Baby Essentials: 10x items die je leven fijner maken
Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

Lees ook op

Voor het eerst zwanger.. normale symptomen?

Hallo allemaal,

Sinds ruim zes weken ben ik voor het eerst zwanger, gepland en zeer gewenst!
Nu voel ik me alleen niet zo prettig. Ik heb geen last van misselijkheid of vaak moeten plassen, maar wel van behoorlijke chagrijnigheid, hoofdpijn, vermoeidheid, zware benen en echt nergens zin in hebben. Heb nog nooit zoveel weerstand gevoeld tegen moeten werken en heb eigenlijk zelfs geen zin in leuke dingen. Betekent dit dat ik me zorgen moet maken of horen dit soort klachten er bij? Zijn er mensen die dit herkennen?

Ik hoop van jullie te horen!

Huisarts

Als je nog niet naar je huisarts bent geweest dan zou ik dat nu doen. Het kan voor jou zwangerschap normaal zijn maar er kunnen een paar controles gedaan worden, bijvoorbeeld ijzergehalte prikken, monitoren op buitenbaarmoederlijke zwangerschap of andere complicatie, waarmee je dit in de gaten kunt houden.
Soms heb je pech, blijf je je in het begin of langer gewoon niet zo goed voelen. Het is de natuur. Soms is zoiets ineens over. En een heel enkele keer is het niet goed.
Maar dat kun je op grond van dit verhaal gewoon niet zeggen.

psychisch

En laat je niet aanpraten dat het psychisch is. Meestal zijn dit soort verschijnselen volstrekt hormonaal.

Kaaskopje

Kaaskopje

15-06-2018 om 12:39

Eens met AnneJ

Er is veel 'normaal' en er kan ook het een en ander niet normaal zijn. Wat je opnoemt klinkt voor mij niet direct alarmerend, maar ga het nieuws delen met je huisarts en stel je vragen. Dan krijg je advies 'op maat'. Gefeliciteerd trouwens!

Wat mij vooral bijstaat van de beginperiode was een onaangenaam strak gevoel in mijn onderbuik. Dat had ik helemaal niet zo verwacht.

Sally MacLennane

Sally MacLennane

15-06-2018 om 13:10

ik herken het wel

Het voelde alsof ik een griepje kreeg, ik had loodzware armen en benen en was zo verschrikkelijk moe dat ik liever niet ging autorijden omdat ik dwars door rood reed.

Anna_Maria

Anna_Maria

15-06-2018 om 17:18 Topicstarter

Bedankt voor jullie reactie

Dank jullie wel voor de reacties!

Dendy Pearson

Dendy Pearson

15-06-2018 om 19:12

Bij de zwangerschap van de 2e had ik dit ook. Drie maanden. Niet vooruit te branden. Ging overdag ook gewoon een paar uur slapen. En dat was ook ineens over. De rest van de zwangerschap nergens meer last van gehad.

Luister vooral naar je lichaam. Moe is moe!

Dora

Dora

15-06-2018 om 22:18

Hier

Inderdaad ijzergebrek gehad. Dat krijg je makkelijk bij een zwangerschap. Die pillen waren voor mij net de toverdrank van Asterix en Obelix! Maar ook daarvoor moet je naar je huisarts.

Sukke

Sukke

16-06-2018 om 15:17

Verloskundige

Je kunt alvast je eerste afspraak inplannen bij een verloskundige. Dat is de persoon waar je nu met vragen naartoe gaat. Bij afwijkende zaken zal zij je adviseren je huisarts te bezoeken of overleggen met de huisarts per brief of middels telefoon.

Is het normaal dat je je zo voelt? Het is in elk geval niet abnormaal.
Zelf viel ik tot 16 weken aan de eettafel in slaap en was geestelijk veel gevoeliger.
Heel normaal met die hormoonsveranderingen.

Probeer te rusten en je energie te spreiden.
Je verloskundige zal je verder op weg helpen. Zwangerschap kan een hoop klachten geven maar is geen ziekte. Daarom nu eerst naar de verloskundige.

https://www.thuisarts.nl/zwangerschap/ik-ben-zwanger-0

Klinkt normaal

Hoi

Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap.
Ik ben nu 17 weken zwanger en ik was de eerste 12 weken precies zoals jij. Nergens zin in, hondsmoe (zat overdag bijna te slapen) en veel hoofdpijn.
Als je nog niet bij de verloskundige bent geweest kun je daar nu vast een afspraak voor maken.
Tegenwoordig sturen ze je gelijk door naar de verloskundige als je aanklopt bij je huisarts.
Let erop dat je voldoende slaapt en genoeg vitamines binnenkrijgt. Ook kun je vast beginnen aan foliumzuur icm vitamine D. Je lijf maakt veel mee de eerste 3 maanden en het moet echt wennen aan de zwangerschap. Zorg goed voor jezelf en met een beetje gelijk ben je met een paar weken weer een stuk fitter!
Mocht je het echt niet vertrouwen en ook last krijgen van bloedingen en/of hevige buikpijn dan kun je alsnog wel naar de huisarts bellen.

Liefs!

mijk

mijk

13-07-2018 om 16:39

Je lijf is een mens aan het bouwen

Is toch een vrij grote klus. Kun je hondsmoe van zijn. Luister lekker naar je lijf. Ga als je ke zorgen maakt naar huisarts of verloskundige en negeer alle stoerdoenerij over "zwangerschap is geen ziekte." " ik leef gewoon door". "Stralend zwanger zijn".

Als dat lukt ia het geluk hebben maar het is niet de norm....

Mijk

Viooltje

Viooltje

15-07-2018 om 21:57

Kan normaal zijn

maar ga inderdaad langs huisarts en/of verloskundige. Meestal worden dit soort klachten na verloop van tijd minder, ik had de pech dat ik bij de tweede 9 maanden zo heb aangemodderd. Nou ja, bij de oudste ben ik fluitend die 9 maanden doorgerold, dus ter compensatie denk ik dan maar...
Voor nu: probeer er zoveel mogelijk aan toe te geven. En duim dat het weer over gaat 😉

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.