Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Guera

Guera

19-03-2018 om 18:36

Welke machine in de keuken?


Ik heb er in

'95 veel gezien, van die rare melkmachines op vier poten, toen we daar heel welkom waren om te helpen om jullie koeien uit de modder te sleuren...

Ava

Ava

04-04-2018 om 23:44

goh

Ohw, is dat ook te koop?

...
Ja, dan kap ik gelijk mee.

Dank voor de muziek, viel gelijk in slaap!

Tssssssjjjj

Vlees kopen. Ik slacht Bertha 23 eigenhandig in de tuin.

ja?

Hier mag dat niet meer, helaas . Dus Bertha 23, alias "Dikke Bertha" is veilig, zolang ze maar in de tuin blijft .

Kaaskopje

Kaaskopje

05-04-2018 om 13:28

Je kunt wel een blije Bertha delen met anderen

en netjes in mootjes gehakt thuis laten bezorgen, maar dat is erg kostbaar.

Tegenwoordig kan je via internet al intekenen op een kwartje koe of een halfje varken.
De slimme Hendrik, BOL in spé, gaat dan lopen met wat normaal naar de tussenhandel gaat (ongeveer de helft van de uiteindelijke kleinhandelsprijs".
Dat kan beter.

Kaaskopje

Kaaskopje

05-04-2018 om 15:59

Yvan

De prijzen van de buurtboer zijn hier echt niet mals. Ik heb mijn lidmaatschap opgezegd van zo'n 'winkel' (het is geen echte winkel), dus ik kan nu helaas niet meer de prijzen bekijken. Maar ik weet wel dat die niet weggelegd zijn voor een bescheiden portemonnee.

Mag ik u even doen walgen?

Hier in B kennen we het "mysterie van de verdwenen kadavers". Jullie hebben dat ongetwijfeld ook, maar bij jullie wordt het blijkbaar beter onder de mat geveegd.
Wat is nu het "mysterie van de verdwenen kadavers"? Wel, het is erg eenvoudig: het resultaat van noodslachtingen mag hier niet in de humane voedselketen terechtkomen. Simpel, en eenvoudig te controleren: elk dier heeft een uniek oormerk, van alles wordt nauwkeurig boek gehouden door onze inspectiediensten.
Maar helaas, jaar na jaar, is er een tekort in een post van die boekhouding.
Kwatongen durven hier beweren, dat dat tekort in de boeken toe te schrijven zou zijn aan zieke dieren die klandestien, vlug-vlug geslacht worden en verkocht worden aan particulieren, met verkoopspraatjes à la: "geslacht voor de kinderen, maar die vinden het teveel. Ik weet er ook geen raad mee, dus dat kwart rund is wat goedkoper".
En zo slaan we met zijn allen wat zieke beesten achterover.
Het kan nog erger: ook dode beesten kan je nog villen, versnijden en verkopen en de garanties dat dat NIET gebeurt zijn allerminst waterdicht.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.