Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Paasei

Paasei

22-07-2018 om 20:07

Hoe overleef je de hitte


luchtbevochtiger standje hoger

in de woonkamer. Helpt een beetje.

Tsjor

Lakens voor de ramen

aan de buitenkant. Wij zijn net verhuisd en hebben nog geen gordijnen, maar alles wat ik aan lakenachtige stoffen vind in de dozen hang ik aan de buitenkant van de ramen. Voordeel van net verhuisd zijn is dat buren wel snappen dat je dan nog niet alles zo netjes hebt.

Brianna F

Brianna F

23-07-2018 om 16:05

Texas

Ha, mooi dat ik het weet, ik woon in het Texas van Nederland en I love it. Ik wilde eigenlijk morgen een hele lange wandeling gaan maken, maar nadat iedereen het mij min of meer verbood heb ik er maar van afgezien. Maar als het aan mij lag?

Ingridt Zuid Europa

Ik zit momenteel in Portugal aan de westkust. Heerlijk is het hier, tussen de 24 en 26 graden met een windje. Zwemmen in zee is te koud (even vergeten hoe fris de atlantische oceaan is), maar dat is ook enige minpuntje hier. Portugal is echt top!

Alkes,

Wij gaan ook naar een westkust...komt vast goed! Maar ik droomde echt even weg...fris windje, jas aan, even lekker uitwaaien...

Ingrid

Astrid

Astrid

23-07-2018 om 21:15

Open/dicht

Alles dicht en savonds of aan schaduwkanten open helpt alleen als je een voor en achter hebt. Ik woon aan de zonnige achterzijde van een gebouw en woon van links naar rechts. Het beetje briesje gaat daar van rechts naar links langs maar komt niet binnen. Doorluchten kan niet.
Het is al tijden ruim 27 graden binnen, ik eet weinig, drink zoveel als ik kan, maar lekker is het niet; heb last van allergieën en voel me slap. Ik woon alleen dus kan niks overdragen. Ik slaap max 3 u per nacht en afgelopen nacht helemaal niet.
23 graden met een briesje heeft mijn voorkeur, dit weer mag w.m.b. zo snel mogelijk vertrekken.
We staan bekend als zeurend om het weer, maar het is hier ook wel regelmatig extreem of binnen 1 dag 15 graden hoger of lager. Dat trekt een lichaam niet goed, maat trekken mijn afrikaanse vrienden ook niet 😊

Noordenveld

Noordenveld

23-07-2018 om 21:29

Pittig

Vandaag als wijkverpleegkundige gewerkt in Groningen stad. Veel zware mensen gedoucht. Wij delen doosjes bouillon uit. En geven adviezen. Een werkdag van ruim 9 uur gehad.

Straks slaapdienst elders. Heerlijk in een kamer met airco. Mo vroeg weer in de wijk, in een wijk waar veelvlakshoek staan en waar mensen piepkleine doucheruimte hebben.

zebra

zebra

24-07-2018 om 15:37

rustig aan

ik heb nu vakantie en zit overdag zoveel mogelijk in huis met de rolluiken grotendeels gesloten. 's Ochtends vroeg en 's avonds gaat alles open. Ik drink voldoende, de was gaat naar buiten waardoor het niet gestreken moet worden. En anders maar even wat gekreukter door het leven, ik kan er niet mee zitten.

Pirata

Pirata

24-07-2018 om 20:38

Astrid

Kun je wellicht doorluchten naar de centrale hal?

Astrid

Astrid

24-07-2018 om 22:13

Pirata

Lief dat je meedenkt. Er is daar enkel om de hoek van de lift een trappenhuis met 1 deur. Daar zetten ze weleens een steen tussen, maar het waait nu niet.
Vandaag "geïnvesteerd" in een driehoek-doek van 5 meter. Nu nog een betonboor. En een knappe man met een palmtak

Wilgenkatje

Wilgenkatje

25-07-2018 om 08:30

Ochtendregen

Vanochtend werden we verrast door een zacht regenbuitje dat ongeveer een uur aanhield. Heb me even lekker nat laten regenen.

Marianne

Marianne

25-07-2018 om 08:36

Ventilator

En een ventilator neerzetten met zijn rug naar het raam? Dat hij in de nacht/ochtend wat frissere lucht het huis binnen kan laten waaien? Hij zuigt de lucht op aan de achterkant, en blaast het door naar voren.

Pirata

Pirata

25-07-2018 om 08:45

Ramen

Wat ik ooit deed tegen de warmte: ik had van die oude rotan rolgordijntjes. Die doen het echt uitstekend als zonwering aan de buitenkant van het raam. Je moet wel even van die haakjes boven je kozijn vastmaken waar je dan het gordijntje in hangt.

Bellefleur

Bellefleur

25-07-2018 om 09:13

Kruik

Weet niet meer of ik de tip hier vandaan heb gehaald, maar ik heb heerlijk geslapen. Ik heb een rubberen kruik in de vriezer gestopt. Had de hele nacht koele voeten. Heerlijk!

Alison

Alison

25-07-2018 om 09:40

LOL Bellefleur

Die kruik. Ik heb net midden in de nacht sokken
aan getrokken omdat ik steeds weer krampen kreeg.

boodschappen

Vanmorgen vroeg boodschappen gedaan, best een lekker fris windje.

Astrid

Astrid

25-07-2018 om 13:44

28 graden binnen

Maar nu koelt het iets af, al probeert de zon door de bewolking te dringen.

Ik ga de ventilator proberen zo neer te zetten en naar de gamma oid voor strandmatjes. Misschien heb ik er zelfs nog 1 liggen.

Verdeeld over de nacht 2 u geslapen; heb het 4 u zien worden. De hond begon me vannacht af te lebberen, zo lag ik blijkbaar te zweten en hij vast ook😁

Voor nu plak ik de hond even onder mijn arm en gaan we op zoek naar rotan. Het doek wordt maandag als het lukt opgehangen.

Kaori

Kaori

25-07-2018 om 16:02

Die kruik

Ik denk van hier, is een idee van mijn dochter geweedt. Die slaapt nu een aantal jaar zo.

Emma

Emma

25-07-2018 om 16:21

2000 km gereisd en in Nederland nog steeds warmer

Wij, mij man en ik, zijn 2000 km gereisd (ongeveer) en zitten nu in Spanje. Lees ik een keer het nieuws, zie ik dat het in Nederland veel heter is... Pfff hier is het ook heet hoor! Ik heb niet op de meter gekeken maar het voelt als 42 graden... Gelukkig zitten we op een camping aan een rivier, daar springen we vaak in!(is wel ijskoud maar super fijn) als je in de buurt van een meertje of rivier woont, of beter nog de zee, zou ik daar lekker in springen als het even kan!❤ Als je met de auto naar je werk reist kan je ook een ventilator ding meenemen en op je bureau zetten! Tenzij ze airco hebben. Koop op marktplaats een goedkope ventilator als je die niet hebt, is altijd fijn. Verder zou ik kilo's ijsjes inslaan!😉 Houd thuis vooral de deuren en ramen dicht, dan blijft de kou binnen en de hitte buiten!

Xxx Emma!❤❤

@nnemoon

@nnemoon

25-07-2018 om 18:37

Brug die ieder uur gekoeld moet worden.

In mijn woonplaats is er een brug die ieder uur gekoeld moet worden, anders zet het staal uit en loopt de brug vast. Voor het koelen wordt een tractor met watertank ingezet. De tank wordt gevuld met water uit het kanaal wat onder de brug ligt. Ieder uur 4.000 liter. Het is wel een grappig zicht, vorig jaar kwam steeds de brandweer om de brug nat te spuiten.

40er

40er

25-07-2018 om 19:20

Oostgrens

Het is hier niet echt aangenaam, 35 graden gaf de thermometer aan. Maar buienradar geeft hoop, er zit een flinke bui aan te komen. Volgens de app kans op 90mm per uur. Het waait nu in elk geval al flink, de boel heb ik al lekker open gezet. Kom maar op met die regen 😀

Phryne Fisher

Phryne Fisher

25-07-2018 om 20:21

Jee

Gisteren was het hier (Istrië) even 20 graden met regen. Uurtje later was het gewoon weer 30 graden.

Sally MacLennane

Sally MacLennane

25-07-2018 om 20:30

We leven nog

Dankzij mijn ventilator en ijswater! Het ijs smelt wel heel snel en buiten de ventilator is het echt warm.
Vanmorgen was het zelfs best goed te doen, het was bewolkt en onder 25 graden, ik heb toen op mijn gemak mijn boodschappen en het noodzakelijkste huishouden gedaan. Daarna warmde het snel op en ging de ventilator aan. Ramen en gordijnen dicht!

De komende twee dagen zullen het heftigst worden, maar met ijswater, ventilator en natte handdoeken en niet te vergeten een kan water met muntblad en een schaal meloen bij de hand kom ik er wel door!

Op dit moment is de temperatuur wat aan het dalen en straks ga ik lekker doortochten.

Wilgenkatje

Wilgenkatje

25-07-2018 om 21:52

Rustig blijven...

...maar het is best pittig aan het worden. De regenbui vanochtend was fantastisch. Wat een heerlijke start van de dag.

Maak me wel wat zorgen over onze logeerkonijntjes die hier eergisteren zijn geïnstalleerd. Ik zorg voor schaduw, maar verder?? De baasjes zijn op reis.

Kaaskopje

Kaaskopje

25-07-2018 om 22:25

Konijntjes niet natmaken

Je zou wel natte doeken over de ren kunnen hangen. De flesjes goed in de gaten houden. Wilgentakjes neerleggen. Dovenetel is ook goed. Niet téveel groen als sla geven, te veel is niet goed.

Wilgenkatje

Wilgenkatje

25-07-2018 om 22:28

Oke, dankjewel o.t.

Het zijn erg leuke beestjes . Thuis zouden ze in hun hol onder de grond kruipen, maar ja...

Extra drinken

Ik had niet goed in de gaten dat de kat nu heel wispelturig drinkt. Dan keek ik op een vast moment en was het drinken nog nauwelijks aangeroerd. Keek je even later weer was het totaal opgeslurpt. Poes ligt namelijk ook uren op apegapen van de warmte.

Dus nu zet ik gewoon extra drinken neer op voorhand.

Astrid

Astrid

26-07-2018 om 00:36

Stad/ziek

Ik woon niet bij een meertje ( wel woon ik goed hoor) maar ik heb me met hernia-achtige klachten ziek moeten melden en ben wat aan huis gebonden sinds eind juni. Dit had mijn vakantie moeten zijn maar ik heb een beetje pech gehad.
Het afkoelen viel tegen, het is een graad warmer binnen dan gisteren. Geen regen gehad hier in het westen ( omgevingsstad den haag).
Maar misschien komt morgen de betonboorman om mijn doek te hangen!

Pooh bear

Pooh bear

26-07-2018 om 05:56

Pffff

Binnen is het nu 29 graden en het koelt nog amper af. Om half 6 gaat alles open hier maar het is maar een beetje koeler buiten en het koelt nauwelijks af momenteel.
Gisterenochtend was het wat koeler toen had ik de temperatuur na een hele ochtend alles open tw hebben gehad weer terug naar 25,5 Toen het warmer werd alles weer dichtgedaan en al snel liep de temperatuur weer omhoog.
Alleen maar rustig aan doen lukt niet. Somige dingen moeten nu echt gebeuren en ik moet ook nog werken waar nu wat extra dingen moeten gebeuren die af moeten voor de vakantiesluiting.

Morgen is mijn moeder jarig we wilde haar eigenlijk een dagje mee uit nemen maar dat stellen we nog maar even uit.
Overigens die ventilator dat ijs zet je dat er gewoon voor? Ik heb het probeer het maar voel weinig verschil.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.