Zwanger worden Zwanger worden

Zwanger worden

Lees ook op
Cinderella

Cinderella

22-04-2018 om 13:08

al wat ouder en toch niet kinderwens opgeven


@Emma

Ik ben Blauwe Bes niet, maar ik vermoed dat ze "regel wat sperma" aanraadt als tegenhanger van de wens van de Cinderella om eerst een leuke man te vinden, stabiele relatie op te bouwen en dan zwanger worden. Die tijd zou er weleens gewoon niet kunnen zijn.

@Emma

@Emma

27-04-2018 om 14:00

Angela

Ja dat vind ik En ik vind verder ook dat een kind het recht heeft te weten door wie het verwekt is. Dat jij mij "oordelend" vindt (oh, foei, stoute Emma) zal mij een worst wezen

Ad Hombre

Ad Hombre

27-04-2018 om 14:03

Alkes

Ja, dat was blauwe bes, maar ik suggereerde dat eerder al. Het is tenminste een uitvoerbaar plan dat geen extra zware deuk zet op een latere relatie. De klok tikt nl. door.

Blauwe Bes

Blauwe Bes

27-04-2018 om 14:08

Inderdaad Alkes,

Dat bedoelde ik.

Daarom ook mijn vraag of die wens voor een stabiele relatie niet even opzij moet als de kinderwens zo groot is.

@Emma

@Emma

27-04-2018 om 15:46

Blauwe bes

Ja nu snap ik het
Maar dan nog, als je besluit om het alleen te doen kom je in een wereld van wachttijden en mogelijkheden en keuzes die ook niet zomaar even gemaakt zijn. En als de keuze er is ben je ook niet van de ene op de andere dag zwanger natuurlijk, zeker niet op je 40e.

@Emma

"En als de keuze er is ben je ook niet van de ene op de andere dag zwanger natuurlijk, zeker niet op je 40"
Precies. En daarom kan Cinderella beter snel tot actie overgaan.

Cinderella

Cinderella

27-04-2018 om 16:23

ddd

daarom snap ik ook niet dat mensen het bv zo leuk vinden dat johnny de mol een kind heeft gekregen. hij ging pas een jaar met die vrouw, dat kan dan dus nooit een stabiele relatie zijn volgens jullie maar kennelijk als je een bn-er bent is het hartstikke leuk. net als anna speller, binnen drie maanden zwanger, alleen maar leuk en fijn en super natuurlijk, maar als jekennelijk geen bn-er bent is het onmogelijk om als je net 39 bent nog een kind te krijgen vanuit een relatie want dan moet die relatie ineens eerst jaaaaaren duren.

Cinderella

Cinderella

27-04-2018 om 16:25

ik vind een kind met een donor krijgen een van de meest rare dingen die ik ooit heb gehoord. dan maar geen kind. net als eiceldonatie, dat zou voor mij ook veel te ver gaan. ieder zijn ding, maar ik vind het gewoon iets heel raars. zoon heeft ook een vriendje dat van een donor is die niet in beeld is. vind het maar iets raars maar goed ieder zijn ding.

ik wil graag een kind maar heb daar heus wel mijn grenzen in hoor.

@Emma

@Emma

27-04-2018 om 16:36

raar

Dat vinden wij niet raar, dat vinden wij bijzonder.

Net zoals wij (ik) het ook helemaal niet raar vinden dat jij op je 39e nog een man én een kind wil.

Mej. Griffel

Mej. Griffel

27-04-2018 om 16:41

bn-er

Misschien moet je dan eerst even een bn-er worden. Dan vindt niemand het meer raar.
Er zijn genoeg programma's op tv waar je je voor kan aanmelden, als je tenminste kan zingen of koken. Misschien is het wel makkelijker om bn-er te worden dan een geschikte man te vinden. Als bn-er komen die mannen vanzelf.

Zeetakje

Zeetakje

27-04-2018 om 16:53

Cinderella

Er wordt toch niet gezegd dat het raar is dat je nog graag een kind wil? Als je hier zou posten dat je op je 39e een leuke man bent tegengekomen en dat jullie graag een kindje willen, zou er waarschijnlijk overwegend positief gereageerd worden.

Er wordt gezegd dat het misschien wel erg krap wordt, omdat de toekomstige vader nog helemaal niet in beeld is. Wie zegt dat je binnen niet al te lange tijd tegen iemand aanloopt? Voor hetzelfde geld duurt dat nog járen en het is een feit dat vruchtbaarheid snel afneemt op jouw leeftijd.

Vandaar dat sommigen adviseren om het alleen te doen. Als je op 45e toch geen leuke man bent tegengekomen, is het zonde als je dan met een gevoel van spijt rondloopt, omdat je op je 39e niet alleen voor een 2e kindje bent gegaan.

Dat staat los van de keus die Johnny de Mol en vele anderen maken. Die hebben inmiddels een partner en jij weet nog niet of je er eentje tegenkomt die je leuk genoeg vindt. Ik denk dat je je veel te veel aangevallen voelt, terwijl dat niet zo bedoeld is.

Cinderella

Cinderella

27-04-2018 om 16:55

ja mijn droom is erg raar. het is niet raar om als je geen baarmoeder hebt die van je moeder in te laten brengen en dan nog zwanger te raken van de homotweeling broer van je buurman. dat zijn doodnormale dingen. het is niet raar als je borderline hebt en onder de medicijnen zit en daar niet zonder kan omdat je anders jezelf van kant maakt en de hele dag rookt om dan een kind te krijgen. het is niet raar om als je christelijk bent en je hebt met je vriendje allemaal dingen gedaan in de bosjes hopende dag god het niet gezien heeft en dan raak je zwanger en zonder enige ondergrond qua geld huis en samenwonen met de vader om dan een kind te krijgen. het is niet raar om te weten dat je in een ontwikkelingsland woont waar geen water is, geen medicijnen, geen verloskundige, waar om je heen elke dag kinderen uitdrogen om dan weer met iemand de koffer in te duiken en zwanger te raken.

maar als je net 39 bent en nog graag ooit een keer moeder wilt worden, als je je leven goed op orde hebt, veel liefde in je hebt, goed huis, genoeg geld, alle aandacht van de wereld, dan is je wens heel raar, dan ben je bijna gestoord.

Kaaskopje

Kaaskopje

27-04-2018 om 17:00

Cinderella

Als je iemand twee jaar kent, in een relatie eventueel voorafgegaan aan gewone vriendschap of bekend zijn met elkaar, vind ik dat lang genoeg om een kind mee te krijgen. Je moet ze de kist geven die dat zo hebben gedaan. In die zin vind ik Johnny de Mol niets bijzonders.

Ik begin me zo langzamerhand af te vragen hoe jij in het leven staat. Je komt wat "jong" over voor een vrouw van 39 jaar. Alsof je 16 jaar lang buiten de maatschappij hebt gestaan en nu een inhaalslag wilt maken. Ik bedoel dit niet onaardig. Ik ben echt benieuwd waar dit allemaal "opeens" vandaan komt. Je hebt dat kort samengevat met een moeilijke tijd, maar kun je er meer over zeggen?

Zeetakje

Zeetakje

27-04-2018 om 17:00

Nee!

Je leest niet goed. Je interpreteert alles op een manier, waardoor je kan blijven drammen over dingen die hier helemaal niet gezegd worden. Zie #102.

Zeetakje

Zeetakje

27-04-2018 om 17:01

#105...

...is bedoeld voor Cinderella.

Cinderella

Cinderella

27-04-2018 om 17:14

ddd

in welk opzicht kom ik jong over...

Mej. Griffel

Mej. Griffel

27-04-2018 om 17:16

niet raar

Ik vind je wens op zich niet raar of gestoord. Wel heel raar hoe makkelijk je denkt over het testen en weg laten halen.
En ook raar hoe je blijft doorzagen over bn-ers en hoe je zo bezig ben met wat iedereen vindt over jou en andere 'gelukkigen' die zwanger zijn. Dat klinkt wel wat ongezond zolangzamerhand.

@Emma

@Emma

27-04-2018 om 17:26

Cinderella

Ik vraag me af hoe raar jij het zelf vindt dat je op je 39e een man en een kind zou willen.

Cinderella

Cinderella

27-04-2018 om 17:28

jhjh

vind het niet raar is heus wel normale wens

Larisse

Larisse

27-04-2018 om 17:31

aangevallen

Cinderella, je reageert zo ontzettende aangevallen op alles wat hier gepost wordt.

Het verbaast me echt. Heel veel reacties zijn nl. helemaal niet zo negatief dat ze jou en jouw idee als "belachelijk" wegzetten, maar jij reageert er steeds weer op als door een wesp gestoken. Ik vraag me af waar dat door komt.

Heb je in het echte leven al erg vaak negatieve reacties gekregen op jouw wens nog een man en kind te krijgen nu je 39 bent?

En ben je teleurgesteld dat je nu op dit forum niet alleen enthousiaste reacties krijgt dat wij jou en jouw idee helemaal prima vinden en je alle geluk van de wereld wensen?

NB volgens mij doen heel veel van ons dat in elk geval wel. (Alleen vragen we ons af of het je gaat lukken en willen we je daarvoor waarschuwen.)

Zeetakje

Zeetakje

27-04-2018 om 17:58

Cinderella...

...reageert selectief. Alle postings die ze niet naar het negatieve kan draaien, waar ze geen kritiek op kan leveren, laat ze links liggen.

Cinderella

Cinderella

27-04-2018 om 17:58

ik denk dat dat bij iedereen geldt die een kinderwens heeft. je weet nooit of het gaat lukken en natuurlijk wil je dan zo iemand dan waarschuwen.

zwanger worden is niet hetzelfde als een ijsje kopen. het is vol onzekerheden over of het wel lukt, of het kind gezond is. dat weet ik ook heus wel want ik heb zelf al een kind en talloze verhalen en situaties in mijn omgeving gezien afgelopen jaren.

ik ben alleen niet zo negatief. als een collega na drie miskramen mij vertelt dat ze toch weer het wil gaan proberen, of een andere collega vertelt dat ze nog een extra ivf poging kan krijgen in het buitenland dan reageer ik positief en zeg ik van joh ik gun het je ik hoop voor je dat het lukt.

dan is eht niet zo dat ik alleen maar zeg van ik vraag me af of het je gaat lukken. daarvoor wil ik je waarschuwen.

dat komt gewoon niet positief over. die vrouwen weten zelf ook heus wel dat het geen gelopen race is, maar willen wel gewoon positief blijven en dat is wel heel mooi.

Wilgenkatje

Wilgenkatje

27-04-2018 om 20:45

Positief blijven is mooi

Als het hand in hand gaat met realiteitszin.

Er is van alles mogelijk, het leven gaat zelden zo als je verwacht, en wie niet waagt die niet wint. Maar verliezen is niet uitgesloten.

Als ik jou was, zou ik dit forum nu even laten voor wat het is en via een goed relatiebureau op zoek gaan naar een sympathieke partner met kinderwens. Laat al die bn-ers buiten beeld. Media-aandacht is sowieso een hindernis bij het opbouwen van een evenwichtig (gezins)leven.

Kaaskopje

Kaaskopje

27-04-2018 om 21:45

Cinderella

Ik vind je o.a. jong in hoe je Johnny de Mol er als een verongelijkt kind bij haalt en in hoe je lijkt te fantaseren over een tweede kind. Als het meisje wat later boerin wil worden, maar nog niet overziet dat ze daar wel een boerderij voor moet kopen of een boeren geliefde voor moet treffen. Zo'n meisje is schattig. Wat weet zo'n kind tenslotte? Dromen over later mag. Wie weet lukt het.

Maar jij bent 39. Dromen over later is er niet meer bij in dit geval. Het is al later en straks is het té laat. Jij moet dé man nog tegenkomen, is de man binnen dan moet de relatie nog meer dan twee jaar "rijpen", je vindt "pas" twee jaar relatie kennelijk niet verantwoord om tot een kind te komen, al met al ben je zomaar 4 jaar verder voor alles "klopt". Dan ben je mogelijk 43. Vervolgens kan zwanger worden door je hogere leeftijd langer uitblijven, je wordt 45. Hoera je raakt zwanger. De uitgerekende datum valt twee maanden na je verjaardag, 46 jaar. Dan heb ik het risico van een kind met een aandoening nog niet genoemd. Dat hoeft niet te gebeuren tenslotte. Maar stel dat... voor je het weet ben je 47.

Cinderella

Cinderella

28-04-2018 om 12:07

dus dan zouden op deze wereld alleen kinderen die geboren zijn uit minimaal een tweejarige vaste relatie bestaansrecht hebben. dat is eigenlijk wat je schrijft. nou geloof mij maar, er zijn heel heel heel veel kinderen die niet binnen die norm geboren zijn en toch hartstikke welkom en geliefd etc zijn.

Lou

Lou

28-04-2018 om 12:31

Maar Cinderella

Je hebt het nu wéér over andere mensen, daar gaat het toch helemaal niet om? Laat die kritiek die je kennelijk overal hoort nou eens links liggen en die bn-ers ook en al die andere stellen en moeders en kinderen ook. Het gaat om jou. Heb je al een 'plan van aanpak'?

Cinderella

Cinderella

28-04-2018 om 12:34

ddd

er wordt gezegd; als je een kind wilt moet je eerst perse twee jaar een stabiele relatie hebben. dan denk ik; waar staat dat, betekent dat dan dat alle kinderen op de wereld die niet uit een dergelijke situatie zijn geboren niet geboren hadden mogen worden. dat slaat toch nergens op.

daarnaast is het zo dat stel je krijgt een kind met een donor er geen enkele relatie met die donor is. dat is geaccepteerd. dus stel ik ontmoet morgen iemand en daar raak ik zwanger van, even heel extreem voorbeeld, dan zou dat gelijk staan qua binding en ondergrond en relatie met de vader als een donor. niet dat mijn voorkeur daarnaar uitgaat hoor, zeker niet,, maar het is wel zo.

Cinderella

Cinderella

28-04-2018 om 12:40

ddd

het is juist goed om een kind dat als hij of zij is geboren een fijn welkom te heten op de wereld. je moet nooit met terugwerkende kracht zeggen jij bent niet uit een stabiele relatie geboren dus jouw kansen of jouw rechten zijn minder.

daarom zou als ik morgen de kroeg in zou duiken, wat niet bij mij past maar dat terzijde, en ik raak morgen zwanger, of ik haal morgen via cryos wat rietjes, of ik vraag mijn buurman als donor, of ik ontmoet een leuke man en ga braaf eerst twee jaar alles stabiel op orde zetten zoals huis, geld, relatie.....

elk kind dat uit bovenstaande mogelijkheden geboren zou worden mag er gewoon zijn. net zoals elk kind dat op de school van mijn kind zit evenveel waard is. achteraf heb ik nog nooit gezien dat die kinderen gescreend werden zo van; jij had geboren mogen worden want jouw ouders hadden minimaal twee jaar een goede relatie en jij had niet geboren mogen worden want jouw moeder had geen relatie met jouw vader. daar is gewoon geen sprake van, heb er nog nooit van gehoord.

dus als ik een kindje zal krijgen van wie dan ook hoe dan ook, met een donor, vanuit een onenightstand, vanuit een stabiele situatie, het is allemaal prima. het kindje mag op deze wereld evenveel liefde ontvangen als elk ander kind.

@Emma

@Emma

28-04-2018 om 12:52

......

......behalve als het Down heeft, toch?

Kaaskopje

Kaaskopje

28-04-2018 om 13:09

Cinderella

Nee, dat lijk jíj te vinden. Je vindt, zo lijkt het, dat Johnny de Mol met zijn tweejarige relatie wel érg snel is met een baby. Zo las ik wat je daarover zei. Maar dat kan ik verkeerd hebben.

Nogmaals een persoonlijke noot: toen ik mijn man nog niet kende dacht ik het varkentje ook al in mijn eentje te kunnen wassen. Achteraf ben ik blij dat dat niet gebeurd is. Het zal vast goedgekomen zijn als het wel zo was gegaan, maar met de wijsheid van daarna vond ik vrouwen van 22 jaar best jong voor het moederschap. Het is een héél erg normale leeftijd, maar waarom dan al haasten? Iedereen moet vooral kinderen in elk denkbaar scenario kunnen krijgen, zolang het kind er maar gelukkig onder is én zolang het risico op een kind met een al dan niet ernstige aandoening nog niet aan de leeftijd van de eitjes te wijten is. Daarnaast ben ik geen voorstander van een steeds maar stijgende leeftijd waarop aan het moederschap wordt begonnen. Je zadelt een kind dan veel te jong op met ouderdomsproblemen van de moeder.

Dus dan heb ik het niet algemeen over mensen die zwanger raken en een gehandicapt kindje krijgen, of domweg geen kinderen kunnen krijgen via de natuurlijke weg en via ivf toch zwanger kunnen raken. Het is ontzettend fijn dat deze mensen met de mogelijkheden van nu toch een kind kunnen krijgen. Voortplanting is maakbaar geworden, dat is mooi, maar dat die maakbaarheid nu ook door normaal gezonde vrouwen wordt ingezet om nog tot op hoge leeftijd kinderen te kunnen krijgen vind ik geen goede ontwikkeling.

Ik ben weer veel te veel gaan uitwijden, want jij wil via de natuurlijke weg een baby, geen ivf, geen donor etc., bij jou gaat het puur om je leeftijd. En dat schat je allemaal niet realistisch in.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.