Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Vesta

Vesta

21-07-2017 om 10:28

Afvallen wie ook? Deel 2

Omdat we de 1000 berichten naderden en op verzoek van forumbeheer open ik maar het nieuwe draadje, want ik vind het toch wel erg leuk om met jullie af en toe mee te kletsen en mee te leven.


Kaori

Kaori

05-07-2018 om 16:44

Pirata: slingers ophangen

je bent gewoon heel goed in slingers ophangen!

Goed nieuws dus. Reden voor slingers idd.

Ik bedenk me net dat ik volgende keer gewoon mijn eigen bakje / bekertje mee neem. Dan heb ik a geen afval en b geen hoorntje, maar wel mijn ijsje. Ze worden toch per bol verkocht en niet op gewicht.

blik

blik

06-07-2018 om 21:23

Oooh Pirata

Wat fijn!!
Hoop dat de rijsttafel heel lekker was!

Half a twin

Half a twin

07-07-2018 om 10:16

Pirata altijd fijn als je goed nieuws krijgt

Lekker vieren met iets lekkers!

Mijn weegmoment van vrijdag vergeet ik maar snel. Zat weer dik boven de 65 en ik wilde voor de vakantie 64 zijn. Vanwege alle lekkers in de afgelopen week en al het lekkers dat nog komt dit weekend heb ik niks gebakken voor bij de koffie. Voor pubers en man +klushulp een pak stroopwafels gehaald, daar kan ik makkelijker afblijven dan van mijn eigen baksels.

Morgen naar een barbecue feestje. Helaas wel bij mensen die ook van lekker en kwalitatief goed eten houden, dat maakt matig meedoen moeilijk. Er is dan zoveel lekkers dat ik ook wil proeven. Vorig jaar had ik een keer een barbecue feest waar knakworstjes uit blik en voorgegaarde diepvrieshamburgers het hoogtepunt van de avond waren met kleffe broodjes. Dan is lijnen niet zo moeilijk.

Heerlijk gesport

Na wat feestelijkheden, vandaag weer zo heerlijk gesport.
De druppels vielen van het hoofd en ik zag een denkbeeldige weegschaal bij ieder druppeltje een lager gewicht aangeven.
Thuis zo verstandig geweest niet op de weegschaal te staan.

Maar het proces tussen de oren, smaakt goed want het smaakt naar meer bewegen.

Vis op BBQ

Ik merk dat mensen steeds vaker kiezen voor vis op de BBQ.
Zelf maken we ook vaak pakketjes aluminium met daarin wat vis, specerijen, scheutje wijn, uitje. Zo lekker met wat rijst en wat ratatouillie; aubergine courgette paprika en Italiaanse kruiden in alumium schaaltje, op de BBQ.

blik

blik

07-07-2018 om 16:58

Maar toch

Lekker en goed eten is vaak toch net gezonder.
Veel eten van gezond eten vind ik zelf niet zo erg.
Bovendien is goed eten vaak ook lekker als je er matig van proeft.
Zo'n knakworstjes ga ik uit honger dan eten maar ze verzadigen niet waardoor ik door blijf eten.

Hier gaat het goede kant uit maar nog niet geweldig. Komt wel!!

Half a twin

Half a twin

07-07-2018 om 17:11

Matigen is moeilijk

Als de tafel vol staat met heel veel, heel erg lekker eten. En dan bedoel ik niet de eikenblad sla en de rauwkost. Maar de aardappelsalade en de pastasalade met vis en de versgebakken broodjes met kaas, tomaat en olijven vulling.
Stuk voor stuk aantrekkelijk gepresenteerd, dan wil ik alles proeven.

Bij die knakworstbarbecue was matigen niet moeilijk, toen ik met nog wat trek thuiskwam heb ik een appel weggeknabbeld. Verstandiger dan die vette niet lekkere worst wegknagen om mijn buik te vullen.

Vol glas, dus vol bord

Als ik niet zoveel wil eten, of eerder gezegd, als ik niet zoveel opmerkingen van anderen over mijn beperkte hoeveelheid eten op mijn bord wens aan te horen, zorg ik ervoor dat ik vaak iets drink zodat mijn bord ‘gevuld’ aanziet.
Door vaker te drinken, heb je minder tijd om te eten.

Het valt mij op hoe anderen zich menen te bemoeien met wat ik eet. Net als met een verjaardagskaart; ‘Wilt je echt geen groter stukje?’ Altijd verklaren.
Als je bord gevuld blijft, valt het minder op.

Om geen maag te doen donderen, eet ik thuis een stevige boterham.

blik

blik

10-07-2018 om 22:42

Voor mij geldt

dat ik het hoe dan ook onbeleefd vind erg weinig te eten met een etentje. Met lekker eten valt het me makkelijker een paar kleine porties te nemen. Misschien wel calorierijk maar vast ook voedzaam.
Ik vind dat bij minder goed eten ook wel zo beleefd, maar dan eet je doorgaans alleen maar lege calorieën, zonde.
En beetje een beetje teveel lekker eten dan weinig smakeloos eten

Over smakeloos eten gesproken: puber wilde graag naar mcdrek. Gedaan, sinds zeker een jaar.
En hoe smakeloos ook, smaakte me best! (maar daarna toch licht gevoel van spijt en binnen een uur weer honger)

Kaaskopje

Kaaskopje

10-07-2018 om 23:24

de Mac

Als je naar 'de Mac' gaat, ga je naar de Mac. Dat is helemaal niet erg, zolang het geen wekelijkse kost is.

Dus Blik, van mij hoef je niet te zeggen dat het een smakeloze hap is als je er van kunt genieten. Als je zo snel honger had, heb je te kleine porties genomen. Als je daar gaat eten doe het dan goed .

Kaori

Kaori

11-07-2018 om 08:20

Nee, kaaskopje

Als je daarna snel honger had heb je het goed gedaan want niet overeten en ruimte gelaten voor nog iets gezonds/minder calorierijks. En dus niet een aanslag op de progressie van het afvallen gedaan.

Als je van dat wat je gegeten hebt wel hebt genoten is het gewoon genoeg geweest.

Kaaskopje

Kaaskopje

11-07-2018 om 21:09

Kaori

Ja dat kan ook. Dat is wel de verstandige versie . Ik denk dat ik in het algemeen minder ben gaan eten, daar is mijn maag aan gewend geraakt en daardoor zit ik eerder vol. Ik was vroeger echt de vuilnisbak van het gezin. Zonde om weg te gooien, geef maar hier. Dat hoeft niet erg te zijn, als je maar genoeg beweegt, dus toen ik dat bleef doen bij te weinig beweging.. tja...

Kaori

Kaori

12-07-2018 om 11:30

schommelt

momenteel schommel ik heel erg.
Is ook niet heel vreemd, dochter is vrij en dus alleen thuis.
Dat vind ik niet heel gezellig voor haar. Ook hebben we veel verplichte bezoekjes, tandarts, opa en oma en weinig tijd.

Dus we belanden op terrassen en regelmatig uit eten.

Gister vond ik mijzelf wel heel stoer. Omdat ik weet dat mijn vader spare-ribs ook heel lekker vind en we daar in de buurt waren heb ik een deel niet opgegeten (en dochter ook niet) en die hebben we in laten pakken en afgegeven bij mijn vader.

Ik heb wel de groenten gegeten maar niet de frietjes want die had ik 's middags al gehad als tussendoortje na een wat vroeg uitgevallen lunch van een stuk pistache taart.

En dan moet ik vandaag al weer extern lunchen, maar de chocolade reep die al sinds maandag in mijn werk tas zit is nog lang niet op en dat vind ik dan ook wel weer heel stoer want het is nogal druk momenteel en ik heb nauwelijks tijd om even pause te houden en wat fruit te eten.

Kaaskopje

Kaaskopje

12-07-2018 om 12:32

Kaori

Je leidt een vreselijk bestaan ;p.

Lunchen kun je natuurlijk ook zo (on)gezond maken als je zelf wilt. Zelfs bij MacDonalds kun je alleen voor een salade kiezen.

Chocola in je tas kun je vervangen door rijstwafels. Ook met een 'smaakje' vallen de calorieën mee.

Ik heb een tijdje geleden crackers ontdekt met kaas en pompoenzaden, 7 stuks voor 2 euro. Ik vind ze heerlijk en door de smaak hoeft er niets meer mee, tenzij je zin hebt om er komkommer en tomaat op te leggen, dat kan altijd. Als ik tussendoor trek heb, of haast, is zo'n cracker best handig om in huis te hebben. Niet echt calorie-arm, ongeveer 113 kcal per cracker, maar eentje vind ik al heel erg voedzaam, dus als tussendoortje breek ik er soms alleen maar een stuk af.

Dit alles als tips bedoeld en niet als tik op je vingers!

Kaori

Kaori

12-07-2018 om 15:30

Ik houd die reep

Die was het resultaat van een door een collega verloren weddenschap. Ze moest iedereen in de afdeling een reep tractoren. Ik kon dus niet kiezen voor rijstwafels.

En zeker, ik leid een vreselijk bestaan. Net dochter uitgezwaaid voor 3,5 week bij haar vader. Dat zijn altijd de lastige momenten waar ik meestal naar chips, chocola en koek grijp. Meestal allemaal tegelijk. Dat wil ik vandaag niet doen maar ik heb nog geen alternatief.

En ik weet zeker dat ik straks na mijn sportonderzoek honger heb want op de fiets er naar toe gegaan.

Kaori

Kaori

12-07-2018 om 18:09

Goedgekeurd

Nou ik ben helemaal goedgekeurd om voluit te gaan sporten.
Ik weet nu ook mijn ideaal gewicht. 68.4, maar ik weet dat ik daar wil ik pijnvrij blijven hardlopen iets onder moet zitten.
Conditioneel blijk ik nu al boven gemiddeld te zitten, maar het mag nog wel wat beter gezien mijn sportplan. (Ik heb gezegd dat ik wel een kwart triathlon zou willen doen)

Half a twin

Half a twin

12-07-2018 om 19:30

mooi zo Kaori!

Fijn dat je bent goedgekeurd om voluit te gaan sporten.

Af en toe een hapje chocolade moet kunnen om jezelf te verwennen/belonen.

Ik had hier gisteren een eindejaarsfeestje voor dochter en nu is het eindejaarsfeestje voor zoon aan de gang. We hadden door de ziekte van jongste de verjaardagen overgeslagen dit jaar.
Eergisteren ben ik in de weer geweest om op verzoek van dochter (en een aantal vriendinnen die het al eens gehad hadden) gezouten karamelijs te maken. Er is nog een heel klein beetje over en als de jongens straks een cornetto oppeuzelen neem ik een eetlepel gezouten karamel en daar ga ik in 30 mini hapjes ongeloofelijk van genieten.
De laatste loodjes van het schooljaar zijn zwaarder dan andere jaren en deze week 3 intensieve gesprekken gehad 1 op school en 2 in het ziekenhuis, ik heb zin in wat lekkers. Door de stress ben ik volgens mij die kilo die ik was aangekomen toen ik vloeibaar moest eten allang weer kwijt. Morgen is tijdens de sport mijn weegmoment weer. Hoop op goede resultaten.

Kaori

Kaori

12-07-2018 om 20:30

Virtuele calorieën

Ik ga weer een hoge dosis virtuele calorieën tot mij nemen: great brittish bake-off.
Toch een stuk minder zonder Mary Berry.
Maar die taarten, koekjes en ander lekkers creëren de behoefte tot bakken en dan zijn het geen virtuele calorieën meer 😋

Kaaskopje

Kaaskopje

12-07-2018 om 20:47

GBB

Kijken kijken niet eten 😃 Maar goed dat er geen geur-tv bestaat.

Kaori,

Tip: maak een pan uiensoep met veel uien.
Uien hebben veel smaak en je hebt geen vlees nodig om bouillon te trekken.
Ik vind uiensoep ook vochtafdrijvend, net een soort schoonmaak van het lichaam.
Je kan ook een scheut witte wijn toevoegen.

Met een grote pan soep kan je gedurende een week wel drie dagen soep inplannen. Dat verkleint de kans op meer kaloriën eten dan nodig is.

Kaori

Kaori

12-07-2018 om 21:46

Flanagan

Ik eet niet meer calorieën dan nodig is, dat valt wel mee, ik verbrand ze vooral niet.
Door alle drukte geen tijd om te sporten.

Vooral het laten staan van de snoep en snaai sinds mei werkt bij mij.

En nu ben ik weer goedgekeurd om voluit te sporten = 5-10 uur per week. Alleen moet ik daar weer tijd voor vinden.

Mia9

Mia9

12-07-2018 om 22:26

Kaori

Wat fijn dat je groen licht hebt! Slim om het te laten checken!

Kaori

Kaori

12-07-2018 om 23:12

Mia

ik denk dat je dat altijd zou moeten doen als je na je 45e na jaren niet / nauwelijks gesport te hebben weer intensief wilt gaan sporten, zeker als er ook nog gezondheidsproblemen in de familie zijn.

Gelukkig wordt het (grotendeels) door de ziektekostenverzekering vergoed, (van uit de aanvullende verzekering), dus geen aanslag op je eigen risico.

Half a twin

Half a twin

13-07-2018 om 17:22

Stress werkt echt goed bij mij

In een week tijd van 65.4 naar 63.9. Ik wilde voor mijn vakantie 64 wegen om in Frankrijk gematigd los te kunnen gaan. Dat doel is op tijd bereikt.
Als ik dan net als vorig jaar 2 kilo erbij eet is mijn BMI nog steeds OK en kan ik nog gewoon in mijn kleren.
Stress neemt wel af nu. Revalidatie van jongste ligt even stil dus al het geregel om overal op tijd te zijn en zo weinig mogelijk school te missen hoeft even niet.
Heerlijk genieten van 6 weken vrij.

Kaaskopje

Kaaskopje

13-07-2018 om 17:29

Half a twin

Jeetje, nou dan nog maar wat meer stress zoeken, wat nou ontspannen! ).

Kaaskopje

Kaaskopje

13-07-2018 om 17:35

Tromgeroffel...

mijn bmi is 25, dus in het groen! . Het is nog niet echt een stevig groen, 82.9, dus een paar gram erbij en het is weer uit het groen, maar dat komt wel goed. Ik kan me werkelijk niet heugen, wanneer ik voor het laatst dit gewicht had.

Wat wel jammer is, is dat mijn buikomvang nog niet meedoet in dit feest. Ik hoop dat dat door fitness wel een beetje minder zal worden, maar dat zal niet snel gaan. Het deel rond mijn maag is nogal bol, je zou denken dat dat door trainen strakker moet worden, maar dat lijkt millimeter-werk.

Pirata

Pirata

13-07-2018 om 17:50

goed zeg

Van harte allebei!!!
Ik heb net weer chips gegeten.
Ik ga wel met een nieuw kapsel op vakantie, misschien leidt dat iets af van het achterwerk.

Kaori

Kaori

13-07-2018 om 18:00

Waha

Wat zijn we goed in relativeren.
Ik ga zo mijn verdriet verdrinken op een terras, ja echt lijden dit leven. 🤣

Morgen maar hardlopen dan.

Half a twin

Half a twin

13-07-2018 om 18:58

Niet meer stress zoeken

Het is goed voor de lijn maar zuigt ook mega veel energie. Ik blijf vechten om voor mijn kind aanpassingen te krijgen op school. Helaas is het zorgteam een beetje hardleers. Kind ziet er goed uit, oogt niet meer ziek maar is nog lang niet beter. Voor school is de reïntegratie klaar volgens ons zijn we pas net begonnen. We hebben nu gelukkig wrl hulp van specialisten op dit gebied. Voor alle partijen begint de vakantie dus ik kan even op adem komen, de zaak ligt stil.

Kaaskopje

Kaaskopje

14-07-2018 om 01:39

Half a twin

Fijn dat je er even van bij kunt komen, net als je kind.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.