Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Maarlen

Maarlen

22-08-2018 om 09:53

Ieder zijn eigen handdoek


Wilgenkatje

Wilgenkatje

30-08-2018 om 23:16

Loges en schone bedden

Uiteraard krijgen loges een schoon bed. Ook als het om een nachtje gaat. Of nou ja, in elk geval een schoon en gestreken sloop en dekbedovertrek. Het hoeslaken laat ik weleens liggen, binnen dezelfde familie. Gaat meestal om de kleinkinderen.

Over schoonmaken van de badkamer en loges - kleinkinderen letten daar nog niet op. Maar de spaarzame volwassenen die hier overnachten - ja die kunnen genieten van onze goed gepoetste badkamer. Een loge is een prima motivatie om eens even mijn best te doen op het huishouden, hahaha.

Mannen.

De mijne is dan vast een uitzondering. Stelt een schoon huis en hygiëne zeer op prijs, ruimt op en poetst waar nodig is. Handen wassen vóór en na het draaien van gehakt, het liefst pakt hij dan ook eerst een schone keukendoek. Wat hij niet ziet, zie ik, en andersom.
Is ook schoon op zich zelf en veroorzaakt best veel was, dat dan wel.
Ideale echtgenoot

Jackie

Jackie

31-08-2018 om 09:28

bij ons

Ik gebruik na elke douchebeurt een schone handdoek, wel een van normaal formaat. Man gebruikt een badlaken en die hangt hij te drogen. Als die niet meer 'fris voelt' gaat die ook in de was. Ik vind het zelf heel onprettig om te hergebruiken. Een badjas kan nog wel, omdat je dan weet welk deel welk lichaamsdeel afdroogt maar met een gewone handdoeg vind ik het gewoon een vervelend idee om niet te weten met welk deel je je billen hebt afgedroogd. Ik doe alles ook op volgorde: eerst gezicht en haar afdrogen, dan bovenlichaam, benen en als laatste billen en kruis. De kinderen droog ik soms wel een paar keer af aan dezelfde handdoek, een peuter en een dreumes die ik zelf uitgebreid heb gewassen vind ik gek genoeg schoner dan mezelf, haha.
Theedoek ligt er maar net aan hoeveel die is gebruikt, ik spoel de vaat na het sopje altijd af en laat het dan uitlekken, dus vaak komt die theedoek niet in eens beeld. Vaatdoeken spoel ik na elk gebruik goed uit, soms gebruik ik daar dan een beetje afwasmiddel bij. Ik hang ze te drogen en dw volgende dag zijn ze weer fris. Ik gebruik het aleen voor het aanrecht en de kruimels op de tafel.

Tijgeroog

Tijgeroog

31-08-2018 om 09:47

Maar...

Als je doucht maak je alles toch schoon? Dus hoe vies kan zo’n handdoek worden??

Kaaskopje

Kaaskopje

31-08-2018 om 10:45

Vaatdoekjes

Een gouden tip die ik dit jaar voor het eerst hoorde: als je een magnetron hebt, doe je het vaatdoekje 2 minuten in de magnetron en alle bacteriën zijn dood. Mijn ervaring: het klopt. Ruikt een doekje eerst nog bleh, na de magnetron ruikt hij een stuk frisser. Niet appeltjesfris, maar gewoon naar doekje.

Half a twin

Half a twin

31-08-2018 om 10:51

Brandgevaar

Dan noet je wel een drujfnat doekje in de magnetron doen. Ik heb zo lang geleden een doekje dat maar een beetje vochtig was in brand laten vliegen. Dat is ook goed tegen bacteriën😂😜 maar niet zo fijn voor magnetron en rest van de keuken.

Vaatdoekje in de magnetron?

Dat vind ik nou weet niet zo’n fris idee. Wat is er mis met een nieuwe pakken als ie niet fris meer is? Gaat toch moeiteloos mee in de 60 graden was elke week? Of daar nou 3 vaatdoekje bijzitten of 10..dat merk je niet eens.

Ingrid

Jackie

Jackie

31-08-2018 om 12:19

Tijgeroog

Je hebt gelijk, maar helemaal vrij van bacterien ben je toch nooit daar? Sporen van afscheiding en bilbacterien wil ik liever niet over mijn hoofd als ik de handdoek hergebruik. Het ligt ook aan hoe je je afdroogt denk ik. Mijn moeder gebruikt wel dezelfde handdoek een paar keer maar ze zegt dat ze zich 'daar' niet zo uitgebreid (eigenlijk niet echt) afdroogt. Op die manier zou ik het zelf ook minder vervelend vinden.
Het gekke is dat ik mensen die het anders doen (zoals mijn moeder en mijn man) helemaal niet vies vind.

goh

Wat zijn er eigenlijk nog een hoop mensen met smetvrees

Triva

Triva

31-08-2018 om 12:58

Wil

Heel herkenbaar, mijn man is precies zo alleen doet hij ook de was, hangt het op en vouwt het op.

Triva.

Die was in de machine laat hij liever aan mij over, maar een wasje opvouwen-hangen doet hij ook.
Ik doe de was maar hij poetst dan weer mijn fiets, dat interesseert mij dan weer geen biet hoe die er uit ziet.
Als ik morgen dood ben draait het hier gewoon door, bij jou ook dus.

Saar

Saar

31-08-2018 om 14:48

Smetvrees

Ja, ergens wel.
Van de andere kant heb ik de laatste jaren toch echt wel last van infecties gehad. Bijv geregeld van maag-darm stelsel, dat betreft wrs dan voedselvergiftiging.
Dat was geen pretje en probeer ik toch te voorkomen.
Toeval of niet maar ik heb dat sinds ik met partner samen woon. En die was toch echt wel veel viezer dan ik, idd bijv met rauw vlees. Inmiddels heb ik hem goed opgevoed

En ik heb toch niet het idee dat ik de enige ben met dat soort grapjes. Ik zie en hoor het veel. Veel infecties en andere kwalen kun je enigzins voorkomen met goede hygiëne.

Vogel

Vogel

31-08-2018 om 18:42

Gevoeligheid

Ik denk dat maag- en darminfecties ook met gevoeligheid te maken hebben. Hier worden de handdoeken gerecycled, de was gaat op 30 graden en hoe vaak ik mijn vaatdoek verschoon durf ik hier inmiddels niet meer te melden, maar spugen en/of diarree komt hier echt nooit voor. We eten geen vlees, misschien scheelt dat?
Maar zoon zwemt hier gewoon in de gracht en heeft ook wel eens per ongeluk slootwater gedronken zonder nadelige gevolgen.
Als we er gevoelig voor waren zou ik misschien ook meer op hygiëne letten maar het is hier dus gewoon niet nodig.

nou

Onhygiënisch omgaan mer rauw vlees, of een handdoek meermaals gebruiken vind ik toch wel echt heel verschillende zaken.
Hier een kind met een afweerstoornis, dus ik let zeker op de hygiëne. Maar ik ga geen 7 (dagen) x 6 (gezinsleden) handdoeken per week wassen zeg.

Kaaskopje

Kaaskopje

01-09-2018 om 01:56

IngridT

Als je dat doekje op een bord doet, raakt het de magnetron niet en wat er uit verdampt wordt ook gesteriliseerd tijdens die twee minuten.

Ik was niet elke dag, dus soms is het handig om een doekje in de magnetron te doen. Ik heb geen verwarming waar ik doekjes op kan laten drogen, dus dan moet ik zo'n doekje gewoon ergens neerleggen tot het in de was gaat. Dat is vragen om meer narigheid in dat doekje.

Saar

Saar

01-09-2018 om 03:17

He gats

Een vies doekje in de magnetron lijkt mij ook niet zo fijn. (maar heb geen magnetron)
Ik hang alles gewoon 'ergens' te drogen. (lees wordt ergens in kelder op grond gegooid vaak, maar kan ook gewoon over rand van een emmertje ofzo toch)
Het gaat uiteindelijk toch gewoon bij de 60° was, wordt wel schoon. (en af en toe doe ik extra op 90, of 95 weet niet wat max is van mijn machine)

Triva

Triva

01-09-2018 om 03:44

Doekje in magnetron?

Ik begrijp het nut er niet van.waarom heb je een verwarming nodig? Ik heb een ikeauitschuifrekje in het gootsteenkastje voor handdoek en theedoek. Vaatdoekje ligt half op de rand van de gootsteen als het alleen nat is en niet vies. Is het vies dan gooi ik het de trap op en de eerste de beste keer dat ik naar boven ga verschuift het richting de wasmachine op zolder.

Je kunt toch wel ergens een deurrekje kwijt?

Irm

Irm

09-09-2018 om 16:23

bah

Ik heb absoluut geen smetvrees, integendeel, maar een handdoek nog een keer gebruiken, brr. Er zullen vast verdwaalde schaamharen etc aan zitten, en die wrijf je dan de volgende keer in je gezicht.

Vogel

Vogel

11-09-2018 om 09:17

Ja en?

Zijn schone schaamharen viezer dan hoofdharen? Iedereen herbruikt hier zijn eigen handdoek en niemand is vies van zichzelf. Gelukkig.

Kaaskopje

Kaaskopje

12-09-2018 om 09:44

Triva

Ik vrees dat ik te lang met een vaatdoekje doe, maar juist vaatdoekjes zijn een bron van enorme bacteriegroei. Dus alleen nat en niet vies, klopt echt niet.

Schone slaapster

Schone slaapster

12-09-2018 om 12:35

Genieten

Genieten, dit draadje. Ik kan me er heerlijk over verbazen dat volwassen mensen nog zo vies zijn van hun eigen schoongewasssen lichaam. Is een schone, eigen schaamhaar in je gezicht nu echt het toppunt van vies? Is dat viezer dan een hoofdhaar? Of een borsthaar van je man? Ik zie het verschil tussen schaamhaar en borsthaar niet en lig in bed heel graag met mijn wang tegen zijn borsthaar. Is dat vies? Of alleen als er een uitvalt? En wat verandert er dan aan die haar?

Ik vraag me serieus af hoe je met zo'n visie op vies van seks kunt genieten, dan komt er toch ook vocht, haar en dergelijke overal? Dan zal orale seks toch ook onmogelijk zijn? Moet je dan na elke vrijpartij onmiddellijk onder de douche? Ik ga na het nagenieten toch echt slapen. Onze lakens worden eens in de twee weken gewassen, als we een heel gezellige of warme week gehad hebben al na een week. We hebben wel een handdoekje in bed om de ergste vlekken voor te zijn, dat gaat na gebruik direct de was in. Zijn wij nu zulke viespeuken? Vind ik niet. We douchen elke ochtend. Mijn persoonlijke handdoek mag blijven totdat hij muffig begint te ruiken. Elke dag even snuffelen. Na 3 tot 5 keer moet hij meestal in de was. Ik moet zeggen dat ik in al die jaren nog nooit een schaamhaar op mijn gezich heb aangetroffen.

Vogel

Vogel

12-09-2018 om 20:17

Fijn

Dank schone slaapster, ik begon al bijna te denken dat ik echt een heel vieze vrouw ben. Maar ik ben niet de enige.
(Ik gebruik een menstruatiecup en ik heb collega’s die wit wegtrekken bij het idee dat je je eigen menstuatiebloed aan je vingers kunt krijgen. Onbegrijpelijk.)

Schone Slaapster

Schone Slaapster

13-09-2018 om 12:22

Vogel

Ah ja, ik gebruik ook een cupje. Ik heb ook nooit begrepen wat er viezer is aan menstruatiebloed dan ander bloed. Ik ben er niet dol op, maar ik vind het niet vies. Behalve als het oud bloed is en je je van onderen niet regelmatig wast, dan gaat de boel stinken. Maar dat is een probleem van persoonlijke hygiëne. Het bloed in het cupje is per definitie vers en is dus absoluut niet vies of stinkend. Ik was mijn handen voor EN na het legen van het cupje om het milieu daarbinnen en mijn handen schoon te houden. Simpel.

Lente

Lente

13-09-2018 om 17:00

Een handdoek vind ik niet snel te vies

maar een vaatdoekje wel. Die moet hier elke dag in de was.
Ik maak in de avond het aanrecht schoon, spoel het doekje uit en hang het over de kraan te drogen.
De volgende ochtend is het droog en kan het doekje bij de was.

Als het anders loopt, leg ik het natte doekje (wel uitwringen) op een vieze droge handdoek die al bij de was ligt. Dan droogt het ook wel.

Kaaskopje

Kaaskopje

14-09-2018 om 09:08

Nu we het er toch over hebben

Het voelt een beetje raar om te vertellen,maar...
Ik heb heel vaak last van blaasontsteking. Nu even afkloppen, maar het is al vanaf het voorjaar rustig, hoera! Maar ik werd daar zo wanhopig van, omdat het maandenlang bleef voortslepen, dat ik op een gegeven moment niets meer durfde te riskeren. Zo ben ik veel voorzichtiger geworden met zeepgebruik (hà! zullen sommigen nu zeggen, dat zeiden wij allang! en ja,dat is zo, maar of ik daardoor nu al zo lang geen blaasontsteking heb, moet nog blijken ), maar ik durfde ook niets meer te doen waardoor de e-coli bacterie van a naar b kon verhuizen, dus droogde ik me bijvoorbeeld 'van voor' niet meer af met dezelfde handdoek als waarmee ik 'van achter' afdroogde. Volgens de huisarts én de uroloog is dat klinkklare onzin om daar bang voor te zijn, dus ik droog me weer af aan één badlaken.

Triva

Triva

14-09-2018 om 10:57

maar kaaskopje

Als je die handdoek maar 1x gebruikt en je begint voor is er toch niks aan de hand?

Saar

Saar

14-09-2018 om 11:02

Ja maar Kaaskopje

Je zegt dat je voorzichtiger bent geworden met zeep, je bedoelt hopelijk niet dat je je vagina wast met zeep?

Ik droog vagina en anus trouwens nooit, is misschien ook niet goed. Anders zou ik wel de handdoek gelijk in was doen.

Niki73

Niki73

14-09-2018 om 11:35

Saar

Je weet toch dat je vagina aan de binnenkant zit? Volgens mij droogt niemand zich van binnen af, dat lijkt me nogal pijnlijk. Ik neem aan dat je bedoelt dat je je vulva/schaamstreek/kruis nooit afdroogt?

Kaaskopje

Kaaskopje

15-09-2018 om 13:12

Triva en Saar

Saar, ja dat deed ik wel. Nu alleen de buitenkant.

Triva, ik gebruik een badlaken vaker dan 1 keer, maar ik loste het op door met een badlaken 1 alles af te drogen en een droge washand of kleinere handdoek te gebruiken voor 'achter'. Ja, hoe ingewikkeld kun je het voor jezelf maken? Maar dat is dus totaal overbodig, aldus de artsen.

Het is overigens te bizar voor woorden, maar nadat ik mijn reactie had verstuurd kreeg ik na een poosje alarmerende gevoelens. Het zou toch niet?! En jawel hoor! Dikke blaasontsteking. Ik heb gelukkig sinds mijn bezoek aan de uroloog monuril in huis. Ik moet normaal gesproken eerst urine inleveren, maar voor ik echt definitief kon zeggen dat het echt blaasontsteking was, had ik naar de huisartsenpost gemoeten. Dus ik meld het maandagochtend maar dat ik het gebruikt heb. Ik vraag me af of de stress van de afgelopen tijd de oorzaak kan zijn. Ik heb wel vaker last van rare kwaaltjes als ik stress heb (gehad). Ik heb duidelijkheid gekregen van het UWV, voorgaande stress en allerlei emoties dus en bam... blaasontsteking.

Kaaskopje

Kaaskopje

15-09-2018 om 13:13

Misschien onduidelijk

Tegen dat ik zeker wist dat het echt blaasontsteking was, was de huisarts naar huis en had ik dus naar de hap gemoeten.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.