Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Maarlen

Maarlen

22-08-2018 om 09:53

Ieder zijn eigen handdoek


Saar

Saar

28-08-2018 om 20:27

Ik niet

Ik droog me dus niet van beneden ook af.
Soms doe ik dat wel, en dan gaat de handdoek echt wel op de stapel 'vies'. Maar meestal droog ik alleen onder mijn borsten, knoop baddoek om me heen, ga verder met toilet en droog vanzelf snel.
Verder gaat een handdoek die te langsaam droogt echt wel ruiken. Ik maak het zelden mee (ik denk omdat raam altijd openstaat) maar als ik twijfel over de geur dan neem ik 'm gewoon niet.
Gewoon kijken voelen en ruiken mag ook hoor! Dat is net zo goed als allerlei regeltjes.

Pryne, volgens mij is het compleet onmogelijk om samen te leven en niet in aanraking te komen met elkaars' viezigheidjes'. Gelukkig kunnen we meestal prima tegen die van huisgenoten. Behalve bij infecties oid, extra hygiëne kan dan nut hebben, maar ook weer niet zoveel, zeker niet zoveel als vaak gesuggereerd wordt.
Ik snap je wel want ik hou voor mezelf ook wel graag de schijn op. Maar van huisgenoten ben ik toch veel minder vies dan van vreemden, zeker als dat grotere groepen zijn. (openbare plekken) Volgens mij klopt dat ook meer met realiteit.

Saar

Saar

28-08-2018 om 20:32

Verder

zitten die bacteriën door je hele huis en niet alleen op die handdoek.
Ik ben wel erg 'schoon' met schone was, ik probeer de handdoeken ook schoon in de kast te leggen.
(en gebruikte kleding bijv nooit terug in kast, ook niet bij bewaren)
Als ik partner de was laat doen dan is er dikke kans dat de handdoek al 'besmet' is tegen de tijd dat ie 'schoon' in de kast ligt...
Ik doe hier dus de was

Teuntje

Teuntje

29-08-2018 om 06:11

Haakje?

Natte handdoeken aan een haakje, dat zou mij veel te lang duren voor het droogt en dan ruikt het al snel niet fris meer.
Hier gaan de handdoeken na het douchen op een rekje of over de handdoekenradiator, altijd helemaal opengevouwen. Dan zijn ze een uurtje later al weer een heel eind droog en een paar uur later helemaal. Zo kunnen ze gerust meerdere dagen mee. Kinderen hebben een handdoekstang op hun kamer. Geen eigen kleur hier maar een eigen plek.

Clowntje

Clowntje

29-08-2018 om 11:02

Saar

Ik ben dan wel erg benieuwd wat je partner allemaal met de was doet, om deze te 'besmetten'.

Lou

Lou

29-08-2018 om 11:03

Ongeorganiseerd

Ik ben de viezerik hier geloof ik. We hebben geen eigen handdoeken en ik gooi er gewoon af en toe eentje in de was die niet fris meer ruikt. Het staat iedereen vrij om een schone te pakken. Man en kind doen dat vrijwel nooit. Wellicht is de stapel schone handdoeken in een de kamer ernaast te ver lopen.

Bo

Bo

29-08-2018 om 21:45

interessant die handdoekrituelen...

Ik (en mijn gezinsleden) pakken bij elke douchebeurt een schone handdoek. Zo'n kleine, niet zo'n baklaken. Alleen op vakantie gebruik ik een handdoek 2 keer (behalve in een hotel natuurlijk). Ik zou ook geen handdoek willen delen.

Naast de wastafel hangt een handdoek die wij delen voor handen afdrogen en mond afvegen.

Ik ben helemaal verbaasd

Ik heb er nooit maar dan ook nooit aan gedacht om handdoeken te delen. En ik las hier dat iemand zelfs ze teruglegde op de stapel als ze droog waren geworden na het gebruik. Echt heel verbazingwekkend voor mij.
Als je nou mensen te logeren krijgt, zou je hun handdoek dan ook op de stapel terugleggen?

Triva

Triva

30-08-2018 om 01:31

Ja ik word ook

een beetje misselijk van dat 'stapelverhaal'.

Saar

Saar

30-08-2018 om 02:10

Ik deel alles

maar niet met gasten hoor. Maar met gezinsleden wel hoor, geen probleem mee. Alleen de tandenborstel niet, eigenlijk.
Ik ben echt verbaasd over de weerzin van veel mensen hier. Kijk, mijn kinderen zijn ook viezer van mij dan ik van hen, geen probleem maar ik snap niet zo goed hoe je vies kunt zijn van je eigen kind, hij komt tenslotte uit je lichaam.
En vies van je partner snap ik ook niet goed, daar heb je toch al, heu, als het goed is, vrij intiem contact mee?

Clowntje, mijn man is gewoon nog makkelijker dan ik. Ik houd schone was dus echt schoon. Man kan bijv een stapel handdoeken tegen zich aan houden (vieze kleren aan, bijv door wandeling met hond) of zolang ergens neerleggen waarbij hij dan niet controleert of die plek schoon is. Of gaan vouwen op een bed dat allang toe is aan verschonen.Nouja dat soort dingen.

40er

40er

30-08-2018 om 08:18

Kind

Ja, kind komt uit mij, dat klopt. Maar toen zat er geen puberlucht omheen hoor!
En ik hoop dat hij met het douchen alles wast, maar die handdoek mag lekker uitgewassen worden hoor.

Ik ga er altijd maar vanuit dat er tussen de billen mee droog wordt gemaakt, piemel of vagina. En alles wat daar is blijven hangen zit in die handdoek....

Tijgeroog

Tijgeroog

30-08-2018 om 09:08

Maar Saar

Waar ben je dan bang voor dat die handdoeken mee besmet raken? Als je ze op een bed legt dat eigenlijk verschoond moet worden... dan komt er dus een beetje "spul" van het bed op de schone handdoeken. En dan kun je je lijf er niet meer mee afdrogen? Maar dat bed was afgelopen nacht wel goed genoeg om de hele nacht met datzelfde lijf in te gaan liggen...

Half a twin

Half a twin

30-08-2018 om 10:19

Hergebruik of niet

Een handdoek thuis gebruik ik gerust meer dan 1 keer om te douchen, en op de camping ook. Goed uithangen snel weer droog.
De handdoek van mijn wekelijks zwemuur zit een half uur in mijn tas met drijfnat badpak, is op de grond gevallen soms, die gaat in de was.
Een keukenhanddoek die gebruikt is om een melkoverstroming in te dammen gaat ook meteen in de was.
Mijn man is nog veel meer van het hergebruik. Die pakt gerust het doekje uit de emmer waar ik net het sanitair mee heb gedaan om de tuintafel af te nemen voordat we daar gaan lunchen. Dat vind ik smerig.
Op vakantie haalt hij gerust zijn hardloopschoenen uit een tasje om brood te gaan halen (dat je in Frankrijk onverpakt meekrijgt) op de fiets.
Gaat dat brood zo in dat schoenen tasje.
Was opvouwen op de zanderige tuintafel ook theedoeken en zo ziet hij niet als probleem.
Qua was en zo houd ik het liefst het roer in handen.

Saar

Saar

30-08-2018 om 10:30

Tijgeroog

Bang voor besmetting klinkt ook weer zo zwaar.
Ik vind het gewoon fijn als schone was ook echt schoon is.
Met een handdoek droog ik ook vaak mijn gezicht en daar ben ik toch wat voorzichtiger mee dan met andere delen van mijn lichaam.

Saar

Saar

30-08-2018 om 10:31

En ook

wel met het oog op gasten trouwens. Vind het wel fijn om gasten gewoon schone handdoeken te bieden.

Phryne Fisher

Phryne Fisher

30-08-2018 om 10:37

Gasten

Ik kan me niet voorstellen dat er mensen zijn die gasten een gebruikte handdoek geven, maar met beddengoed gebeurt dat wel. Ik ken twee gezinnen waar het bed in de logeerkamer niet standaard wordt verschoond na een logé.
Bij een van die gezinnen, heel schone mensen verder, kwam ik daar achter omdat ik zelf na het logeren het bed had afgehaald en ze vervolgens zei dat dat niet had gehoeven omdat het pas twee keer gebruikt was. Brrrr

Kaaskopje

Kaaskopje

30-08-2018 om 11:39

Saar

Wij hebben geen raam en geen verwarming (radiator) in de badkamer. En ook geen muur vol haken of stangen. Op een hakenrekje kunnen er officieel 4, maar dat is veel te vol, dus hooguit 3. Dochter hangt haar badlaken meestal aan een apart knopje (Mickey Mouse)

Ik denk dat het alleen man niets kan schelen waar hij zich aan af moet drogen, als het maar droogt. Maar ik en dochter houden daar toch echt niet van.

Kaaskopje

Kaaskopje

30-08-2018 om 11:47

Beddengoed

In het algemeen gezegd, zou ik beddengoed ook niet hergebruiken na een logé, maar het scheelt wel of ik weet wie het is. Een zus of kind zou voor mij geen probleem zijn na één nachtje slapen.

Ik heb de opmerking over het terugleggen op de stapel even gemist, maar dat is wel apart, ja.

Koffiekop

Koffiekop

30-08-2018 om 12:06

Ik hergebruik ook gerust

Ik was de handdoeken eens per week. Wel ieder een eigen handdoek (eigen kleur - voor de statistieken), en we hangen ze goed uit. Apart handdoekje voor de handen naast de wastafel.
Ook als ik wel eens een paar dagen in een hotel zit gebruik ik de handdoeken dus zolang als ik daar verblijf. Die bordjes over hergebruik hangen daar niet voor niks .
Keukendoekjes en handdoek gaan een paar dagen mee, daarvan gebruik ik er denk ik 3 per week. Theedoek maar 1, meeste gaat in de vaatwasser tenslotte.

Beddengoed gaat hier eens per 2 weken. Als er eens een logé is geweest hangt het er een beetje van af. Hoeslaken doe ik dan meestal wel in de was, of leg ik op het bed van een van de kinderen (was tenslotte een vriend(in) van ze die erop gelegen heeft) en dekbed draai ik meestal een keertje om.

Had ik al gezegd dat ik niet zo van wassen hou? Overal in huis van die natte lappen, nee, mijn hobby is het niet. En we blijven er vrolijk en gezond bij hoor, bij al dat hergebruik. Goed voor mijn portemonnee en het milieu ook.

Lou

Lou

30-08-2018 om 13:37

Gradaties

Ik hanteer gradaties van vies, maar de stapel schone handdoeken is wel echt schoon hoor haha. Dat je een gebruikte handdoek teruglegt op de stapel schone, dat had ik dan weer niet kunnen verzinnen.

Met logés ben ik veel schoner dan zonder logés. Altijd schoon beddengoed en schone handdoeken. Als ik het van tevoren weet, maak ik zelfs graag de badkamer schoon voordat de logé er gebruik van maakt. Je eigen smoezelige huis is toch heel wat anders dan andermans smoezelige huis. Binnen het gezin ben ik daar dus inderdaad wat losser mee. Soms weet ik niet zeker of ik die handdoek al eerder had gebruikt of dat het iemand anders was. Dan pak ik gewoon (meestal dus eigenlijk) een schone, maar ja, man en dochter doen dat minder vaak. Kennelijk vinden we het allemaal nog wel fris genoeg zoals het gaat

Tijgeroog

Tijgeroog

30-08-2018 om 14:01

Lou

Ik vind het anders best prettig om, als ik ergens logeer, te zien dat de badkamer wat smoezelig is. Dan weet ik namelijk dat ik me niet bezwaard hoef te voelen de volgende keer, als er de andere kant op gelogeerd wordt en míjn huis niet perfect schoon is.

Krisje

Krisje

30-08-2018 om 14:24

Brrr

Keukendoekjes en handdoek gaan een paar dagen mee, daarvan gebruik ik er denk ik 3 per week. Theedoek maar 1, meeste gaat in de vaatwasser tenslotte.

De keukenhanddoek en theedoek worden in elk geval elke dag verschoond, de handdoek ook wel eens twee keer per dag. Heeft te maken met hoe sommigen hier in huis hun handen wassen (nee, ik noem geen namen).

De vaatdoek wordt hier meerdere malen per dag verschoond, ik heb een hekel aan een natte vaatdoek.

Het idee dat die een paar dagen mee gaan, brrr.

Krisje

Krisje

30-08-2018 om 14:25

Eerste alinea

Was een citaat uit #49.
Bedden verschoon ik ook wekelijks trouwens.

Koffiekop

Koffiekop

30-08-2018 om 14:36

Waarom brrr?

Wij werken allebei, de kinderen zijn het grootste deel van de dag op school (en wassen überhaupt niet heel vaak hun handen. Dus echt vuil wordt die handdoek niet, van het een paar keer per dag afdrogen van handen die met zeep gewassen zijn.
De theedoek hangt hele dagen werkloos te wezen, dus waarom zou die brrr zijn/worden?
En de vaatdoekjes gebruik ik meestal alleen voor het wegvegen van wat kruimels en ik maak 's avonds het aanrecht ermee schoon. Dan spoel ik ze goed uit. Hangen vervolgens de hele nacht netjes over een rekje te drogen en zijn dus de volgende ochtend weer droog. Dus ook niet brrr. Vind ik.

Maar ik realiseer me nav dit draadje dat mijn vuilgrens best hoog ligt. Nogmaals: wij varen er wel bij. Gezond en met een gezonde portemonnee. En daar is de link naar het draadje goedkoop en milieuvriendelijk huishouden

Heel leuk dit.

Om te lezen waar sommige mensen van gruwelen of juist niet. Ik heb er werkelijk nog nooit bij stilgestaan dat iemand het onhygiënisch zou kunnen vinden om was te vouwen op een bed waar misschien al een week dezelfde dekbedhoes op ligt. Ik vouw al mijn was op ons bed. Altijd.

Maar goed. Iedereen zo zijn eigen dingetjes. Mijn man vindt het geen enkel probleem om weet ik wat voor zooi of viezigheid van de keukenvloer op te vegen met een vaatdoekje om dat daarna ( hooguit heel summier uitgespoeld) gewoon terug op het aanrecht te leggen. Dat vind ik nou ultiem smerig. Net als het feit dat hij de bovenkant/ deksel van de vuilnisbak (nou niet echt het het meest frisse voorwerp in huis) standaard op het werkblad in de bijkeuken legt als hij er nieuwe zak in doet. Gruwel. Maar misschien vinden sommigen van jullie ook wel dat ik overdrijf.

Ingrid

Lou

Lou

30-08-2018 om 14:52

Tijgeroog

En eigenlijk is dat inderdaad het fijnste. Jij mag komen logeren

Tijgeroog

Tijgeroog

30-08-2018 om 15:20

Lou

Gezellig!

Half a twin

Half a twin

30-08-2018 om 15:42

Ingrid

Heel onsmakelijk inderdaad die deksel. Yek!
Van horen zeggen door meisje van 5.
Een oma die het vaatdoekje even over de neuzen van de schoenen haalt (stoffige lakschoenen is geen gezicht). Het doekje teruglegt op het aanrecht en dan het driejarige kleinkind zijn jas aantrekt. Als kleinkind in de wagen zit doet ze haar eigen jas aan en ziet dan dat kleinkind nog een chocolademelksnor heeft. Ze pakt het doekje van het aanrecht en poetst het gezicht van kleinkind nog even "schoon".
Eenmaal thuis van het wandelingetje wordt datzelfde vaatdoekje gebruikt om de wc bril van boven en onder even "netjes" te maken als oudste kleinkind even snel niet zo netjes heeft geplast.
Doekje gaat terug op het aanrecht, wederom zonder het grondig uit te spoelen.
Als vriendin van mij thuiskomt uit haar werk en dit verhaal hoort van haar dochter gaan alle hand-thee- en vaatdoeken direct in de was.
Yek, dat is mij ook iets teveel geflodder om het nog in mijn standaard van schoon te passen.

40er

40er

30-08-2018 om 16:38

Ex-collega

Kon bij cliënten het hele huis poetsen met 1 doekje....ze begon gerust in de wc te poetsen.

1 cliënt van mij, ik had de boel gepoetst, natte doeken over de rand van de wasmand gehangen zodat cliënt ze zelf kon uitwassen (ik hoefde daar geen wasverzorging te doen). Alleen deed cliënt dat niet, als ze droog waren dan gingen ze weer in de kast. Inmiddels heb ik daar wel wasverzorging bij, doekjes gaan nu elke week in de was!!!

Kaaskopje

Kaaskopje

30-08-2018 om 22:56

Opvattingen over hygiëne

Wie weet overdrijf ik af en toe in mijn ideeën over hygiëne, maar ik kan me af en toe enorm verbazen over mijn man. Dingen die voor mij zo vanzelfsprekend zijn, blijken voor hem niet dat automatisme te hebben. Maar ik heb ook mijn vieze dingen, dus tja.. 😊. Ik ga vaak wat uitgebreider schoonmaken als daar een reden voor is. Tussendoor ontstaan hier en daar stoflaagjes. Ik zie ook echt niet altijd wanneer iets vies is geworden. Opeens valt mijn oog er dan op en ... oh jee!

Wat betreft een schone of smoezelige badkamer bij anderen, vind ik schoon wel prettig, naar je mag best zien dat het in gebruik is.

Wilgenkatje

Wilgenkatje

30-08-2018 om 23:12

Mannen

...volgens mij vinden die iets minder gauw vies / onhygiënisch. Mijn man maakt met plezier gehaktballen. Zelf ben ik erg precies met het aanraken van rauw vlees en daarna stevig handen wassen - hij vindt het eerder goed genoeg. Ziek zijn we nooit geworden na zijn kookactiviteiten, maar Rob Geus zou vast onvoldoendes uitdelen.
Nou ja, ik kijk gewoon niet. Wat niet weet, wat niet deert. En als hij de keuken uit is, gooi ik alle thee-hand-vaatdoeken in de was )

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.