Home » Forum » Ieder zijn eigen handdoek

Ieder zijn eigen handdoek

107 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Maarlen
Ieder zijn eigen handdoek

Ik kom om in "handdoekenwas", naar mijn idee onnodig. Ik zou graag handdoeken "merken" zodat de kinderen in 1 oogopslag zien welke handdoek van hen is. Maar hoe dan? Andere optie is nieuwe handdoeken aanschaffen en ieder een eigen kleur geven. Maar waar vind ik handdoeken die gelijk goed het water opnemen? (Ik koop haast nooit handdoeken en áls ik ze koop erger ik mij in het begin altijd aan het feit dat ze niet goed droogmaken). Dus : hoe, wat, waar? Wie heeft tips? Waar kopen? Hoe merken?

Kaori
eigen kamer

je neemt je handdoek mee terug naar je eigen kamer waar je hem op een haakje ophangt.

Bij ons staan alleen de tandenborstels in de badkamer, de rest neem je steeds mee heen en weer. (erg makkelijk zo'n mini badkamer (90*1.40 cm))

Merel
gewoon hema of action

Ik heb dat hier gedaan inderdaad, ik heb ze toen bij de HEMA of Action gekocht. Zoon een aantal grijze (4 geloof ik) en dochter een aantal mintgroene. Man en ik gebruiken de witte handdoeken. Ze nemen de handdoeken mee naar hun slaapkamer (ze hebben haakjes aan de binnenkant van hun slaapkamer deur) en met 4 stuks komen ze prima uit in de week. Qua water opnemen doen ze dat meteen prima (na 1 keer wassen) en de kinderen hebben dat volgens mij al helemaal niet echt in de gaten, denk ik.
Qua opbergen, gaan de handdoeken na het wassen allemaal in het kastje in de badkamer en de kinderen houden zich er prima aan.

Angela67
Kleur

Inderdaad gewoon eigen kleur.
En even googlen op goede merken/tips ivm water opnemen.
Gr Angela

Kaaskopje
Eigen haakjes

Wij hebben allemaal ons eigen haakje in de badkamer. Toen ze kleiner waren, heb ik daar zelfs onze namen boven geschreven (het is een plastic haakjes'ding'). Nu na twintig jaar hangt dat er nog steeds en houden we ons daar dus ook nog steeds aan.

Ik ben niet tégen elke dag een ander badlaken, soms is het niet anders, maar ik vind ook dat je er best een paar dagen mee kunt doen. Drie dagen kan best, twee vind ik ook acceptabel. Soms droogt een handdoek niet snel genoeg, waardoor hij de volgende dag nog voor een deel vochtig is. Dat is voor mij een goede reden om een schone te pakken. Dus ook als ik hem maar 1 keer gebruikt heb.

margaretha
Met naaigaren/ borduurgaren

Ik heb broeken, t-shirts en hoody's hier thuis gemerkt met verschillende kleurtjes garen. Groen voor de 1 en rood voor en ander . Paar steekjes ergens bij een label in de buurt. Dit kan ook met handdoeken. Ieder zijn/ haar eigen kleur, paar steekjes is genoeg.

Triva
nieuwe handdoeken

een nacht in azijn en dan zo snel mogelijk een paar keer wassen en na zeker 2 wk is het klaar.

Kijk eens naar de handdoeken die je hebt, heb je niet een paar verschillende kleuren? Dan hoef je niet alles nieuw te kopen (helemaal zonde) of inderdaad merken of merken in de badkamer met ieder een eigen haakje of knijper (hang nieuwe handdoekenophangding op) of meenemen naar eigen slaapkamer. Kijk wat bij je past.

Paasei
Op de verwarming

Toevallig de badkamer verbouwd toen de kinderen pubers werden. Met zo'n moderne radiator, waar je handdoeken overheen kunt hangen. Model radiator afgestemd op het aantal personen on het gezin en iedereem heeft zijn eigen buis om de handdoek over te hangen. Die dus ook gelijk droogt.
Werkt bij ons dus goed. Vond het irritanter dat kinderen over wilden van handdoek naar douchelaken (70x140) en dus die automatisch uit de kast gingen pakken.. vult de wasmaschine een stuk sneller op.. :-)

Krisje
Een rekje

Hier hangt een rekje met 4 stangen van Ikea denk ik. Iedereen weet welke stang van hem/haar is. Ze gebruiken allemaal van die grote handdoeken, 70 x 140. Ik gooi ze iedere 3 dagen in de was, dan bedenken ze niet zelf hier ;)
Zelf gebruik ik gewone maat handdoek, 50 x 100 en die gaat elke dag in de was, maar ik dweil de vloer er ook altijd even mee.

Phryne Fisher
Eigen plek

Hier hangen we allemaal de handdoek op een andere plek. Mijne op het rekje, jongste over de verwarming en oudste aan de deurkruk ;-) Jongste heeft een voorkeur voor witte badlakens, oudste donkerblauwe handdoeken, en ik pak wat bovenop de stapel ligt.

Picasso
Kleur en haakje

Wij hebben vier verschillende kleuren handdoek, gekocht bij Ikea. Ze hangen aan een eigen haakje aan de binnenkant van de badkamerdeur. Ik vind het een ideaal systeem.

Dees
Begrijp het niet

Ik begrijp het niet helemaal. De handdoek voor na het tandenpoetsen en gezicht wassen gebruiken we samen. De handdoek voor na het douchen gaat nu opdrogen de was in.

Waarom zou je dan nog 1 handdoek pp willen hebben ?

Picasso
Dees

Hier gaan de douchehanddoeken niet na 1 keer gebruiken al in de was. Is ook nergens voor nodig want er wordt een schoon lijf mee afgedroogd, meer niet.

Marie
Begrijp het wel

Ik begrijp het wel, alleen niet dat het nu pas een probleem is. Wij hebben al jaren zo"n rekje met 4 stangen om de handdoeken op te hangen. Hoogste is voor de oudste en onderste voor jongste in gezin. Voor de zekerheid nog labeltje met naam op de punt.

Wij douchen niet elke dag, wassen ook geregeld "ouderwets" met washandje aan wastafel. Dan is een eigen handdoek wel zo fris.
Die gaan 1 - 2 keer pw in de was (net of ik dan toevallig een 60-graden was draai)

Handdoeken die na douchen gebruikt zijn gaan meestal wel gelijk in de was, omdat die nogal eens op de grond gelegd worden.

Merel
werkt fijn

Ik vind het wel goed werken, ons kleuren systeem. Ik kwam voorheen ook regelmatig een veel te natte handdoek in de wasmand tegen, eentje die je normaal eerst even netjes over de rand hangt zodat ie wat kan opdrogen, in plaatst van in een prop te liggen verspochten. Qua kleuren heb ik rekening gehouden met de kleuren was die ik heb, ik had voorheen te weinig wit en teveel donkerbont, lichtbont was altijd een half wasje. Dus de kinderen hebben lichtgekleurde handdoeken gekregen en wij gebruiken wit. Hebben we meteen een wat beter verdeelde was.

Maarlen
Dank voor de tips

@Dees: het is niet "ineens" een probleem, het is ook eigenlijk geen groot "probleem". Maar na een vakantie start ik het nieuwe schooljaar graag met goede gewoonten die het huishouden van een druk gezin met werkende ouders wat makkelijker maken :-)

In hun slaapkamer handdoeken laten drogen zie ik niet zo zitten, mijn pubers maken daar vrees ik vieze natte hoopjes op de vloer van ("oooh, vergeten!"). Eigen kleur met eigen haakje (bij gebrek aan ruimte voor stangen) voel ik meer voor en dan ga ik idd kijken welke kleuren ik al veel van heb en ga ik daarvan uit. Hoop dat de truc met azijn de nieuwe handdoeken idd sneller drogend maakt!

Phryne Fisher
Dees

Volgens mij is het niet gebruikelijk dat een heel gezin dezelfde handdoek gebruikt voor gezicht wassen. Ik vind wel eens tandpastasporen op mijn handdoek die niet van mij zijn. Ik heb wel een vermoeden wie de dader is. Als ze dat soort vlekken op de handdoek van haar zus zou achterlaten zou er echt oorlog uitbreken. Sowieso hebben de pubers verschillende hygiënestandaarden, ondenkbaar dus dat ze een handdoek delen.

wil40
Handdoek delen.

Ik gebruik ook echt de handdoek van mijn zoon niet. Hij zit behoorlijk onder de puistjes....jakkes.

40er
Handdoeken

Bij de wastafel hangt 1 handdoek, voor na het handen wassen. Met het douchen gebruikt ieder een handdoek, die gaat dan in de was. En 's ochtends bij het wassen gebruikt ieder een gastendoekje. Werkt hier prima.
Ik hoef de handdoek die ik gebruikt heb echt niet een tweede keer door mijn gezicht, haar ofzo te hebben.

wil40
Gastendoekjes.

Dat doe ik dus ook. En iedere dag schone handdoeken voor het douchen. Ik erger me niet aan de handdoekenwas, ik gebruik er zelf de meeste...

Triva
Ik ook

Elke douchebeurt een schone. Ik vind hergebruiken niet prettig, doe het nog in vakanties: labeltje is kant van bovenlichaam etc Ben blij als ik thuis weer gewoon kan wisselen.Hoe vaak de mannen wisselen weet ik niet (minder vaak) maar zij hebben zo'n ding met drie armen. Ieder zijn eigen plek.

Kaaskopje
Samen 1 handdoek

Natte handen drogen we aan dezelfde keukenhanddoek af, maar verder ben ik erg gehecht aan mijn eigen lapje stof. Ik ben sowieso erg gehecht aan eigen spullen. Vandaar ook eenpersoons dekbedden.

Saar
Rommeltje

Wat zijn jullie allemaal georganiseerd.
Hier doen we maar wat. Ik heb eigenlijk maar 1 systeem: handdoeken die vies zijn worden op verwarming te drogen gelegd en handdoeken die nog eens gebruikt kunnen die worden aan haakjes opgehangen.
Na het douchen wikkel ik me graag in een badhanddoek en dat drogen gaat wel vanzelf, ik droog me alleen meestal onder mijn borsten.
Daar wordt zo'n handdoek niet vies van dus die wordt best vaak herbruikt.
Als ik mijn haren was dan wikkel ik die daarna in een kleine handdoek en die komt bij mij dan ook gewoon bij de 'nog te gebruiken handdoeken'. Voor de zekerheid pak ik voor mijn haren wel altijd even een schone.
Verder boeit het me niet zo, ik weet niet eens goed hoe de rest van gezin dit precies doet. De kinderen zullen er wel minder zuinig mee omgaan vrees ik, toch eens bespreken.
Ik ben altijd al blij genoeg als ik de was voldoende bij houd opdat er schone handdoeken in de kast liggen. Voor mij al uitdaging genoeg.

Raffie
Hier ook een voorstander van hergebruik

Wel hebben we allemaal onze eigen handdoeken die we herkennen aan de kleur of de plek waar ze opgehangen worden. 3 keer douchen met dezelfde handdoek vind ik heel normaal, ik voel mezelf niet vies na het douchen, dus die handdoek wordt nat, maar niet echt vies.
Voor het haar gebruiken dochter en ik twee dunne kleine handdoekjes, die gaan rustig een paar weken mee!

Oh ja en voor na het handenwassen en tandenpoetsen hangt er een handdoek naast de wasbak, die delen we ook, gaat wel regelmatig in de was

IngridT
iedere dag...no way

Met tot voor kort 5 mensen thuis, waarvan een enkeling soms wel 2 keer per dag doucht ( sport) zou ik dus zeker 40 handdoeken per werk in de was hebben. No way! We hebben hier een feilloos kleursysteem ( iedereen zijn eigen kleur) en iedereen heeft 3 handdoeken. Wie tussendoor een schone handdoek wil, die pakt hem gewoon ( maar gebeurt eigenlijk alleen als ze een droge handdoek op hun kussen leggen als ze met nat haar naar bed gaan) ) Ik denk dat ik iedere 5 dagen of zo alles in de was mik. Heb echt niet het gevoel dat we onhygiënisch bezig zijn.

Ingrid

Half a twin
Net als Ingrid

Iedereen heeft 3 handdoeken in eigen kleur en op de badkamer een eigen plek om op te hangen.
Eens in de 4 dagen gaat alles in de 60 graden was. In de keuken hang ik iedere dag een schone hand en theedoek op. Die gaan er ook oj bij in de was.

In mijn buurtje zie ik soms een moeder 15 groene handdoeken ophangen en een paar dagen later 15 gele. Gezin van 5 personen. Zelfde huis als wij, net zo'n ienemini badkamer als wij. Dan vraag ij mij echt af hoe je dat uit elkaar houdt.

Onze handdoeken hebben kleuren die samen in de was kunnen. Grijs, donkerblauw, helderblauw en groen.

Kaaskopje
Afdrogen, niet aan nog vochtig badlaken

Een reden om van badlaken te wisselen, is als hij nog niet droog is van de vorige dag. Als er nog een klein strookje vochtig is, kan ik daar mee omgaan, maar als het een echt niet te missen groot stuk is, gaat ie in de was. Het hangt van de temperatuur buiten af, hoe groot de kans is dat het badlaken nog nat is de volgende dag. Wij hebben heteluchtverwarming, dus geen radiatoren waar we iets op te drogen kunnen hangen. Dus met het weertype van deze week, aan de koele kant voor in de zomer, droogt een badlaken weleens niet snel genoeg aan het haakje.

Dat we niet even iets over de verwarming kunnen hangen, vind ik meteen ook het enige minpuntje van zo'n verwarming. Ik kan er wel een paar sokken droog op krijgen, maar dan heb je het wel gehad.

Saar
Niet droog?

Ik voel gewoon aan de handdoek die er hangt, want weet ik veel wie hem wanneer daar gehangen heeft. Soms hangen er wel 4, ik pak er gewoon 1 of de droogste. En zijn ze allemaal nat dan pak ik een nieuwe maar laat de natte hangen voor een volgende keer. Ze drogen toch wel een keertje? Er staat hier altijd een raam open dus dat wil wel.

Clowntje
Altijd een schone

Wij pakken altijd een schone handdoek. Alleen op de camping als het heel mooi weer is en de handdoek heel snel droogt, wil ik m nog een keer gebruiken. Maar thuis altijd lekker een schone.

Vogel
Drogen

Ik dacht al: hoe drogen die handdoeken aan een haakje? Maar dat droogt dus inderdaad dus niet zo snel begrijp ik nu.
Hier een rekje waarover de handdoeken gaan. Als ik ‘s ochtends douche is die ‘s avonds alweer droog. Ik doe er een week mee, dat wordt heus niet zo vies van een schoon lichaam afdrogen.
De kinderen douchen minder vaak en pakken een badlaken van de stapel, en daar gaat het eenmaal droog weer op terug. Als ik eens per drie, vier weken een handdoekenwas draai gaan de bovenste drie of vier van de stapel mee.
Man vergeet nog wel eens een natte handdoek uit zijn sporttas te halen, dat stinkt echt enorm. De clue is fus volgens mij zo snel mogelijk droog krijgen.

Phryne Fisher
Tja

Volgens mij is het steeds nat ophangen en langdurig laten drogen een feestje voor bacteriën. Je droogt er ook je onderlijf mee af dus er zullen gerust e-coli bacteriën in zitten. Liever heb ik niet die van mijn gezinsleden in mijn gezicht, brrr. Of restjes onzichtbaar vaginaal slijm en zo. Of snot. Echt een heel smerige gewoonte dus, dat delen van een handdoek.

Pagina's

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.