Jongvolwassen Jongvolwassen

Jongvolwassen

Lees ook op

Werk is belangrijk, maar wonen ook.


Sawo

Sawo

09-04-2018 om 09:39

super

Wat fijn dat het gelukt is en ook nog betaalbaar. Loting voelt aan de ene kant wel als geluk hebben maar het is wel helemaal eerlijk.

Mijn dochter en vriend hebben op de vrije markt wat kunnen huren in Rotterdam. Zij kregen meteen het eerste appartement wat ze wilden en dat omdat het een volledig wit stel is. Dat is natuurlijk wel fijn voor hen maar voelt toch als discriminatie.

Veel woongenot voor je dochter en succes met klussen en verhuizen. Eindhoven is echt een leuke stad aan het worden met veel dynamiek. Mijn zoon woont er ook en we ontdekken steeds weer nieuwe leuke plekjes. Afgelopen weekend door Philipsdorp gelopen wat een leuke wijk is dat nu na de renovatie. Gaat ze daar misschien wonen?
groet

Saar

tsjor

tsjor

09-04-2018 om 11:37 Topicstarter

Centrum

Het is een zolderappartement geworden vlakbij het centrum van Eindhoven: straat uit en je staat midden in het Centrum. Morgen de sleutel. Ja, loting is echt een kwestie van geluk, maar wel fijn als het geluk ook een keer jouw kant op rolt.
Rotterdam heeft er vertrouwen in dat je dochter en haar vriend blijkbaar een positieve bijdrage zullen hebben aan de wijk. Dat is aan de ene kant discriminerend, maar aan de andere kant is het pas echt discriminerend als je dochter en vriend daar niet zouden willen wonen omdat de wijk te gekleurd zou zijn.
Het blijft ook complex: ik heb gewerkt in een wijk waar veel Turkse mensen woonden en zij gaven allemaal aan dat ze liever gemengder wilden wonen en ook op school liever hadden dat hun kinderen met meerdere culturen om zouden gaan (nou ja, eigenlijk vooral met meer Nederlandse kinderen, de vooroordelen over andere culturen waren niet mals). Maar ze gaan wel bij elkaar wonen, bouwen hun eigen winkels op, voeren hun eigen taal op straat en maken het zo onaantrekkelijk voor de enkeling die niet-Turks is om daar tussen te zitten. Het is een complex probleem, waar Rotterdam nogal ferme stappen in zet om het op te lossen. Hopelijk vinden je dochter en haar vriend hun draai op hun nieuwe woonplek.

Tsjor

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.