Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Paasei

Paasei

22-07-2018 om 20:07

Hoe overleef je de hitte


Fransien

Fransien

26-07-2018 om 09:03

Bah

Het is gewoon te heet.
Ons huis staat in de verkoop, gister laat in de middag kijkers dus gisteren weer alles gepoetst. Het was de laatste bezichtiging van deze week gelukkig.

Paasei

Paasei

26-07-2018 om 09:27

Dekbed

Gisteren ontdekt dat slapen onder alleen een dekbedhoes, zonder dekbed, niks voor ons is. Te koud. Misschien door de plafondventilator die de hele nacht draait.
Gisterochtend tot ca. 1 uur bewolking gehad en zowaar een paar spetters. Dat je daar zo blij van kunt worden... Vandaag niet zo gelukkig helaas.

Succes met de verkoop Fransien. En het poetsen. Moet zo ook beginnen; hygiene is belangrijk als het zo warm is. Neem de ventilator gewoon mee van keuken naar badkamer.

40er

40er

26-07-2018 om 19:56

Terras

Op het terras gaf de thermometer 50 graden aan, tegen de muur. Is natuurlijk niet een helemaal eerlijke meting, maar toch. De officiële meting hier was 37 graden. Ook best warm. Ik ben het zo ontzettend zat dit weer, loop echt al dagen met koppijn en ik slaap slecht, bleh!

Ad Hombre

Ad Hombre

26-07-2018 om 20:25

Ik heb met jullie te doen

Maar hier doen de airco's het prima. Ik moest net even de kussens van de bank buiten naar binnen halen omdat het ging regenen en de hitte sloeg je gewoon tegemoet...

Ik kan er persoonlijk absoluut niet tegen, met name 's nachts. Mijn kussen wordt drijfnat zonder airco. Ik denk dat deze hittegolf de verkoopwaarde van mijn goed gekoelde huis geen kwaad zal doen en da's mooi meegenomen

Ik kan op zich wel zonder, behalve in de slaapkamer, daar vind ik het echt een must.

Jo

Jo

26-07-2018 om 22:14

Ben ik dan de enige die dit weer heerlijk vind?

Ik krijg volop energie. Een heerlijk vakantie gevoel, niks moet, alleen genieten van de dingen die ik leuk vind.
De ochtend gestart met een rondje kickbike door de polder, daarna naar aquales in het zwembad, boekje lezen en niksen op het strand en de dag afgesloten met een aquales in het zwembad.
Tussendoor de boodschappen gedaan, de was opgehangen en weer opgevouwen en de vaatwasser uitgeruimd.

De zon schijnt niet in mijn woning, slaap het grootste gedeelte van de nacht nog onder een dekbed.

Marie

Marie

26-07-2018 om 22:33

Dekbedhoes en badlakens

Ik vind slapen onder alleen een dekbedhoes ook niks, veel te licht.
Ik doe er dan meestal een groot badlaken overheen of een dunne katoenen sprei

Saar

Saar

26-07-2018 om 22:35

Haha Jo

Als jij onder een dekbed slaapt dan is het bij jou vast niet zo warm. Een paar graden kunnen een wereld van verschil maken.
Ik kan heel goed tegen warmte maar nu ben zelfs ik gevloerd hier.
Hoewel ik het best uit zou kunnen houden als ik mijn dag afwisselend op strand en zwembad zou kunnen doorbrengen. Helaas, ik moet hard werken.

Bosbes

Bosbes

26-07-2018 om 23:59

Ik slaap...

Ik ben best blij met het weer maar ehm..dekbed?
Die ligt tussen mijn man en mij in. Ik slaap in onderbroek zonder deken of laken.
Tegen de ochtend pak ik kennelijk wel een deel van de deken. Daar lig ik uiteindelijk deels onder, maar de eerste uren niets hoor!
Vrijheid.....
Maar ik moet toegeven dat het net te heet is.
Maar zomer blijft mijn lievelingsseizoen.

Jo

Jo

27-07-2018 om 00:32

@ Saar

Heel vervelend dat jij hard moet werken. Maar ongetwijfeld heb jij ook recht op vakantiedagen.
Mijn werkgever bepaalt mijn vakantieperiode. En omdat hij schoolgaande kinderen heeft valt dat altijd in het hoogseizoen. Voor mij te prijzig om weg te kunnen gaan. En nu creëer ik mijn eigen dicht bij huis zon overgoten doe waar je zin in hebt vakantie.

Ik ben blij dat ik mag genieten van deze warmte en niet hoef te werken in een door airco gekoelde ruimte waar ik snip verkouden van word.

@ Bosbes
Ik zei ook "grootste gedeelte" van de nacht. Ligt nog steeds binnen handbereik en kruip er ongemerkt weer onder.

Ad Hombre

Ad Hombre

27-07-2018 om 06:53

Seks

Hoe staat het eigenlijk met de seks in jullie bloedhete slaapkamers met de dekbedden tussen de partners? Komt daar nog wel wat van terecht?

40er

40er

27-07-2018 om 07:01

Gatsie nee!!!
(Maar dat kan er ook aan liggen dat ik ongesteld ben en het dan een vieze bedoening vind)

Bosbes

Bosbes

27-07-2018 om 07:52

Vannacht echt zonder

Op deze warmste NL nacht ooit gemeten heb ik die deken niet meer gepakt vannacht.
Een deken tussen ons in moet je niet speciaal onromantisch zien, het is eigenlijk de enige plaats waarvandaan ieder hem alsnog halfslapend zou kunnen pakken. Bij je voeten valt het dekbed er gegarandeerd vanaf.
Ik val in slaap met mijn armen boven me, moet toch zoveel mogelijk afkoelen!

Roda

Roda

27-07-2018 om 08:08

Op de bank geslapen

Gister was het in mijn slaapkamer 31 graden. Na 1,5 uur was ik al weer wakker en voelde me oververhit.

Ik ben beneden op de bank gaan slapen. Daar was het toch iets koeler.

Heeft iemand van jullie een mobiele airco?

Kaori

Kaori

27-07-2018 om 08:24

Balkon

Ik heb besloten komende nacht net als mijn buren op het balkon te gaan slapen.😴

Ad Hombre

Ad Hombre

27-07-2018 om 08:29

Roda

"Heeft iemand van jullie een mobiele airco?"

Ik heb er vroeger wel een gehad, maar dat werkte niet al te best. Een vaste split installatie is het beste.

Kaaskopje

Kaaskopje

27-07-2018 om 09:34

Dit gaat mijn grens te boven

Ik vind dit echt té warm. Gister merkte ik voor het eerst dat dit voor mijn astma ook echt niet best is. En dan heb ik nog een milde vorm, arme iedereen met longproblemen. Maar ook mijn benen zwellen wat meer op dan normaal. Met steunkousen redelijk goed binnen de perken te houden, ook daarvan denk ik dat het veel erger kan, dus ook daar... arme mensen die daarmee kampen. En dan te bedenken dat dit steeds normaler gaat worden... Ik zei gister tegen man, dat nieuwbouwhuizen daar op gebouwd zullen moeten gaan worden. Zo las ik dat zwarte dakpannen de warmte goed absorberen, dus geen zwarte dakpannen is beter. Klinkt logisch, zwarte kleding doet hetzelfde.

Ons huis is zo goed geïsoleerd dat de warmte er amper uit kan. Aangezien de heteluchtverwarming (nu op zomerstand) vooral lauwe lucht de kamer in blaast, helpt dat te weinig om het echt koel te krijgen. Maar goed, het is beter dan géén ietwat koelere lucht. Het zet de warme lucht in de kamer in beweging. Tegelijkertijd heb ik de ventilatie op volle kracht aanstaan, die lucht afzuigt. Mijn dochter heeft een eigen airco op haar kamer staan, maar aangezien ze op vakantie is, heb ik die nu lekker naar beneden gehaald en zit ik als het me te erg word lekker in een windje. Maar dochter komt ook weer thuis, dus we moeten er toch maar eens eentje kopen.

Ondertussen zit ik zoveel mogelijk stil. In de ochtend gaat het nog wel, maar gistermiddag werd ik echt niet goed van de warmte, dus hup weer stilzitten. Zo min mogelijk bewegen. Rond een uur of 3 begint het aangenamer te worden in de tuin, dan valt de schaduw van een grote boom over de tuin. Maar ik merkte gister dat het pas echt aangenaam wordt tegen de avond.

De NOS, meldde gister dat gemeenten niet goed voorbereid zijn op zomers als dit. We staan in Nederland vooral in standje hoe houden we het water tegen, maar niet in standje hoe houden we het water vast. Gisteravond zat ik met het zicht op het schoolplein van onze buren op mijn gebakken aardappeltjes te kauwen en constateerde dat wij daar ongetwijfeld ook veel warmte door krijgen. Het is een en al steen aan die kant. Het zou fijn zijn als de school wat meer groen zou gaan aanleggen, daar zijn best mogelijkheden voor. Ik merk overigens dat gras momenteel ook niet echt een verkoelend effect heeft. Het lijkt wel of we naast een hooiberg wonen. (Andere kant van het huis.) Als ik de hond uitlaat is de geur van dat verdorde gras gewoon onaangenaam. Broeierig, die zware hooigeur... Maar we hebben regen gehad vannacht! Zowaar. Ik heb er ook ingelopen. Ik ben een echte regenhater (nou ja, overdrijven is ook een vak) maar ik genoot van de druppels op mijn rug en armen, met Singing in de rain in mijn hoofd. Hond dacht er kennelijk anders over, die ging steeds harder lopen ). Ik moet hond nog uitlaten, ik ben benieuwd of het stadsgroen er een beetje van heeft kunnen profiteren.

Astrid

Astrid

27-07-2018 om 10:49

Roda

Mijn buurvrouw sinds een week. Valt erg tegen, maakt veel lawaai en na uitzetten is het binnen 20 min weer kokend heet.
Ze heeft spijt van de aankoop.

Hier gisteravond onweer gehad, 10 minuten regen en snel opstekende wind. Heb ervan genoten moet ik zeggen!

Ad Hombre

Ad Hombre

27-07-2018 om 11:01

Astrid

Die dingen koelen de ruimte niet echt, maar ze geven wel een koele luchtsroom. Als je daarin zit/ligt helpt het wel wat.

Toen mijn oudste geboren was (2006) was het ook zo heet. We hadden toen al zo'n ding maar die begaf het prompt, de lagers van de ventilator waren kapot. Ik heb toen een nieuwe lager gekocht en dat spul bij een machinebedrijf in en uit elkaar laten persen zodat ons lieve babietje het niet te warm kreeg.

Geen wonder dat hij nou flink verwend is...

Saar

Saar

27-07-2018 om 13:44

Helemaal niet vervelend hoor, dat ik hard moet werken!
Mijn post was ook niet vervelend bedoeld, geniet ze!

Saar

Saar

27-07-2018 om 13:48

Kaaskopje

Je hebt toch bijna geen verplichtingen, als ik het goed heb?
Gewoon aanpassen dan, sta lekker vroeg op en in de middag slapen. Geen aardappels bakken, maar sla eten. Er in meegaan kost minste energie, en daar moet je nu zuinig mee omspringen!

Kaaskopje

Kaaskopje

27-07-2018 om 14:36

Saar

klopt, ik doe mijn best om een stilleven te vormen met de ventilator en de computer ).

Ik ben gisterochtend al om half 8 naar fitness gegaan. Ik zou samen met mijn zus gaan, maar die heeft zich grrrrrr.... verslapen en is toen maar thuis gebleven (het was haar idee nb). Maar ik vond het een succes. 's Morgens schijnt de zon vol op de voorkant van het gebouw, veel glas. Je bezwijkt dan bijna. Om half 8 was het er nog redelijk koel. Toen ik weer wegging, half 9 voelde ik vooral in het trappenhuis de hitte weer op me neerklappen.

Wilgenkatje

Wilgenkatje

27-07-2018 om 16:36

De ' rapportcijfers' van het weer

Die vind ik zo bijzonder. Het weer van nu gooit hoge ogen op weersites. Waarom ? Wat is het ijkpunt ?

40er

40er

27-07-2018 om 17:14

Wilgenkatje

Idd, als ik nu kijk, vandaag een 9, dinsdag een 6. Voor vandaag zon en 36 graden, dinsdag iets bewolkt en 28 graden. Nou, dat vind ik ook wel een 9 hoor!

Vandaag was ik onverwacht vrij, mijn cliënt belde af, het was te warm vond ze. Ik heb dus vanmorgen even de bedden gedaan. Vanmiddag lekker binnen, geknuffeld met de hond (en samen een dutje gedaan).

Straks nog even koken, ik ga echt niet alleen salades eten. Juist wat warme eten waardeer ik wel. Maar wel makkelijk hoor.

Kaori

Kaori

27-07-2018 om 17:41

Verrassende cijfers

Schaatsen krijgt nu een 1. Gek hè in juli?

En ik ben ook teleurgesteld in IKEA, maken ze reclame dat het bij hun lekker koel is. Dus ik houd rekening met de normaal zeer lange wachttijden bij de klantenservice, normaal ben je zo een uur aan het wachten.
Sta ik na 10 minuten al weer buiten. Dat was niet de bedoeling.
Aan de andere kant accepteren ze dan wel zonder gedoe een retour zonder bon.
Nu maar tour kijken en een dutje doen met de kat op de bank.

Saar

Saar

27-07-2018 om 23:21

Mmhh

Fitness lijkt me met dit weer weer wat overdreven.
Tenzij je geen enkele moeite met de hitte hebt lijkt het me niet erg gezond.
Zag vanmorgen in bos met wandelen met hond ook behoorlijk wat mensen flink sporten. Je haalt ze er zo uit, de mensen die dat eigenlijk echt niet zouden moeten doen.

De hitte trotseren kost veel mensen al genoeg energie.
Het is ook maar een paar dagen per jaar zo extreem warm in nl gelukkig, die paar sport sessies kun je wel missen.

De hond is veel verstandiger dan ik trouwens. Ik wil best een flinke wandeling maken. Maar overactieve hond ziet het niet zitten, zelfs niet ''s morgens vroeg.

Pooh bear

Pooh bear

28-07-2018 om 08:24

Heerlijk

Wat een heerlijke temperatuur nu. Wordt er gewoon blij van. Lekker alles open gezet. Het regent wel nu maar zit gewoon buiten onder de schuifpui te genieten.
Wel jammer dat die bewolking er gisterenavond al was want zo heb ik wel de maan gemist.

Bellefleur

Bellefleur

28-07-2018 om 09:42

Groningen

Nog steeds erg warm. En zo te zien, voorlopig geen regen!

Kaaskopje

Kaaskopje

29-07-2018 om 03:01

Saar

Om half 8 was het te doen bij fitness.

Saar

Saar

29-07-2018 om 08:06

Kaaskopje

Maar je moet ook energie sparen om de rest vd dag door te komen!
Maar goed, extreme hitte is weer voorbij.

Jo

Jo

29-07-2018 om 09:38

@ Saar

Energie sparen om de rest van de dag door te komen????

Terwijl de rest van de dag bestaat uit niks tot weinig doen, heel vermoeiend zeg.

Ik denk dat de mensen, zoals ik, die willen sporten heel goed weten op welke tijdstippen zij dit doen en welke locaties.

Met dit weer word ik juist heel onrustig als ik niks doe. Op de vroege ochtend is/was het buiten prima te doen. En ook de avond nodigt uit tot fietsen, wandelen.

En in het zwembad is intensief sporten, zoals aquacycling en aquarobic prima uit te houden. Misschien heb je weinig ervaring met sporten, maar van sporten krijg je energie. Ik raad het je aan.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.