Home » Forum » Die stomme onzekerheid en op zoek naar bevestiging

Die stomme onzekerheid en op zoek naar bevestiging

Is een reisverzekering ook nodig in Nederland?

En kun je geld terugkrijgen bij annuleren door corona? Lees het hier!

26 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Jalala
Die stomme onzekerheid en op zoek naar bevestiging

Ik zal even kort hier vertellen wat er aan de hand is.
Ik ga sinds een paar maanden om. Met een hele lieve leuke jongenman.
Hij is jonger en geen kids. Ik wel. Dat ik kinderen hebt heeft hij meteen vaanf het begin aan laten weten niet als een issue te zien(anders was ik ook niks begonnen uiteraard)
We zijn nog niet officeel een stel en hebben elkaars familie en vrienden nog niet ontmoet en dat is op zich prima maar maakt me ook onzeker.
Maar als we samen zijn dat is bijna elk weekend dan hebben we het geweldig. Maaar als we niet samen zijn dan maak ik me zorgen. Dat hij met iemand anders is of met een andere appt. En ga zo maar door.
Ook bellen we elke dag een paar keer. Hij belt mij elke dag.

Ik heb al een paar keer gevraagd wat we nou zijn en of hij wel genoeg aan mij heeft?
elke keer reageert hij heel goed en zegt dat hij nergens gaat maar echt een antwoord op mijn vraag krijg ik niet. Wel dat we exclusief zijn. En dat hij me heel leuk vind.
Maar helaas afgelopen donderdag heb ik het weer gevraagd.
Nu gaf hij dat hij moe is van die vraag. Hij wilt eerst zijn leven goed op orde hebben voordat hij ons officeel maakt. Helemaal omdat ik kinderen hebt. En hij een aanvulling op wil zijn.
Mijn onzekerheid maakt me helemaal gek.

Vrijdag gaf hij aan die dag even nodig te hebben om ales even op een rij te zetten.

Hij appte me nog wel die avond en vroeg hoe het met me ging en dat hij alleen even wilde groeten. Ik zei dank je wel en dat ik het lief vind dat hij dat deed

De volgende avond, zaterdag, stuurde ik hem een bericht om hem een fijne dienst te wensen. Hij appte me dat hij me net wilde appen om te vragen of de Kids alweer thuis zijn en hoe dat ging.
Zondag appte hij me weer goedemorgen. En of ik weer helemaal gewend ben met de kinderen nu ze na 3 weken thuis zijn.
Dus we appte heel kort over en weer daarover.
Hij ging slapen en mijn dag begon zeg maar.

Ik was blij dat hij me toch nog wel appte.

zondagmiddag dacht ik ik app hem even. En zei Goedemiddag ik hoop dat je goed heb geslapen.

Daar kwam verder geen reactie.
Maandagochtend wenste hij mij over de app een fijne dag. Ik reageerde met dank je wel en jij ook.
Later op de dag stuurde ik hem een foto van het kado wat ik aan mijn zoon had gegeven voor zijn verjaardag. hij was erbij toen ik het uitzocht maar vergeten te geven.
Na een paar uur stuurde hij oow hahahhah hoe kon je dat vergeten.
Ik reageerde erop maar het was daarna stil.

Vanmorgen appte ik hem goedemorgen.
Hij appte terug dat hij net uit zijn dienst kwam maar vandaag en pas later kon gaan slapen.
Ik appte terug oow ok drukke dag?
geen reactie......

Weet eigenijk niet zo goed wat ik moet doen. Want eigenlijk had ik al gehoopt hem live te spreken en dat ik wist waar we nu aan toe zijn.
Maaar helaas. Nog niks.
Jullie herkennen vast wel die knoop in je maag die ik nu heb van Verdrietig

Wat te doen?

Plens
Tja

Ik geloof dat je je tijd verdoet. Het klinkt oppervlakkig, uitwisseling van beleefdheid en een poging om het langzaam te laten verwateren.

Ik zou het even afwachten en dan je conclusie trekken. Verder zou ik aan je onzekerheid gaan werken want claimend onzeker gedrag maakt een ander wanhopig.
Ik zou zeker niet op m gaan zitten wachten.

Vast niet wat je wilt of hoopt te horen, maar ik zou met dat inhoudsloze ge-app van eigenlijk beide kanten niets kunnen. Ik haal er in elk geval geen liefde of passie uit...sorry.

juf Ank
ik zou

Niet direct de moed opgeven. Maar jouw claimende gedrag vanaf het prille begin kan een lelijke domper geven. Als je het voor elkaar krijgt om je wat dat betreft te beheersen dan kan het nog best wat worden.
Maar je moet echt proberen gewoon door te gaan met je eigen leven en niet alles van hem af te laten hangen. Ja hij ziet heel veel andere mensen en leuke vrouwen maar daar zul je hem in moeten vertrouwen.
Afgelopen tijd waren je kinderen ook weg dus misschien dat je daarom eigenlijk alleen met hem bezig was. Maar je moet het echt los laten, kom op: je hebt kinderen: focus je daarop! Hij heeft helemaal gelijk als hij dacht misschien iets toe te voegen maar niet meteen het belangrijkste in jouw leven te zijn.
Je komt vrij kinderlijk over, als ik zo lees wat je schrijft. Het feit alleen al dat je ieder apje woordelijk opschrijft.... Je snapt toch wel dat het niet belangrijk is waar het exact over gaat? Het feit DAT er steeds contact gezocht wordt van beide kanten is hoopvol.
Kom op, probeer er wat nonchalanter in te staan!

juf Ank
en...

wat te doen: gewoon van de week een uitnodiging sturen voor het een of ander. Niet te moeilijk, gewoon losjes.
Komt er dan een nee, dan is het waarschijnlijk wel klaar.

Niki73
Klinkt niet zo verkeerd

Ik vind hem niet zo verkeerd klinken eerlijk gezegd. Als mijn kersverse partner zo aan me zou hangen, zou ik het ook benauwd krijgen, dus ik snap zijn reactie. Een jaloerse partner is niet zo prettig.

Hij is heel duidelijk naar jou toe: hij vindt je leuk, jullie relatie is exclusief, hij geeft jou de ruimte met je kinderen en hij geeft aan dat hij aan zichzelf werkt om zijn zaakjes beter op orde te krijgen. Als jullie het inderdaad heel leuk hebben als jullie samen zijn, en dan bedoel ik niet alleen fijne seks maar vooral goede gesprekken en gedeelde interesses, dan zou ik hier in rustig tempo mee doorgaan en kijken waar het heen gaat. Inderdaad, nodig hem gewoon uit om weer wat leuks te gaan doen.

Flanagan
Tja, dat appen

is de moderne manier van communiceren; tijdwinstgevend. Alleen hoor je elkaars stem niet of schiet het elkaar zien er ook een beetje bij in. Dat is soms wel een gemis.
Maar vele mensen communiceren tegenwoordig op deze wijze met elkaar en zien er geen probleem in. Zo appen ze met elkaar wat ze willen eten of dat ze onder de douche staan of dat ze een biertje willen drinken etc.
De mobiel van mijn man hoor ik voortdurend pingen; als pingen ( bedoel appen) niet gratis was, werd er minder maar gerichter met elkaar gecommuniceerd.

Nu moet ik zeggen dat ik zijn vraag of je kinderen een leuk weekend hebben gehad, interessanter en waardevoller vind dan je vraag ‘drukke dag?’ als hij aangeeft laat uit dienst te zijn en wat laat in slaap kon vallen. Meer categorie zeurvragen op een moment dat je moe bent. Ik zou dat onwenselijk vinden als het geen zinvolle bericht betreft.
Ik lees ook wel eens de berichtjes die op mobiel man binnen komen. Ik vraag dan aan man of die mensen met hun onzin berichtjes of reacties niets beters te doen hebben. Ik. vind het geping namelijk best storend en onderbrekend.

Dat je vriend niet reageerde kan gewoonlijk het gevolg zijn van mobiel beneden en hij diep in slaap. Tip: stel je app-gedrag een beetje bij.

Waarom kom je zo onzeker over? Waarom ga je twijfelen aan zijn liefde voor jou wanneer hij niet a la minuut antwoord geeft.
Jouw gedrag kan hij zo als benauwend ervaren. Zo jaag je hem nog eens weg.
Dat zou zonde zijn want hij komt wel over als een sociaal bewogen vriend.

Sinilind
Oef

Ik denk dat je die jongeman een beetje gek maakt. Alleen al het feit dat je zo exact kunt aangeven wanneer en waarover er geapt wordt.
Tip 1: wapp niet een hele dag
Tip 2: als hij wappt twee uur wachten voordat jij antwoord stuurt
Tip 3: ga aan de slag met je onzekerheid want in wat voor relatie dan ook gaat het je breken
Succes sini

Kaaskopje
Hoe oud is hij?

Ik vind het app-gedrag van vriend vrij normaal. Jij verwacht per appje kennelijk diepgaande opmerkingen, maar waarom zou hij dat doen? Het komt hier regelmatig voor dat ik niet direct reageer, de dochters ook niet. Soms is dat irritant, vooral als het om eten gaat. Maar er is een leven zonder telefoon. Best gezond als er af en toe ern stilte valt.

Ik begrijp je gedrag op zich wel. Je bent verliefd en dan wordt elke zucht of woord uitvergroot. Maar als je dat ook allemaal laat merken, kan dat wel teveel van het goede worden. Zijn vrijheid komt in de knel, hij moet zich (lijkt wel) verantwoorden, man... wat was het leven simpel toen hij nog alleen was! Probeer te genieten van wat jullie hebben.

Ad Hombre
Flanagan

"De mobiel van mijn man hoor ik voortdurend pingen; als pingen ( bedoel appen)"

Ik vind het wel een goed gekozen term: pingen, beter dan 'appen' i.i.g. Het geeft aan dat je iemand iets toestuurt en.. dat het storend is.

Kaaskopje
Om gek van te worden

Als ik de hele dag geping zou horen, zou ik toch wat agressieve neigingen krijgen :-).

Merel
snap haar wel

Ik snap dat Jalala in haar eerste bericht even heel duidelijk en uitgebreid schrijft hoe het app verkeer ging, dit om haar verhaal te verduidelijken, vind ik niets vreemds aan.
Ik snap ook dat je onzeker wordt, een man die jou echt ziet zitten appt je denk ik wel hoor. En dat doet deze man uiteraard ook wel, maar niet heel veel, dus helemaal overduidelijk dat het wel of niet goed zit, is het niet, ik snap je onzekerheid.

Ken je het boek 'He's just not that into you"? Ik heb dat bij een eerder vriendje van een vriendin geleend.
Eigenlijk komt alles neer op : " Als een man geen volmondig "ja" zegt en niet achter je aan rent, wil hij je niet".

Ik heb een vriend gehad zoals de jouwe nu, deed vaag, reageerde laat, of een hele dag niet en ik werd daar ook onzeker van, het was niet leuk. Na een aantal weken heb ik ook maar niet meer gereageerd en toen werd het stil, nooit meer wat van die man vernomen.

Daarna een nieuwe man leren kennen die inderdaad echt wel duidelijk was en met mij verder wilde. Hij liet er beslist geen gras over groeien en had als eerste de ochtend na onze date al geappt hoe het met me was, eigenlijk wat die review zegt; hij was duidelijk en ging volledig op zijn doel af. Hij wilde met mij samen zijn en dat ook graag van mij weten, of ik dat ook wilde.

Conclusie kan ik niet trekken, maar (sorry) het komt op mij niet helemaal oké over.

Alkes
eens met Merel

Ik denk eerlijk gezegd ook dat deze man het niet helemaal is. Juist hoe je het app verkeer beschrijft. Dat vind ik niet echt passen bij een beginnende relatie waarin je toch met enthousiasme ingaat. Als iemand wat terughoudend is, zal jouw gedrag inderdaad claimend overkomen en dan zal de terugtrekkende beweging sterker worden.
Als ik jou was zou mijn enthousiasme bekoelen en zou ik er ook niet meer veel tijd in stoppen.

Jalala
Dank jullie wel voor je reacties

Merel,

En al andere dank je wel voor juklie reactie.

Ik zal nog even wat verduidelijken. Voor afgelopen donderdag zagen we en belde we veel. Appen deden we amper. Hij belde me soms wel 4 keer op en dag. Na mijn uitspraak was hij stil en stuurt wel elke dag even een appje.

Gisteren heeft hij me gebeld. Hij vroeg hoe het met me ging en naar de kinderen. We hebben het luchtig gehouden en na een half uur hingen we op. Het was goed.
Normaal zeggen we ik spreek je morgen ofzo maar dat hebben we beide bewust niet gedaan.

Ik ben gaan inzien dat ik mezelf helemaal gaan aan het maken ben.
Dat hij me wel leuk vind maar misschien de stap nog niet durft te nemen of misschien wel de stapjes neemt maar idd voor mij niet snel genoeg.
Ik ga dus echt proberen in het hier en nu te leven en niet teveel vooruit te denken en kijken.

En ja als het zo blijft en we zien elkaar niet meer en het appen en bellen neemt af dan moet ik natuurlijk mijn conclusies nemen

Maar dat hij me belde gisteren wat ik niet had verwacht is toch wel een goede eerste stap

William
hij geen kinderen

In denk dat het realistisch is te veronderstellen dat hij toch wat bang is van een relatie met een vrouw met kinderen, niet helemaal onlogisch, toch ?

En zoals je zelf al aangaf: je was niets begonnen met hem mochten de kids een issue zijn en dat kon hij ook wel raden, dus uiteraard dat op dat ogenblik de kinderen 'geen issue waren'. Maar laten we realistisch zijn : welke man - jonger dan nog en zonder kinderen - zit te wachten op een vrouw mét kinderen ?

Oorspronkelijk zag hij er misschien geen graten in, maar toen het wat serieuzer werd, is hij er misschien toch wat meer over beginnen nadenken.

Flanagan
Het komt vaker voor dan je denk,

@William, het komt vaker voor.
In mijn familie twee mannen die een stuk jonger zijn dan hun vriendin, die tevens moeder is.
Beide mannen hebben geen behoefte aan eigen nakomelingen maar gaan wel heel leuk om met de kinderen van hun vriendin.
De ene man was 35, zijn vriendin had reeds twee pubers. Toen deze kinderen op zichzelf gingen wonen, is hij bij haar ingetrokken.
De andere man was 29, zijn vriendin had ook een kind van 20 jr; hij was qua leeftijd tussen moeder en kind in. Sinds kort is hij ‘opa’.
Het leeftijdsverschil is voor allen geen punt. Beide relaties hebben het goed met elkaar, en daar gaat het om.

Mari
ja hoor (Flanagan, William)

Een ex van mij ontmoette een vrouw met twee jonge kinderen. Vader van kids participeerde amper en mijn ex heeft de vaderrol ingenomen. Ging op school praten, van alles. Kinderen zijn inmiddels ruim volwassen maar is heel goed gegaan.

Ik zelf kreeg op een gegeven moment verkering met een man die 3 kinderen in co ouderschap opvoedde terwijl ik zelf nog geen kinderen had. En ja dat vraagt dat je er anders in staat maar het kan ook een rijkdom zijn. Ik zie die kinderen nog geregeld ook al is die verkering allang voorbij. Of denk je dat alleen vrouwen er zo in kunnen staan William?

Jalala
@william

Ik ben het ook niet meer eens dat het niet kan.
Het kan wel degelijk.

@william mannen willen niet over 1 kam worden geschoren maar dat doe jij nu zelf.

En een man die zelfs op afstand zo betrokken is is wel degelijk mogelijk.

Hij vraagt hoe de toetsen zijn gegaan
Hij vraagt hoe de eerste schooldag is gegaan
Of de vwrjaardagskado was bevallen
Of mijn dochter zich al beter voelt omdat ze niet lekker was
Me zoon zich heeft voorbereid op het nieuwe voetbalseizoen.

Het gaat om mij en mijn onzekerheid. Bang dat hij er met een ander vandoor gaat. Bang dat jij mij niet leuk meer voelt
Dus wil ik het een soort van voor zijn. En ik weet ik moet er van genieten en gwn loslaten en dat ga ik ook proberen te doen.

Marjen
Nieuw inzicht delen?

Wat een inzicht. Daar heb ik bewondering voor. Ik denk dat je een belangrijke stap hebt gemaakt. Ik kan daar nog van leren.
Het enige wat ik me afvraag... Weet hij nu dat jij deze stap hebt gemaakt? Loslaten is één ding, maar dit nieuwe inzicht niet delen met hem, lijkt mij voer voor misverstanden.
Of zegt dat meer over mij?
Hij lijkt me een leuk en betrokken iemand, maar een nieuwe relatie vormgeven is lastig, zeker als je een slechte ervaring hebt.
Ik heb destijds na alle pijn besloten: ik word liever nog eens zo hard bedrogen, dan dat ik mijn leven lang onzeker en wantrouwend moet blijven. Een van mijn betere besluiten, moet ik zeggen.

Jalala
@marjen

Ik ga het zeker wel met hem delen. Maar liever niet via de telefoon. Dus ik zal hem. Uitnodigen.

Jalala
Gesprek gehad

We hebben een gesprek gehad. Althans hij heeft gesproken en ik klapte dicht. Bang dat ik wat verkeerd zei. Hoevlwel het wel weer gezellig was.
We hebben nu wel weer dagelijks contact appen en bellen maar het is anders dan voorheen.
Normaal belde hij me smorgens als ik ging werken en dat doet hij nu niet meer.
Tuurlijk is het allemaal nog een beetje vers maar je hoopt toch dat het gwn weer normaal word.
Ik heb hem wel aangegeven dat ik het contact mis maar ik denk dat ik misschien toch heb verpest.
Volgende week komt hij weer alleen niet een heel weekend maar 1 dagje en een nachtje.
Dus ik moet het denk ik maar even aankijken.
Voel me alleen nog niet gerustgesteld.

Helaas.

Jesse_1
Moet het zo vast en serieus?

Kun je ook gewoon genieten van elkaar als je contact hebt of bij elkaar bent zonder gelijk heel 'vast' te denken?
Ik denk dat hij meer weer kijken hoe het loopt en zich (logisch na zo'n korte tijd) niet gelijk heel toekomstgericht wil vastleggen, dus de tijd laten uitwijzen of jullie echt 'de mensen voor elkaar zijn'. En dat jij er gelijk een label op wilt leggen.
Als je afspreekt dat je niet óók met andere afspreekt (wat dat hebben jullie in ieder geval al wel afgesproken), is dat voor nu niet genoeg?
Je zoekt een soort vergaande bevestiging, waarmee je hem juist van je wegduwt.

Ik denk; dat jij denkt dat als je er een label op plakt ("relatie") dat hij dan méér trouw is, of minder snel bij je weg gaat. En zo werkt het niet ;)

moederziel
Jalala

Heb je inzicht in je eigen reacties? Waar je onzekerheid vandaan komt? En hoe je zijn reactie onbewust veroorzaakt?
Misschien helpt het om erover te lezen. Ken je het boek 'Liefdesbang'? Kan een eye opener zijn.

Jalala
@jesse_1 @moederziel

Ik besef me maar al te goed dat vast ook niet altijd alles betekent.
Daar ben ik me echt wel bewust. Wil gwn dat hij zou laten zien dat hij me niet kwijt wil.

Dat van relatie status heb ik eigenlijk wel losgelaten. Wou dat dingen gwn weer bij het oude was maar goed dat kost tijd I know.

Wil gwn geen spelletjes spelen. Dus als hij belt niet opnemen of als hij appt 3 uur wachten met reageren.

Maar zo voelen wil ik uiteraard ook niet.
En tuurlijk ben ik ook gwn druk bezig met werk en de Kids.
Maar mis hem ontiegelijk veel in mijn dagelijkse gang van zaken.

Ik vind het op zeg niet erg dat ik heb aangeven dat ik het contact mis. Want ik wil daar eerlijk in zijn.

En ja exclusiviteit is ook zeker genoeg alleen zag ik dat misschien te laat in.

Ben zo bang dat hij zal aangeven over een tijdje nee laat maar ik stop ermee (al kan dit natuurlijk altijd gebeuren ook als het leuk is)

@moederziel dat boek heb ik. Heb er ook al een stuk uit gelezen en ik herken zeker wel een paar dingen. Maar je weet hoe dat gaat. Je denkt dat jou situatie net even anders is.

Pffffff echt lastig dit

Saar
Helaas

Volgens mij zit het gewoon niet goed, en moet je dat onder ogen zien.
Feit is en blijft dat jij nu op dit moment veel 'meer' relatie wil dan hij. Dat is gewoon een slechte start.
Er is ook geen goed of minder goed in deze.
Het enige dat er echt toe doet is dat jullie behoeften een beetje samen vallen.
Dat lijkt helaas echt niet het geval te zijn.

Jalala
Een maand verder

Hi
We zijn inmiddels meer dan een maand verder. En het contact tussen ons is weer stukken beter.
Hij belt me regelmatig (eigenlijk wel elke dag) en we hebben elkaar afgelopen tijd ook een paar keer gezien. As weekend komt hij ook weer eens een heel weekend logeren. De laatste keer was eind augustus.
Onze gesprekken gaan over van alles en nog wat.
We hebben begin sept face to face het gehad over het voorgeval. En ik heb daarin aangegeven dat ik onzeker word dat we nooit dingen buitenhuis doen en dat ik naar mijn idee in zijn vriendenkring etc niet bekend ben. En dat dat voor mij ook de reden is om dan bevestigen van hem te krijgen.
Hij gaf aan dat hij dat wel begreep en dat hij het op dit moment eng vind.
Hij is bang zichzelf compleet te verliezen als jij zich overgeeft aan zijn gevoel voor mij.
Maar aan de ene kant wilt hij het juist heel graag.
Dat neemt niet weg dat hij zichzelf op sommige vlakken nog niet genoeg voelt.
Dus op dat vlak is er nog niet veel veranderd. Maar ik neem het nu even zoals het is. We zijn net weer een maand op de goede weg dus wie weet komt het.
Ik heb ook besloten zelf het initiatief te nemen en als hij vrijdag bij mij komt ergens een drankje te gaan doen. Want dat moet gwn kunnen vind ik als je zolang met elkaar bezig bent.

Ik ben inmiddels bij een hypnotherapeut geweest en de praktijkondersteuner bij de huisarts.
Langzaam maar zeker gaat het de goede kant op met mijn onzekerheid.
Ben er nog lang niet maar kan wel bepaalde dingen langer loslaten.
Probeer me te focussen op het hier en nu.
En niet druk maken over de toekomst.

Ik schrijf het zo op en weet dat het waarschijnlijk een stuk krachtiger overkomt dan het in het echt is. Maar het gaat iig beter dan toen ik de topic opende.

Lente
Wat een mooie terugkoppeling Jajala

Ik heb die met plezier gelezen. Fijn dat je zo groeit.

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.