Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

**Chrissie**

**Chrissie**

21-09-2014 om 16:57

Urinegeur uit kleding verwijderen


Waarop baseert u eigenlijk uw schampere commentaar in #25

Teuntje? Buikgevoel?
U hebt er zelf geen flauw benul van, blijkbaar...
Ik ben toch wel erg benieuwd naar uw argumentatie om mijn suggestie naar de prullenmand te verwijzen...

rode krullenbol

rode krullenbol

21-05-2018 om 14:24

Geen azijnzeiker (meer)?

Beste Yvan,

Het experiment wat u van plan bent, zou nog wel eens een uitgelezen kans kunnen blijken te bieden om te bewijzen dat bepaalde oordelen ten aanzien van uw persoon niet helemaal dan wel helemaal niet correct zijn. Mocht u erin slagen met uw urine ammonia te produceren.

Veel succes ermee!

Rode krullenbol

Wel vreemd...

Dat jullie fantastisch systeem van gezondheidszorg, waar jullie altijd zo'n grote klep over opzetten in het buitenland, niet kan zorgen voor een goede opvolging van incontinenten...
Die 'Ollanders komen hier in meerderheid binnen in vakantieperiodes met een attitude van een "Herrenvolk", op stap in een ontwikkelingsland. Maar hier wordt degelijk inconentiemateriaal wèl terugbetaald.
Door een openbare ziekteverzekering, en niet afhankelijk van filialen van VS verzekeringsmultinationals, waar jullie jullie ziel blijkbaar aan verkocht hebben...

Met die 'Ollanders wordt het nooit iets. Die zijn er destijds zelfs in geslaagd "progressieve" piratenzenders op te zetten, omdat de elektroboeren wat meer radio's wilden verkopen...
We noemen ze hier de "Europese Amerikanen".

rode krullenbol

rode krullenbol

21-05-2018 om 14:36

Kip of ei?

Wat nu als die Amerikanen hun commerciële inslag van de 'Ollanders' hebben?

Dat zou

jullie nog net iets verwaander doen lijken dan jullie al zijn.
Zoveel invloed hebben jullie daar nooit gehad, alle blabla ten spijt.

rode krullenbol

rode krullenbol

21-05-2018 om 18:11

Ja maar ...

Het idee leeft nu juist (ook) in Amerika! Ik heb het de econoom Deirdre McCloskey bijvoorbeeld horen beweren op een congres.

Leuk experimentje

Zo gaat dat: de overgrote meerderheid beperkt zich tot het napraten van wat anderen al nagepraat hebben (blauwe dingesbal, Biotex, azijn,...), een enkeling gaat aan de slag omdat hij het een "interessante vraag" vindt.
Dat is het resultaat van een eeuw of zestig voortschrijdend inzicht.

"... een paar keer per week een vreselijk stinkende was ..."
"... Niet alleen haar ondergoed en broeken stinken, maar alles, want het wordt bij elkaar in een wasmand bewaard tot ik het meeneem....".

Ik veronderstel dus (**Chrissie** ("Teuntje"?) zal me wel corrigeren) dat die was een paar dagen staat en vochtig maar niet kleddernat is. Dat kan je betrekkelijk eenvoudig simuleren. Ik ben er nu mee bezig even te bekijken hoeveel vocht ongeveer je per kilo was moet toevoegen om die "vochtig" maar niet "kleddernat" te maken.
Eens dat duidelijk, ga ik de gewenste hoeveelheid urine opsparen, de was ermee bevochtigen en die 72h laten staan.
Daarna behandelen volgens een aantal methoden.
Ik ga wel voor wassen met de hand: ik voorzie een kilo of 5 oude handdoeken en een vijftal behandelingsmethode's: ik ga mijn wasmachine geen vijf keer een kilootje laten wassen.
Als sluitstuk ga ik zelf ruiken en de stalen (voorlopig) rangschikken naar meer of minder sterk ruikend.
Daaraan ga ik laten ruiken door zes nietsvermoedende proefpersonen (ja, ik weet al wie). Die zijn gewoon om "hun gedacht te zeggen": als het "stinkt naar pis" zullen ze dat ook zeggen.
Ze weten dat ik af en toe met "rare dingen" bezig ben, maar over dit proefje weten ze verder niks. Ik leg het wel uit, naderhand.

Urinegeur uit textiel verwijderen is een zaak, urinegeur verwijderen uit hoogwaardig, duur textiel, een andere. Ik heb nog een paar dozen hoogwaardig, nooit gebruikt, textiel staan, van erg wisselende vezelsamenstelling en bedrukking/kleuring. De idee is om aan elk te behandelen staal zo'n stuk toe te voegen en te kijken wat dat geeft.

Wat een stank zeg ))

Praktische fase is afgerond. De was ligt, hermetisch verpakt, te wachten op de proefpersonen...
Dat klopt niet helemaal met de praktijk, waar was in de kast gelegd wordt of zo en nog even kan uitwasemen, maar op die manier krijg ik ook een indicatie m.b.t. de geurlast na behandeling en da's mooi meegenomen.

Applaus

Yvan, het klinkt op papier althans als een vrolijke bezigheid.
Zet ‘m op, in het belang van de wetenschap!

En dank vast.
(Hoewel mijn recept, nachtje soda, tot nog toe prima voldoet)

Komt wel goed

4% natriumcarbonaat/8h zat in de reeks, M Lavell.
Ik ben al bezig met het volgende en op zoek naar met bloed en met poep bevuild textiel om daar wat proefjes mee te doen.Zoals gewoonlijk word ik nogal vreemd bekeken.
En die deo-vraag hier... Bij nader inzien...

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.