Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Wilgenkatje

Wilgenkatje

05-08-2018 om 18:12

Vakantie... Wat levert het op


juf Ank

juf Ank

11-08-2018 om 22:45

serieus?

Kennen jullie niet de verhoogde sexdrang tijdens de vakantie? En Pennestreek, serieus, heb je dan de hele vakantie geen sex? Lijkt me echt vreselijk hoor, ouders gescheiden slapen en ieder een kind in bed...

Target

Target

12-08-2018 om 00:59

We heten niet allemaal juf Ank.😏

Om toch te antwoorden: met je kinderen op vakantie is niet bepaald romantisch op bepaalde leeftijden; zeg gerust: tot ze het huis uitgaan. Met meerdere kinderen en nestblijvers kan dat ook nog wel eens langer duren.

Noprivacy

Noprivacy

12-08-2018 om 02:07

Herkenning pennestreek

Veel minder privacy op vakantie en inderdaad ook weinig sex. Ik voel me nooit zo op mijn gemak in hotelkamer, gehorig appartement of warme tent en dat belemmert mijn sexsdrive. Dat boeit me echt voor geen meter. Ik geniet met volle teugen van het feit dat we als gezin zoveel met elkaar optrekken tijdens de vakantie. Dat voedt mij echt. En dat brengt vakantie mij ook. Mijn kinderen nog beter leren kennen omdat je tijdens vakantie een andere blik krijgt door een andere cultuur. Dat vind ik e ht pure winst en daarom ga ik graag op vakantie. Kan overal zijn ook in Nederland als het maar niet thuis is.

Ad Hombre

Ad Hombre

12-08-2018 om 03:54

Pennestreek

"Zitten we in twee hotelkamers, ieder met een kind in een tweepersoonsbed... "

WTF? Waarom in godesnaam? OK, het kost bij ons soms wat moeite om ze harmonieus op een kamer te houden, dus we hebben liefst 3 slaapkamers, maar 'ieder met een kind zou ik niet trekken'.

Voldoende privacy is een must, al zitten we nu wel heel luxe. Het huis is zo groot dat je elkaar af en toe echt moet zoeken. Al sta je te schreeuwen in de keuken, boven in het enorme ouderlijk bed hoor je helemaal niks...

Triva

Triva

12-08-2018 om 06:24

Pennestreek

Deed je dat aerieus vaak in twee hotelkamers ieder in een eigen bed met kind?

Dat heb ik in al die jaren maar 1 nacht gedaan: op weg naar huis op een drukke zaterdag toch maar een overnachting onderweg geboekt in een gelegenheid met een stuk of tien b&bkamers in Duitsland. We zaten op twee verschillende verdiepingen.

Sandra69

Sandra69

12-08-2018 om 07:29

OND

"Weer even jong, ongeremd. Vol wellust en passie

En dan kom je terug uit vakantie, je moet weer aan het werk, er is de dagdagelijkse sleur en de kinderen die ervoor zorgen dat je geen seconde privacy meer hebt. Je moet weer zelf koken, geen ontbijt buffet meer. Je moet weer zelf de was, plas en strijk doen en die momenten van passie worden vervangen door momenten van hoofdpijn, vermoeidheid en vechten tegen het saaie leven.
Tja, hoe zou het komen dat er zoveel scheidingen zijn, na de vakantie???"

Geen herkenning hier van wellust en passie tijdens de vakanties. Ja vroeger (lang) voor er kinderen waren misschien nog wel, maar niet meer zodra er kinderen waren.

Daarnaast denk ik dat het anders werkt. Ik denk dat de meeste mensen die gaan scheiden al een tijd in een slechte/onbevredigende relatie zitten. Als ze op vakantie gaan, zitten ze juist veel meer op elkaars lip, brengen ze veel meer tijd met elkaar door, dan thuis, waar iedereen druk is met werk, huishouden, kinderclubjes en -geregel. Doordat ze op vakantie veel meer tijd voor elkaar hebben, zien ze meer en beter dat ze hun partner echt niet meer leuk vinden en/of hebben ze tijd om over de relatie na te denken en te bedenken dat ze echt niet meer ermee door willen.

En na de vakantie ondernemen ze dan stappen om het in gang te zetten.

Schijnt ook zo te werken na de kerstperiode /oud en nieuw. Meer op elkaars lip en met oud en nieuw nadenken over wat je wilt ("nee, met deze relatie wil ik echt niet meer verder de rest van mijn leven"). En dan in het nieuwe jaar actie ondernemen en de echtscheiding in gang zetten.

Pennestreek

Pennestreek

12-08-2018 om 09:16

Jongens, er zit nog wel wat tussen hoor

Tussen totaal geen seks en passie op vakantie en elkaar helemaal opvreten. Maar ja, vaak gedaan, twee hotelkamers en in elke kamer een ouder met kind. Gelukkig zijn we het erover eens dat de kinderen in een andere kamer dan wij, in het buitenland al helemaal, niet goed voelt. Nog los van of de kinderen dat wel of niet zagen zitten. Want gelukkig kunnen ze heel goed samen over het algemeen, maar soms ook niet. Dan leg ik ze niet samen op een kamer. Zij hebben ook vakantie! En daarnaast is het voor de ouder-kind-binding heel goed, wij genieten er altijd van om met een van de kinders samen te slapen. Heel gezellig! Ook nu nog, met 18 en 15.
En ik zeg niet dat we ooit een hele vakantie gescheiden hebben geslapen, we reizen vaak rond en dan heb je dus elke keer weer een ander onderkomen meet andere (on)mogelijkheden.

En wees gerust, man en ik hebben ruim voldoende passie, er zijn ook andere momenten en plekken dan ‘s nachts in bed. En de spanning een dag of wat opbouwen is ook af en toe wel lekker.

Maar over het algemeen vind ik onze privacy een stuk verminderd nu ze groot zijn. Vroeger had je de avond samen, nu gaan ze later of tegelijk met ons. In een gehorig huis. En vooral dochter vindt het vreselijk als ze iets merkt van ons seksleven. Daar kunnen we vaak wel om lachen, en we plagen haar daar ook wel ene beetje mee, maar ik vind dat we ook een beetje rekening met haar moeten houden. Dus er gebeurt hier ‘s avonds minder vaak wat dan we zouden willen. Staat tegenover dat ze ook wel vaker en langer weg zijn, dus dan compenseren we weer.

Zo, alle zorgen over mijn seksleven en droogteperiodes tijdens vakanties weer weggenomen??

Seksloze vakanties

Te heet om elkaar zelfs maar aan te kijken

Camper die al deint als je op je andere zij gaat liggen

Kind bij je op de hotelkamer omdat je met zijn zessen bent en drie tweepersoonskamers in een hotel zo veel begrotelijker is dan twee tweepersoonskamers

Voorbehoedsmiddelen vergeten in te pakken terwijl je in the middle of nowhere zit

skik

*twee driepersoonskamers

belinda

belinda

12-08-2018 om 12:03

Geen geld

genoeg om verre reizen te maken.
Heb het meestal niet erg ver gehouden.
De ene keer dat ik in een ander continent was, is me wel enorm bijgebleven. Heeft meer indruk gemaakt dan alle prachtige reizen dichter bij huis.
Omdat ik echt het gevoel had in een andere wereld te zijn. Echt andere geuren, geluiden, lucht, cultuur.
Ik vond het een onbeschrijflijk mooie ervaring.
En ik heb niet eens veel kunnen doen want een klein kind mee.
Maar de hele atmosfeer, ik kan het moeilijk beschrijven. De andere dieren, waanzinnig veel vlinders, vieze enge grote insecten, voor mij vreemde vogels.. Echt alles voelde compleet vreemd en ANDERS.

En ik houd nu eenmaal erg van anders...
Als ik meer geld had vrees ik dat ik veel zou gaan vervuilen. Zou zo graag de hele wereld willen zien cq een ietsie beleven.

Nu houden we het meestal op Frankrijk met auto waar ik ook waanzinnig van geniet. Meestal kiezen we een ander gebied, Frankrijk is natuurlijk best veelzijdig.
Ik geniet zo van vakantie dat ik er nadien thuis wel eens huilend op de bank heb gezeten. Ik kan moeilijk afscheid nemen en voor mijn gevoel gaan we altijd te kort.
Uiteraard is dat dan ook een uitnodiging om te thuissituatie onder de loep te nemen maar niet op alles heb je grote invloed.

Sex op vakantie is bij ons ook minimaal bedenk ik me nu. Dat ligt toch ook wel wat aan je kinderen, in hoeverre gaan die hun eigen pad etc. Wij nemen meestal een caravan en die zijn veel te gehorig.

Zonnetje

Zonnetje

12-08-2018 om 12:38

Haha Pennestreek

Heerlijk je laatste posting en hopelijk heb je alle onrust en verbazing van sommige forummers weg kunnen nemen Totale herkenning hier. Als wij overnachten in een hotel dan is het ook ouder kind. Nu nog steeds en ze zijn 17 en 12. Nu overnachten wij geen 14 dagen in een hotel dus dat scheelt. Ik heb er totaal geen problemen mee. Ik vind het juist gezellig om met een kind op een kamer te slapen. Leuk om al die verbazing te lezen. Als ik er gevoelig voor was zou ik mij er iets van aantrekken Leven en laten leven!

Phryne Fisher

Phryne Fisher

12-08-2018 om 12:49

Ook

Ik heb/had zelden een kamer voor mezelf tijdens vakanties. Mijn kinderen gaan niet goed samen op een kamer, en die enkele keer dat ik drie slaapkamers had vond jongste het eng, helemaal alleen, dus lag ze alsnog naast me.

Hier wel

Veel sex, gewoon heel zacht. Deze reis helaas minder omdat er enkele nachten in een hotel zijn. Als mijn kinderen tiener zijn, mogen ze gewoon samen opeen kamer, nu zijn ze nog te klein. Heerlijk die privacy!

Triva

Triva

12-08-2018 om 13:07

Lol

Het ging mij niet eens om de seks maar ik kies daar dus niet zo voor. Stacaravan, huisje, bungalowtent, nooit hotels en als dat moet dan op doorreis en een familiekamer of kamers naast elkaar.

Triva

Triva

12-08-2018 om 13:08

Oja

Zou je ook met je puber in 1 bed stappen als je van geslacht verschilt?

Pennestreek

Pennestreek

12-08-2018 om 16:55

Zeker

Ik heb ook verschillende keren heerlijk met zoon in bed gelegen, deze en andere vakanties. En man dus met dochter. Waarom niet?
Ik ben blij dat wij en zij daar totaal geen problemen mee hebben.

Pennestreek

Pennestreek

12-08-2018 om 17:00

En Triva

Deze vakantie twee nachten gehad, een familiekamer. En we hebben samen veel lol gehad met wat stiekem gefriemel onder de dekens 😋, maar daar bleef het echt wel bij hoor.

OND

OND

12-08-2018 om 17:22

Ik kan me heel goed voorstellen

dat velen zich niet kunnen herkennen in mijn verhaal.
Wellicht ligt dat anders bij mensen die bijvoorbeeld in volcontinu ploegen werken, met een partner in een drieploegenstelsel. Die zijn al blij, als ze een keer per maand seks hebben.
Maar die hebben dan weer niet de luxe om vaak op OO te kunnen posten. De uitgespaarde tijd besteden ze om lief te zijn voor elkaar.

Kaaskopje

Kaaskopje

14-08-2018 om 22:05

Belinda

Op de een of andere manier vind ik jouw reactie hartverwarmend. Ik snap ook heel goed wat je bedoelt. Zo te lezen nam je de moeite om het land te verkennen. Dat vind ik zelf ook eigenlijk niet meer dan normaal. Je hebt in ieder geval een hele mooie herinnering. Ik heb zelf ook een prachtige reis gemaakt, varend van Zuid Afrika naar Antwerpen, maar toen was ik 2. Totaal geen herinneringen dus. Ik heb met mijn dochter weleens gefantaseerd over een auto-trektocht door Afrika met einddoel mijn geboorteplaats,, maar los van dat dit te duur is, lijkt het mij ook riskant. Ik doe het dus maar met wat ik ervan op tv zie en dergelijke.

Fernweh

Ik ga ontzettend graag op vakantie. Toen ik nog met ex getrouwd was zei ik weleens “als we oud zijn hebben we een huisje in Estland, een huisje in Zuid-Frankrijk en pendelen we met een camper tussen beide het hele jaar door, onderweg in Europa de leukste dingen ontdekkend”. Mijn ex voelde er niets voor Mijn huidige partner wel, alleen zijn er momenteel de financieën niet naar maar de wil is er.
Maar ik word blij van nieuwe horizons ontdekken, kijken hoe de mensen leven elders. En het liefst zou ik ergens voor een paar maanden neerstrijken om echt deel te nemen aan het leven daar. Toen ik naar NY ging met dochter in mei, was de leukste dag de vrijdag dat we in Brooklynn rondliepen zonder duidelijke plannen, een ijsje aten bij de locals met uitzicht op Manhattan, rondlopen bij de boekhandel Barne en Nobles etc...
Eigenlijk... zou ik een vaste (lage) inkomen willen hebben en geen verplichtigen en eventueel kunnen zeggen “kom we gaan” als we gehoord hebben van een mooie plek of iets gezien op tv. Ik vind low budget helemaal niet erg, sterker nog het nodigt tot creatief zijn. Ik heb dus altijd last van fernweh, als ik ergens ben wil ik elders zijn ...
Sini

Ad Hombre

Ad Hombre

19-08-2018 om 17:24

Sini

Ergens langer neerstrijken is inderdaad het leukste. Helaas komt dat er niet echt meer van in 3 of 4 weken vakantie.

Wilgenkatje

Wilgenkatje

19-08-2018 om 18:46

... dat wordt dan wachten tot je pensioen Sini...

Of een baan vinden waarbij je schrijft of reportages maakt in allerlei delen van de wereld. Of bij een bedrijf dat opdrachten in allerlei landen heeft.
Werken als onderwijskracht in een gezin dat elders woont (maar ja dan zal je naaste familie niet zo gezellig vinden, zoiets als minstens voor een jaar)
Meewerken in een team van Spoorloos. Of Memories of zo. Maar ja bij de omroep zijn de budgetten steeds krapper.
Ik Vertrek?

Afijn, dromen kan altijd.

Of...

Flink sparen en dan onbetaald verlof.

Wachten tot pensioen doen wij zeker niet. Geen idee of ik dan lichamelijk nog in staat ben om te reizen, nog sterker, geen idee of we ons pensioen halen.

Variatie

Het leuke van een vakantie is voor mij het op verschillende plekken komen.
Een tweede huisje in Frankrijk of op de hei, is wel fijn maar ik zou na een paar jaar weer ergens anders heen willen gaan.

Een vakantiebestemming dat niet je eigendom is, is ook een plek waar je ook geen omkijken naar hebt. Na een fijne vakantie, doe je de deur dicht en geniet je van de mooie herinneringen.

Eens een privehuisje op een vakantiepark gehuurd. Als ik de eigenaar van dat huisje was geweest, zou ik janken bij het aangezicht; zo slecht was het onderhoud dat de eigenaar van deze investering bij de beheerder in handen had gelegd. Op zo’n moment is een huisje , ookal is het maar een tweede huisje, wel jouw eigendom dat verslonst. Daar weegt geen inkomsten tegenop.
Vakantieadres moet vooral ontspanning bieden.

Kaaskopje

Kaaskopje

20-08-2018 om 10:07

Flanagan

Ik heb daar ook weleens over nagedacht. Stel dat ik in de gelegenheid kom dat ik een huisje kan kopen... Ik denk dat je de investering er wel uithaalt, maar de energie die het kost om het op orde te houden gaat me opbreken vrees ik. Ik vind dat je dat zelf moet doen, tenzij je iemand die het voor je waarneemt echt kunt vertrouwen. Een vaste vakantieplek kan wel leuk zijn, maar ik denk dat je na een paar jaar ook daar het gevoel krijgt dat je teveel thuis bent. Vakantie gaat inderdaad voor het grootste deel om nieuwe indrukken. Voor mij tenminste wel. Maar voor mensen die in een flat wonen bijvoorbeeld, kan ik me wel goed voorstellen dat een eigen huisje of caravan een verademing is.

Voordeel van onderwijs

Is dat je per jaar 10 weken vakantie hebt. Nadeel: je verdient niet heel veel dus ver weg is moeilijker. Maar low budget vind ik niet erg.
Partner werkt niet in het onderwijs, deze zomer had hij 2 weken vakantie. Ik ben dus een weekje alleen gegaan, naar Italië. Vond ik niet erg, alleen de avonden waren een beetje eenzaam.
Sini

nadeel van onderwijs (ot)

Nadeel van werken in het onderwijs is dat je verplicht bent je vakantie op te nemen tijdens de schoolvakantie en dus altijd de hoofdprijs betaalt en in de drukste periode zit.
Ik bezin me momenteel serieus op een carrièreswitch richting onderwijs, en heb me al bedacht dat ik dat dus wel jammer zou vinden. Ik had echt zo'n idee: als de kinderen niet meer leerplichtig zijn kunnen we eindelijk weer eens buiten de schoolvakanties weg, en als ik inderdaad in het onderwijs zou gaan werken kan ik dat dus vergeten.

Wat me wel heerlijk lijkt is dat je geen overdracht hebt. Ik zit nu in werk waarbij je, als je langer dan een paar dagen weggaat, je collega's op de hoogte moet stellen van wat er allemaal aan kwesties speelt, omdat je collega's moeten zijn voorbereid op allerlei mogelijke toestanden, terwijl ze in de praktijk ook alleen maar inspringen als het echt niet anders kan. Dan heb je dus stress voor de vakantie omdat je zoveel mogelijk af wilt hebben en de zaken netjes moet achterlaten, en je hebt stress na de vakantie omdat er enkele weken achterstallig werk op je ligt te wachten, en je vreest dat je halve klantenkring gaat bellen op de dag dat je terugkomt (wij zeggen aan onze klanten dus ook standaard dat we een dag later terug zijn dan we werkelijk terug zijn). Het lijkt me zo lekker om werk te hebben waarbij er ofwel geen werk is tijdens de vakantie (onderwijs) ofwel het werk dat opkomt door anderen wordt gedaan omdat het nu eenmaal helemaal niet kan blijven liggen. Ik bedoel maar: een caissière hoeft niet na terugkomst een deel achterstallige klanten alsnog weg te werken...

Groeten,

Temet

Temet,

Wat dacht je van een functie bij de gemeente?

Temet

Over die onderwijsbaan: ik kan je verzekeren dat ‘niet werken in de vakanties’ een illusie is. Sorry. Planningen maken, nieuwe dingen ontwikkelen of bedenken, profielwerkstukken nakijken...sommige dingen lukken gewoon niet in de reguliere lesweken. Al kun je soms wel tijd maken, soms heb je ook gewoon de rust niet. Volgend schooljaar doe ik voor het eerst vwo 5. Om daar een beetje relaxed en voorbereid aan te beginnen wil ik eigenlijk graag het hele jaarprogramma vooraf een keer helemaal doorgeploegd hebben. Daar ga ik komende 11/2 week nog wel even druk mee zijn...ik heb ook een combi-autistenklas. Waarschijnlijk maar 7 of 8 leerlingen, maar wel leerjaar 3/4/5 havo en vwo door elkaar. Daar moet ik ook nog even stevig over nadenken, hoe ik dat in t vat ga gieten....

Ingrid

IngridT

En toch probeer ik de zomervakantie helemaal vrij te laten. Tijdens de andere vakanties ben ik ook aan het nakijken, voorbereiden of lessen bedenken maar de zomer is heilig. Ik begin maandag weer en ga pas morgen een boek open doen. Erg he...
Sini

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.