Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Lucifer

Lucifer

05-05-2018 om 13:28

Tuinlawaai


zebra

zebra

07-05-2018 om 13:21

files naar de kust

daar zul je mij niet in treffen want ik ben geen strandganger, althans niet om te zonnebaden. Eventueel ben je met hooguit 3 kwartier fietsen bij het strand.
Maar er zijn massa's mensen die het strand wél geweldig vinden en het ervoor over hebben om dan in de file te staan, ieder zijn ding!

Kaaskopje

Kaaskopje

07-05-2018 om 14:54

Zebra

Absoluut, ieder zijn ding . Maar enig leedvermaak heb ik soms wel. Mensen zoeken denk ik ook niet uit of er nog meer strand is, dan de typische badplaatsen. Voor Egmond Binnen moet je bijvoorbeeld meer moeite doen dan voor Egmond aan Zee. Wie weet scheelt het qua drukte. De parkeerplaats is bereikbaar zonder files.

Blij met de rust in ons rijtje

Hier is het over het algemeen erg rustig en daar geniet ik erg van. Het lijkt alsof we allemaal een ander ritme hebben waardoor we om beurten buiten zijn. Het is wel zo dat iedereen rustig doet en als er kinderen gaan schreeuwen dan worden die naar binnen gestuurd. Hoge drukreinigers en grasmaaiers daar heb ik geen enkel probleem mee, dat is zo kort. Het is wel eens anders geweest, een voormalige buurman heeft een tijd een vriendin met 3 pubers gehad die voortdurend buiten zaten te schreeuwen, te drinken en te roken en daarbij flink muziek hadden buiten, daar hebben we heel erg veel last van gehad. Ik ben erg gesteld op stilte (beetje obsessie) en ben ook zo blij dat het hier 's nachts doodstil is, heerlijk maar ik zal niet snel gaan klagen dat durf ik niet goed en heb een beetje het motto leven en laten leven en dat doet iedereen anders. Nu gaan mijn naaste buren verhuizen dus ik houd mijn hart vast.

Dees

Dees

07-05-2018 om 15:27

Wat een geluk heb ik

O wat ben ik blij met mijn buurt! Kindergeluiden horen erbij, geluiden van een heggenschaar, schuurmachine of hogedrukreiniger ook die hoor ik weleens maar geven geen overlast. Gelukkig is dat wederzijds en hebben we af en toe ook Een gezellig gesprek. Buurmeisje roosterert na onze BBQ op onze BBQ haar marshmallows.

Belgje

Belgje

07-05-2018 om 15:31

Zeiken en zagen

Breek me de bek niet open, er wonen hier in België minstens evenveel azijnpissers als in Nederland. Ik heb er de afgelopen dagen weer lekker van mogen genieten. Dan is het mooi weer en iedereen die je tegenkomt heeft wel iets te zeiken, sorry, te zagen. Ik vind de mensen hier vaak zo verontwaardigd, misnoegd, de ander doet het allemaal fout. Minstens even fout als in Nederland.

Yvan, ik heb ook flink gegrinnikt toen ik de verkeersberichten hoorde. Wij zijn naar Walcheren gereden: een uur rijden, geen file, prachtig breed, schoon en rustig strand. Zalig!

Wilgenkatje

Wilgenkatje

07-05-2018 om 15:35

bij mooi weer naar het strand

nee, dat doen en deden wij nooit. Volgepakt in de auto in de file, heen, en terug weer. Blegh. Als ik op fietsafstand van het strand zou wonen, zou ik geregeld gaan want ik vind de kust schitterend. Maar dat verkeer erheen - grrr!

Zand en kindertjes - ah ja maar dat heb je ook met een zandbak in je tuin. Hoort erbij met lekker weer. Even stofzuigen en klaar.

Paasei

Paasei

07-05-2018 om 19:45

Mag ik ook ff mee doen..?

Ook ff lekker in klaagmodus; meegenieten van de opvoedkwaliteiten van de buren. Of liever; het gebrek daar aan. Elke zomer opnieuw; toen de oudste zo'n beetje de tuin uit mocht kwam nr 2 en begon het feest opnieuw. Ze wonen niet eens direct naast ons maar hun gezinsvolume is zo hard dat we allemaal in onze tuin kunnen horen wat er gezegd cq geschreeuwd wordt. Ik heb medelij met hun directe buren.

Ken je dat? Mensen die hun kind eindeloos waarschuwen? Kind had al 10 x in bed/boven/in bad moeten wezen, maar het loopt nog steeds rond en trekt zich nergens wat van aan. 'Hou daar mee op / doe normaal / nog 1 keer en je gaat..'. Op volume 10 en constant achter elkaar door. Vind het niet vreemd dat het kind oostindisch doof lijkt. Wat is 'doe normaal' voor een 5-jarige? En die 1 keer worden er makkelijk 10. Afgelopen zomer gingen wij naar bed om een uur of 10 - werken de volgende dag - en buurkind rende nog vrolijk door de tuin. Dan kijken we elkaar maar weer aan.. 'zen'...

Gegil van spelende kinderen (badje in de tuin.. oef) kan ik wel hebben. De mijne zijn ook klein geweest. Ook maaimachines, kettingzagen, hogedruk reinigers of muziek (een poosje) hard aan deren me niet zo. Maar die buren werken op de zenuwen. En totdat die kinderen groot genoeg zijn om niet meer constant op te hoeven vitten, dat duurt nog wel een paar zomers..

Hier af en toe

We wonen op zich rustig aan de dijk. Bij ons een volkstuinencomplex waar af entoe een vrouw elk tuintje afgaat met t zelfde verhaal. Volume luidspreker en de andere tuinmensen reageren alleen met oo hhhmm ooo jaa okee. Op zich soms grappig want dat weten we wat er komt en doen geluidloos mee, maar soms denk ik...ga naar huis! ( en met mij veel volkstuinmensen hahha)
Daarachter zit de hockeyclub en op zaterdag hoor je natuurlijk wel veel geroep. Kan ik op zich goed hebben behalve van die roeptoeters die loop doorloopdoorloopdoooorrrrrr. Blijven toeteren.

Ik begin, nu ik dit hier zo allemaal lees,

te begrijpen waarom mijn buren me zo een fantastische buurman vinden... die houden elk jaar in de zomer wel een paar keer een barbecue voor de familie en vrienden. Dan is er wel wat geluid, maar daar heb ik nooit last van en zo rond 22h30 beginnen ze erg hard hun best te doen om wat stiller te zijn (als ik al van iets last zou hebben, is het van dat keiharde "sssssssssssssst. De buren slapen!!!" .
Hij heeft zo'n aanhangwagentje dat hij voor die gelegenheden vermomt als ijsjeskar. Zo rond 21h "verkoopt" hij dan ijsjes aan al dat jong gebroed dat daar rondloopt. Die joelen dan natuurlijk nogal wat af. Als ik dat hoor en ik heb er zin in, ga ik ook een ijsje halen. Voor het overige hebben we weinig contact.
Van mij hebben ze weinig last: bij temperaturen als vandaag blijf ik binnen. Ik heb de afgelopen jaren al een paar keer een hitteslag gehad en één keer een watervergiftiging. Beide zijn echt geen pretje.
En ik ben sowieso al geen grote lawaaimaker.

MerelR

MerelR

07-05-2018 om 21:57

Breek me de bek niet open...

Aan de ene kant buren met drie gillende altijd vechtende kinderen. Dat schreeuwen hebben ze overigens niet van een vreemde, pa en ma schreeuwen net zo hard tegen hun kroost. Het lijkt daar altijd oorlog.
Maar aan de andere kant is het niet veel beter. Zo snel de zon schijnt zitten ze buiten met vrienden aan het bier, de wijn en de barbecue. Maar het allermeest stoor ik me aan die vervloekte radio die altijd en eeuwig aan staat. Als ik buiten ben wil ik de vogeltjes horen fluiten. Laat die radio buiten UIT!

hier alleen nog een hond

We hebben hier lang last gehad van vreselijke buren. Gelukkig zijn die verhuisd. Het is hier een oase van rust geworden. Alleen de achterburen hebben een keffertje dat de rust verstoort. Het beest is al heel oud en we waren met alle buren aan het wachten tot hij van ouderdom zou omvallen. Maar vorige week kwam de achterbuurman met een puppy van hetzelfde ras thuis... en die keft nu vrolijk met de oude hond mee. We zullen de buren eens voorzichtig een puppycursus aanraden.

Mams

Mams

08-05-2018 om 08:44

Haha

Leuk om te lezen!

Ik weet dat ik het niet moet doen, maar stoor me weleens aan geluiden van omringende gezinnen. Vind de hogedrukspuit of grasmaaier van alle buren om de beurt best irritant, zit je in het voorjaar net lekker in de tuin hoor je dat de hele tijd. Spelende kinderen vind ik dan weer helemaal prima, behalve het achterbuurjongetje dat heel wat afhuilt en regelmatig al s ochtends om een uur of zeven in de tuin loopt te huilen.

Verder zijn onze naaste buren meestal vrij stil, behalve als ze bezoek hebben. Dan wordt het behoorlijk luidruchtig. Keihard lachen en tot laat hardop doorpraten. Buurmeisje geeft (volgens ons stiekum) weleens een feestje als haar ouders wegzijn. Dat is echt niet grappig: volop gebonk en geschreeuw binnen, met zn allen roken en schreeuwen in de tuin en dan door tot een uurtje of drie... Eerstvolgende keer dat dit gebeurt gaan we er achteraf wel ff op terugkomen hebben we besloten...

Kaaskopje

Kaaskopje

08-05-2018 om 09:10

Buurkinderen

In het kader van buuroverlast, boffen wij. We hebben maar één buurgezin aan ons huis grenzend. De kinderen spelen vaak met elkaar en heel onhebbelijk van mijn heb ik weleens een mini-irritatie van het gegiechel van de jongste. Het kind is dan juist erg vrolijk, dus wat heb ik dan te zeuren? Maar toch voel ik dat weleens. Maar jee... als dat het ergste is, vind ik dus dat we boffen. Geluiden van de grasmaaier vind ik juist leuk klinken. Ik raak er soms wel van in de stress, vanwege de staat van onze eigen tuin. Die ligt er bepaald niet fraai bij, dus elke strook die de buurman maait maakt die tuin netter dan de onze. Ik probeer af en toe iets aan de tuin te doen, maar met een half uur is het weer bekeken voor lijf en leden.

Wat wij van de achtertuinen horen, valt reuze mee. Ten eerste omdat ons eigen huis daar nog tussen staat, dus dat dempt al wat, maar de kinderrijkheid valt ook nogal mee. Een opa en oma die af en toe de kinderen en kinderen in de tuin hebben, er wás een gezin pal achter ons, maar daar hadden we a. weinig last van en b. ze zijn plotseling vertrokken. De rest woont te ver van ons huis, de vergrijzing speelt mee. Verderop in de straat is wel een klusser. Ik vraag me onderhand af wat er nog te klussen valt, maar het zal ongetwijfeld nog héél veel zijn. Ik verbaas me daar meer over dan dat ik me erger. Ik heb een beetje een haat-liefde verhouding met klusgeluiden. Ik vind het tot op zekere hoogte best leuk om te horen. Iets van vroeger misschien. Ik vond het best leuk om mijn vader met klussen te helpen. Ik heb in dat opzicht misschien wel een vleugje mannelijk testosteron wat dan gaat opspelen. Ik hou ook van treintjes ).

Pirata

Pirata

08-05-2018 om 09:53

Mams

Die feesten van dat buurmeisje: waarom zeg je daar niet op het moment zelf iets van?? Bij mijn feestende buurjongen was 1 verzoekje al voldoende om het gebral fors te verminderen. De rest van.het geluid nam ik daarna voor lief (oordoppen). Ik gunde hem zijn feestje wel.

mirreke

mirreke

08-05-2018 om 13:36

Oh Stoepkrijt haha

ik moet wel even lachen hoor. Je hebt idd pech, zo'n pup leert nog net even alles (hoe het niet moet) van de oude voorganger. Als die dan het loodje legt, is de vervanger net ingeburgerd, haha.

Ik schiet er echt van in de lach, sorry, want ik snap ook hoe indringend dat gekef kan zijn.

mirreke

mirreke

08-05-2018 om 13:41

Hier in Duitsland ook zeurende buren hoor

Ik denk dat het iets van alle (westerse) culturen en alle tijden is. Gezeur en gezaag om elkaar.

Voordeel hier: grote tuinen, dus het boeit mij eerlijk gezegd niet/nauwelijks wat de buren in hun tuin doen want het is allemaal redelijk ver weg.
Ik vond het eerder nog wat te stil hier.

Maar nu net: zo grappig: klein buurkindje begint te kraaien, en alle honden uit de buurt laten zich ook meteen even horen. De meeste hier zijn gelukkig wel goed opgevoed.

Een vriendin van ons heeft onlangs kippen en een haan aangeschaft, en daarover is men in de omgeving niet te spreken. Ik wel, ik hou van kranende hanen.

Het enige wat me soms ietwat irriteert is het eeuwige gegrasmaai. Buren hier doen allemaal mee aan de wedstrijd de saaiste tuin, en dat gras moet en zal zo kort mogelijk. De lapjes gras zijn hier wat groter, dus het maaien duurt ook wat langer.

Hoog tijd, dat iemand eens een traktaat schrijft

over de ultieme leegheid en zinloosheid van dat ... grasgemaai? Gegrasmaai?
Je kan wel met wat argumenten voor de dag komen om de zin van al dat gedoe aan te tonen, maar veel zijn het er niet.
Idem dito voor die (hier toch) wekelijkse wasbeurt van de auto (steevast op zaterdagvoormiddag), het strijken van ondergoed, handdoeken enz.
Soms kan ik me niet van de indruk ontdoen dat we met al die dingen bezig zijn om toch maar niet even te moeten stilstaan bij de dingen die er werkelijk toe doen.

Kaaskopje

Kaaskopje

09-05-2018 om 13:02

Yvan

Of mensen die wassen en maaien vinden dat de ultieme gelegenheid om een beetje te mijmeren, mediteren, moderner gezegd. Of als het niet om mijmeren gaat, juist de wereldproblematiek eens goed te overdenken.

Als 'we' dan toch verdenkingen gaan noemen, is mijn verdenking soms 1. dat er een een of ander vaag oerknopje opplopt op dat soort momenten. Man laat even horen dat hij zijn hol goed onderhoudt en dus een goede man voor zijn vrouw en kroost is. Of 2. dat man het gewoon machtig interessant vindt klinken voor de omgeving als hij flink met water splasht of de de snijmessen of de motor van de grasmaaier laat horen. Dat heeft en doet hij toch allemaal maar op zijn vrije zaterdag als hardwerkende man, men zou eens denken dat je lui bent! Maar goed, er is ook een 3 mogelijk: hij houdt gewoon écht van een strak groen postzegeltje of glimmende auto. Die mannen heb je ook .

Ik kom ze nooit tegen hoor

Diegenen die wat mijmeren en de wereldproblematiek overdenken tijdens het gras maaien...
Die, die ik tegenkom zijn die, die vinden dat een boek lezen al "tijdverspilling" is (en sowieso gelijkgesteld met "niks doen"), want "het leven leert ge niet uit boekskes".
Als ik hen vraag wat het leven hen dan zoal bijgebracht heeft, blijft het doorgaans erg stil of ik hoor wat plattitudes, genre: "alle pollentiekers zijn profiteurs" of:"het leven is een soep en wij zijn de ballekens".
En dat gebrek aan het opnemen van eigen verantwoordelijkheid (ik kan het niet anders noemen) wordt naarstig doorgegeven aan volgende generaties, blijkbaar... De gruwelverhalen zijn legio.
Onlangs vertelde een collega me dat zijn kleine, een jaar of 10, gevraagd had hoe dat nu in elkaar zat, met die 1/2 + 2/4 = 1. Ze begreep dat niet zo goed.
Papa had geantwoord dat ze zich dat allemaal niet moest aantrekken, "al die zever".
Ik hoor dat soort verhalen wel erg veel, vind ik.
Doorgaans van diegenen die met hun bankrekeninguitreksels bij mij komen als ze even werkloos geweest zijn. Dan mag ik een poging doen om uit te leggen dat je hier werkt in een vijfdaags regime en SZ-uitkeringen berekend worden uitgaande van een zesdaags ritme. "6/5", dus. Voor hen even ondoorgrondelijk als het voor mij is waarom ze die lagere schoolkennis destijds niet opgepikt hebben, terwijl ze wèl keien waren in het klussen aan bromfietsen...
Toevallig zijn dat wel vaker diegenen die vinden dat holebi's en vrouwelijke overspeligen zouden moeten gestenigd worden en dat het leven ongetwijfeld veel beter was, in de tijd toen je gewoon zo'n lekker dier een klap met een mammoetenbot kon geven, om haar vervolgens ergens in een donkere spelonk van jong te schoppen.

Kaaskopje

Kaaskopje

09-05-2018 om 15:15

Yvan

Ik sta al te mijmeren tijdens het tandenpoetsen, of de politiek te overdenken. Laat staan bij een klusje wat nog langer duurt. Maar er staat dan geen spandoek voor de badkamerdeur of voor de tuin met "hier wordt gemijmerd!".

Dus...

"Maar er staat dan geen spandoek voor de badkamerdeur of voor de tuin met "hier wordt gemijmerd!"."
Wie een minimale integratie en conformatie verwacht "staat (dus) met een spandoek voor de badkamerdeur"?
Vreemd...

Ik zou weleens willen weten

welke bouwkundige normen er dan zoal gelden voor jullie badkamerdeuren...

Kaaskopje

Kaaskopje

09-05-2018 om 17:34

Yvan

Ik had ook kunnen zeggen dat je niet aan iemand zijn neus kunt zien of hij leeghoofdig staat te schoffelen of maaien, of zinvol staat na te denken. Met 'spandoek' dikte ik die neus flink aan en was bedoeld als ietwat sarcastische humor.

Kaaskopje

Kaaskopje

09-05-2018 om 17:35

Badkamerdeur

Gewoon een standaarddeur.

O, op die manier

Ik zie ook niet aan die meneer de achter de grasmachine loopt wat zijn diepste zielenroerselen zijn.
Dat hoor ik pas de maandag of de dinsdag erna ten vroegste en dat "diepste" valt zwaar tegen: ik ben al zowat een eeuw op zoek naar uitspraken, binnen de groep van mijn gelijken, die zouden kunnen wijzen op een gedachtenwereld die de diepgang van een soepbord overstijgt.
Nog niet gevonden, hoewel ik er niet aan twijfel dat het er wel is. Het is alleen erg moeilijk onder woorden te brengen, veronderstel ik.
Wat meer "een boekske lezen" zou daar alvast flink bij kunnen helpen.

Ad Hombre

Ad Hombre

09-05-2018 om 23:41

Gras

Tja, als je een beetje leuke tuin wilt met een beetje grasveld zul je dat toch echt regelmatig moeten maaien.

Ik heb momenteel een vrij minimale tuin zonder gras, maar ik hoop binnenkort te upgraden naar een echt gazonnetje. De bedoeling is om daar dan een robotmaaier op los te laten, want dat zelf doen daar zie ik dan weer niet de lol in.

Ik zie wel de lol van een even mooi grasveld als de buurman.

guera

guera

10-05-2018 om 09:14

yvan

Misschien moet je thierry baudet es een mailtje sturen en een afspraakje maken.
Modelmens???? terwijl je zo kleinerend over anderen doet?
Wat er (ook) werkelijk toe doet zijn de kleine dingen des levens.
Lekker prutten in de tuin, genieten van de kinderen, de zon, het leven. Een klein gebaar, iemand helpen of geholpen worden.
De wereldproblematiek los jij ook niet op vanachter je boekjes met je diepe gesprekken. Maar misschien doe je veel vrijwilligerswerk, help je je naasten en ben je actief in een politieke partij of het verenigingsleven?

thierry baudet?

Waarom ik daar eens mee zou moeten afspreken begrijp ik niet hoor? Hoe bedoelt u dat?

Guera

Guera

10-05-2018 om 15:24

Yvan

Omdat dat een elitaire , goedbelezen man is (volgens zijn eigen zeggen). Zodat je met hem over de wereldproblematiek kunt filosoferen op het juiste niveau en je niet hoeft te bemoeien met het plebs dat er niks van begrijpt.

En dus moet ik maar eens gaan praten

met -toevallig ongetwijfeld- een " 'Ollandse zwarthemd"?
Moet u toevallig niet nog even vlug het gras maaien? Want wij zijn uitgepraat.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.