Huisdieren Huisdieren

Huisdieren

puppy kijken


mijk

mijk

25-08-2018 om 19:24

Oh lief!

Dat klinkt heel fijn. We hebben een erg grote tuin. Morgen gaan we een stukje afzetten waar ze ook even alleen kan zijn. Ze zal wel aan het alleen zijn moeten wennen want ze komt uit een nest van 9 en er wonen nog meer honden. Fokker doet enorm veel aan socialiseren. Gisteren kreeg ik foto's van bezoekje aan het hockeyveld . We hebben allemaal zo'n zin en ik heb ook enorm nesteldrang..

Mijk

Gefeliciteerd

Leuke hond! Hier in de buurt zie ik vaak iemand op de fiets, met zo’n hond naast haar aan de lijn. Gezien de looppas heeft het dier er veel plezier aan. Echt een hond die beweging nodig heeft. Veel plezier ermee.

Kaaskopje

Kaaskopje

27-08-2018 om 22:58

Flanagan

Ik hoop dat je die persoon niet tijdens de hete weken hebt gezien.

Knutselkei

Knutselkei

28-08-2018 om 08:23 Topicstarter

Mijk

Veel knuffelplezier vandaag! De nachtjes zijn eindelijk om😉 T mandje mag worden gevuld.

mijk

mijk

28-08-2018 om 08:36

Jaaaaaaa

Tasje gepakt... en zo in de auto! Ik heb zo'n zin!

Knutselkei

Knutselkei

28-08-2018 om 10:30 Topicstarter

heerlijk!!

Wij gaan zo naar de Herbergier, een instelling voor kleinschalige woonzorg voor ouderen met verschillende soorten geheugenproblemen. Het is de bedoeling dat ik regelmatig ga en ze m zo ook op zien groeien en dat hij t gewend is. (dat weten ze dat vaak niet, elke keer is er weer blijdschap).Dan kan hij straks ook met mijn moeder mee naar haar vrijwilligerswerk

Kaaskopje

Kaaskopje

28-08-2018 om 12:02

Mijk

Veel plezier vandaag. Voor anderen zal het misschien zwaar overdreven klinken, maar ik ervaar het ophalen van een pup toch een beetje als het binnenhalen van een adoptiekind, haha. Je kent de pup nog niet als je broekzak, dus alles is nieuw, alles moet uitgevonden worden, maar ik vind dat juist dat voor een band zorgt die ik in mindere mate heb met een al volwassen hond.

Kaaskopje

Kaaskopje

28-08-2018 om 12:03

Lillian

Wat geweldig dat je dat doet!

40er

40er

28-08-2018 om 12:38

Oh..

Heerlijk een nieuwe pup! Love it! Veel plezier (en succes)

Lilian, wat leuk! Geloof nooit dat de mijne daar geschikt voor zou zijn, >30kg maar denkt wel een schoothondje te zijn 🤔. Maar fijn voor die mensen dat ze toch met een dier kunnen knuffelen/aaien.

Knutselkei

Knutselkei

28-08-2018 om 13:18 Topicstarter

het was zo leuk

40-er...klimt ie gewoon op schoot,haha.
Pup deed t geweldig, hij werd volop geknuffeld en heeft heerlijk rondgelopen langs alle benen. Half uurtje was lang genoeg en daarna heerlijk geslapen. Aan t eind v d middag mag hij even mee met dochter naar mijn werk om kennis te maken met de kinderen.

mijk

mijk

28-08-2018 om 15:36

Hier ook binnenkort naar het verpleeghuis.

Mijn schoonmoeder woont daar. Ik moet het wel even coordineren want verschillende verzorgenden nemen ook hun hond mee als ze werken😍

Wij zijn nu op anderhalf uur van de 2 uur rit en het gaat prima. Ze ligt nu op mijn voeten te slapen. Eerste 5 minuten veel stress maar toen ze even atil was gestopt voor korte wandeling en daarna was het goed. Het is zo'n schatje.

Mijn zoon vatte het net zo mooi samen vanaf de achterbank. Ik vind het zo fijn om weer een hond te hebben. Alsof we voor het eerst in maanden weer compleet zijn...

Mijk

Knutselkei

Knutselkei

29-08-2018 om 08:56 Topicstarter

Heerlijk Mijk

Hopelijk heeft ze de nacht ook goed gedaan. Fijn he compleet gevoel.
Ik zit hier nu met pupop de bank met een open tuindeur. Hij gaat vaak naar buiten in zijn eentje in de tuin struinen,steeds verder gaat hij. Vooral onder de struiken door sjouwen vindt hij erg leuk.dan zie ik ze heen en weer gaan.Hij was bij zijn moeder ook veel in de tuin. Na 5 dagen erachteraan gesjokt te hebben laat ik m nu meer. De tuinstoelen heb ik even aan de kant gezet zodat ik onder de tafel door kan kijken en m zo vaker kan zien.Hij kan niet weg,sjouwt alleen met takken etc rond ,snuffelt,ligt in t gras te rollen en rent vooral lekker. Als ie iets heeft, een appel die nog ergens verdwaald onder de boom lag,komt ie m trots laten zien,haha. Hij eet t niet op en laat t ook prima pakken.T enige dat ie vreet is vogelstront maar daar was ik met achteraan rennen ook te laat mee.Hij heeft onze huisduif al verjaagd dus t zal wel snel minder worden met d vogelpoep.

mijk

mijk

29-08-2018 om 09:31

Het gaat prima

Maar Mijk is wel moe. We konden er pas laat in omdat er hier gisteravobd een vuurwerkshow was dus daarna wandelen en naar bed was handiger... Ze hweft max 10 minuten geppiets in de bench en ze sliep. Om 3 uur even een plas gedaan maar om half 6 had ze HONGER. Dus toen begon de dag. Ze speelt al leuk en slaapt ook lekkere rukjes...

Het is een heerllijk hondje...

Knutselkei

Knutselkei

29-08-2018 om 09:38 Topicstarter

Ja t zijn lange dagen

Dan ineens he. Dan kun je wel een dutje gebruiken straks met pup. Ik was vanochtend voor t eerst om 7.45 beneden. Man laat m uit als hij weggaat om 6.00 en dan was zoon beneden tot 6.40.De afgelopen dagen kwam ik daarna naar beneden zodat ie niet alleen was. Nu is zoon niet meer aan t werk maar gaat weer studeren en is dus later. Pup lag rustig in zn bench toen ik beneden kwam. Oooo whahhaha...nu komt pup in paniek naar binnen gestormd... huisduif probeer met veel geklapper in de boom te komen....kan niet zo goed vliegen. Weer een leermomentje, duiven maken lawaai

Kaaskopje

Kaaskopje

29-08-2018 om 11:41

Jaloers!

Haha, niet echt hoor, maar een pup is zo leuk! Door het karakter van onze hond zit het er niet in dat we er weer een hond bij kunnen nemen, dus ik moet het met jullie verhalen doen . Met een beetje geluk wordt onze hond flink oud, het is een mix, dus dat zijn vaak sterke honden. Tegen die tijd zijn we, slik, al rond de 70. In mijn fantasie kunnen we dan nog best een nieuwe pup aan, maar de werkelijkheid kan weleens anders liggen.

Knutselkei

Knutselkei

29-08-2018 om 13:23 Topicstarter

das jammer he Kaaskopje

onze vorige hond stond ook maar een paar andere honden hier toe. Als ik er op stond dat ze kwamen

Kaaskopje

Kaaskopje

30-08-2018 om 11:55

Lillian

Ik was gister even mijn eigen weg kwijt. Ik was helemaal in de ban van een kitten. Een kruising met een ragdoll. Als man ja gezegd had, was ik voor de bijl gegaan. Maar zelfs dat vind ik een risico met onze hond. Een volwassen kat is snel en kan hond voorblijven, maar een kleintje moet dat leren. Hond is helaas nogal bezitterig. Dus als een klein poesje op verkenning gaat en bij het kleedje en de knuffels van hond gaat scharrelen, weet ik niet wat hond zal doen. Misschien valt het mee, maar ik vind dat toch wel spannend. Wij mogen alles afpakken een aanraken, dus dat zit wel goed.

Knutselkei

Knutselkei

31-08-2018 om 14:21 Topicstarter

oo dat is moeilijk ja

Onze hond was ook bezitterig naar andere honden toe. Ik moest dan echt héél duidelijk maken dat ik t niet wilde hebben dat ze zo deed anders snipte ze ze echt heel de tuin door. Ik kon ook alles bij haar wegpakken, eten,bot,knuffels allemaal prima. Naar een andere hond, no way... Dan kreeg zij een bot, mocht als eerste kiezen en t andere ging dan naar loge die vaker kwam. En toch wilde ze dan zijn bot na 5 minuten en liet dan dr eigen bot weer liggen, wat loge dan weer pakte( die was niet zo moeilijk)
In het pension moesten ze dr ook even bij blijven met eten want ze had voernijd dan in het begin. Als ze maar dacht dat ze in de buurt kwamen grijnsde ze al. Dat zakte dan na een paar dagen weg.

Pup hier moet nog leren om met andere om te gaan, de eerste dagen lag hij constant op zijn rug als er een( voor ons bekende) hond aan kwam. Nu blijft hij staan en wil spelen of snuffelen.

Knutselkei

Knutselkei

06-09-2018 om 08:56 Topicstarter

Mijk, geniet je ook zo?

Hoe gaat t met pup? Genieten weer he? Ben je al aan dr gewend? Of over dr gestruikeld😉 gebeurt hier regelmatig,pup heeft dezelfde kleur als de vloer. Dat zijn we niet gewend met eerst een wit bruine hond dus ik kukel nog al eens over heen.
Pup is een heel andere hond dan de vorige,hij ligt graag buiten te kluiven op een kauwbotje van dat rundervel. Of struint door de tuin. Ik ren er niet meer steeds achteraan. Hij snoeit wat hortensia’s of trekt plukken gras eruit,dat wel maar verder
Doet hij nog geen rare dingen. Alle afgevallen appels vond ie feilloos. (Ik dacht echt dat ik ze allemaal had,maar hij kwam er nog wel 12 brengen)
Je ziet m groeien, t mini is er echt al af, t wordt al meer hond. Zijn vacht begint wat te ‘ontploffen’ hij krijgt al langere haren aan de zijkanten . Ik ben heelbenieuwd wat t gaat worden straks,ons mixje. Ik denk een golden die ietsje meer slag heeft.

mijk

mijk

06-09-2018 om 19:54

Het gaat heel erg goed hier.

Ze doet het heel goed. Slaapt al een uur of 7 door nu. Heel lief met de kindertjes uit de buurt. Gied te corrigeren.

Enige dat een beetje tegenvalt is dat het mijn jongste zo tegenvalt. Ze was 3 toen we de laatste keer een pup hadden en nu 13... Geen idee dus. De schoolstart valt haar zwaar en pupje wordt heel opgewonden van alle onrust die ze uitstraalt. Kind is ook nog gewoonweg wat jaloers op alle aandacht pup krijgt. Kortom de jongste is de jongste niet meer die had ik niet aan zien komen...

Knutselkei

Knutselkei

06-09-2018 om 20:05 Topicstarter

agossie

Dat is lastig voor puberjongste, met school en aandacht delen. Dat verwacht je niet op deze leeftijd he? Wat zijn ze dan toch ineens jong nog. Dat herken ik nog wel van onze vorige hond, jongste was toen 8 geworden en vond t zo tegenvallen. We hadden 2 jaar geen hond gehad en hij wilde de oude sukkelachtige knuffelhond terug en niet die drukke pup die steeds overal in hapte.
Daar moet je inderdaad even een weg in vinden.

Kaaskopje

Kaaskopje

07-09-2018 om 09:31

Ja dat is jammer

Onze dochters zijn helemaal niet en niet helemaal van 'de honden'. Oudste het minst, maar die kan er bij weg, jongste woont bij ons en vind de hond gewoon vaak te aanwezig als ze van haar werk thuiskomt. Dan is ze moe en kan ze het gelik en gespring van Hond niet hebben. Voor hond is dat niet erg duidelijk, want andere momenten heeft ze alle aandacht en doet ze leuk, dus daar is voor Hond geen lijn in te trekken.

Wat ik wel grappig vond en vind, is dat de schoonouders van oudste dochter sinds een tijdje ook weer een nieuwe hond hebben gekregen en die hond blijkt irritanter te zijn dan de onze. Het is niet voor het eerst dat dochter tot bepaalde inzichten komt als ze heeft kunnen vergelijken met andere situaties. Wij komen in die vergelijkingen eigenlijk best goed weg, haha .

mijk

mijk

07-09-2018 om 12:40

Jongste trekt wel bij

Die is erg van de honden maar ze was gewend aan een hond die wij al hadden ophevoed. Vanochtend hadden ze zoet momentje. Het keuzevak waar ze zenuwen over had was 'vet leuk' dus ik verwacht dat het vandaag beter gaat...

Mijk

Knutselkei

Knutselkei

08-09-2018 om 21:29 Topicstarter

Puppycursus

De eerste les van de puppycursus gehad. Heel veel mini’s. Boaz is de jongste en keek zijn ogen uit, hij deed het heel goed. Zit kon hij al en Af deze week oefenen. Echte retrievertrekjes.... voor beloning is hij heel vlug hahha.

Vanavond heeft dochter hem meegenomen in de bus naar oma. Een volle bus,dus bekijks genoeg haha. Hij vindt alles prima. Nou ja bijna alles. Vanochtend vraag was man met hem vanuit de tuin naar de dijk gelopen. Op de dijk liep verderop een hond die nogal ineens hard blafte. Ik kwam net beneden en zie de hond onder de tafel zitten en man komt achterom met de riem...Was je de hond vergeten grap ik(man is vergeetachtig v aard) .... nou nee die was m naar huis gepeerd toen hij schrok van dat blaffen. Gelukig had hij de poort opengelaten. Toch gezegd dat ie iets beter op moet letten....pffff...

Kaaskopje

Kaaskopje

09-09-2018 om 00:49

Oei dat was schrikken

was hij uit zijn tuig ontsnapt?

Heb je in de gaten dat je de naam van je hond genoemd hebt? Als je dat erg vindt, zou ik forumbeheer vragen dat weg te halen.

Grappig, hè, zo'n veld jonge hondjes . Ik heb dat één keer gedaan en toen had ik meer het gevoel dat ik in therapie was dan met de hond op cursus. Onze hond, een boxer, vond alles geweldig, behalve te doen wat van haar verwacht werd. Het is goedgekomen, het was zo'n lieve sociale hond!

Knutselkei

Knutselkei

09-09-2018 om 09:57 Topicstarter

Kaaskopje

Ja ik zag dat ik zn naam genoemd heb, ,ach laat maar staan. Ik deel hier niets onder mn nick wat niet in t openbaar kan,daar let ik goed op. Dank jewel voor t meedenken.
Hij liep los mee. Wij wonen direct aan een soort wilde plantenveld wat eindigt bij de dijk/natuurgebied . Er komt alleen af en toe een auto die naar de volkstuin gaat. Hij kon de poort weer in want die stond open.Ik leer onze honden van jongs af aan om delen los mee te gaan en man dacht t nu ook te doen. T rare is dat hij bij mij wel even een meter of 2 wegschiet als hij schrikt en dan meteen terugkomt en bij me komt staan. Man moet dus nog even oefenen in de tuin....
Ik had me gisteren even een paar meter verder verstopt. Hond kwam niet toen ik verder ging en riep en ik verstopte me achter de boom en riep nog eens Hij bleef nog even snuffelen,keek, schrikt en ik stap te voorschijn en hij nam een spurt richting mij. De rest van het lopen hield hij me beter in de gaten.

Knutselkei

Knutselkei

14-09-2018 om 14:25 Topicstarter

mijk hoe gaat t?

Met jongste en pup? Al wat gewend aan het aandacht delen en alle perikelen van een brugklasser? Ik zag in je andere post dat je koffie erg nodig had...houdt pupbeest je uit je slaap?
Zijn lange dagen ineens he?
Pup sliep hier goed door maar t was wel vroeg,man ging om 6.10 weg en vlak erna kwam ik of zoon dan naar beneden. Dat doe ik nu niet meer, nu ga ik om half 8- 8 uur en dan slaapt ie meestal nog. Als ik dan de ipad pak om de krant te lezen komt ie om de ochtendkroel te krijgen, t liefste wel een kwartier kroelen.
Hij wordt ineens groot zeg, is nu 11 weken maar, tjee, hij is wel een cm of 8 al gegroeid! Gaat dat bij jouw pup ook zo hard? Vooral de laatste week zijn zijn poten echt lang geworden. T Snoeien van de planten was nu met hindernissen, pup helpt goed mee hahaha. Hij sleept alle takken door de tuin.
Plassen gaat buiten de tuin steeds beter,plast nu ook wat langer, poepen is nog lastiger,hij is zo afgeleid door alles dat ie t vergeet. En dan moet ie natuurlijk daarna weer poepen, he.

mijk

mijk

14-09-2018 om 17:50

Ja ze slaapt nog niet heel lekker.

Ze redt het max 7 uur zonder plassen. Dus half 12 in de bench en dan moet ze om 6 uue echt nodig...
Gisteren was ze niet zo lekker en kwam ze om 3, 5 en 6 uur.. net toen ik de ochtenddienst deed.

Met dochter gaat het veel beter. Die draaide de knop om en straalde ineens autoriteit uit . Ze is ook wat minder bijterig. (Pup bij dochter is dat al wat langer over gelukkig). Zoon kwam vanochtend terug van 6 dagen praag met school en het pupje was buitenzinnen van vreugde. Ze groeit spectaculair. Vorige week maamdag 6.4 kg. Afgelopen maandag 7.6 kilo en gisteravond 8. Ze is gewoonweg mager en het zit allemaal in haar poten.

Gisteren eerste puppie socialisatieklas en maandag puppyjachtles..

Het gaat dus allemaal heel goed maar ik vidn eht wel veel werk. Doe ook wel veel hoor. Iedere dag wel iets aan socialisatie en ze is niet heel vlot met zindelijk worden. Maandag wordt ze 10 weken en eigenlijk sinds een dag of 2 zit er wat meer ritme in de dagen en wat langere periodes van hetzelfde. Niet meer 15 spelen kwartier bijten kwartier slapen enzovoort...

Maar wat ben ik gelukkig dat ze er is!!!

mijk

mijk

14-09-2018 om 17:51

Ik had effe de laptop moeten pakken maar te lui

Sorry voor de typefouten!

Knutselkei

Knutselkei

14-09-2018 om 18:31 Topicstarter

Ja het is veel werk.

Fijn dat het met dochter goed gaat! Gelukkig bijt die ook niet meer,Haha. Ik vind 7 uur al best lang hoor. Man is hier vroeg op en die laat m dan buiten en dan slaapt ie na zn ontbijt weer verder. Dus ook maar 6 a 7 uurtje de nacht. (En als ik collega’s hoor dan is dat echt lang,die moeten er nog uit om 4 uur anders poepen ze in de bench)
Was al wel buiten zindelijk dus daar hoefden we niet veel aan te doen. Ja opletten dat ie naar buiten kon als hij voor de deur stond. Pup sliep wel uren aan een stuk dus dat scheelt. Ik kon gewoon t huishouden doen, bleef eerst wel beneden als ik alleen thuis was. Dus beneden is veel opgeruimd....
Ik doe ook elke dag iets met hem. Steeds even iets nieuws, ik heb de checklist van internet geplukt en we hebben ze al bijna allemaal. Hij is nu 11 weken. Vindt nog veel spannend en gaat dan op zijn gemak zitten kijken. Je ziet m dan de info opzuigen.
Hij is wel heel leergierig en voor een brokje doet ie extra zn best,Haha. Zit,plassen,af en kom lukken al goed. Het benoemen terwijl het doet,werkt hier goed. Dus t benutten van het juiste moment zeg maar.
Eerst dook hij echt op zn eten als ik het in zijn bak gooide,over mijn handen heen.nu wacht hij netjes tot het mag. Jouw pup groeit ook hard ja, die wordt denk ik een slag zwaarder en groter als mijn hond. Hij Is ook aan de magere kant maar wel al bijna 3kilo aangekomen sinds zijn prik. Nu weegt hij 8,4 kilo.Maar hij groeit zo hard omhoog dat dr geen vet aan kan komen.
T houdt je bezig zon ukkie. Niet gedacht dat ik zo snel aan hem zou hechten. Hij hecht ook steeds meer aan ons. Eerst keek hij als we wegliepen zo van...okee en reageerde niet als we terugkwamen. Nu is hij blij 😄je kunt wel merken dat hij gewend was dat moeder een poosje weg liep hij kan goed alleen zijn. Niet dat t al lang hoeft want de komende weken kunnen we het nog steeds regelen dat t maar een uurtje of zo is. Maar dat t kan is wel fijn.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.