Relaties Relaties

Relaties

Plywood

Plywood

15-08-2018 om 16:45

Geldproblemen en niet eens over besteding geld


Kaaskopje

Kaaskopje

17-08-2018 om 09:31

Scanner

Nu je tot dit inzicht bent gekomen, vind je dan ook dat je dit zo moet houden, of helpt het om zo'n man dan toch te accepteren?

Man

Man

17-08-2018 om 09:34

Uitgaven partner

Voor een man is het net zo lastig om een vrouw met gat in de hand te hebben als voor TS.

Irritaties kunnen soms hoog oplopen als er geld wordt uitgegeven aan leuke dingen zonder te overleggen. Verrassing mag altijd, maar moet wel binnen de perken blijven.

Het is geen showstopper voor de relatie maar levert vaak wel veel spanningen op.

Sandra68

Sandra68

17-08-2018 om 09:42

Kaaskopje

Net als jij snap ik Plywood ook heel goed en ik zou me eraan ergeren dat hij zich niet aan de gemaakte afspraken (maandelijkse bijdrage) heeft gehouden en kennelijk niet eerst zijn schulden (vakantie en verkeersboetes) wil aflossen maar vakantielol wil voor laten gaan.

Ik denk dat ik alleen met zo iemand een relatie zou kunnen hebben als het financieel goed geregeld is. Dat kan OF door als partner meteen na salarisbetaling al het gled voor vaste lasten en huishoudpot meteen te krijgen (zodat de man alleen zijn zakgeld over houdt) of door man door iemand anders te laten helpen. Maar dat kost vast weer geld.

Maar als ik eerlijk ben vraag ik me af of ik met zo iemand een relatie zou kunnen hebben, laat staan samenwonen. Staat financieel gezien dan inderdaad zover van mij af, zoals Miriam treffend beschrijft, dat ik het daar denk ik blijvend moeilijk mee zou hebben.

Kaaskopje

Kaaskopje

17-08-2018 om 09:46

Sandra

Dat kan ik me ook best voorstellen.

Kaaskopje

Kaaskopje

17-08-2018 om 09:49

... nog aanvulling

maar het zou al schelen als er nú een afspraak gemaakt zou kunnen worden, waar vriend zich dan ook aan zal houden. Streep onder wat al gebeurd is, Sicilië nog als laatste slikken, maar dan is het klaar met dit gehannes. Kan dat niet, dan wordt het een te groot probleem.

Plywood

Plywood

17-08-2018 om 10:09

Inzichten

Gisteravond gesprek met vriend gehad. Gezegd dat zijn keuzes maakten dat ik me onveilig voelde. En dat er geen sprake kon zijn van een vakantie naar Sicilië of wat voor uitgaven dan ook voordat hij mij een deel van de kosten en de verkeersboetes terug had betaald. Hij vroeg nog: maar zoon heeft het zo moeilijk. Mijn antwoord was dat het voor mij een breekpunt zou zijn als er over mijn grens heen gegaan werd. En ik denk dat we allebei best geschokken zijn van deze uitspraak, want we realiseren ons allebei dat het waar is.
Plywood

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

17-08-2018 om 11:28

Sicilië wacht wel

Het idee is op zich goed. Het is de timing die ongelukkig is.
Hij kan ook iets kortdurends met zijn zoon doen en een vakantie met hem plannen voor over een paar maanden of voor volgend voorjaar.

Er zijn voor je kinderen gaat veel verder dan samen op vakantie gaan.

En dit is echt een ADD dingetje, het moet nu-nu-nu.....

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

17-08-2018 om 11:29

Weet forumbeheer

Dat ze één Plywood gemist hebben?

Plywood

Plywood

17-08-2018 om 11:54

Ben ik geweest

Die mijn nick niet aangepast heb. Stom.
Maar het klopt dat we de financieën compleet gescheiden moeten houden, want anders zullen dit soort conflicten blijven gebeuren. Zodra hij de verkeersboetes aan mij terugbetaald heb doen we de auto en wegbelasting en verzekering op zijn naam. Hij is toch diegene die de auto 80% van detijd gebruikt. Aan hem ook dan de lasteN vind ik. Ik vind het prima om de helft van de verzekering en belasting te blijven betalen maar meer ook niet.
Plywood

Kaaskopje

Kaaskopje

17-08-2018 om 12:04

Oeps

gemist dat ik verder op Plywood moet reageren..

Kaaskopje

Kaaskopje

17-08-2018 om 12:05

In ieder geval duidelijk nu

Ik hoop dat dit gaat werken.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

17-08-2018 om 12:24

In dat geval

Hou dan wel goed in de gaten dat je auto dekking houdt. Als hij de verzekering niet betaalt rij jij ook onverzekerd rond. Auto op zijn naam en verzekering van jouw rekening en wegenbelasting van zijn rekening?

Niki73

Niki73

17-08-2018 om 12:26

Wat zijn jullie afspraken dan?

Zelfs als hij ADD en een gat in zijn hand heeft, kun je afspraken maken.
Bijvoorbeeld: jullie reserveren elk een gelijk bedrag (zeg 250 euro) voor eigen uitgaven. De rest van het inkomen wordt de dag na het storten van het salaris automatisch op de gezamenlijke rekening gestort. Maak een automatische overschrijving, dan kan niemand het vergeten of een discussie beginnen. Je vriend mag die 250 euro naar eigen inzicht sparen of uitgeven, de gezamenlijke rekening is voor het huis, de verzekeringen, gezamenlijke boodschappen en in ALLEEN in overleg voor gezamenlijke uitjes/vakantie. Wil hij iets voor zichzelf of krijgt hij een boete? Dan betaalt hij die van zijn eigen rekening. Dan is het ook duidelijk, op=op.
Zo moeilijk is dat toch niet, of onderschat ik zijn ADD nu volledig?

Plywood

Plywood

23-08-2018 om 15:24

Ik heb geen vertrouwen meer

Enkele uren terug belde vriend dat hij met het CJIB contact had gehad, en dat hij bezwaar wil maken omdat de boetes dat hij betalen moet alle vier betrekking hebben op een overtreding op dezelfde plek: namelijk naast zijn werk op de kade, waar een camera hangt. Ik zei tegen hem dat de kans me klein leek dat het toegekend zou worden, maar dat het misschien het proberen waard was. Hij vroeg om mijn DigiD zodat hij zelf de bezwaar kon aantekenen. IK weigerde en zei dat we het samen thuis zouden doen. Toen hij opgehangen had bedacht ik opeens: oh maar wacht, hij wil bezwaar maken zodat hij het pas later moet betalen en niet voor 17 september zoals nu de bedoeling is. En er knapte iets in mij, volledig. Ten eerste omdat ik de kans redelijk groot acht dat hij werkelijk tijd probeert te winnen om niet gelijk zijn hele salaris morgen te zien verdwijnen in bijdrage, boetes en tandartsrekening. En ten tweede omdat, als het niet zo is en hij meent dat hij echt een kans maakt op kwijtschelding van een van de boetes, ik hem alsnog niet meer geloof en niet meer vertrouw.
Ik belde hem terug en vertelde dat ik wel bezwaar aan zou maken maar dat ik wou dat hij het geld zou reserveren om de boetes alsnog te betalen want ik achtte de kans groot dat het bezwaar niet gehonoreerd wordt. Hij werd boos en zei: "Waar wil je naartoe met deze opmerking?" en toen moest ik heb vertellen dat ik hem op geld gebied helemaal niet meer vertrouw. Er was en stilte en hij zei dat we het thuis zouden bespreken.
En nu zit ik te twijfelen of hij ooit van mij gehouden heeft of ik gewoon een handige tussenplek was omdat hij de kluts volledig kwijt was. Het ergste is dat ik echt niet meer weet wat ik geloven moet. En ik realiseer me ook dat deze post waarschijnlijk enkele reacties gaat brengen van: zie je wel...
Plywood

Martijn

Martijn

23-08-2018 om 15:29

Plywood

Wat een vervelende struggles. Mijn eerste gevoel is: vraag hem alles op de man af maar bedenk eerst iets wat je wel heel leuk en lief aan hem vindt voordat je alles uitspreekt.
Het is een tip om je uit het gepieker te halen.

Jasmijn

Jasmijn

23-08-2018 om 15:32

hij wil later betalen

Ik zie het niet zo zwart....hij wil gewoon wat uitstel tot betalen, niet meer en niet minder lijkt me. Uiteraard is dit zijn probleem, hij is nu aan het schuiven met het geld wat hij te besteden heeft. Als hij maar geen extra schulden maakt, dan zou dit toch niet zo veel uitmaken?

Jo

Jo

23-08-2018 om 16:22

Vreemd

Dat hij om jouw DigiD vraagt.

Goed dat je dit hebt geweigerd.

Aanname

Wacht maar eerst af wat hij erover zegt. Misschien wilde hij alleen een betalingsregeling en is hij overdonderd door je wantrouwen. Niet te veel invullen.

De auto staat op jouw naam, vandaar zijn vraag om je digid. Ik denk dat hij door anderen is geattendeerd op de mogelijkheid van bezwaar maken om er zo met een minder hoge boete of regeling mee weg te kunnen komen. Niets meer en niets meer.

Plop

Plop

23-08-2018 om 16:37

Nee

Neen dat is gemeen om te zeggen, maar het zegt wel iets over jullie verhouding en vertrouwen, met name van jou naar hem. Daarnaast ook dat hij zijn geldzaken niet op orde heeft.
Ik vind dat onaantrekkelijk bij mensen, naast heel wat andere zaken trouwens, maar als je liefde voelt en oud met hem wil worden laat je dit geen wig tussen je dragen. Hooguit dat je je geldzaken apart gaat voeren. Dan heb je dat stuk vertrouwen niet meer nodig.

Plop

Plop

23-08-2018 om 16:38

Correctie

Ik moet niet gaan wissen in tekst: laat je dit geen wig tussen jullie drijven

Jo

Jo

23-08-2018 om 18:14

@ Flanagan

'De auto staat op jouw naam, vandaar zijn vraag om je digid."

Een man van 58 weet best wel dat DigiD persoonlijk is. Op mij komt de vraag heel vreemd over. Hij had ook kunnen bellen met de vraag of TS vanavond tijd heeft om samen met hem bezwaar te maken.
Die boetes die liggen er al enkele weken, dus dat overdonderen van TS is heel ongepast. Hij had het ook vanavond face to face met haar kunnen bespreken.
( En nee, je kunt niet alles onder de dekmantel ADD schuiven)

@ Plywood

De eerste boete zal sowieso betaald moeten worden. Omdat de boetes op jouw naam staan zijn het wettelijk gezien ook jouw boetes en ben jij verantwoordelijk voor de betaling. Als ik in jouw schoenen zou staan dan zou ik er op staan dat vriend de boetes voldoet (zodat jij verlost ben van deze last). Als het bezwaar gegrond is dan krijg je (hij) het geld weer teruggestort en is het een meevaller.

wens je sterkte met je relatie

Jo,

Ik haal ADD er ook niet bij.

Het zal mij niets verbazen als de vriend heel recentelijk iemand gesproken heeft, die hem op die opties heeft geattendeerd. Vriend , zo blij, belt meteen TS met alle verwachting dat hij mogelijk een mazzeltje heeft. De afwijzing van TS komt dan wel als een koude douche. Zijn reactie vind ik heel sportief; we praten er vanavond wel over. Je gaat toch ook geen ruzie maken door de telefoon....
Zo hebben ze ook de tijd om even af te koelen.

Man

Man

23-08-2018 om 18:47

Aannames... aannames ... aannames ...

We nemen nu een hoop aan en maken er ons eigen ding van.
Na bezwaar hoeft er voorlopig nog niet betaald te worden, tot de OvJ uitspraak heeft gedaan. Dus eerst betalen, dan terugstorten is dus niet zo.

Dus nemen we niet teveel aan ipv naar de feiten te kijken .....?

En wat de een vreemd vindt is voor de ander heel normaal. Maar om daar een waardeoordeel aan te hangen ...

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

23-08-2018 om 19:08

Goh dat is inderdaad veranderd

Ik denk dat jij, Plywood, bezwaar moet maken. Op zich is de gedachtengang niet gek. Wat is het leereffect van 4x dezelfde boete? Dus wie weet heeft hij geluk.

En is het dan zo erg als hij er een maandje langer over kan doen qua terugbetalen? Als jij maar financieel uit de problemen blijft.

Man

Man

23-08-2018 om 19:15

Boete

Geloof me, bezwaar maken heeft geen zin. Enige wat, mogelijk kan, is dat de uitspraak van OvJ later gebeurt dan de betaal datum. Uiteindelijk rek je dan een paar weken.

Beste is nog om een betalingsregeling te treffen met CJIB. Maar dan moet je bijna je gehele doopceel lichten.

Zelfs iemand die 9x dezelfde overtreding maakte op hetzelfde punt. Geen succes. OvJ oordeelt: u had naar de borden moeten kijken. Niet 1x maar elke keer.

Nou

Mij lukt zoiets ook niet maar exman is het een aantal keren wel gelukt om onder een boete uit te komen. Lijkt me de moeite waard om het te proberen.
Maar je niet rijk te rekenen vooraf.

Man

Man

23-08-2018 om 19:20

AnneJ

Ligt er beetje aan wat voor boete. Niet alle boetes zijn hetzelfde.

Soms kun je bezwaar maken en twijfel zaaien. Bijv als agent verkeerd zaken heeft genoteerd. Met flitspaal kan het als er 2 autos in hetzelfde raster staan.
Maargoed 4x lijkt me niet waarschijnlijk.

Proberen kan altijd. Nee heb je ja kun je krijgen.

Kaaskopje

Kaaskopje

23-08-2018 om 19:42

Ik schat zo in

dat vriend niet kwaadwillend is. Maar hij maakt geen goede beurt (beurten) met zijn acties. Wat moet je daarmee? Ik hoop dat een nieuw gesprek wat gaat opleveren, maar ik heb de indruk dat je eigenlijk al klaar met hem bent.

Wat weegt zwaarder? De liefde? En hem zo'n fijne man vinden dat je zijn zwakke punten kunt accepteren? Of toch het verlies van vertrouwen en daardoor (lijkt wel) minder liefde.

Ik heb vooral een gevoel van "wat jammer nou!" Jullie waren/zijn zo dol op elkaar.

Phryne Fisher

Phryne Fisher

23-08-2018 om 20:02

Bezwaar

Ik ging vroeger standaard in bezwaar tegen boetes, met ongeveer 10% succes rate. Tegenwoordig neem ik gewoon mijn verlies, maar vier keer op hetzelfde traject (zelfde dag ook?) zou ik wel heel lullig vinden. Misschien dat ik dan wel bezwaar maak, gewoon om mijn frustratie te uiten.

Saar

Saar

23-08-2018 om 21:28

Jee

Volgens mij zit je veel te veel op hem.
Je verwacht ook veel te veel.
Trek dan je conclusies en kap met hem, hij is niet je droomprins. (maar die bestaat niet)

Laat hem nu toch.
Trek gewoon je grenzen tav jezelf.
Jullie hebben een relatie, dat betekent nog niet dat jullie 1 worden ofzo, jullie hoeven ook niet overal hetzelfde over te denken.
Sinds jullie 'geweldige relatie' hoor ik je al eindeloos klagen over hem.
Simpel:stop met klagen of stop met hem. Hij verdient echt beter.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.