Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op
Mrs. Robinson

Mrs. Robinson

27-07-2018 om 13:03

Welke rekenmachine bovenbouw vwo?

Zoon gaat naar 4 vwo, met alle bètavakken en wis B. Ik vind op de site van school nergens welke rekenmachine hij nodig heeft. Wegens schoolwissel heb ik misschien ook geen (complete) lijst gehad, dat kan. Hoe dan ook: is er een standaard rekenmachine voorgeschreven waarmee hij tot het eindexamen voort kan? Of verschilt dit nog van school tot school?

Yaron

Yaron

27-07-2018 om 13:09

Hp Prime

Wij hebben hierover van de week mail gehad, de HP Prime heeft de voorkeur bij onze zoon op school, maar de volgende machines zijn ook toegestaan: (geknipt en geplakt uit de mail)

Texas Instruments
TI-84 Plus T, de basisversie met LED lampje

TI-84 Plus CE-T

TI-Nspire CX (alleen de versie zonder CAS)
Deze raden we echt af, de machine is te complex.

Casio
fx-9860GII(SD) met examenstand

fx-CG20 met examenstand

T is wel fijn...

Om exact dezelfde te hebben als ‘iedereen’. Het zijn best ingewikkelde dingen met veel mogelijkheden en het is wel zo handig als de docent en je medeleerlingen ‘jouw’ apparaat ook hebben/kennen. Ik zou dus even checken met een aankomend klasgenoot, en anders even wachten tot na de vakantie. Je hebt t ding zo besteld/ gekocht.

De examenstand is trouwens verplicht. Dus let daar wel op! Oudere modellen ( of 2e handsjes) hebben dat niet standaard.

En vergeet niet...bij natuurkunde/scheikunde/bio etc is de grafische rekenmachine NIET toegestaan. Dus zorg dat je kind ook zo’n gewone basic Casio heeft...

Ingrid

En (aanvulling)

De meeste scholen kiezen dus ( zie bericht nr 1) voor ‘een standaardmodel’. Maar welke dat is kan per school verschillen. Ik zou echt pas iets kopen als jent zeker weet!

Ingrid

Mrs. Robinson

Mrs. Robinson

27-07-2018 om 13:38

Oké

Dan wacht ik maar even tot school begint idd. Bedankt!

Mes robinson

Woon je in wen grote plaats? Of niet? In de buurt van het ‘dorp’ waar ik woon is eigenlij maar 1 lyceum/ gymnasium. De lokale kantoorboekhandel ( is er ook maar 1) heeft ‘het voorkeursmodel’ van de school in kwestie in grote stapels klaar liggen. Als jij ook in zo’n soort plaats woont kun je dat ook nog proberen...😀. In Amsterdam gaat dat niet werken..

Ingrid

Mrs. Robinson

Mrs. Robinson

27-07-2018 om 16:04

eh...nou

Ik woon in een bijzonder kleine plaats maar we verhuizen naar een bijzonder grote stad

Gemeld

Bij forumbeheer

V@@s

V@@s

27-07-2018 om 17:15

boeken bestellen

Als je de schoolboeken bestelt, krijg je vaak ook een lijst aan opties om bij te bestellen. De door school gewenste grafische rekenmachine zit daar in het algemeen bij. (en vervolgens kun je zelf natuurlijk gewoon de goedkoopste aanbieder zoeken).

Mrs. Robinson

Mrs. Robinson

27-07-2018 om 17:43

O, kan ik daarvan uitgaan?

Ik moest bij de gevreesde van Dijk bestellen, voor het eerst. De boeken zijn er zelfs al, ik was stomverbaasd.
Maar inderdaad kreeg ik daar een optie om zo'n rekenmachine mee te bestellen. Mag ik er blind vanuit gaan dat die dus door betreffende school wordt gewenst?
Nu je het zegt, ik moest idd ook school e.d invoeren in het proces...(zit in een hectische fase dus dat soort details ontgaan me).

V@@s

V@@s

27-07-2018 om 18:16

Van dijk

heeft driekwart van de markt in handen, dus logisch dat de meeste klachten ook op hun betrekking hebben. Hier gaat het bijna altijd goed, en van Van Dijk nog nooit een boete gehad (en zo netjes zijn mijn kinderen niet).

Officieel toegestane rekenmachines

Lijst van toegestane rekenmachines voor examens

https://www.examenblad.nl/publicatie/20170626/regeling-toegestane-hulpmiddelen/2019/vwo

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.