Home » Forum » Boodschappen voor de hele week tips

Boodschappen voor de hele week, tips?

Heeft je baby moeite met doorslapen?

Met deze tips heb je gauw weer een fijne dromer in huis!

73 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Yaron
Flanagan

En ik ben jaloers op m'n vriendin die de garage als bijkeuken gebruikt, haha we willen allemaal groter dan we hebben. Onze bijkeuken is helemaal vol gestouwd. We hebben nog net een looppad om bij de deur naar buiten te kunnen.

Flanagan
Tango,

Vroeger kocht ik bij de Komart omdat die pakken melk in hun schappen hadden die zo 'vers' was dat de houdbaarheidsdatum wel 7 dagen vers was. Maar na verhuizing kwamen we terecht bij een supermarkt met een ander verkoopbeleid want tegenwoordig moet ik zeer alert blijven als het om de houdbaarheidsdatum van produkten aan gaat.

Ik geloof dat dit een verkoopbeleid is; goedkoper inkopen van iets minder verse produkten tegen verkopen van standaard prijs. Ik weet het niet zeker maar ik vind te vaak oud spul in de schappen.
En als ik een pakje eiersalade of een pak vla koop en merk dat die 3 dagen later al 'verlopen' zijn, sla ik voor mijn hoofd dat ik niet goed opgelet heb.

En campingmelk vind ik vies.

Flanagan
Yaron,

Doe je soms mee met de 365 dagen actie van een bepaald merk wereldgerechten? ;-)

Yaron
Flanagan

Ik moest even zoeken, haha, maar in de bijkeuken staan niet alleen de boodschappen helaas...

Half a twin
grrr Pubers!

Bij al mijn ritjes om boodschappen echt genoeg meegenomen. Ga ik gisteren rond 17.00 beginnen aan de maaltijd, haal de paprika, uien en tomaten uit de kelder en verdomme. Geen tomaat meer over! Voor spaghetti met tomatensaus is tomaat toch wel essentieel.
Ik naar de supermarkt om nieuwe te halen. Bij thuiskomst de puber die wel eens rauwe tomaat eet aan de tand gevoeld. Ja het was zo lekker hij kon niet stoppen.
Nou ja, liever een zak tomaten leegeten dan alle chips chocolade en koekjes voor de hele week denk ik dan maar.
En vanochtend kom ik er achter dat er dinsdagavond na de training nog stapels brood zijn gesmeerd bij wijze van 4e maaltijd. Ik was niet thuis. Als ik straks wil lunchen moet ik eerst weer even naar de bakker.
Chocopasta schrijven ze altijd keurig op het briefje als dat op is, brood dat bijna op is dus niet.

Kaori
o, ja missende tomaten

Die komen me zeer bekend voor. Haal ik tussen de middag een pond van die snoeptomaatjes, kom ik om 4 uur thuis zijn ze op!

Terwijl ze dus door de tomaten sla moesten die dochter ook erg lekker vind. tja, toen werd het maar alleen komkommersla voor mij, zij had haar portie tenslotte al op.

Ik moet nog even wennen aan de puber eetbuien. En dochter ook want het ontbreekt nog wat aan zelfstandigheid om dan ook eten te maken, dus wordt er alleen gegeten wat direct voorhanden is: fruit, heeeeeeeel veel fruit. Ik ga maar wat meer boterhammen klaarleggen.

Jasmijn
hier weten ze het ongeveer wel

Hier weten ze inmiddels wel wat ik voor het koken haal en wat om te snoepen. Dus soms appt dochter wel eens of ik dit of dat nog gebruiken ga deze week, anders maakt ze het op (of de helft ervan) dus dat is wel fijn. Als er iets op is gemaakt dan probeer ik de 'schuldige' het altijd wel zelf te laten halen, tenzij ik het NU nodig heb en die persoon niet thuis is om het op te lossen, maar zoals ik al zei, dat komt bijna nooit voor. (de supermarkt is 5 minuten hier vandaan op de fiets)

Tango
Haha, herkenbaar

Vorige week had zoon hier 3 vrienden op bezoek. Ze waren buiten geweest, hadden dorst en zoon kwam iets later binnen dan de rest. Vrienden pakten limonade uit de koelkast, tenminste dat dachten ze, ze schonken het in en zagen toen dat het vers sinaasappelsap uit de supermarkt was. Was blijkbaar ook lekker want zo op. Ik zag later dus die lege fles en heb ze direct allemaal aangesproken, want dat was natuurlijk niet de bedoeling. Afgesproken dat zoon het drinken pakt en niet vrienden. Uiteraard gaven ze allemaal een ander de schuld ;)
Zoon moest van mij daarna een nieuwe fles halen. Hij had er geen zin in. Gelukkig lagen er ook nog sinaasappels en heeft hij die toen uitgeperst.We konden toen in ieder geval de volgende ochtend weer vooruit.

Triva
kaori

Brood invriezen met kaas en ham ertussen: tosti.

Kaori
Triva

dat doen we dan ook, bere handig na de training, zo tussen de paniniplaten van het tosti-apparaat want de tosti-platen zijn eigenlijk te klein.
Tegen de tijd dat ze klaar is met douchen is die tosti ook klaar.

Kaaskopje
Tomaat in pak of blik

Natuurlijk is vers het leukst en misschien ook lekkerst, maar voor pastasaus voldoen tomaatblokjes in blik of passata in pak ook, vind ik. Dus als verse tomaten steeds verdwijnen, is een blik of pak handig om in huis te hebben.

Half a twin
blik of pak

Meestal in voorraad maar nu dus net niet. Ik heb normaal ook altijd zelf tomatensaus in de vriezer maar ook dat was op. Soms gaat alles mis met de planning;)

Pagina's

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.