Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Kaaskopje

Kaaskopje

27-08-2018 om 11:39

Wil

Fijn dat je lijkt te begrijpen hoe de situatie is .

Wat dit betreft "Kaaskopje heeft voor haar gevoel alles geprobeerd", zullen sommigen misschien vinden dat ik best meer kan proberen, maar hoe vaak moet je je neus stoten omdat dit van je verwacht wordt, of omdat men vindt dat je eigenlijk niet uit de staatsruif hoort te eten?

Er wordt weleens tegen me gezegd 'nou dan begin je toch gewoon ergens? Dan blijkt binnen een dag dat je het niet kunt, dan hebben ze bewijs'. Ik weet niet hoe anderen hier in staan, maar ik heb inmiddels de veerkracht niet meer (klinkt vreselijk truttig) om me daar aan te blijven blootstellen. Ik stap na een 'Kaaskopje, we gaan niet met je door', niet opgewekt weer op de trein, fiets of bus met de gedachte van 'zo, dat was dat, op naar de volgende'. Nee, ik ben dan verdrietig, het is niet goed voor mijn zelfvertrouwen. Als een coach bijna zelf huilend zit te vertellen dat men mij voor de begrippen van de werkgever echt geprobeerd heeft om het wel te laten slagen, dan is voor mij de deur naar dat werk toch echt dichtgeslagen. En daar heb ik ook erkenning voor gekregen van het UWV. Het bezwaar wat ik heb gemaakt, is omdat ik opeens wel zou kunnen schoonmaken, orderpicker kan worden en dat soort beroepen. Ook de arts bij de hoorzitting leek te begrijpen dat dit onzin is met de kennis die ze nu hebben.

Anno

Anno

27-08-2018 om 11:47

Reactie

"Wat je reactie in het algemeen betreft, die ik een beetje samenvat als 'ik heb het ook gedaan, ik doe het ook, dus jij zou het ook kunnen', daar kan ik nooit zo goed tegen. Zo werkt dat niet. Ik ben anders. Ik ben ook niet alleen, dus ik kan niet bepalen dat een deel van het geld voor mij opgespaard moet worden, waardoor we moeten bezuinigen op normale uitgaven. Ik vind 100 euro uitgeven aan 'proberen of dat wat is' al heel veel geld"

Dat zeg ik niet, ik ken je niet. Maar jij noemt mij geluk hebben en daarmee je zelf niet of pech. Daarom vertel ik dat het mij evenmin komt aanwaaien. Daarnaast heb ik geen partner met een inkomen dus moet het alleen verzinnen en doen. Dat is zacht uitgedrukt best zwaar.
Daarom moet ik vooruit zien.
Ik kocht van een product 1 potje en 5 producten; bij een groothandel en aliexpress. Investering 15 euro. .
Na 5 klanten kon ik mezelf 10% uitbetalen en 2 nieuwe potjes kopen.
Na 10 volgende klanten kon ik mezelf 10% en een cursus betalen.
Die klanten waren familieleden.
Nu spaar ik voor een bureau en een stoel.
Daar ben ik al maanden mee bezig, het gaat heel langzaam, maar je moet eens beginnen. Ik heb dus geen geluk gehad, ik heb het zelf gedaan.
Je pakt het helaas verkeerd op, ik vertel je mijn verhaal als voirbeeld, misschien kun je er je voordeel mee doen en word je hartstikke rijk.
Desnoods door de verkoop van een simpel product (of 2e hands spullen) om je cursus te bekostigen. Dat gun ik je. Opgeven kan altijd, kansen moet je pakken of maken en ik denk dat je dat kunt. Dat is alles.

Martje

Martje

27-08-2018 om 12:21

Anno

En nog zeg je in je laatste reactie dat Kaaskopje niet alles geprobeerd heeft. Je zegt letterlijk dat ze niet moet opgeven en dat je denkt dat ze het kan.

En ik geloof echt dat je dit goed bedoelt, maar dit is precies de reden dat ik niet graag vertel dat ik afgekeurd ben. Ik ben heel erg moe van het mezelf te verdedigen, waarom ik niet meer kan.

Het gaat er nu om wat het UWV beslist.

Kaaskopje

Kaaskopje

27-08-2018 om 12:48

Anno

Ik zie vaker dat mensen geld verdienen met Ali-producten en om eerlijk te zijn vind ik dat een beetje neerkomen op sjacheren. Sorry voor dit zware woord. Het is dan kennelijk de onwetendheid van de klanten dat ze hier in trappen en zo het meervoudige betalen voor iets wat ze zelf hadden kunnen bestellen. Dat is niet mijn stijl. Bij een groothandel inslaan en dan gewoon je kosten en een stukje winst doorberekenen, is hoe het werkt, dus daar heb ik niets op tegen. Maar dan krijg je ook te maken met een KvK-registratie, afdracht van belasting e.d.. Als je het wit doet tenminste.

Ik moet nu eerst rekening houden met 'big brother' in de vorm van het UWV. Ik ga niet mijn eigen glazen ingooien met vage probeersels. Ik heb wel zwart op wit dat ik iets mag verkopen van het UWV, maar dat is ook onder bepaalde voorwaarden. Ik mag er geen winst op maken.

Kaat

Kaat

27-08-2018 om 15:10

Het is niet om je

een rot gevoel te geven, dat soort reacties. Neem ik tenminste aan. Maar juist in de hoop je een positieve prikkel te geven.
Ook ik zou je gunnen dat je meer gericht bent op je sterke kanten.
En dan los van je gevecht met UWV want uiteraard moet je daar focussen op wat je niet meer kunt.
(en mensen kijken echt veel meer naar gedrag dan naar woorden dus niet meer met fiets gaan!)

Je bent bijv sterk in schrijven en daar, iig vanuit huis, zeer productief in. Ik denk dat je de actiefste forummer hier bent. En dan ben je niet alleen hier actief maar nog op meer social media.
Daar moet je vast ooit iets mee kunnen doen.
En dat kun je klein en simpel opbouwen.
Energie heb je daarin genoeg, laat je zien. Die kun je ombuigen en productief in gaan zetten.
Daar zou je idd ook met vrijwilligerswerk/stage mee kunnen starten. En dan kijken naar 'hoe wel' ipv 'hoe niet'.
Je hebt het in je maar je focus is compleet gericht op 'hoe niet'.
(en daar heb je, net als velen, je redenen voor, maar je hebt er zoveel aan die redenen gewoon los te gaan laten)

Lou

Lou

27-08-2018 om 15:12

Goed zo Kaaskopje

"Ik ga niet mijn eigen glazen ingooien met vage probeersels."

Goed zo. Laat je niet intimideren door de aanmatigende toon van Anno. Dat Anno iets doet waar hij/zij trots op is, prima. Maar vervolgens melden "dus jij pakt het verkeerd aan" is niet prima. Dat is denigrerend en slaat ook gewoon nergens op.

Mieke

Mieke

27-08-2018 om 15:20

Uwv

Bovendien, als je als zelfstandige wil gaan beginnen met hulp (lees inkomen vanuit het uwv) dan zal je met een businessplan moeten komen waaruit blijkt dat je binnen x tijd met je onderneming een zelfstandig inkomen kan genereren.

Het voorbeeld van Anno is leuk als hobby maar als je al weken bezig bent om genoeg te sparen voor een bureau en stoel dan kan je hier niet een inkomen mee genereren. Dus leuk voor erbij maar niet geschikt voor Kaaskopje. En zeker niet om mee aan te komen zetten bij het uwv.

Triva

Triva

27-08-2018 om 15:28

Kaaskopje

Ik vind ook niet dat je met alleen hoger-avo hoog opgeleid bent. Nu is het vmbo: voorbereidend middelbaar.. Dus met vmbo ben je laag opgeleid.

Sally MacLennane

Sally MacLennane

27-08-2018 om 15:30

zelfstandig gaan werken

Veel mensen denken (bijv. omdat het hen wel gelukt is) dat zelfstandig gaan werken dé oplossing is als je het niet redt bij een werkgever. Helaas geldt dat niet voor iedereen. Je moet meer kunnen dan een beetje leuk kunnen schrijven (om maar eens een kwaliteit te noemen). En niet iedereen heeft de capaciteiten om minstens een minimum inkomen te kunnen verdienen op die manier.

Anno

Anno

27-08-2018 om 17:13

Allemachtig

Gelukkig snapt Kaat het wel.

Je hebt jaren om het op te bouwen.

Je sneer naar aliexpress begrijp ik niet. Ik kon daar een deel van mijn producten kopen zonder een hoge investering te hoeven doen. Jij komt ook wel eens bij Action neem ik aan, ik koop het online.
Als ik het slim aanpak kan ik een heel normaal salaris verdienen. Het is dus helemaal niet als hobby en erbij zoals werd aangegeven. Ik hoopte dat je zelf ook zoiets kon verzinnen aan de hand van mijn idee.
Het hele potje, stoel en bureau zijn fictieve voorbeelden, bedoelt om het klein beginnen aan te geven. Je kunt rustig brainstormen en zijdelings aan een plan werken .

Jammer dat je echt precies er uithaalt wat ik niet bedoel en dat jij en anderen het nodig vinden daar op die manier op te moeten reageren.

Kaat

Kaat

27-08-2018 om 18:20

En Anno

Alle respect voor wat je doet. Veel succes!
Even ot want Kaaskopje, dit is GEEN boodschap naar jou, ook niet verborgen.
En kopen en doorverkopen vind ik niet schimmig want zo werkt de hele markt en handel.

Anno

Anno

27-08-2018 om 19:22

Nog een beetje uitleg

Ik handel niet met nog een verkoop. Zie het zo; ik merk dat ik iets leuk vind, ik ben handig in knippen..( dat is niet zo maar als voorbeeld)
Ik heb niet zoveel te besteden dus ik koop waar dan ook goedkoop een schaar.
Ik knip 5 familieleden en koop een kapmantel en kapperskruk.
Ik knip 10 extra mensen en pak er een cursus bij. Die cursus is duur, maar ik zoek een particulier die me voor de helft van de prijs leert permanenten. Dan kun je alweer veel meer bieden.
Mijn idee is om er een gewild product naast te gaan verkopen om de omzet te verhogen ( naar dit voorbeeld zou dat bijvoorbeeld haarverf kúnnen zijn.)
Er zijn genoeg mensen die al weten wat ik niet weet, ik hoef het wiel niet uit te vinden en we hebben social media ipv dure advertenties.
Ik zit tegen een weg aan die jij al beloopt of bijna belopen hebt. Omdat ik dat aan zag komen toen mijn blessure niet over ging, na een paar maanden, ging mijn hersenpan aan het kraken.

Natuurlijk doe ik dat wit, wat ik zei, het is geen hobby maar iets dat ik heb geleerd en aan zwart werk heb ik nooit eerder gedaan. In een paar dagen is een kvk/BTWnr geregeld en dan kun je aan de slag. Als je omzet eerst minimaal is omdat je het als hobby doet of er bij, of voor een extraatje, vraag je ontheffing administratieve verplichtingen aan. Je mag een bepaald bedrag vrij verdienen eer je BTW afdraagt. Van dat geld kun je op vakantie of je investeert het terug.

Ik ben niet slimmer, beter, eigenwijs of vals en geluk heb ik al helemaal niet gehad als we het over kruizen hebben. Je moet van mij helemaal niks, echt niet, maar kijken naar deuren op een kier kost je niets

Doenja

Doenja

27-08-2018 om 22:19

Oei geld verdienen

Er heerst vaak een dubbele moraal bij geld verdienen merk ik. Dat een ondernemer voorraad inkoopt bij een groothandel en daarnevverkoopt voor meer is oneerlijk. Dat merk ik vaak in mijn branche. Bedriegen of frauderen noemen sommigen het zelf. Dit gegeven of gevoel kan je enorm in de wegzitten bij het ondernemerschap. Ik scout in mijn vak vaak talent die ik stimuleer hun dienst of talent te commercialiseren. Eerst is daar weerstand tegen vanwege bovenstaande motieven. Later als er een stap naar ondernemerschap wordr gemaakt wordt er vaak alles aan gedaan om te zorgen dat niemand iets kan verdienen behalve de ondernemer zelf. Groothandel, tussenhandel, samenwerken, kan opeens niet meer want stel dat n ander ook iets verdient. Ik kan je alleen maar zeggen dat beide zaken heel negatief werken voor het opbouwen van een onderneming. Probeer dat los te laten en dat te doen waar je goed in bent en ben vooral niet bang om geld te vragen en te verdienen. Dat zie ik nogal vaak....
Of je wel of niet afgekeurd wordt kan ik je geen tips voor geven. Sterkte of moet ik gewoon succes zeggen?

Kaaskopje

Kaaskopje

27-08-2018 om 22:29

Ik waardeer de goede bedoelingen 😊

Ook van jou Anno! Mijn reactie over Ali komt voort uit dat ik heb gezien dat spullen die een paar cent kosten, voor flink meer op Facebook werden aangeboden en mijn eerste reactie was "zo, dát is brutaal!" Maar goed daarover kun je van mening verschillen.

Zoals jij het vertelt, klinkt het best verstandig en leuk eigenlijk en ook anders dan ik dacht. Het is dus om je werk te kunnen doen vooral en dat uit te kunnen breiden, zoals ik nu denk te begrijpen. Het lijkt me erg leuk om op die manier iets op te bouwen.

Kaaskopje

Kaaskopje

27-08-2018 om 22:46

Doenja

Dat een ondernemer voorraad inkoopt bij een groothandel en daarnevverkoopt voor meer is oneerlijk. Dat merk ik vaak in mijn branche.===

Ik dacht hier eerder al over na en ik heb hier totaal niets op tegen. Ik ben laatst met iemand mee geweest om het een en ander in te slaan. Die spullen worden uiteindelijk nog steeds voor een fractie van de normale winkelprijs verkocht, waardoor het voor iedereen leuk meegenomen is. Waar ik wel moeite mee heb is als een winkel een ketting (bijvoorbeeld) voor 10 euro verkoopt en iemand anders daar dan een schepje bovenop gooit. Als het om een kunstvoorwerp gaat, spelen er andere factoren mee, maar bijvoorbeeld iets van Action duurder doorverkopen vind ik dan toch niet "juist".

Ook slechtziend

Ook slechtziend

27-08-2018 om 23:01

Doorverkopen

Iets van Action duurder doorverkopen vind je niet juist, zeg je. Maar de koper is daar toch zelf bij? Die koper wil iets, Marietje biedt dat aan voor 10 euro, de koper vindt het een goede prijs.
Dat de koper dan later in het krantje van Action ziet dat het daar 5 euro kost, is jammer. Op de koopmoment vond hij het een goede prijs. En Marietje is alleen maar slim, die probeert het en het lukt. Ik zou alleen nooit iets van een particulier zoals Anno kopen als ik het zelf bij Ali kan bestellen.

Op RTL Z wordt The Profit uitgezonden. Een man helpt noodlijdende bedrijven met de verbetering van hun bedrijfsvoering, vaak middenstanders. Ik sta soms te klapperen met mijn oren van de marges. Laatst brillen. Maakkosten in Griekenland + transport naar de USA nog geen 10 dollar (weet niet meer precies, maar heel weinig) . Verkoopprijs in warenhuis: 180 dollar!

Brillen zijn ook in Nederland berucht. Mijn man is inkoper van monturen die worden gemaakt in Italie voor een bekend merk. Dezelfde marges als hierboven. Daarom stunten al die brillenprijsvechters met prijzen. monturen kosten echt helemaal niks. Een bril van 500 euro is dan ook pure oplichterij. Natuurlijk moeten ze erop verdienen, maar inkopen voor 7,50 bij de tussenhandelaar, die ze dus voor 5 euro heeft gekocht bij de maker, en dan voor 225 euro verkopen is te gek voor woorden.

Kaaskopje

Kaaskopje

27-08-2018 om 23:20

Ook slechtziend

Ik mis blijkbaar een commercieel gen 😃. Als ik zou ontdekken dat ik iets van Action gekocht heb van een andere verkoper, voor meer dan de verkoopprijs, zou ik me opgelicht voelen.

Van brillen weet ik het inderdaad ook al een tijdje. Ik vond dat ook wel schokkend. Het voelde wel goed, dat ik al jaren klant bij Hans Anders ben. Die verdienen er ook leuk genoeg aan, maar dat gáát nog.

Triva

Triva

27-08-2018 om 23:40

Maar

als je iets koopt bij ali in een grote hoeveelheid wordt het goedkoper. Veekoop je het dan pee stuk door voor een hogere prijs dan is het toch weer hetzelfde?

Waarom mag je wel bij een groothandel in- en verkopen zoals elke winkel doet maar niet bij action? Waarom kopen we eigenlijk bij action? Dat is toch ook gewoon een doorverkoper van ali? Waarom pikken we die brillenhandel met z'n allen maar mag je niet iets van action of ali doorverkopen?

Kaaskopje

Kaaskopje

28-08-2018 om 00:01

Misschien meer iets gevoelsmatigs?

Action koopt het spul goedkoop in, maakt daar winst op en klaar. Daar hoeft niet nog iemand nog eens winst op te maken. Vind ik dan.

Wat mij betreft zou de groothandel ertussenuit mogen, maar dat is vaak niet praktisch. Het scheelt een stuk als je niet alles zelf bij de fabrikant hoeft in te kopen, als een ander al die fabrikanten al voor je verzameld heeft. De groothandel is zelf ook een winkel, maar met ondernemers/bedrijven als klant. Ik vind dat toch iets anders dan dat iemand een handeltje in Actionspul begint. Ik zou niet durven.

Kaaskopje

Kaaskopje

28-08-2018 om 00:09

Brillen

Ja waarom pikken we dat... Een hoge prijs staat voor kwaliteit, denken sommige mensen. Dus is een brillenboetiek met kekke dure monturen, beter dan een Hand Anders. Zo goedkoop moet wel bagger zijn. Wel zuur als je dan hoort dat dat kekke montuur eigenlijk net zo weinig hoeft te kosten als bij Hans Anders (of nog beter Charlie Temple).

Kaaskopje

Kaaskopje

07-09-2018 om 15:12

Even stressventieltje openzetten

Nog niks gehoord! Woensdag moeten ze óf een beslissing genomen hebben óf verlenging geregeld hebben... pffff....

Martje

Martje

07-09-2018 om 15:19

Kaaskopje

Ik kijk regelmatig of je al bericht hebt ontvangen. Helaas nog niet dus.

Ik zou niet verbaasd zijn als je woensdag pas iets hoort. Sterkte met het wachten.

Kaaskopje

Kaaskopje

07-09-2018 om 16:55

Martje

Ik zie het er ook van komen. Ik kreeg bij de vorige verlenging ook vlak voor datum te horen dat ze het niet rondkregen voor 1 augustus. 12 september is de einddatum van deze verlenging.

grote kans

Grote kans dat uwv op 11 september aan je jurist een brief stuurt dat ze verlengen, die zij dan op de 12e krijgt, als er tenminste post wordt bezorgd, want woensdag, zij stuurt de brief dan aan jou door. Met een beetje pech is het vrijdag of zelfs zaterdag voor je bericht krijgt

Groeten,

Temet

Kaaskopje

Kaaskopje

07-09-2018 om 21:02

Temet

Als ze gaan verlengen is dat slecht nieuws denk ik. Dat zou kunnen betekenen dat ze opnieuw passende functies gaan zoeken.

Kaaskopje

Ik denk niet dat je kunt stellen dat het slecht nieuws is. UWV betekend jouw verdiencapaciteit. Dat doen ze door vast te stellen wat je wel/niet kunt en dan vervolgens te kijken welke functies met welk inkomen er zijn die jij nog zou kunnen doen. Er wordt dus (vrijwel) altijd naar banen gekeken.
Als er functies gevonden zijn, wordt bepaald welk inkomen je daarmee zou kunnen verdienen. Dat inkomen (is jouw verdiencapaciteit) wordt vergeleken met het inkomen dat je verdiende in je laatste baan en zo wordt bepaald voor welk deel je arbeidsongeschikt bent.

Kaaskopje

Kaaskopje

07-09-2018 om 23:05

Karin

De hoorzitting, waarvan ik nu op de uitslag wacht, is het gevolg van het bezwaar wat ik heb gemaakt tegen de functies die ze voor mij gevonden hadden. Totaal onzinnige beroepen in mijn geval. Dat was dus juist het probleem. Ik zit er niet op te wachten dat ze dit nog een keer gaan doen.

Het is nog geen verloren zaak als dit gaat gebeuren, maar ik hoop nog steeds dat het verlossende woord daarvoor al valt.

Kaaskopje

Afhandelingsduur na de hoorzitting wordt vooral verlengd door twee vormen van wachten. Het eerste is dat de arts wacht op informatie van de behandelaars van betrokkene. Ik denk niet dat dat bij jou aan de hand is, want je had recente info meegenomen naar de hoorzitting. Als de arts je op die hoorzitting geen machtiging heeft laten tekenen voor het opvragen van informatie, dan is er waarschijnlijk geen informatie meer opgevraagd omdat daar geen reden voor was. De arts zou dus zijn/haar rapport al zo'n beetje klaar kunnen hebben, want ze beginnen daar iha heel snel na die hoorzitting mee.

Als de arts het rapport opstelt, kan het zoals je weet twee kanten op. Ofwel de beperkingen zoals eerder vastgesteld blijven gehandhaafd. Dan is de zaak gewoonlijk klaar, want als de functies dan kloppen met de eerder opgestelde Functionele Mogelijkheden Lijst - en dat is meestal zo - dan is de berekening juist. Het bezwaar wordt dan ongegrond verklaard.
Mogelijkheid 2 - en die is bij jou vrij waarschijnlijk, gelet op wat je vertelde over hoe het op de hoorzitting ging - de FML is aangepast omdat er meer beperkingen zijn dan eerder aangenomen. Dan begint het tweede wachten: wachten totdat er een bezwaararbeidsdeskundige naar kan kijken om te zien of er reden is om nieuwe functies te selecteren (en om te zien of dat lukt). Daar zit een bottleneck.

Ligt de zaak dan eindelijk bij die arbeidsdeskundige, dan maakt het voor de afhandeling verder niet veel uit of dat computersysteem nu wel of geen geschikte functies kan uitspugen.

Jouw veronderstelling dat het opnieuw selecteren van nieuwe passende functies leidt tot verdere vertraging klopt volgens mij niet echt. De echte vertraging zit in het wachten op de arbeidsdeskundige, niet in de termijn die de arbeidsdeskundige nodig heeft voor het opmaken van het rapport.

Met andere woorden: het zegt helemaal niks. Nou ja, het zegt dat de arts hoogstwaarschijnlijk inderdaad meer beperkingen heeft aangenomen, want anders had je bezwaar nu al ongegrond verklaard kunnen worden (is mij ooit gebeurd, het rapport van de arts was gedateerd op de dag van de hoorzitting, de beslissing op bezwaar de dag erna dus ik had de beslissing twee dagen na de hoorzitting al in huis. Ik was er niet blij mee).

Het kan dus nog steeds alle kanten op. Afwachten maar weer...

Groeten,

Temet

aanvulling

Kleine aanvulling. Als jouw jurist naast de medische bezwaren ook nog puur arbeidskundige bezwaren naar voren heeft gebracht - bijvoorbeeld dat er banen zijn geselecteerd waarbij jij niet aan de opleidingseisen voldoet - dan moet er sowieso een arbeidsdeskundige naar kijken ook al beslist de arts dat de beperkingen niet worden aangepast. In dat geval duurt het hoe dan ook langer en zegt de langere afhandelingsduur helemaal niks. Maar volgens mij was dat in jouw zaak niet aan de hand en gaat het alleen om medische bezwaren.

Groeten,

Temet

Kaaskopje

Kaaskopje

13-09-2018 om 22:55

Temet, in het goede draadje

Temet... en wat nu? 😳

Vanavond trof ik opeens twee brieven aan op UWV.nl. Deze zijn vanavond geplaatst. In de ene staat dat men bericht heeft ontvangen dat ik op en na 22 maart doorlopend arbeidsongeschikt ben bevonden en dat ik tot in mei recht op een Ziektewetuitkering heb, maar er is nog een brief waarin staat dat ik recht heb op 104 weken Ziektewetuitkering en dat deze 14 mei daarom beëindigd wordt. Nu lijkt ik opeens geen uitkering meer te hebben, omdat deze niet is aangevraagd. Wat nu?

Ik moest net huilen van opluchting vanwege mijn kennelijk gewonnen bezwaar, werd daarna boos omdat ik de beslissing zelf nog niet eens gezien heb en vroeg me vervolgens geschrokken af wat dit betekent voor mijn inkomen van de komende maand(en). Waarop Roedel riep "Temet, we hebben je hulp weer nodig!" 😊

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.