Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op
Tango

Tango

03-07-2018 om 13:43

Ouders van VMBO Kader/Basis leerlingen


Tango

Tango

13-08-2018 om 13:15

Klopt

Biologie voor jou is een heel fijne methode. Hoofdstukken verdeeld in niet al te lange paragrafen met vragen tussendoor en aan het eind van het hoofdstuk korte samenvattingen van alle paragrafen en test jezelf in voornamelijk ja/nee vragen.
Zoon krijgt voor NASK nu een soortgelijk boek, weet even niet hoe het heet, maar had dezelfde opbouw. Echt een fijn VMBO-boek.
Dat Engels lijkt me inderdaad pittig, @nnemoon. Maar misschien valt het mee. Jouw zoon is volgens mij best goed in Engels.

Fijn dat jullie een goede vakantie hebben gehad en dat de galbulten van je zoon weer weg zijn. De ontspanning tijdens de vakantie heeft mogelijk geholpen.

Ik heb met zoon nog heerlijke dagen gehad in Overijssel, met mijn moeder zus en neefje. Het was niet meer zo heet dus we hebben veel ondernomen, gefietst en naar een leuke boerderij geweest waar je o.a. kon boerengolfen in het bos en wandelen in een maisdoolhof. Zoon heeft zich daar goed vermaakt. En wij allemaal eigenlijk. Het was een heel leuke vakantie zo samen. Zoon is wat dat betreft ook echt een makkelijk kind. Hij vindt veel goed, zolang hij tussendoor ook maar af en toe op de ipad een spelletje kan spelen. Wat dat betreft is hij nog steeds een makkelijke puber.

De auto is inmiddels getransporteerd uit Zeeland naar hier. Er is nog steeds geen duidelijkheid wat er nu precies aan de hand is. We hopen vandaag meer te horen. De garage hier dacht namelijk iets anders dan de garage in Zeeland. Inmiddels hebben we weer een andere leenauto en gelukkig heb ik mijn eigen autootje zodat ik gewoon weg kon afgelopen dagen.

Nu weer aan het werk. Zit dit even in mijn pauze te typen

@nnemoon

@nnemoon

14-08-2018 om 07:46

Laatste week vakantie

Voor zoon helaas de laatste week vakantie.

Triva en Tango, wat leuk dat jullie alle twee zo vol lof zijn over de biologie methode. Dat gaat dit jaar vast goed komen. Voor Nask heeft zoon hier de methode Nova. Dat lijkt mij ook goed te doen.

Tango, klinkt super de dagen in Overijssel. Fijn dat jullie zo genoten hebben!

Wat akelig van de auto. Hopelijk krijg je snel meer duidelijkheid. Ik hoop dat het mee mag vallen.

Zoon stond gisterenavond met een vriend op een viaduct naar auto's te kijken om foto's te maken voor zijn Instagram. De politie had een melding gehad dat er jongens op het viaduct hingen. Omdat er tegenwoordig rare dingen gebeuren, mensen springen van een viaduct of auto's worden bekogeld met stenen vanaf een viaduct gingen ze op deze melding af. De politie was van de andere kant aan komen rijden en had rustig naar de jongens zitten kijken. De jongens deden geen kwaad, stonden gewoon op de stoep, stonden niemand in de weg en hingen beslist niet over de reling. Ze schrokken wel toen het politiebusje bij hun stopte. De politieman was heel aardig vroeg naar hun gegevens, wilde weten wat ze daar deden en wilde zelfs even naar zoon zijn filmpje kijken. Zoon had zijn ID niet bij maar zei tegen die man u kunt gewoon mijn moeder bellen hoor.

Tango

Tango

14-08-2018 om 23:09

Nask

@nnemoon, zoon heeft ook Nova voor Nask. Lijkt me net zo'n soort boek als Biologie voor jou.

Wat een spannend avontuur had jouw zoon zeg! Gelukkig dat de politieman zo aardig reageerde, maar snap wel dat hij even schrok. Leuk dat je zoon zei dat ze jou wel even mochten bellen. Is jouw zoon al 14, dat hij een ID mee moet hebben? Die van mij wel bijna.

@nnemoon

@nnemoon

15-08-2018 om 07:27

Tango

Zoon is van eind juni, dus inderdaad al 14 jaar. Hij had afgelopen jaar op school zijn ID al regelmatig nodig als ze met de techniekklas op werkbezoek gingen. Vooral bij de kerncentrale en bij grote en chemische bedrijven zijn ze daar nogal fel op. Van de week was hij lekker aan het fietsen in een korte broek op zijn mountainbike en dan denkt hij natuurlijk niet aan zijn ID. Gisteren kwamen zoon en vriend de politieman toevallig weer tegen en hij zwaaide naar hen.

Zo veel informatie als zoon kreeg toen hij naar de brugklas ging zo weinig informatie krijgt hij nu. Geen idee wanneer hij precies moet beginnen. Op de website van school gekeken maar daar staat alleen nog maar de agenda op van de andere locatie. Volgens zoon beginnen woensdag de lessen. Misschien is het handig als hij voor die tijd zijn lesrooster heeft en kennis heeft gemaakt met zijn nieuwe klas. Omdat ik onregelmatige diensten werk ben ik veel meer van de planning.

Triva

Triva

15-08-2018 om 08:57

Nova

Is ook van malmberg. Die begrijpen het!

Wat hebben jullie voor gesch en aard?

@nnemoon

@nnemoon

15-08-2018 om 11:00

Triva

Bij geschiedenis heeft hij Feniks, een methode van Thieme Meulenhoff. Mooi boek wat uitnodigt om te lezen. Kleine stukjes tekst, veel plaatjes, samenvatting met apart de begrippen, de personen en de tijdsbalk per hoofdstuk. Hij maakt gebruik van een tekstboek en een werkboek en er zijn ook online opdrachten.

Bij aardrijkskunde heeft hij Werelwijs, een methode van Malmberg. Ook een mooi boek, met weinig tekst en veel plaatjes. Steeds een samenvatting en aan het eind van het hoofdstuk een begrippenlijst. Hij maakt gebruik van een tekstboek en werkboek en er zijn ook online opdrachten.

@nnemoon

@nnemoon

15-08-2018 om 11:01

Methode

Ik bedoelde natuurlijk Wereldwijs.

Zomer

Zomer

15-08-2018 om 11:22

Tango en @nnemoon

Tango, inmiddels al meer duidelijkheid over de auto? Wat een gedoe zeg. Maar gelukkig heeft het de dagen weg met familie niet verpest zo te lezen! En ook alweer aan het werk. De tijd gaat snel zeg. Jouw zoon heeft nog 2 weken vakantie zeker (nou ja, 1,5 week, tis alweer woensdag....)?

@nnemoon, jouw zoon alweer naar school volgende week. Zo hee, het is echt omgevlogen! Jouw zoon zal wel even moet wennen want die vermaakt zich volgens mij nog prima met al zijn uitstapjes. Grappig verhaal met de politie. Ze weten nu meteen wat de hobby van je zoon is!

Hier had dochter vorig jaar ook NOVA voor NASK. Zodra ik de boeken binnnen heb ga ik ze hier even noemen. Ik weet eerlijk gezegd niet meer welke methode ze vorig jaar had maar NOVA voor NASK weet ik nog wel . Hier ook bijna voor elk vak digitale testen en dat is ook heel fijn. Ik ben heel benieuwd wanneer de boeken komen. Vorig jaar in de laatste week.

Hier nog volop vakantiegevoel! Afgelopen week al leuke dingen gedaan. Ook dagje met vriendinnen op pad. Heerlijk, heel veel gelachen. Deze week willen we nog een dagje naar een eiland. Lekker fietsen. Ga nog met mijn moeder even de stad in. Volgende week met zijn vieren naar Amsterdam en nog ons weekje weg. We komen dan wel die vrijdag weer thuis zodat we nog het weekend thuis kunnen bijkomen. Die week daarna heb ik nog vrij. Zo lekker. Ervaring is dat die eerste week vaak nog weinig les is. Vorig jaar hoefde dochter pas die woensdag te beginnen. Kortom, go with the flow hier Gewoon het rustig aan doen ‘s ochtends is zo lekker. Al weet ik zeker dat als het straks weer bijna zover is ik ook weer met veel energie aan het werk ga en het weer lekker is om in het ritme te zitten. Maar tot dat moment geniet ik nog volop!

Zomer

Zomer

19-08-2018 om 11:59

@annemooon

Laatste vrije dag voor je zoon. Heeft hij er een beetje zin in? Moet hij morgen alweer heen of toch later deze week?

Tango

Tango

19-08-2018 om 12:32

Spannend

@nnemoon dat jouw zoon komende week weer begint. Hopelijk valt het allemaal mee.
Zoon hier heeft nog een week vrij. Wel begint de voetbal alweer en heeft hij was afspraken bij de fysio en de kaakchirurg. Dat laatste is minder. Er moeten 4 tanden getrokken worden, voor het beugeltraject. Hij ziet er tegenop en ik ook hoor.
Afgelopen week moest ik weer aan het werk en heeft zoon veel alleen gezeten. Er was niemand om mee af te spreken. Ik vind dat altijd vervelender dan hij, volgens mij. Hij vermaakt zich wel met gamen en ging af en toe buiten Pokemon vangen. Heeft hij ineens weer opgepakt. Sinds vrijdag zijn gelukkig al zijn vrienden er weer en heeft hij het er weer reuze druk mee Er zitten er nu ook alweer 3 boven te gamen. Wel gezellig.
Komende week zal dus wel snel gaan. Ook nog maar wat schoolspullen aanschaffen denk ik, al hebben we het meeste nog wel liggen.
Zomer, zijn jullie nu op vakantie? Of ga je komende week? Veel plezier in ieder geval!

@nnemoon

@nnemoon

20-08-2018 om 07:22

Tango en Zomer

Ik ben vrijdag weer begonnen met werken. Vandaag nog en dan zitten de eerste vier dagen er weer op. Het is net of je niet weg bent geweest.

Tango, wat akelig van je zoon naar de kaakchirurg. Ik kan me voorstellen dat hij er tegen op ziet. Zoon heeft hier ruim drie jaar gebeugeld en ook kiezen moeten laten trekken. Hij is niet kleinzerig maar het was niet altijd even prettig.

Tango, fijn dat zijn vrienden weer thuis zijn. Ik vind het ook akelig als ik aan het werk ben en zoon zit alleen thuis. Het is ook beslist mijn gevoel want zoon zit er absoluut niet mee. Hij heeft zich de afgelopen zeven weken eigenlijk geen moment verveeld. Van de week ging hij een hele dag weg, zat hij er een beetje mee dat ik die dag helemaal alleen zat.

Zo veel info als hij kreeg toen hij naar de brugklas ging zo weinig info krijgt hij nu. Half vorige week kwam zijn rooster online. Iedere dag vroeg beginnen, twee dagen tot 14.10, één dag tot 13.35 en twee dagen tot 16.10. Maandag en dinsdag nog lekker vrij. Woensdag starten de les pas, ze beginnen met het eerste uur een mentor les en vanaf het 2e uur les volgens rooster.

Ik las op de agenda van de school dat er dinsdag om 13.30 een ontvangst is voor de instromers in klas 2, 3 en 4. Ik heb geen idee of hij daar ook mee bedoeld wordt maar heb tegen hem gezegd dat hij maar even moet gaan kijken op school.

Zomer, lekker aan het genieten van je vakantie?

@nnemoon

@nnemoon

21-08-2018 om 07:08

Tot woensdag nog vrij.

Gisteren voor de zekerheid toch maar even naar school gebeld. Ik ga vandaag namelijk een dagje naar een neef in Tilburg. Die gaat van een vies studentenhuis naar een eigen studiootje en heeft gevraagd of ik wil komen schoonmaken. Zoon wilde ook graag mee, maar ik dacht dus dat hij naar school moest. Even gevraagd en volgens school wordt met instromers die leerlingen bedoeld die instromen van een andere school en niet de leerlingen die instromen in een nieuwe klas binnen dezelfde school. Prima, zoon gaat lekker een dagje mee naar Tilburg. En woensdag begint hij weer op school.

Zomer

Zomer

21-08-2018 om 15:18

Ooh heerlijk!

Nog 2 dagen extra vrij voor je zoon en morgen pas voor het echie! Heel raar dat ze hier nog 1,5 week vrij zijn. Tango’ zoon volgende week weer aan de slag. Hier gaan we komende week dus nog weekje weg. Het weer wordt i.i.g. het komend weekend een stuk minder mooi. Nou ja, we zien wel. Kan mij er ook niet druk over maken. Na het weekend zie ik wel weer zomerse temperaturen staan.

We zijn gisteren nog een dag naar Amsterdam geweest met zijn viertjes. Was erg leuk! Eindelijk eens in het Rijksmuseum geweest. Kwam er de vorige keren steeds niet van of de rij was veel te lang. Maar was mooi! Niet te druk dus konden op gemak even alles bij langs. Daarna nog naar This is Holland. Is een korte 5d film over Nederland. Heel erg leuk! Echt een tip. Ik had wel kortingskaarten en moet eerlijk zeggen dat ik de reguliere prijs te duur vindt. Uiteraard nog wat geshopt en heerlijk gegeten! Nu de komende dagen vooral om en in huis. Heb wat dingen gepland in het huishouden haha. Maar heb daar ook zin in dus geen probleem. Maar wel gewoon op een relaxede manier

Tango

Tango

21-08-2018 om 15:58

Weer naar school

Gisteren vroeg ik aan zoon hoe hij het vindt om weer naar school te gaan volgende week. Hij vindt het wel leuk, zei hij. Kijk, dat is dan toch leuk om te horen.
Zoon vindt de zomervakantie meestal ook te lang, hoewel het dit jaar echt meevalt. Hij spreekt nog steeds regelmatig af met klasgenoten. Echt een vooruitgang t.o.v. vorige jaren.
Zoon begint volgende week dinsdag weer, om 11.00 u. Als het goed is staat het rooster deze week op internet. Ben heel benieuwd of het een beetje gunstig is en niet weer 2 dagen tot het 8e uur. Want dat vindt zoon dan weer niet fijn.

Klinkt als een leuk uitstapje, Zomer! Amsterdam is een leuke stad om te bezoeken. Maar vaak wel erg druk. Fijn dat het nu meeviel. Wat heerlijk dat jullie nog een week weg gaan. Na het weekend schijnt het inderdaad weer mooi weer te worden. Gaat vast goedkomen.
@nnemoon, veel succes voor jouw zoon morgen, zijn eerste dag!

@nnemoon

@nnemoon

21-08-2018 om 18:26

Amsterdam

Zomer, leuk dat jullie naar Amsterdam zijn geweest. Het Rijksmuseum is mij wel bekend maar This is Holland lijkt me ook heel leuk. Geniet nog lekker van jullie vakantie en het weekje weg!

Tango, leuk dat je zoon ook alweer zin heeft in school!

Zoon heeft vandaag goed geholpen bij zijn grote neef in Tilburg. Hij heeft uren met verhuisdozen gesjouwd van het studentenhuis naar de studio.

Zoon kwam net met de mededeling dat morgen het eerste uur uitvalt. Dit zou een mentorles zijn om kennis te maken met de nieuwe klas. Dus niet eerst kennismaken maar gewoon beginnen met Engels morgenochtend.

@nnemoon

@nnemoon

25-08-2018 om 15:29

Eerste week zit er op.

Eerste lesweek zit er op, nou ja week het waren drie dagen, maar waar van wel twee dagen van het eerste t/m achtste uur. Helaas viel woensdag de mentorles uit zodat de klas zonder dat ze met elkaar kennis hadden gemaakt de les ingingen. Mentor was geopereerd en nog niet in staat om te werken. Hopelijk valt het mee en is zij binnenkort weer op school. De klas valt mee en is vergeleken met zijn vorige klas vrij stil. Zoon is ook nog even bij zijn vorige klas wezen kijken.

Bij de meeste docenten had zoon wel een goed gevoel, behalve bij wiskunde. De docente ging uit haar naad omdat zoon een wiskunde schrift had zonder kantlijn. Zoon kreeg als opdracht om van het weekend op iedere bladzijde een kantlijn te trekken. Blijkbaar is die kantlijn heel belangrijk. Hij heeft vandaag een nieuw schrift gekocht met kantlijn en dat andere schrift gebruiken we wel als kladpapier. Hopelijk heeft de docente volgende week een betere bui.

Engels vond zoon best pittig. Hij heeft nu een docente die de hele les alleen maar Engels praat. Hij begreep haar wel, maar kan zelf nog niet goed in mooie zinnen terugpraten.

Triva

Triva

25-08-2018 om 16:31

grappig

Hier moesten ze voor wiskunde een ruitjesschrift op A4 formaat hebben en daar zitten volgens mij nooit kantlijnen in. Die moesten ze dus allemaal trekken, door het hele schrift heen. Geen probleem en zeker geen boze wiskundedocent.

@nnemoon

@nnemoon

25-08-2018 om 16:46

Triva

Het is een ruitjesschrift 10 mm op A4 formaat met kantlijn. Ik wist niet eens dat het bestond. Ik heb in zijn schrift van vorig jaar gekeken maar daar staan ook geen kantlijnen in. Waar iemand zich druk om kan maken. Misschien had ze gewoon haar dag niet.

Tango

Tango

25-08-2018 om 17:43

Poeh zeg!

Dat belooft wat met die wiskunde-docent als ze nu al zo doet aan het begin van het schooljaar. Hoe kon jouw zoon nou weten dat het schrift een kantlijn moest hebben. Hier hebben de wiskundeschriften dat ook niet hoor. Prima opgelost door een nieuw schrift te kopen trouwens. Je gaat toch niet op elke bladzijde een kantlijn tekenen?
Fijn dat de eerste week verder goed ging. Dat Engels zal wel wennen. Knap dat je zoon het al wel goed begreep! Dat de klas stiller is geloof ik wel. Zoon hier zegt ook altijd dat de klas best druk is. Op de basisschool had hij een 2 keer grotere klas die veel stiller was. In de vmbo basis klassen zitten blijkbaar toch vaak drukke kinderen.

Wij hebben inmiddels de kaakchirurg overleefd. Wat naar was dat zeg! We moesten eerst al bijna 3 kwartier wachten tot zoon aan de beurt was. En hij zag er al zo tegenop. Vervolgens gingen we het kamertje binnen en wist de kaakchirurg niet welke tanden hij onder precies moest trekken. Eerst wilde hij overleggen met de orthodontist en toen hij die niet kon bereiken met een collega. Bijna werden we nog weer terug naar huis gestuurd zonder dat er iets gebeurde, om dan weer een nieuwe afspraak te moeten maken. Ik was daar echt boos om. Gelukkig was de collega heel stellig en wist hij precies wat de bedoeling was. Toen moest er natuurlijk verdoofd worden en niet dat zo'n chirurg dan even zegt hoeveel keer hij gaat prikken?! Het waren er onder zeker 4 en boven wel een stuk of 6. Zo zielig vond ik. En er moest ook opeens nog een hoektand blootgelegd worden. Wisten we helemaal niet van....
Daarna werden de tanden dus getrokken, ik mocht daar niet bij zijn. En nu heeft zoon nog steeds wel last. Ik vind het echt heel akelig. Hij is zelf heel stoer hoor, had ook nauwelijks een kik gegeven. Maar wat zal het pijn hebben gedaan.
Hopelijk is het maandag of dinsdag helemaal hersteld, want dinsdag gaat hij weer naar school. En dan moet hij donderdag alweer naar de orthodontist voor het plaatsen van de beugel. Zal ook wel weer pijnlijk zijn. Wat een marteling eigenlijk. Maar ja, het is voor een goed doel zullen we maar zeggen.

@nnemoon

@nnemoon

26-08-2018 om 13:35

Tango

Wat akelig het bezoek aan de kaakchirurg. Ik vind wachten altijd al erg. Zeker als je ergens tegen op ziet. Als dan in jullie geval de kaakchirurg niet op de hoogte is wat er precies moet gebeuren heb ik het al gehad. Natuurlijk prima dat hij gaat overleggen maar een nieuwe afspraak zou voor mij ook een brug te ver zijn. Ik werk in een ziekenhuis en de meeste artsen zijn heel erg kundig op hun gebied maar sommige missen echt een stukje mensenkennis. Een cursus hoe ga ik om met patiënten lijkt mij voor die groep echt geen overbodige luxe. Wat moesten er veel tanden/kiezen getrokken worden zeg. Ook nog melktanden/kiezen? Stoer hoor van je zoon dat hij geen kik gaf. Ik hoop dat hij er al minder last van heeft. Gelukkig heeft hij maandag nog vrij. Ik ben benieuwd hoe hij het dinsdag heeft op school en wens hem alvast veel succes donderdag bij de ortho. Zoon heeft hier volgens mij ruim drie jaar gebeugeld.

Tango

Tango

26-08-2018 om 22:19

Mensenkennis

Nou die mensenkennis daar ontbrak het zeker aan bij deze kaakchirurg, @nnemoon. Ik zag het niet in ieder geval. De voorbereiding was echt heel slecht, o.a. bij die verdoving. En achteraf was er nog zo'n assistente die zei dat zoon een uur niet mocht eten. Alsof hij dat kon zeg! Vond het echt waardeloos. We kregen ook geen informatie mee over wat we thuis nog konden doen, spoelen o.i.d. Ze zeiden alleen af en toe paracetamol geven. Nou, dat laatste was wel nodig. Zoon heeft nu nog steeds wel last. Er zitten hechtingen in zijn mond, zijn mond staat nog scheef en hij praat moeizaam. Naast het trekken van de 4 blijvende tanden en nog 1 melkhoektand moest er ook nog een blijvende hoektand blootgelegd worden. Had de orthodontist ook niet echt duidelijk gezegd, dus dat ga ik donderdag nog maar even melden. Dat is nu eigenlijk waar hij nog het meeste last van heeft, aan die kant kan hij helemaal niet eten etc.
Ik vind het echt erg sneu en ga nooit meer naar dit ziekenhuis voor een kaakchirurg. Toevallig hoorde ik er van de week meerdere negatieve verhalen over.

Zoon doet overigens verder wel alles, behalve dat hij de dag erna de voetbaltraining maar over heeft geslagen. Vandaag ging hij wel weer zwemmen met een vriend.
Morgen nog 1 vrije dag en daarna weer naar school. Hij begint dinsdag pas om 11.00 u. en dan ben ik al lang aan het werk. Morgenavond heb ik ook een afspraak. We gaan dus morgenmiddag maar vast de tas inpakken Even weer op weg helpen.

Tijgeroog

Tijgeroog

26-08-2018 om 22:35

Tango

Dta blootleggen, was dat de melktand trekken en er vervolgens wat klei in stoppen om het gat open te houden?

Tango

Tango

27-08-2018 om 14:10

Nou, niet precies

Het ging om een blijvende hoektand die nog in het tandvlees lag. Boven de melkhoektand, die inderdaad is getrokken. Het heette volgens mij ook vrijleggen i.p.v. blootleggen. Het tandvlees werd weggehaald en eerst zou er een slotje op de vrijgelegde hoektand gezet worden, maar dat vond de collega weer niet nodig. Het leek mij een heel akelige ingreep maar de kaakchirurg vond het een fluitje van een cent volgens mij. Volgens mij zit er nu een soort van los flapje van tandvlees voor de hoektand, maar ik heb het nog niet gezien omdat zoon zijn mond nog nauwelijks open kan krijgen aan die kant.
Dit is volgens mij ook hetgene waar zoon nu nog het meest last van heeft.

Zomer

Zomer

27-08-2018 om 14:14

Aan het meelezen!

Ik lees gezellig mee vanuit ons vakantieadres! @nnemoon, alweer een week achter de rug. Gaat snel he. Wel jammer dat de introductie/mentoruur niet door ging. Trouwens belachelijk van die wiskundedocent. Was zeker niet goed uitgerust tijdens de vakantie.

Tango, je zoon ook weer deze week beginnen! Wat een verhaal van de kaakchirug en wat een gedoe ook met die beugels. Hier ook beugelperikelen. Vertel ik volgende keer even. Maar wel stoer van je zoon zeg. Het zijn best wel ingrepen al dat trekken.

Hier ook de laatste week ingegaan. Dochter wil het liefst nog 6 weken vrij. Die staat niet te springen maar als het eenmaal zover is dan ondergaat ze het ook wel weer. Net even ingelogd op magister (wist de inlogcode niet meer, vroeger wist ik na 10 jaar nog bepaalde telefoonnummers/cijfers maar het was al helemaal weg, dochter wist het nog haha) Dochter moet volgende week dinsdag van 9:30 - 11:30 uur naar school. Korte introductie met mentor, rooster ophalen en schoolfotograaf. Vanaf woensdag volgens rooster weer les. Dus maandag nog lekker vrij. Dinsdag ook relaxed en dan afwachten wat het rooster is. We moeten nog een paar dingen kopen dit weekend voor school maar het meeste is er al. Ok, ga even met dochter op pad. Succes weer deze week!

Tango

Tango

27-08-2018 om 22:38

Beugels

Ja, gedoe hoor die beugels, Zomer. Ik weet er alles van. Heb destijds toen dochter startte ook eens een draadje gestart over zo'n hyrax (spin) beugel. Dat was echt de ergste beugel die ik heb meegemaakt. Gelukkig heeft de ortho toegezegd dat zoon deze niet hoeft, anders was hij niet eens aan het traject begonnen. Maar goed, dit is ook weer geen pretje. Ben wel benieuwd naar jouw verhaal.

Zoon heeft nog steeds zin om weer te starten morgen. Was wel moeilijk naar bed te sturen. Hij start pas om 11.00 u. morgen, met mentoruur, hier gelukkig wel. Maar ik vond toch dat hij er een beetje op tijd in moest liggen. Dat was even wennen
Het rooster is nog erg onduidelijk. Veel vakken staan er nog niet op, dus ben benieuwd of het een beetje gunstig is. En verder vroeg ik me vanavond ineens af hoe het met de digitale boeken op de ipad zit. Hopelijk niet weer zo'n gedoe als vorig jaar. Ik heb besloten me er nog maar geen zorgen over te maken. We laten het wel aan school over om dit er allemaal weer netjes op te zetten.

Tango

Tango

28-08-2018 om 14:59

We zijn weer gestart

Zoon is net terug uit school. Hij kwam enthousiast thuis. Hij had pas 3 lesuren gehad. Eerst mentoruur. De mentor is nog hetzelfde. De klas ook, behalve dat er 2 kinderen naar een andere school zijn gegaan. Ze hebben nu een klasje van 16 kinderen. Prima dus.
Daarna had hij M&M van een andere docent die zoon erg fijn vond. Dat is dus een vooruitgang want de vorige docent lag zoon niet echt. Daarna nog kunst en cultuur en toen was hij alweer uit.
Er is nog geen docent Natuurkunde dus dat heeft hij voorlopig niet en ook voor Nederlands staat er nog niemand op het rooster. Dat wordt dus even afwachten wanneer die vakken gegeven gaan worden. Maar verder dus een goede start.

Dochter had daar tegenover een waardeloze start op het MBO. Ze zat op de verkeerde locatie en dit was dus achteraf een communicatiefout van de school. Die hadden altijd een bepaalde locatie genoemd maar nu bleek dat ze opeens met deze opleiding naar een andere locatie verhuisd waren. Heel vreemd en slordig. Maar goed, inmiddels zit ze op de juiste plek, ze hield me via de app op de hoogte, en heeft ze het ook naar haar zin.

@nnemoon

@nnemoon

29-08-2018 om 09:09

Tango

Klinkt als een goed begin! Wat fijn dat je zoon enthousiast thuis kwam en super dat hij een andere docent voor M&M heeft. Apart dat er nog geen docent Natuurkunde en Nederlands is. Hopelijk valt zijn lesrooster ook een beetje mee. Die twee kinderen die weg zijn dat zijn toch niet zijn beste vrienden?

Wat akelig voor je dochter dat de info niet correct was en daardoor op de verkeerde locatie stond. Communicatie is ook een vak apart. Ik ben benieuwd wat zij van de nieuwe opleiding vindt. Ik bedoel of de opleiding is zoals zij voor ogen had.

Zoon kwam maandag tien minuten te laat in de les. Hij kwam van techniek en moest zich eerst omkleden. Op het rooster stond dat hij daarna les had in een dependance. Hij kon het daar niet vinden, bleek dat hij in het hoofdgebouw op de tweede verdieping moest zijn. Dus hij als een speer naar dat lokaal. Docent was heel vriendelijk stond al op de gang de verdwaalde leerlingen op te vangen. De eerste les doen ze meestal niet moeilijk als je te laat bent.

Docente van wiskunde is sinds vrijdag ziek dus ze voelde zich vast al niet lekker toen ze zo'n heisa maakte over die kantlijn. Mentor is inmiddels al wel terug op school.

Tango

Tango

29-08-2018 om 16:32

Vrienden

Nee hoor, @nnemoon, zijn vrienden zijn er gelukkig nog allemaal. Er zijn 2 meisjes weggegaan.
Vind het ook raar hoor van die docenten die er nog niet zijn. Maar vorig schooljaar begon het ook zo. Volgens zoon kwam er wel iemand voor Nederlands maar de mentor had gezegd dat het moeilijk is Natuurkundeleraren te vinden. De vorige is met pensioen gegaan.
Vandaag had zoon ook een nieuwe lerares Engels. Hij vond haar aardig. De vorige was weggegaan, terecht vond ik, want daar mochten ze eind van het vorige schooljaar gamen in de les. Zelfs zoon vond dat maar raar Hij kreeg wel meteen huiswerk, maar had het op school al bijna af zei hij.

Zo te lezen gaat het met jouw zoon ook wel goed allemaal. Fijn hoor! Heeft hij inmiddels kennisgemaakt met de mentor? Hopelijk gaat de wiskundedocente eerst even goed uitzieken!

Dochter heeft het tot nu toe naar haar zin maar kan er nog weinig over zeggen. Ze hebben deze week alleen introductie. De lessen beginnen pas volgende week. Morgen en overmorgen is ze vrij, dat was ook niet gecommuniceerd. Ze baalt als een stekker, want ze had wel willen werken die dagen. Ze ging dus maar vragen of ze iemand kon vervangen, haha.
Maar verder wel leuke klas en al eerste vriendschappen gesloten. Maar daar is ze heel makkelijk in. Heel ander kind dan zoon.

@nnemoon

@nnemoon

31-08-2018 om 09:54

Tango en Zomer

Tango, hoe gaat het met zoon? Hoe was het bij de ortho? Wat vindt hij van zijn rooster?

Zoon hier heeft twee dagen, donderdag en vrijdag, van half negen tot toen over vier les. Dat zijn best pittige dagen voor hem. Veel leervakken achter elkaar dus kost hem veel energie om geconcentreerd te blijven. Als hij dan het achtste uur gym heeft of zo iets dan gaat het nog wel, maar nee hoor gewoon lekker een uur geschiedenis als laatste uur.

Het huiswerk valt nog wel mee. Het meeste is nog lezen en maken en het meeste heeft hij al op school af.

Gisteren kwam hij in paniek thuis. Hij moet binnenkort met school naar de Efteling. Hij vindt dit echt vreselijk. Veel te druk, veel te veel mensen, veel te veel geluiden, lichten, kleuren enz. Zoon eet tussen de middag altijd in het park omdat het voor hem in de kantine en/of op het schoolplein veel te druk is. Dan kun je toch niet verwachten dat hij gezellig meegaat naar een pretpark?

Zomer, ook al terug van vakantie? Je dochter wil nog zes weken vrij, haha hoe komt ze er op? Zoon kreeg hier een schoolkalender, ging gelijk de weken tellen tot de volgende schoolvakantie. Hij moet nog zes weken tot de herfstvakantie.

Triva

Triva

31-08-2018 om 10:41

Annemoon

Ik zag al twee jaar op tegen het kamp in Havo4, echt verschrikkelijk. Toen ik ook nog als 'kamptaakje' kreeg om de 'bar' te bedienen (hoe kunnen ze iemand nu juist net dat geven wat ik het allerverschrikkelijkst vond, nog steeds) werd ik helemaal gek. Uiteindelijk kreeg ik één dag er voor de griep ofzo die ook nog een week langer duurde dan het hele kamp.

Ik had mij voorgenomen dat als mijn kinderen later ergens zo tegenop zagen: dan meld ik ze ziek. Mijn oudste vond alles buitenschools helemaal geweldig en jongste zag er wel erg tegenop maar niet zo erg dat hij niet mee wilde gaan maar ze waren wel blij dat ik daar duidelijk over was. Dat kostte ze heel veel stress, vooral jongste, er was een uitweg.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.