Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

patje

patje

26-05-2018 om 09:18

was sorteren


bieb63

bieb63

30-05-2018 om 10:51

Yvan, poepbacterien

M.a.w.: je bedoelt min op 60 graden wassen? (dat doe ik nl met ondergoed)

Biebel

Biebel

30-05-2018 om 11:17

Dan zonder aandelen

Dylon Color catcher. Er zijn ook doekjes om de witte was wit te houden, die vind ik minder goed werken. En ik heb het gevoel dat het werkt, als ik zie dat na afloop van de was het doekje rood/oranje/paars/blauw is, en mijn was nog de originele kleur

Josien

Josien

30-05-2018 om 12:15

Strakke wasverdeling

Ik heb juist die strakke wasverdeling omdat we tegen het probleem aanliepen dat ik niet meer wist wat van wie was. Toen de kinderen onder de ongeveer zeven waren, maakte het allemaal niet uit. Ze hadden toen niet echte eigen kleren, of in ieder geval maakte het ze niet zo uit wat ze aan hadden. Langzamerhand wilden ze eigen kleren aan en toen verdeelde ik het na het wassen. Maar dan ontstonden er discussies over spullen. Vooral over ieders lievelingsspijkerbroek. En ik vond het veel lastiger om het na het drogen te verdelen. Nu hoef ik t alleen in tweeën te verdelen.
Ik zou het zo niet doen als we met man+ vrouw+zoon+dochter zouden zijn. Dan heb je misschien alleen af en toe sokken die op elkaar lijken.

specht

specht

30-05-2018 om 13:16

Biebel bedankt

Ik ga ze eens kopen en proberen

Niki73

Niki73

30-05-2018 om 13:20

Vrij simpel

Ik heb grote bewondering voor je, Josien, geweldige oplossing! Wij hebben hier inderdaad ook een periode gehad dat alle huisgenoten vrijwel dezelfde maat sokken en onderbroeken droegen. Mijn oplossing: zwart is voor mij, blauw is voor zoon (onderbroeken ander model natuurlijk) en al het overige is voor dochter. Mijn mooie ondergoed gaat apart in de fijnwas. Spijkerbroeken van de kinderen waren vrijwel even groot, dat gaat nu weer beter omdat zoon enorm gegroeid is. Maar ondertussen zijn die van mij en dochter ongeveer even groot, zucht...

Ik heb drie wasmanden: wit/beige/lichtgrijs (50 graden, af en toe 90 graden), bont (30/40 graden) en fijn/wol (wolwasprogramma). Als ik ga wassen, kijk ik nog even of iedereen goed gesorteerd heeft, maar dat is tegenwoordig eigenlijk geen probleem meer.

Een letter...

Met watervaste stift aan de binnenkant ( op het label of zo) biedt hier wel eens uitkomst met spijkerbroeken en zo. De zoons hadden wel eens identieke broeken die dan 1 volwassenenmaatje scheelden. Dat merkte je pas bij t aantrekken....

Ingrid

Krisje

Krisje

30-05-2018 om 14:57

Of stipjes

Die tip heb ik ooit hier gelezen. Oudste 1 stip, middelste 2, jongste 3. Schuift het door dan kan er een stipje bij.

"Dank Yvan Daar heb ik nu veel aan, je hebt me echt geholpen.

Wat had u dan verwacht?
Wou u zich inlezen over het onderwerp?
Een literatuurlijstje?
Dat kan ik u wel bezorgen hoor, geen probleem.

Bieb 63

Zelfs een wasje bij 30° en een gewoon wasmiddel maakt makkelijk komaf met de darmflora in wasgoed.

Vogel

Vogel

30-05-2018 om 22:04

Kleurendoekje?

Ik gooi ook gewoon alle kleuren door elkaar in de bonte was, nog nooit gemerkt dat kleuren doorlopen en een geel shirt rood of blauw wordt. Altijd gedacht dat die kleurendoekjes onzin waren. (Ja, ik geloof dat ze gekleurd uit de wasmachine komen. Dat is inderdeel van de verkoopmagie!)

juul

juul

30-05-2018 om 22:13

Yvan

Je maakt me belachelijk, terwijl ik niet zou weten waarom. De algemene adviezen gaan over wassen op 60° om bacteriën (en huismijt) te doden. Als jij het daar niet mee eens bent is het fijn met onderbouwing te komen.
Nog fijner zou het zijn als je respectvol reageert.

O ja, "De algemene adviezen"...

Zijn dat die van Henkel of die van een ander wasmiddelenboer, al dan niet in collusie met een wasmachinefabrikant?
Die onafhankelijke adviezen die tot stond komen, volkomen los van de eventuele economische belangen, maar wel in de hoop dat iedereen ze napapegaait? Wat de (verwijderd door forumbeheer) enthousiasme doen.

Voor wat de poepbacteriën betreft, vindt u de onderbouwing van mijn stelling in zo ongeveer elke cursus microbiologie. Het volstaat die even te raadplegen.
Toegegeven: (verwijderd door forumbeheer) en het levert allicht weinig "likes" op.
Elk land/elke regio heeft zo wel een paar referentiewerken.
Voor Vlaanderen is dat nog steeds:
Cursus microbiologie: (Wijlen) J.P. Voets (Dr. Ir.), "Leerboek in de Algemene Microbiologie met praktische oefeningen", Uitgeverij Vyncke, Gent.
Goedkoop tweedehands te vinden.
Doe me een lol en vertel me, dat u toch niet gaat beginnen studeren om uitspraken te doen met enig werkelijkheidsgehalte, waardoor u zich ook nog eens onpopulair maakt bij (verwijderd door forumbeheer)

Krisje

Krisje

31-05-2018 om 07:05

Bah

Er zijn toch heel wat draadjes die min of meer Yvan-draadjes worden. Heel jammer.

V@@s

V@@s

31-05-2018 om 07:45

huismijtallergie

https://www.thuisarts.nl/allergie/ik-ben-allergisch-voor-huisstofmijt
Deze bron onafhankelijk genoeg?

Waar komt die huisstofmijt ineens vandaan?

???
Is dit onafhankelijk genoeg voor u: https://nl.wikipedia.org/wiki/Red_herring ?

Emmawee

Emmawee

01-06-2018 om 22:31

Google

Ik vond het niet direct makkelijk om wetenschappelijke onderbouwing te vinden voorhet standpunt dat bacteriën voldoende hebben aan lage temperaturen en een goed werkend wasmiddel om via de afvoer uit de kleding te verdwijnen.
Hier wordt iets anders beweerd.

"Doordat we minder heet wassen wordt onze was niet alleen minder schoon – en moeten we dus vaker wassen – maar is ook de hygiëne achteruit gegaan. Een studie van onder andere SOHIT toonde aan dat wassen op 40°C weinig bacteriën verwijdert maar deze wel verspreidt over de rest van de was. De Staphylococcus aureus bacterie (waartoe de ziekenhuisbacterie MRSA behoort en die bij de helft van de mensen in de neus zit) gaat pas dood na een kwartier wassen op 60°C. "Je zult er doorgaans niet ziek van worden maar als je het wasgoed laat liggen gaat het wel stinken, waarschuwt Terpstra. “Het is aangetoond dat we minder hygiënisch wassen dan twintig jaar geleden."

Serieus... Paul Tepstra?

Die zijn CV en zijn lijst van publicaties al eens bekeken? Ik heb geen bachelor of master in microbiologie gevonden. En die uitspraak alleen al: "Je zult er doorgaans niet ziek van worden maar als je het wasgoed laat liggen gaat het wel stinken, waarschuwt Terpstra.“ maakt hem voor eeuwig ongeschikt om waar dan ook in dat veld uitspraken over te doen.
Ik treed niet in detail: anders beginnen de simpele duiven hier weer te zeuren dat ik te langdradig ben en teveel woorden van meer dan vijf letters gebruik.

Die meneer doet me denken aan onze "Vlerick International School of Management". Daar worden ook die derderangsen gerecycleerd, tot nut van diegenen die geïnteresseerd zijn in geruststelling, veeleer dan in waarheid.

Elke keer dat er iets mis gaat, zijn zij de "gewaardeerde deskundigen", die op TV tekst en uitleg komen geven, ook al hebben ze geen enkele kwalificatie, noch enige kennis/affiniteit binnen/met het vakgebied waar het om gaat.
En bij jullie is het nog veel erger dan bij ons. Hier vragen sommigen zich af hoe het nu moet met dat "onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek".
Bij jullie is de uitdrukking al zo goed als verdwenen.

Wilgenkatje

Wilgenkatje

02-06-2018 om 08:34

simpele duif

ik ben graag een simpele duif. Wat is er mis met duiven? Vredesduiven zijn niet te missen.

Robijntje

Robijntje

02-06-2018 om 10:28

Was sorteren

Hier heb ik twee categorieen: beetje licht, en al het andere. Allemaal op 40 graden. Heel af en toe een was met zeer licht (wit) en incidenteel iets op 30 graden.

Strijken doe ik ook al niet.

We lopen er toch allemaal wel redelijk bij, in ieder geval wel met schone kleren.
Ik weet wel zeker dat de kleren langer mooi zouden blijven met meer zorg en onderscheid, maar ik vind dat hele huishouden al zo n klus, dat ik al lang blij ben dat er weer wat schoons in de kast ligt.

Jasmijn

Jasmijn

02-06-2018 om 10:33

Vogel

Vogel, jij gooit alle kleuren bij elkaar? Mijn schoonzus doet dat ook (en nu lijk ik wel een robijn reclame) maar haar dochter en mijn dochter hadden eens hetzelfde shirt gekocht en daar zag je wel degelijk verschil in na een jaartje ofzo (dat weet ik niet precies) maar je kon precies zien welk shirt van mijn dochter was, want daar waren de kleuren veel mooier van gebleven.
Maar goed, je ziet het weer niet echt als je de shirts niet naast elkaar houdt, dat al haar was gewoon nét wat grauwer is van kleur, dus het is maar wat je wil.
En ach, ik moet toch 2 machines draaien voor de gekleurde was, dus verdeel ik het een beetje op kleur (lichtbont en donkerbont)

Vogel

Vogel

02-06-2018 om 10:58

@Jasmijn

Ja, wit apart en de rest door elkaar. Misschien kom ik niet door de Robijntest maar ik heb nou niet het idee dat we er erg verwassen bijlopen. De zonen lopen toch vooral in blauw en zwart en groeien nog overal uit, maar mijn eigen kleding ziet er ook prima uit. Ik ben er gewoon te lui voor, voor sorteren.

Wilgenkatje

Ik hou ook van simpele duiven. Maar dat moeten dan wel vogels zijn. Geen zogenaamde "hoogleraren" die ander simpele duiven nog simpeler maken dan ze al zijn.
Dàt soort simpele duiven vliegt in opdracht van de havikken. Daar wordt geen simpele duif, zelfs geen vredesduif, uiteindelijk beter van.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.