Relaties Relaties

Relaties

Nina

Nina

07-06-2018 om 14:29

Eventjes graag jullie mening aub...


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Nina

Nina

30-06-2018 om 00:18

Hemeltje

Bedankt voor jullie lieve, steunende, helpende reacties.
Hij wil dit morgen samen zo sereen mogelijk regelen. Blijft bij zijn standpunt dat dit allemaal mijn schuld is. Ik beet erg van me af (woede van jaren die vrijkomt). Toen stortte hij in, huilde heel erg. Resultaat: dochter ook aan het huilen. Ze wil haar pa niet zien huilen. Man zegt nu dat hij al nachtenlang huilt, dat hij nu in een depressie zal vallen, dat hij hoopt om morgen niet meer wakker te worden. Ik word nu echt wel bang

Nina

Nina

30-06-2018 om 00:23

Maar

Maar nu komt de twijfel weer. Ben ik wel goed bezig? Al mijn zekerheden zullen wegvallen. Ik zal vaak alleen zijn. En wat als dochter in vakanties naar hem moet? Is het dan niet beter om samen te blijven, dan heb ik er tenminste nog vat op...

juf Ank

juf Ank

30-06-2018 om 00:25

ach jakkes

Nina, jullie zitten als gezin allemaal in een rot situatie! Maaar laat je niet aanpraten dat je de schuldige bent he!
Hij zal best echt verdriet hebben, daar niet van, maar je man is je ook op allerhande manieren aan het manipuleren: blijf dat ook zien.
Kun je proberen geen ruzie te maken met je man als dochter erbij is? dat is ook helemaal niet goed voor haar om al dat verdriet, spanning en gedoe mee te krijgen. Straks komt zij niet meer van haar schuldgevoelens af!

Mari

Mari

30-06-2018 om 00:49

ach jee

Ja dit is een voorspelbare reactie (pas op ik zeg niet dat je anders had moeten handelen) van je man: hij is een grote constructie van controle mechanismes en de baas spelen en zodra hem een grens gesteld wordt, zakt die luchtbel in elkaar, wil hij dood en ziet het niet meer zitten. Ik denk ook echt wel dat de grond onder hem wegzakt. Daarom zei ik al eerder maar niet te veel tegen hem in te gaan. Wederom: jij kan ook niet anders dan heftig zijn, het duurt al zo lang, je kind is in het geding, je komt er achter hoe je al die jaren gemanipuleerd bent.
Maar.... laat zijn heftige reactie en de gevoelens die hij heeft niet jouw probleem worden! Het is rot voor hem maar jij kunt het niet meer dragen. Sterker nog: het helpt hem niet en jij moet er nu voor jezelf en je kind zijn. Het is te hopen dat dit er toe leidt dat hij hulp gaat zoeken.

Nina

Nina

30-06-2018 om 23:31

Help

Help, het wordt alleen maar walgelijker...
We zijn dus onze scheiding aan het regelen en ik ga slapen. Komt hij nog even melden dat ik een bedrag van de rekening zal zien verdwijnen voor... zijn inschrijving op een datingsite!!! Is dit wel nog wettelijk? Is dat geen overspel? Hij zegt dat hij dat doet omdat hij binnenkort dankzij mij helemaal alleen op de wereld zal zijn.
Ik ga moeten overgeven denk ik.

juf Ank

juf Ank

30-06-2018 om 23:35

nina

Dit is wel het laatste waarover jij je druk zou moeten maken. Wat is de zin van je vraag of dat wettelijk is?
Hij is gewoon in paniek en hoopt waarschijnlijk een bepaalde uitwerking op jou te krijgen. Allemaal manipulaties. Rustig doorademen...

Nina

Nina

30-06-2018 om 23:52

Weet ik

Maar ik hou het niet meer. Ik ben zo bang, kwaad, ontgoocheld. Had weer hele dag commentaar op ons. Hij vindt dat mijn dochter en ik tegen elkaar fluisteren. Was hele tijd met zijn gsm bezig en plots zei hij 'zie je wel, ik heb jullie stemmen proberen op te nemen op mijn gsm, maar ik hoor jullie duidelijk niet'. Hoe ZIEK is dit??? Ik ga kapot, echt. We zaten samen avondeten te eten, ik had gekookt, maar ik werd misselijk van zijn nabijheid. Heb weer niets kunnen eten.

Larisse

Larisse

30-06-2018 om 23:57

paniek

Ik denk net als Juf Ank dar hij in paniek is. Hij trekt het niet om alleen te zijn, raakt al in paniek van de gedachte. Verlaten worden door zijn vrouw (hoewel hij het zelf ook geroepen heeft, maar als jij het wilt is het heel anders) is natuurlijk megaslecht voor zijn ego.

Dus hij moet iemand anders regelen di voor hem kan zorgen, die tegen hem op kan kijken, die hem gehoorzaamd, die zijn ego weer een boost kan geven.

Wat maakt het jou uit? Jij wil toch niet bij hem blijven? (ik hoop dat je nu definitief weet dat je bij hem wel wil met je dochter)
Waarom denk je dat je moet overgeven? Wat maakt dat je zo sterk gevoel daardoor krijgt?

Ik denk dat je blij mag zijn als hij een andere relatie krijgt. Zal hij waarschijnlijk een stuk rustiger van worden dan als hij het huishouden/leven in zijn eentje moet doen.

Nina

Nina

01-07-2018 om 00:03

Maar

Dat doe je toch niet als je nog getrouwd bent? Volgens mij is dit heel schadelijk voor de dochter.
Overgeven van spanning moet ik doen. Ik voel echt aan dat zij en ik therapie nodig zullen hebben om hier nog uit te geraken.

Larisse

Larisse

01-07-2018 om 00:11

Nina

"Dat doe je toch niet als je nog getrouwd bent? Volgens mij is dit heel schadelijk voor de dochter."

Dit hoeft je dochter toch niet allemaal te weten?

Ik snap je zorg wel een beetje. Misschien helpt het als je je man zegt dat je het hem niet kan en zult verbieden, maar dat je je zorgen maakt om julie dochter. En dat je hem daarop verzoet dit allemaal discreet te doen, er niet met haar over te praten en haar niets ervan te laten merken. Omdat dat allemaal verwarrend zal zijn voor haar, juist in een periode met veel spanningen en veranderingen.

Je kunt helaas niet meer doen dan dat vragen en regelen dat je snel uit huis bent en hopen dat hij in elk geval tot doe tijd er niets van laat merken.

En als dat eenmaal wel zo is, dan maar uitleggen dat jullie relatie voorbij is (zelfs als jullie nog niet formeel gescheiden zijn), en dat sommige mensen slecht alleen kunnen zijn, dus snel een nieuwe partner zoeken.

Sterkte ermee. Er gebeurt veel nu, maar je maakt wel snelle stappen hoor. Ik denk dat het voor jou en je dochter heel fijn is met een therapeut te praten, maar ik heb er vertrouwen in dat jullie eruit komen.

Larisse

Larisse

01-07-2018 om 00:13

schadelijk

Ik ben trouwens nog wel benieuwd waarom precies je denkt dat het schadelijk is voor je dochter? Hierboven heb ik al wat ingevuld (verwarrend etc), maar wat zijn jouw zorgen precies?

Larisse

Larisse

01-07-2018 om 00:16

leestip

En nog een boek dat ik je aanraad te lezen (ik zou bijna zeggen "verplicht leesvoer"!):

Zelfcompassie van Kristin Neff.

Ik denk dat je dat een heel fijn boek zult vinden en dat het erg veel voor jouw zelfvertrouwen zal doen.

En nogmaals "jij bent niet gek, hoe vaak hij het je ook wil laten geloven, maar hij is degene die niet normaal reageert".

Nina

Nina

01-07-2018 om 00:17

Schadelijk

Met schadelijk bedoel ik dat het beeld dat ze van hem heeft nu al enorm slecht is. Als hij dan nog eens met vrouwen gaat beginnen daten...
Mijn 'man' zei ook dat hij voelt dat ze erg agressief staat, ik voel dat ook...

Nina

Nina

01-07-2018 om 00:19

Dankje Larisse voor de bevestiging.
Ik ga zeker eens dat boek zoeken in de bieb.

Larisse

Larisse

01-07-2018 om 00:27

Nina

Maar wat is er nou precies zo schadelijk?

Bedoel je dat het schadelijk is omdat jullie nog getrouwd zijn? En zij niet weet dat jullie uit elkaar gaan? En dat het dan dus verwarrend is?

Dus dat het inderdaad handig is als hij er niets van laat merken aan haar (tot jullie feitelijk uit elkaar zijn)?

Zou het daarmee voor jou opgelost zijn?

Dat zou ik je man inderdaad wel vragen, maar of hij er gehoor aan geeft?

Maar reden om zsm feitelijk uit elkaar te gaan. En dan kan je je dochter uitleggen dat jullie relatie over is, hij kennelijk slecht alleen kan zijn, en daarom een nieuwe partner zoekt.

Misschien proberen het niet groter te maken dan het is. Ik denk dat zijn gedrag naar je dochter (en jou) het meest schadelijk is. En dat jullie uit elkaar gaan ook een verandering is, maar vermoedelijk meer opluchting voor haar niet meer continu in de buurt van zijn kritiek te zijn, en wennen aan de situatie. Maar niet per de een nare verandering.

En hij op zoek naar een nieuwe partner is dan ook even schakelen, maar kan je dus ook positief brengen. Is fijner en beter voor papa.

Larisse

Larisse

01-07-2018 om 00:29

boek

Mochten ze het in de bieb niet hebben, in Nederland is het voor slechts € 15 te koop. En dan kan je het vaker lezen.

De sfeer in huis.

Ik heb hier niet gereageerd, jou situatie staat, gelukkig, erg ver van mij af.
Maar wat ik lees in je verhaal is dat het in jullie huis wel een heftige emotionele situatie is.

"Hij wil dit morgen samen zo sereen mogelijk regelen. Blijft bij zijn standpunt dat dit allemaal mijn schuld is. Ik beet erg van me af (woede van jaren die vrijkomt). Toen stortte hij in, huilde heel erg. Resultaat: dochter ook aan het huilen. Ze wil haar pa niet zien huilen. Man zegt nu dat hij al nachtenlang huilt, dat hij nu in een depressie zal vallen, dat hij hoopt om morgen niet meer wakker te worden. Ik word nu echt wel bang "

Waar je in dit stuk precies bang van wordt zie ik niet helemaal, sorry.
Ik lees wel over jou woede en de reactie van jou man hier op. Emotionele huilbuien.
Misschien kunnen jullie beide jullie emoties naar elkaar wat temperen?

Ook tussen 2 volwassenen kunnen emoties hoog oplopen, dat begrijp ik prima. Maar dit klinkt behoorlijk extreem. Aan het gedrag van je man valt blijkbaar niets te veranderen lees ik hier.
Maar je kan wel wat doen aan je eigen gedrag.

Larisse

Larisse

01-07-2018 om 00:59

eigen gedrag

Wil heeft wl gelijk.
Je kan hem niet veranderen, maar hebt wel invloed p hoe je zelf reageert.

Als jullie praten en hij reageert heftig, blijf dan rustig als je kunt. Als hij dan emotioneel blijft (zeker als hij boos is), zeg dan "Hier heb ik geen zin in. Als je rustig kunt praten kunnen we beter praten." En loop dan weg. Echt, ga weg. Met iemand in paniek of (erg) boos kan je geen gesprek voeren. Heeft dus geen zin. En is slecht voor jullie dochter.

Je kunt dan beter wachten tot hij en jij gekalmeerd zijn en dan opnieuw proberen te praten.

En lukt dat niet, da met iemand (mediator?) erbij.

Of dingen via de mail uitwisselen, zodat hij het eerst rustig kan lezen en kan laten bezinken voor hij erop reageert. Evt. eerst een mail en daarna erover praten.

Kaaskopje

Kaaskopje

01-07-2018 om 01:38

Wil en Nina

Ik kan het mis hebben, maar ik heb het gevoel dat Nina bang is dat haar man zichzelf iets aan zal doen. Klopt dat Nina?

Ik heb het gevoel, door de angst van Nina, dat de man van Nina zo verknipt is (geworden), dat hij er zelfs niet voor terugdeinst om te dreigen met zelfmoord. Ik heb een tante gehad die dit ook gedaan heeft. Ze had dit nogal beeldend gedaan, zodat degene die het eerst thuiskwam zich rot schrok. Als mijn gedachte klopt, kan ik alleen maar zeggen dat je niet dieper kan zinken als mens. Deze tante is uiteindelijk een natuurlijk dood gestorven.

Het is vreselijk als een eigen ouder zoiets doet, of je man, of vrouw. Mensen op zo'n manier manipuleren is ziek, zo mag je dat echt zien. De narigheid is dat zo iemand de bedoeling heeft dat je je bang en schuldig gaat voelen en daarom maar afziet van in dit geval een scheiding. Die angst en dat schuldgevoel is niet terecht! Dus Nina, ga 'gewoon' door op de ingeslagen weg en laat je bijstaan door iemand die jouw zaken goed kan behartigen.

Wil heeft gelijk met dat je je emoties moet temperen, maar dan denk ik vooral aan je dochter. Deze emotionele uitbarstingen zijn niet goed voor haar. Ik zou echt rondvragen of jullie samen een poosje bij iemand kunnen logeren, zodat iedereen weer enigszins tot bezinning kan komen.

Kaaskopje.

"Wil heeft gelijk met dat je je emoties moet temperen, maar dan denk ik vooral aan je dochter."

Ja, ik ook natuurlijk, daar gaat het juist om. Wat volwassenen met zijn tweeën doen interesseert mij wat minder. Hoogstens vervelend voor je buren. Maar goed, dan bel je de politie. Veel ouders maken elkaar jaren het leven zuur. Dat lijdt tot woede, agressie, emotionele huilbuien en dreigementen.
Beide ouders stellen hun kind bloot aan huiselijk geweld. Ook in dit geval. Beide ouders.

Nina

Nina

01-07-2018 om 07:41

Ja ik ben bang dat hij zichzelf wat aandoet. Ook bang omdat hij onze dochter dagelijks zegt dat hij wat ze deed hij haar nooit zal kunnen vergeven. Toen hij haar gisteren vroeg bij wie ze na de scheiding zou willen wonen, antwoordde ze meteen zonder aarzelen, zonder emotie naar hem toe 'dan zou ik het liefst bij mama blijven'. Dat heeft hem pijn gedaan en is meteen huilend in haar bijzijn naar boven op bed gaan liggen.
Maar wat had hij dan verwacht?
Dus morgen moet ik gaan werken en gaat hij met haar op stap. Die gedachte maakt me gek, hoe kan hij met zijn boosheid naar haar toe wat leuks doen met haar? En omgekeerd ook, dochter vindt het al helemaal niet ontspannend. En ook, hij moet morgen naar de kinesist, dochter moet mee. Kinesist kent hij al jaren en ben zeker dat hij tegen kinesist zal praten over wat er gebeurt is. Hoe moet dochter zich dan voelen. Echt, ik zal me niet kunnen concentreren op mijn werk en zal genoodzaakt zijn mijn collega's aan te spreken.

margaretha

margaretha

01-07-2018 om 09:24

kun je niet

naar de huisarts morgen en je ziek melden (iefst vandaag al zek melden) en het op overspannen gooien (al zal dat dan weer wel een reactie van je man geven) Vraag ieg de huisarts om hulp en advies

Larisse

Larisse

01-07-2018 om 09:53

ziek

"Dus morgen moet ik gaan werken en gaat hij met haar op stap. Die gedachte maakt me gek, hoe kan hij met zijn boosheid naar haar toe wat leuks doen met haar? En omgekeerd ook, dochter vindt het al helemaal niet ontspannend."

Eens met Margaretha dat je je best ziek kunt melden. Volgens mij krijg je al buikpijn van de gedachte, dus je bent echt ziek. Of inderdaad overspannen. Daarmee kan je misschien 2 weken thuis blijven.

Ik wil je niet van alles aanpraten, maar ik vind je man erg labiel overkomen, waarbij hij wisselt tussen grote irritatie en boosheid, erg negatief gedrag en groot verdriet (huilen). Labiel is al niet fijn, maar iemand die zo labiel is en zo heen en weer zwiept tussen depressiviteit en boosheid (agressie) is misschien wel gevaarlijk. Hoeft niet, maar kan wel.

Niet alleen voor hemzelf (daar had je al zorgen over - maar het is niet aan jou om dat te voorkomen, dan ben je gegijzeld, het is zijn verantwoordelijkheid als hij dat zou doen!), maar ik vraag me af of je ook bang bent dat hij jullie dochter of jou wat aandoet?

Hoe zit dat, ben je daar bang voor als hij alleen met haar is?
Of als jij je dochter naar jouw moeder zou brengen voor een week (om hem te ontlasten en haar even gezellig bij oma te laten logeren) en dan weer naar huis zou komen om te gaan werken?

Uit de situatie

Het is hier al vaak gezegd, maar haal je dochter vandaag nog uit deze situatie. Breng haar naar oma. Het samen met jullie in één huis zijn is al schadelijk voor haar, maar een dag alleen met haar vader... dat kan echt niet. Steek er een stokje voor.

Krisje

Krisje

01-07-2018 om 11:41

Helemaal eens met Drietje

Echt, doe het vandaag nog. Als het niet bij oma kan is er dan misschien iemand die van de situatie weet of iemand die je het kan vertellen ? Vriendin, ouders van een vriendin van je dochter, andere familie? Je dochter is pas 11, ze heeft recht op jouw bescherming.

zebra

zebra

01-07-2018 om 12:39

naar oma brengen of ziek melden

dochter naar oma brengen of jezelf ziek melden, dat zijn de dingen die je nu eventueel kunt doen. Sterkte met deze situatie!

Boekje

Boekje

01-07-2018 om 13:02

actie

Het klinkt allemaal heel erg verdrietig en traumatiserend voor je dochter.

Zij lijkt me een dappere meid, het heeft vast moed gekost om de hulp van haar lerares in te roepen. Heel goed dat ze dat gedurfd en gedaan heeft!

Alles wat je schrijft over je man, klinkt héél fout! Niet mogen huppelen.... zeggen dat het haar schuld is dat hij zich niet goed voelt, geen nachtkusjes.... de tranen springen in m'n ogen.

Je dochter kan hier alleen maar met jouw hulp aan ontsnappen.

Ik wens je veel sterkte!

Tine Winkel

Tine Winkel

01-07-2018 om 13:07

ziek melden idd

want zoals jij de situatie beschrijft, ben je zeker arbeidsongeschikt - je geeft het zelf al aan dat je niet zult kunnen werken, je niet kunt concentreren, uit angst voor je dochter. Dat snap ik, in jouw situatie, heel goed, dus ziek melden. Alsjeblieft, doe dat!

Lente

Lente

01-07-2018 om 17:28

Nina, ga alsjeblieft niet werken morgen

Ziek melden is een goed idee! En ook terecht!
Laat je dochter niet alleen met haar vader voor een hele dag.
Breng haar alstublieft in veiligheid en jezelf ook.

Welnee.

Je schrijft dat je man dit zo sereen mogelijk wil regelen ondanks dat hij erg verdrietig is. Ook logisch dat hij verdrietig is, zijn vrouw en kind gaan het huis verlaten, je schrijft dat de scheiding in werking is gezet.
Morgen moet hij naar de fysio. Je dochter wacht dan in de wachtkamer ofzo?
Sowieso vreemd dat ze meegaat. Niet echt een leuk uitje samen.

Persoonlijk zie ik geen reden om je nu ziek te melden. Hoe vaak moet je dat dan doen totdat je een eigen woonplek hebt?
Ik neem aan dat als je echt bang bent voor geweld je dochter en jij intussen al in veilgheid zouden zijn geweest bij familie of crisisopvang.
Je slaapt ook nog in hetzelfde huis, je verblijft nog samen, beetje flauw van mij maar hij had jullie al 100x kunnen vermoorden of zichzelf. Daar zit dus niet je angst.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.