Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Kaaskopje

Kaaskopje

30-07-2018 om 01:42

Wat zou je willen inleveren ten gunste van 'het grote geheel'?


Angela67

Angela67

04-08-2018 om 16:30

Ik begrijp niet dat jij het niet begrijpt. Jij denkt als een kind: dat vliegtuig is er toch al, die kerosine ook, mijn buurman vliegt vijf keer per jaar en in China gaat het toch al slecht met het milieu. Dus nee hoor het maakt echt niets uit of ik vlieg of niet.

Jij houdt het mee in stand.
En zo lang je ook dat 'eerlijk zegt' kom je in ieder geval over als iemand die zich verantwoordelijk voelt. Want met je huidige insteek kom je over als iemand die heg het graag bij anderen neerlegt. Bij arme mensen die niet aan jouw geld mogen komen want dan loop je rood aan, en bij de rest van de wereld want ach jij bent er maar één op de zoveel miljard.

Gr Angela

Zenuan

Zenuan

04-08-2018 om 18:20

Iets opgeven voor een ander

Mijn vriendin heeft een aantal jaren in de bijstand gezeten. En ja, ik wilde haar heel graag helpen. Wilde haar geld geven, zodat zij het beter had. Dit mag echter niet. Dus natuurlijk heb ik haar in natura geholpen (boodschappen, schoenen voor de kinderen, weekje weg). Maar structureel helpen (ook om haar uit de bijstand te krijgen), dat mag dus eigenlijk niet. Al haar energie ging op aan het hoofd biven water houden. Ik had haar graag financieel wat ontlast, zodat ze haar energie aan andere dingen kon geven. Gelukkig is ze nu uit de bijstand omdat ze een baan heeft. Nog geen vetpot, maar ik ben vrij om te geven en zij om te ontvangen.
Wat 'offers' voor het milieu betreft: wij zijn op het moment in Amerika op vakantie. Onze eerste vliegreis met het gezin (2 volw en 2 pubers). Het valt ons op hoe snel je (weer) went aan overal tasjes krijgen en heel veel wegwerpartikelen te gebruiken. Zit je in een goed hotel, is het ontbijt allemaal wegwerpborden en bestek. Vijf, zes tasjes bij het boodschappen doen is bijna standaard. Dozen om je boodschappen in te doen staan hier niet in de winkel. Wij proberen zoveel mogelijk zonder tassen te doen, maar wegwerp is hier wel de norm.

Plastic

De Amerikaanse mensen die ik ken, sparen de zakjes op en gebruiken ze als vuilniszakken voor de kleine prullenbakken in huis. Dat deed ik zelf ook.
We hadden toendertijd ook te maken met statiegeld op flessen maar ook blikjes.
Zakken chips werden in grote zakken gekocht en in kleine afwasbare schaaltjes uitgeserveerd. Plastic afval op de straat was een schandaal en er stond een boete voor.

Kinderen gaan met de schoolbus terwijl in Nederland steeds meer ouders hun kinderen met de auto naar school brengen.
Heb je ook de inpakkers gezien; oudere mensen die een centje bijverdienen om zo hun karige pensioen aan te vullen? Dat zie je in Nederland niet. Wie hier te ‘oud’ is krijgt te horen dat zij/hij te oud is.

Ik vind het riskant om over de zwakke plekken bij een ander land aan te stippen terwijl we hier ook kunnen verbeteren.

Verder vind ik dat bezuinigen op vliegen eerder een nadelige uitwerking heeft; wie vliegt brengt als het ware geld naar de arme mensen toe.
En wat zet het nu voor zoden aan de dijk door te stellen dat een rijke die al €10.000 afdraagt best €100 extra kan afdragen. Ik denk dat er ook genoeg mensen zijn die schenkingen geven aan goede doelen. Wie krap bij beurs zit, zal die stap minder snel maken.
Dus in hoeverre heeft een brainstorm over geld afdragen zin, als mensen dit al doen alleen dit niet aan de grote klok hangen?

Kaori

Kaori

05-08-2018 om 00:23

toepasselijke blog

http://hypotheekvrij.blogspot.com/2018/08/nee-een-vliegvakantie-is-geen.html

toen ik 'm las moest ik gelijk aan dit draadje denken.

Kaaskopje

Kaaskopje

05-08-2018 om 01:45

Ik denk dat ik gewoon te beleefd ben om niet te reageren op wat er gezegd wordt, dus als ik het 'verwijt' krijg dat ik alles bij de rijken weg zou willen halen, dan reageer ik daarop. Ik vrees dat het waar is dat mensen met het meeste geld ook het meest zullen 'mogen' bijdragen, maar dat is niet het hoofdpunt waar het om gaat. We, dus ik ook, staan voor een tijdperk waarin we geconfronteerd worden (of al zijn) met de brokken van ons verleden. Het kon niet op, elke dag vlees in plaats van een puntje op zondag, we kunnen overal heen vliegen, nieuwe uitvindingen maakten ons leven gemakkelijker, maar dat blijkt toch zo zijn nadelen te hebben (gehad). Daar gaat het om.

Kaaskopje

Kaaskopje

05-08-2018 om 02:02

Kaori

Die grote actie komt er pas als de tegen de stroomzwemmers of met genoeg zijn of de dambouwers overtuigd hebben===

Dit is zo'n beetje samengevat, waarom ik dit draadje gestart heb.

Kaaskopje

Kaaskopje

05-08-2018 om 02:36

Flanagan

wie vliegt brengt als het ware geld naar de arme mensen toe.===

Vakantie als een soort ontwikkelingshulp voor arme mensen in Azië? Als ik iets gênant vind, is het de toerist uithangen tussen mensen die het duidelijk slechter hebben getroffen en je weet dat de verhoudingen in dat land veel schever zijn dan bij ons.

Geldt dit dan ook voor landen als Turkije, de VS, Engeland, Spanje, Italië, of Australië?

Het is prettig voor veel landen als er veel toeristen komen, maar "overdaad schaadt" gaat hier ook op. Er zijn steden en plekken op de wereld die kraken en zuchten onder al die toeristen. De plaatselijke bevolking van steden voelt zich steeds vaker overlopen door toeristen. Toerisme maakt ook stuk.

Kaori

Kaori

05-08-2018 om 07:08

nog een filmpje

https://www.rtlz.nl/algemeen/economie/leve-het-milieu-we-gebruiken-2-miljoen-kleine-petflessen-per-dag

Ik had graag gezien dat ze die stapel plastic dan ook zouden laten zien. Maar ja, dat kan ik dan misschien wel weer op mijn werk doen. Daar zijn we bezig om na de plasticzakjes van de afvalbakken ook de pet-flesjes terug te dringen. Dus ipv de flesjes bij een vergadering statiegeld flessen en een glas.

Kaaskopje,

Ik denk dat de mensen die in de toeristenbranche werken er toch anders tegenaan kijken. Iedere toerist betekent voor hen meer geld om thuis de lasten te kunnen betalen.
Kijk eens hoe je er zelf in zou staan als je daar leefde en afhankelijk was van de tourisme. Als de toerisme weg valt, zijn die mensen slechter af. In het groter geheel gezien, een onwenselijke zaak.

Kaaskopje

Kaaskopje

05-08-2018 om 11:25

Flanagan

Dat vind ik inderdaad een dilemma. Maar voor mij zou het wel meespelen in waar ik naar toe zou gaan. Het voelt voor mij als arme aapjes kijken.

Maar je reageert niet op vliegen naar landen waar dit helemaal niet speelt. Nederland zelf is ook blij met toerisme. We zijn best populair en dat is fijn voor iedereen die daar geld aan verdient. Maar ook hier zie je dat het uit zijn voegen barst. Amsterdam maakt reclame voor bereikbare plaatsen in de buurt met als doel dat hun stad wat lucht krijgt. Fijn voor mijn stad, tot het hier ook gaat spelen. Ik heb 11 jaar in een kustplaats gewoond en heb zo meegemaakt hoe het is als het dorp wordt overgenomen door toeristen. Mijn dorp was niet zo populair als een ander dorp binnen dezelfde gemeente, maar ook bij ons rolden ieder jaar met Pasen Duitse bussen binnen om bij de Zimmerfrei-huizen te worden afgezet. De bussen toeterden dan om de gastheer en -vrouw uit hun huis te roepen... het seizoen was begonnen. Ik zal de laatste zijn om mensen te misgunnen om op deze manier een beetje bij te verdienen. Ik zou zelf ook wel iets willen ondernemen in deze richting. Maar als het uit de hand loopt, is dat voor niemand prettig. Het is dus fijn dat steeds meer mensen zich de luxe van Verweggistan vakanties kunnen veroorloven, maar het heeft een keerzijde en ihkv dit draadje, lijkt het erop dat het tijd is voor 'bezinning'. Moet je echt zo ver? Heb je Oslo al gezien, of Dublin? Daar kun je met de auto heen, of zelfs met de trein.

MK

MK

05-08-2018 om 14:14

toerisme

Ik ben nu op vakantie in Griekenland en weet dat de mensen daar heel blij zijn met alle toeristen. Dat laten zij merken ook.

Dat heeft niks te maken met: "Als ik iets gênant vind, is het de toerist uithangen tussen mensen die het duidelijk slechter hebben getroffen en je weet dat de verhoudingen in dat land veel schever zijn dan bij ons."

Maar met het bieden van werkgelegenheid (en dus toekomst) voor die mensen daar.

Griekenland is nog steeds arm, zucht onder de schulden en de mensen betalen zich blauw aan belasting. Als er geen toeristen zouden komen, komen alle Grieken naar noord-Europa, net zoals veel Oosteuropeanen al doen. Of moet er nog meer geld naartoe.

Vergis je niet hoe belangrijk toerisme is voor veel landen. Zelfs in Nederland is het de grootste groeimarkt. En dan ook nog voor laagopgeleid werk, waar al zoveel banen van verdwenen zijn. Dat moeten we koesteren.

Angela67

Angela67

05-08-2018 om 16:21

Ik vind het tekenend dat je niet reageert op mijn postings.
En ook nu weer klamp je je vast aan een argument: Natuurlijk gaat de toeristenindustrie minder verdienen maar waarom vind je dat zo erg? Waarom zou de toeristenindustrie in stand gehouden moeten worden? Dat doen we toch ook niet met de tabaksindustrie?
Alsjeiets goeds wil doen voor verre economieën hoef je er zelf niet heen.
Gr Angela

Ad Hombre

Ad Hombre

05-08-2018 om 16:35

Religie

Het doet mij altijd denken aan religieuze twisten. De een is trots dat hij anderen helpt door op vakantie te gaan en de ander veegt hem (haar) daarom juist de mantel uit.

Kaaskopje speelt een beetje de heilige Franciscus, onbezoedeld door aardse zaken en dan hebben we nog rijketata die zich zowel op rijkdom als rechtheid in de leer voorstaat.

Ik vind het allemaal best. Ik zit hier prinsheerlijk aan de Andamanzee tussen mijn kindjes. Bijna 10000 km gevlogen en straks weer terug. Ik help natuurlijk wel de lokale bevolking met mijn zuurverdiende centjes! Het wemelt hier trouwens van de alternatieve vegetarische typejes met linnen tasjes met miljeuteksten erop. Schijnheilig hoor.

Niki73

Niki73

05-08-2018 om 16:49

"Als ik deze zomer niet vlieg, maakt dat echt geen verschil."

Daar ben ik het hartgrondig mee oneens. Als jouw plaats op het vliegtuig leeg blijft, wordt er al ontzettend veel brandstof bespaard. Daarbij: alle veranderingen beginnen klein. Een steentje in de vijver maakt steeds groter wordende kringen. Als jij een zomer niet vliegt, is de kans groot dat je toch een leuke vakantie hebt en dat jij eerder geneigd bent nog eens vliegtuigloos op vakantie te gaan. Je vrienden horen jouw vakantieverhalen en denken ook: dat klinkt heel leuk! Zij gaan je voorbeeld misschien wel volgen.
Ik vind het tragisch dat veel mensen denken dat je zonder vliegtuig niet fijn of interessant op vakantie kunt.

Kreta

Ik zit nu op Kreta. Met vliegtuig.
Ook hier zijn de mensen blij dat we hun huis gehuurd hebben en is de jongedame die het schoonmaakt ( niet nodig, vind ik, maar ik wil haar het brood niet uit de mond nemen) en de jongeman die dagelijks het zwembad komt schoonmaken ( ook zo’n overdreven gebeuren) maar wat blij met onze aanwezigheid. De weken erop is het huis niet verhuurd.

Nu is het ook niet zo dat je minimaal moet vliegen om van een leuke vakantie te genieten. Frankrijk is ook mooi en de hoge Veluwe of Limburg ook.
Ik ken ook mensen die de zomer verblijven op hun tuinhuis na twee jaren op vakantie in het buitenland. Alleen heb ik geen tuinhuis. Zo maakt iedereen keuzes voor hun vakantie. Wie dichtbij blijft, geeft geld uit aan de Nederlandse ondernemers, wie ver weg gaat, besteed het daar.

Mijn vrienden doen ook wat ze zelf willen. Ik heb nog nooit meegemaakt dat iemand naar dezelfde plek ging als gevolg van mijn vakantieervaringen. Dus daar geloof ik niet zo in.

Wilgenkatje

Wilgenkatje

05-08-2018 om 18:36

' dat vliegtuig vliegt toch al'

Niki73 heeft gelijk - elke persoon meer telt voor de verstookte brandstof/ uitstoot. Maar ja, het voelt zo nietig. Ik herinner me dat ik jaren geleden ergens in Londen in het park stond met zicht op Heathrow. Constant zag je geheel links, midden boven en geheel rechts een vleugtuig in beeld. Constant ging dat zo door. Als een derde (!!) van die passagiers niet zou vliegen, was het nog steeds veel. En dan zie je 1 ( weliswaar groot) vliegveld. Wereldwijd gaat het zo op veel plaatsen. Het is gewoon uit de hand gelopen.

Noodzakelijke vluchten, natuurlijk zijn die er. Er zijn heel wat natuurbelevingen op unieke locaties. ( of je alles zelf gezien moet hebben is een andere vraag). Maar als je twee weken all inclusive in een resort zit wat je niet verlaat, wat betekent het dan om op een verre vliegbestemming te zijn? Dan is er toch nauwelijks verschil in ervaring in x, y of z?

Wilgenkatje

Wilgenkatje

05-08-2018 om 18:38

Aanvulling

Ik bedoelde niet dat je noodzakelijk naar een of ander natuurgebied moet vliegen. Maar een opmerking naast de noodzakelijke vluchten. Te snel verzonden. Ik mis de edit-knop.

MK

MK

05-08-2018 om 21:29

Wilgenkatje

Ik ben niet van de Al Incl. vakanties, maar als we ons ook al gaan bemoeien met hoe anderen hun vakantie zouden moeten invullen dan gaat dat wel heel ver. Hordes mensen die de hele dag voor hun tentje zitten. Als zij daar gelukkig van worden dan is dat prima. Je draaft nu echt door.

Verder eens met Flanagan en oneens met Niki: veel vrienden van mij zweren bij campingvakanties met glijbaancomplexen en luidruchtige animatietoestanden. Mijn vrienden gaan mijn voorbeeld niet volgen als ik een keer niet zou vliegen. Hoe kom je daarbij? Maar ik ga ook weleens met de auto, alleen zijn mijn kinderen er geen fan van en leidt dat tot een hoop gezeur en geruzie.

MK

MK

05-08-2018 om 21:34

Angela67

Waar moet ik op reageren dan? Ik zie geen vraag en heb mezelf denk ik al vaak genoeg uitgelegd. Ieder zijn mening toch? Als ik morgen vegetariër zou worden, geloof ik ook niet dat dat impact zou hebben.

We kunnen beter nadenken over oplossingen om het milieuvriendelijker te maken dan dat we het maar moeten verbieden of uitbannen. Ik vind dat heel naïef en geloof daar niet in.

bieb63

bieb63

05-08-2018 om 22:21

Jij bent naief MK

Als iedereen zegt ' wat maakt het uit dat nietige ik dat doe, een slok op een borrel', dan hoeft niemand iets te doen......
Helaas moeten er veel ver-en geboden van de overheid komen, want teveel mensen denken zoals jij.....
Als iedereen zn glaa in de glasbak gooit, behalve jij, nee dat maakt niets uit. Maar als niemand dat doet.... Dus we zullen het met zn allen moeten doen, en dar begint bij jezelf, alleen op jezelf heb je invloed.

Wilgenkatje

Wilgenkatje

05-08-2018 om 22:24

Je hebt gelijk hoor MK

Ik overdrijf.

Maar ik snap het niet zo goed als mensen naar een land ver weg reizen en daar dan hun gehele verblijf doorbrengen binnen de muren van een resort. Je wilt toch zien waar je bent? Nou nee, je wilt bruin worden en in het zwembad dobberen. Ieder zijn meug. Maar als vliegen zoveel slechts voor het milieu betekent, bekijk dan minstens het moois waar je heen bent gevlogen

Klaar met dit zijpaadje.

Angela67

Angela67

05-08-2018 om 22:50

Ok dan een vraag

Wat zeg je tegen je kinderen als die zeggen: maar mama, waarom gaan we met zo'n groot vervuilend vliegtuig op vakantie?

Vraag 2: waarom.vind je de lokale Griekse economie belangrijker dan het goede voorbeeld aan je kinderen geven (namelijk niet vliegen)?

En verder zit ik er persoonlijk absoluut niet mee wát je doet (ik ben gelukt niet op aarde als missionaris) maar je zegt dat je 'doet wat je kunt'?. Je doet niet wat je kunt maar je wil niet je verantwoordelijkheid nemen op dit punt. En dat probeer je te maskeren.

Vraag 3 klopt het dat je dat hele gezeur over milieu stiekem maar flauwekul vindt en dat je ook zou vliegen als het heel duur was?

Gr

Angela67

Angela67

05-08-2018 om 22:52

Oeps

Ik ben niet gelukt op aarde 😀.
Moest toch zijn ik ben gelukkig niet op aarde...
Gr Angela

Kaaskopje

Kaaskopje

06-08-2018 om 01:52

Ad Hombre

Dat ik de Heilige Franciscus speel, laat ik aan jou verder, ik weet gelukkig beter, maar hier "Het wemelt hier trouwens van de alternatieve vegetarische typejes met linnen tasjes met miljeuteksten erop. Schijnheilig hoor." ben ik het mogelijk met je mee eens. Het hangt van hun tas-teksten af of je kunt beoordelen of het klimaat-vegetariërs zijn. Vegetariërs zijn vaak vegetarisch omdat ze tegen (slecht behandeld slachtvee-)vlees eten zijn. Om aan voldoende voedingstoffen te komen, gaat er dan toch met smaak een sojaschnitzel in. Omgekapte bomen en vliegvakanties, hoeven dan dus niet voor een innerlijk tweestrijd te zorgen.

Tussen twee haakjes... als je aan de Andamanzee zit, een prachtige omgeving, mooi uitzicht, maar toch op OO zit te lezen, is dat dan omdat je er al zo vaak bent geweest dat je van verveling naar dit forum grijpt? Of zijn onze bijdragen een beetje een verslaving geworden? .

Kaaskopje

Kaaskopje

06-08-2018 om 02:20

Ik zie Griekenland als een gelijkwaardig land, wat door slecht beleid in zwaar weer terecht is gekomen. Toerisme is dan uiteraard heel welkom om weer uit dat zware weer te raken. Ik zou me daar geen rijke Europeaan voelen, maar gewoon toerist. Onze stad is ooit een artikel 12 gemeente geweest. Natuurlijk is het dan prettig als er geld binnenkomt door toerisme. Alles wat helpt om de kas weer te spekken is meegenomen.

Er zijn ook landen, waar een rijke minderheid een prettig leven leidt, maar de vuilnis wordt uitgeplozen door écht arme pechvogels die met gevaar voor eigen leven geld verdienen aan wat ze daar vinden. Ik zou het niet prettig vinden om in die wetenschap daar als toerist geld naar toe te brengen. Dat komt niet bij die echte pechvogels terecht. Als je daar wel heengaat, geef dan gewoon toe dat je daar zin in had, met nobelheid heeft het niet veel te maken.

Kaaskopje

Kaaskopje

06-08-2018 om 02:43

Angela

Stellen jouw kinderen vragen als "waarom gaan we met zo'n vervuilend vliegtuig op vakantie?"? Als ze dat zouden vragen, zou ik eerst omvallen van verbazing en daarna direct een reis in de omgeving boeken. Ik heb liever dat iedereen het naar zijn zin heeft en zich prettig voelt bij de manier waarop de vakantie verloopt, dan er een vliegvakantie door te drukken. Dat ik daarmee het milieu spaar, maakt die beslissing alleen maar beter. Goed bezig dus kinderen!

Ik heb man wel een keer met wat overredingskracht overgehaald om voor een vakantie het vliegtuig in te stappen. Dat heeft hij gedaan, maar dat was eens maar nooit weer. Ik denk dat ik in mijn eentje echt nog wel eens het vliegtuig zou pakken. Zelfs Heilige Franciscanen hebben hun minder heilige momenten, maar ik vind het klimaatprobleem wel een reden om meer stil te staan bij de noodzaak van vliegen. Moet het echt, dan moet het, maar is een vakantie 'moeten'? Ik ben twee keer met een vliegtuig naar Engeland geweest, half uur vliegen en je bent er. Ik ben ook met de auto door de tunnel geweest. Die reis vond ik eigenlijk leuker. In plaats van op een luchthaven aan te komen, rijdt je eenmaal uit de tunnel direct door een mooi landschap. Ik zou nu echt niet meer voor het vliegtuig kiezen.

Ad Hombre

Ad Hombre

06-08-2018 om 05:26

Mooi, Kaaskopje beticht mij van verslaving. Wanneer was jouw laatste OO loze dag?

Ik zat naar een vuurshow te kijken toen ik dat schreef. Doodsaai, maar de kinderen vonden het prachtig. Sinds kort kan je wereldwijd voor weinig 4g internetten, dus het lijkt steeds meer alsof je gewoon thuis bent. Je vliegt makkelijker weg, maar als je er dan bent zit iedereen (autochtoon en allochtoon, bikini of burka met oogspleet) gewoon ook op zijn of haar smartphone te tikken...

MK

MK

06-08-2018 om 09:17

Angela67

Nou, nou.. hier dan antwoord op je vragen (beetje prententieus, maar goed):

"Wat zeg je tegen je kinderen als die zeggen: maar mama, waarom gaan we met zo'n groot vervuilend vliegtuig op vakantie?"

Het zal jou verbazen, maar als ik in januari over de zomervakantie begin is hun eerste opmerking: als we maar met het vliegtuig gaan. Om even aan te geven dat de autoreizen die we hebben gemaakt (naar Zuid Frankrijk) hen niet zijn bevallen.

"Vraag 2: waarom.vind je de lokale Griekse economie belangrijker dan het goede voorbeeld aan je kinderen geven (namelijk niet vliegen)?"

Wat een pretentieuze vraag. Ik vind de lokale Griekse economie niet belangrijker. Het doel is een leuke vakantie op een mooie plek. Dat ik daarbij lokale ondernemers kan steunen is dan mooi meegenomen. Daar groeit nu een verloren generatie op. Ik pretendeer ook niet dat ik die red, net zo min als ik in mijn eentje het milieu kan redden.

"Vraag 3 klopt het dat je dat hele gezeur over milieu stiekem maar flauwekul vindt en dat je ook zou vliegen als het heel duur was? "

Helemaal niet, anders zou ik geen zonnepanelen hebben aangeschaft, net zo min als een hybride auto of een e-bike. Allemaal duurder dan de vervuilende tegenhangers. Ik scheid mijn afval netjes in vier containers, omdat de gemeente dat vraagt terwijl veel mensen dat niet doen omdat ze het 'tuinvervuiling' vinden (4m2 tuin opofferen aan containers). Ik draag mijn steentje bij maar ben niet roomser dan de Paus. En jij? Daar vertel je niks over.

Ad Hombre

Ad Hombre

06-08-2018 om 10:05

Kinderen

We willen niet weer in Nederland op vakantie dit jaar. We willen naar Bali. Ja, die kids zijn erg milieubewust.

Niki73

Niki73

06-08-2018 om 12:11

Bali

Ad, dan zeg jij: tuurlijk schatje, wij gaan naar Bali?

Ik weet niet hoe uitzonderlijk mijn kinderen zijn, maar die nemen de vliegtuigvervuiling wel degelijk mee in hun wensen. Ze gaan volgend jaar met hun vader naar de VS, daar zeggen ze natuurlijk geen nee tegen, maar willen de komende jaren liever nergens anders meer heen vliegen. Het zal mijn huichelachtige (?), milieubewuste opvoeding wel wezen. Eerlijk is eerlijk, zelfs hun (nogal conservatieve) school heeft een flinke duit in dat zakje gedaan. Natuurlijk bepaal ik waar we heen gaan en hoe. Ze mogen hun mening geven, maar daar houdt het op.

Kaaskopje, Londen en Parijs zijn nou typisch van die steden waar je niet heen zou moeten vliegen. Met de auto is het prima te doen, met de Eurostar/Thalys ben je zelfs even snel ter plekke als met het vliegtuig. Als je op tijd boekt, ben je voor 80 euro per volwassene over een weer, bij speciale aanbiedingen zelfs voor 15 euro! Waarom dan in godsnaam vliegen? Wat mij betreft mogen die korte trajecten per vliegtuig zelfs afgeschaft worden.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.