Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Even geen naam

Even geen naam

15-04-2018 om 22:41

Goede BH kopen, waar?


Ava

Ava

20-04-2018 om 10:56

spijkerbroek

Als je een doorsnee maat hebt, kan je met een doorsnee spijkerbroek, bh etc. Twee spijkerbroeken kosten ook 160 euro.
Het zijn niet zomaar twee lapjes stof. Goedkope bh's voor grote maten hebben vaak een naad die de vorm van de borst bepaalt (vaak lelijk) omdat dat goedkoper is dan 1 lap stof. Bij een goede pasvorm houden ze rekening mee (of ze doen niet goedkoop en gebruiken één lapstof en heb je geen naad nodig) hoe die naad loopt. Bij kleinere borsten valt het niet altijd op. Ik heb gemerkt dat niet elke goede bh met naad mij staat. Jaren 60-puntborsten vind ik vreselijk maar vaak genoeg komt er een vreemde vorm in die niet natuurlijk is. Een goede pasvorm kost stof en extra werk. Een bh moet voor mij comfortabel zitten. Bij grotere maten is dat bewerkelijker en dus kostbaarder. Het is toch vreselijk als een bh niet lekker zit (bandjes die afvallen, wil je iets pakken, trekt je bh over je borsten) of niet mooi afkleed? Of als het niet goed zit, vaak zie je dat door je bloes of shirt heen als je pech hebt.
Ik vind het echt wat waard om een goede en goed zittende bh te kopen. En zo vaak koop ik ze niet: 1 per jaar ongeveer.

Vrouwen zijn het waard om goed zittende kleding voor te kopen.
(Is mijn mening hoor).

Ava.

"Twee spijkerbroeken kosten ook 160 euro".

Hoezo dat, kost iedere spijkerbroek sowieso 80 euro?

Ava

Ava

20-04-2018 om 13:40

Nou

Klopt. Eerlijk gezegd waren de mijne misschien vroeger 80 maar nu zijn ze wel wat duurder.

Jasmijn

Jasmijn

20-04-2018 om 14:03

Dure broeken hoor

Nou, mijn spijkerbroeken zijn max 40 euro. Vind ik duur genoeg.
Bh's zijn helaas soms duur, zeker de grotere maten. Je doet er uiteindelijk best lang mee, ik minstens een jaar, vaak wel langer, ik las hier ergens 3 maanden, maar daar ga ik echt niet aan beginnen.

Lou

Lou

20-04-2018 om 14:36

Duur en goedkoop

Mijn spijkerbroeken kosten meestal een paar tientjes en zitten perfect. Sinds kort heb ik voor het eerst van mijn leven een goedzittende bh, die 79 euro kostte. Eigenlijk wil ik er daar nog drie van, zo fijn is het. Wel duur ja. Maar ik had nooit kunnen bedenken hoe prettig het is om eindelijk eens een bh te hebben die lekker zit en ook nog mooier staat dan die goedkope.

Ava

Ava

20-04-2018 om 14:43

Benieuwd

Waar zijn die spijkerbroeken van van een paar tientjes tot 40 euro te vinden?

Kaori

Kaori

20-04-2018 om 14:55

Ava

Miss Etam, H&M, C&A, Hema, Wibra, Bristol, Kringloop (ok, daar zijn ze nog veel goedkoper, mijn laatste was wel € 1), Primark nog meer winkels nodig?

Jasmijn

Jasmijn

20-04-2018 om 15:07

de meeste bij H&M

Ik koop ze bijna altijd bij H&M, ik heb er een aantal van 10 euro en ook van 40 euro, ze zitten allemaal prima, ben er erg tevreden over.

Prijzen Ava.

Zoals elk kledingstuk kan je het zo gek maken als je zelf wilt.
Het ging mij om de zin:"twee spijkerbroeken kosten ook 160 euro". Of dat het een vaststaand feit is.

Als je winkelt kom je broeken in allerlei prijsklasses tegen, maar ik neem aan dat je dat zelf ook wel weet toch?

Ava

Ava

20-04-2018 om 15:19

Goh die Wil

Wil40 wat ben je toch ontzettend knap dat je over een gewone vraag zo moeilijk doet en gelijk met iemand zo graag even afrekent. Maar ik neem aan dat je dat zelf ook wel weet toch?

Ava.

Nou valt mee hoor, afrekenen is niet aan de orde.
Het is alleen wat irritant als iemand ervan uitgaat dat iedereen in Nederland 80 euro uitgeeft aan een spijkerbroek en ook moet weten dat je onder de 100 euro geen goede b.h. kunt aanschaffen.

Een beetje van:" joh, ik wist niet dat C&A ook broeken verkoopt? Nou, dààr kom ik niet".
Ik werk dagelijks met mensen die niet eens weten waar ze komend weekend hun boodschappen vandaan moeten halen of een ijsje voor de kinderen. Ook ouderen die hoopten vanochtend dat hun aowtje was gestort. Dat zal Maandag zijn...

Namens hun....het kan kwetsend zijn, de vanzelfsprekendheid.

Ava

Ava

20-04-2018 om 15:33

Spijkerbroek

Bij de Hema kijk ik alleen voor de kinderen (en dan zijn spijkerbroeken ook 20 euro, heel soms ook voor mijzelf. (BH's bij de Hema vind ik niets trouwens, drukken je borsten plat, slechte pasvorm in mijn maat). C&A kom ik eigenlijk nooit, heb er nooit kunnen slagen, ook niet voor de kinderen, is meestal niet mijn smaak op een of andere manier. Wibra en Bristol ken ik niet vwb spijkerbroeken maar daar zal ik eens op letten.

Met regelmaat kijk ik op de markt (daar zijn ze wel wat duurder), H&M en bij Primark kom ik heel zelden. Ik heb twee magere kinderen met lange benen, dat is soms moeilijk slagen ook bij de Hema.
Dank voor de suggesties.

Ava

Ava

20-04-2018 om 15:45

Wil

Wil, je moet leren lezen en dan de juiste opmerking bij de juiste naam zetten.

Ik heb niet beweerd dat een spijkerbroek 80 euro moet kosten.
Die 80 euro komt hier vandaan:

"Mijn dochter koopt zelden een spijkerbroek van 80 euro, eerder rond de 40. Ik vind 80 euro voor een BH echt heel duur. Ik snap best dat je met 2 BH's kan rondkomen, maar dan nog ben je 160 euro kwijt voor 2 van die kleine lapjes stof! Vind dat echt veel."

Mijn reactie hierop was in de trant van 2x 80 is ook 160.
Onder de 100 euro voor een goedzittende bh voor een grote maat, vind ik heel erg knap. In de uitverkoop misschien, als je er snel bij bent. En anders, koop er gelijk 10 en begin je eigen handel.

Ik heb alle respect voor mensen die niet weten hoe ze nog rond kunnen komen, die heb ik ook in mijn omgeving. Wie niet zou ik bijna vragen (ja, die zullen er vast zijn)? Maar mogen we daarom geen gesprek meer voeren over prijzen van een goedzittende bh of een spijkerbroek? Het is helemaal niet vanzelfsprekend dat je zoveel geld aan dingen uitgeeft maar wil je iets goeds voor een hele lage prijs, dat is namelijk niet vanzelfsprekend.

Jij hebt projecteert een mening op mij die niet klopt, niet uit wat hierboven naar voren komt en omdat je mij niet kent, die kort door de bocht is en waarmee jij mij afdoet. Ik neem je niet kwalijk dat jij mij niet kent, dat hoort bij dit medium maar wel dat jij dus maar een oordeel over dat onbekende deel vormt. Dat heet ook wel een vooroordeel. En daar zeg ik wat van.

Bovendien is die opmerking een dooddoener in zo ongeveer elk gesprek wat op ool staat.

Lou

Lou

20-04-2018 om 16:51

Nou Ava

"Waar zijn die spijkerbroeken van van een paar tientjes tot 40 euro te vinden?" Dat vind ik een nogal wereldvreemde vraag. Geen wonder dat je dan reacties krijgt in die trant.

En je zei inderdaad niet dat een spijkerbroek steevast 80 euro hoeft te kosten, nee het was "Eerlijk gezegd waren de mijne misschien vroeger 80 maar nu zijn ze wel wat duurder."

"Je moet leren lezen"....

Ja juf, wat een toon. Ik heb de rest niet eens meer gelezen. Op zoek naar een teiltje, braak.

Marlies Dekker

Heeft ook fijne bhs in grote maten. Verder prima donna en livera, ik bestel online tegenwoordig, maar pas nadat ik in de winkel gepast heb en weet welke goed passen.

En duur voor een klein lapje stof: ja maar nu heb ik geen pijn in mijn nek en lijken mijn borstel een stuk kleiner ondanks mij G cup....

Ava

Ava

21-04-2018 om 09:31

Wil

Komt door je vooroordeel. Je wil alles door die blik bekijken, prima.

En?

Topic starter, is je dochter gelukt een goede en leuke, niet al te dure BH te vinden?
Het modebeeld van een 17- jarige speelt ook een rol in de keuze voor een bepaalde BH.
Hier moet een 20-jarige bv niets van kanten randjes hebben want die gaan omkrullen, is haar mening.

Even niet

Even niet

24-04-2018 om 16:28

We gaan kijken

In die winkel in Rotterdam. Maar dat moeten we eerst even inplannen. Dochter is namelijk erg druk met werken, school, stappen, vriendinnen, vriend etc. etc. Maar volgende week heeft ze vakantie dus gaat het vast wel lukken. En anders stuur ik haar wel naar Livera in een naburige stad. Als ze liever niet met mij wil. Zal haar wel zeggen dat ze zich dan goed moet laten adviseren. Ik houd jullie op de hoogte....

Even geen naam

Even geen naam

24-04-2018 om 16:30

Ik ben ook echt goed in nicks

Volgens mij heb ik in dit draadje al 3 verschillende gebruikt, haha! En nog kan ik niet onbekend blijven voor sommigen.

Mijntje

Mijntje

24-04-2018 om 17:44

nick

Waarom een andere nick in dit draadje. Vrouwen hebben toch borsten?

Krisje

Krisje

25-04-2018 om 11:26

Even niet/even geen naam

Ik woon bij je in de buurt in een dorp, waar jij woont is voor ons "de stad".

De winkel die ik bedoel, zit niet in de stad maar in het Oude Noorden. Aan de Zwaanshalskade kan je goed parkeren aan het water , wel betaald, het is Rotterdam hè

Hier vind je nog meer leuke winkels http://www.hetoudenoorden.nl.

Ik hoop dat ze echt iets goeds kan vinden, een goede bh is zo belangrijk, zeker als je een grotere maat hebt. Ik heb er overigens de laatste keer ook Soak gekocht. Daarin was ik m'n bh's, hoef ik niet ingewikkeld te doen met uitspoelen en zo. Duur flesje maar ik doe er lang mee (en ik vind het zo lekker ruiken).

Even geen naam

Even geen naam

25-04-2018 om 15:16

Mijntje/Krisje

Als het over mezelf zou gaan zou ik het geen probleem vinden, maar gaat over mijn dochter. Ik denk niet dat ze het leuk vindt als iemand haar herkent in mijn verhaal. Ze is al onzeker genoeg over haar uiterlijk.

Krisje, ik had inderdaad gezien dat het niet in het centrum zit, maar blijkbaar zitten er dus wel meer winkels en ook koffiezaakjes etc. Daar houdt dochter wel van. Ik begrijp dat ze dat Soak ook verkopen in die winkel? En dat je dat niet uit hoeft te spoelen met wassen. Dat lijkt me handig, want ik vind met de hand wassen altijd zo'n gedoe, haha. Zal er zeker naar vragen.

Krisje

Krisje

25-04-2018 om 16:50

Even geen naam

Soak verkopen ze ook. Van de week had mijn jongste een knaloranje shirt aan bij de koningsspelen. Ze is pas 9 dus nog geen puberstinkzweet. Het t-shirt gaf hartstikke af, die heb ik even 20 minuten in de Soak gekiept en opgehangen. Volgende keer gaat ie wel mee met meer rood spul in de wasmachine.

Even geen naam

Even geen naam

26-04-2018 om 11:06

Soak

Ik ging even googlen op Soak maar vind dus alleen maar badkamerartikelen zoals douchekranen e.d. Ik ben dus heel benieuwd wat het precies inhoudt maar zal er in de winkel naar vragen. Dochter wil graag die kant op, ze werkt ook niet zo veel volgende week dus dat moet gaan lukken.

Linkje.

Googlen op "Soak wasmiddel" gaf resultaten. Ook verkooppunten.

https://www.boostyourhealth.nl/lifestyle-soak-is-wassen-feestje/

Zelf geen ervaring ermee overigens.

Even geen naam

Even geen naam

04-05-2018 om 19:51

Geweest

We zijn in Rotterdam geweest. Wat een geweldige winkel zeg, Krisje! Ik zou hem inderdaad iedereen aanraden. We waren gelukkig op een rustig moment dus alle tijd om dochter te helpen. We zijn er wel zo'n anderhalf uur geweest, ook omdat dochter nog een bikini wilde. Dat laatste lukte helaas niet. Het model was er niet in de juiste maat. Maar gaan we later op de site bestellen. Verder heeft ze twee prima BH's gevonden. Ze was er erg blij mee. Hopelijk gaat het ook helpen tegen de nek en schouderklachten.
Verder inderdaad nog een flesje Soak gekocht. Ik vond de prijs meevallen, je doet er inderdaad heel lang mee. En zo handig dat je het niet hoeft uit te spoelen.
Er kwamen inderdaad diverse mensen in de winkel die in eerdere winkels nooit gevonden hadden wat ze zochten. En hier slaagden ze. Echt heel fijn. De Honkemuller slaan we voor dochter voortaan over. Ik kom er nog wel want ik heb een makkelijkere maat. Maar wie weet ga ik voor mezelf ook wel een keer naar Superbra. het budget was nu even op.
O ja en voor Ava, we waren in totaal 113 euro kwijt, inclusief flesje Soak van 19 euro. Dus zeker geen 90 euro per BH betaald.

Krisje

Krisje

04-05-2018 om 21:38

Even geen naam

Wat leuk dat je dochter geslaagd is! Ik wist het wel Ik ben niet zo'n schrijver hier maar voor deze winkel maak ik graag een uitzondering.

Had je dochter nou een hele andere maat dan ze droeg?

Ik heb vorig jaar juli een fles Soak gekocht en ik denk dat ik er nog wel tot juli mee doe. Bh max 2 dagen dragen en nooit twee dagen achter elkaar, dan gaan ze bij mij in een emmertje. Een keer per week was ik drie bh's en heb ik de vierde aan. Ik hen allemaal donkere dus ze kunnen best gezellig met elkaar gewassen worden.

Wilgenkatje

Wilgenkatje

04-05-2018 om 22:17

Ook geweest

Alle tijd om te geduldig te zoeken maar de beste keuze. Erg goed hoor!

Krisje

Krisje

05-05-2018 om 11:17

Wilgenkatje

Leuk dat jij ook geslaagd bent!

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.