grote ramen en een erker met ramen,dus wat een karwei.
Maar nu zit ik heerlijk naar een effen wand te kijken.
T was t waard.

juf Ank

juf Ank

24-09-2018 om 12:01

geweldig lilian

Wat leuk!
Ik ben erg goed bezig vandaag. Wasje, strijk, badkamer en wc gedaan en enkele planken in de keuken uitgemest... Eigenlijk weet ik dat het beter voor me is om mijn klussen te spreiden: met mijn artrose handjes en soms snel vermoeid door de PDS. Kleine stapjes, iedere keer een klusje....Maar ik merk als ik eenmaal in de flow kom dat dit zo heerlijk vanzelf gaat! Ik kan dan moeilijk stoppen ook omdat ik weet dat ik met een opstartprobleem zit: ik stel vaak uit!
Maar later moet ik het dan vaak toch bekopen, dan ben ik als het ware uitgeteld en heb extra last van pijn. Maar ja, wel dat zelfvoldane gevoel van KLAAR!; lekker schoon!! Hoe gaan jullie hiermee om? herkennen jullie dit?

Knutselkei

Knutselkei

24-09-2018 om 20:24 Topicstarter

Vdaag

Alleen wat noten uit de boom geschud,hahaha. Gewerkt van 7.30-18.30 dus.....moe.

En juf Ank, ik herken t wel hoor die opstartproblemen en die flow. Ik probeer nu af en toe even 10 minuten iets te doen,daaromvind ik t kastje of plankje p dag zo fijn. Ik pak dan toch iets aan en zo ga ik bv alle kastjes van de keuken en badkamer af.. En als ik bv nog weg moet of zo....Dan lijkt t wel of mijn turbo aan gaat. Dan kan ik ineens erg veel in 10 minuten.

Knutselkei

Knutselkei

24-09-2018 om 22:12 Topicstarter

Ik dacht... op de bank maar wat een troep op de vloer

Erger me rot dus Toch maar eens even alle spullen van pupbeest in de la onderin de tvkast gegooid. Die was al leeg sinds zoonlief op zn kamer games en nooit geen bestemming voor de la gehad... nu wel. Hij heeft zoveel speelgoed en knuffels gehad dat ie jaren vooruit kan. Dat was Mn la van vandaag Haha. Makkie😉
Meteen de handdoeken vangisteren om hem af te drogen naar boven en daar liep ik naderhand de inloopkast in...oo..kletsnatte vloer van de verstopte ketelbuis dus daar mee in de weer. Naar de wasmachine met de spullen en daar was de broek klaar die afzakt. Hhhmm..toch maar gauw onder de naaimachine spie in zitten.(haat riemen) en zo heb ik dus alsnog veel gedaan .
Nu echt even zitten....

Half a twin

Half a twin

26-09-2018 om 15:05

"Megaklus" geklaard

Vorige week zou ik de keuken gaan doen maar daar was niks van gekomen omdat ik de (bijna traditionele) septemberverrassing kreeg. Rijpe bramen een emmertje vol, en tomaten een kilo of 10. Dus druk bezig geweest in de keuken maar niet met poetsen, de vriezer zit nu goed vol, dat wel.
Vandaag kwam ik terug van het wekelijkse zwemuur en had energie voor 10. Begonnen aan wekelijkse sopbeurt van de badkamer waar ik ook een klus heb aangepakt die, al een half jaar of zo, moest gebeuren.
In fases heb ik het hele kunststof schrootjes plafond afgenomen. Er is nog een hoekje niet gedaan, dat moet man maar even doen binnenkort. Staand op het trapje kan ik een heel eind boven het bad doen maar daar waar de wastafel hangt kan het trapje niet ver genoeg in de hoek en dan schuin staan en ver uitgerekt dat plafond doen dat vond ik te gevaarlijk.
Nu even pauze en dan ga ik de zelf gekweekte rode kool slachten en er een maaltijd van maken.

Knutselkei

Knutselkei

28-09-2018 om 22:12 Topicstarter

Hard gewerkt dus half a twin!

Nu hopen dat man dat hoekje niet heel lang laat zitten, dat ishier dan vaak t geval,haha.
Ik heb v daag 2 keukenlades gedaan. De pannen staan weer in het gelid.
Ging daarna koken en was verrast hoe leuk ik t dan vind als t netjes en schoon is.

Half a twin

Half a twin

02-10-2018 om 09:20

Van het een komt het ander

En nu is het een puinhoop!😢😢

Vrijdag had ik vroeg de boodschappen binnen, zonder spullen om iets te bakken want de middag was gereserveerd voor revalidatie zoon. Halverwege de ochtend kwam er bericht van de therapeut dat ze te ziek was om te werken ik had de hele middag vrij en heb 2 kasten in de keuken gedaan en alle deurtjes en greepjes glimmend gepoetst.

Ik vroeg s'avonds aan man of hij dat laatste stukje plafond kon doen in het weekend, ja dat kon maar.....

Hij had eindelijk een ventilator gevonden om ons afzuigsysteem van de badkamer te repareren als hij dat dit weekend zou doen dan moesten het plafond er toch uit en kon ik de latten op de tuintafel schoonmaken.
Zo gezegd zo gedaan.
Toen man lekker bezig was kwam hij het laatste rare erfenisje tegen van de vorige bewoners van ons huis. Elektra aangelegd door een beunhaas zonder verstand van elektra of zo, rare verbindingen en geen aarde aangebracht, toen deze huizen gebouwd werden mocht dat nog zonder aarde.
Man opnieuw naar de bouwmarkt om kabel te halen, zodat er nieuwe draden met aarde getrokken konden worden vanuit de meterkast. Helaas lukte dat niet zonder de halve kelder leeg te halen en de (gelukkig modulaire) meterkast uit elkaar te halen.

Nu de boel toch uit elkaar lag ging man voortvarend verder om dan ook maar de uitbreiding van de groepenkast te realiseren. Dit om te voorkomen dat de hele bovenverdieping zonder stroom zit als er eens iets geklust moet worden aan het elektra.
Snoertje uit naar de buren om de vriezer aan te houden en de computer van de oudste en de wifi, zij zat voor een deadline met een werkstuk.
Beneden klungelde ik door zonder stroom, water koken op gas om koffie en thee te maken, geen licht in de keuken en een stapel kratten midden in de kamer met de inhoud van de kelder.
Rond een uur of half 6 had ik nog steeds geen stroom dus de hartige taart die op de planning stond als avondmaaltijd kon niet doorgaan. Toen ging ik maar pannenkoeken bakken, helaas zonder afzuigkap dus die gepoetste keuken was weer vet.

Zondag heeft man verder geklust maar het is niet helemaal klaar . Helaas riep de plicht weer dus dat plafond ligt in strookjes onder het bed, de meterkastmodules staan in de gang en mijn mondvoorraad staat in kratten in de kamer.

Hoop dat het snel weer weekend is dan kunnen we verder. Met het aanpakken van een schoonmaakklus wacht ik nog even om de puinhoop niet nog groter te maken.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.